Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa ale przeczytałam wasze wpisy od 2019 roku także czuje jakbym znała was wszystkie 😁😊😘
    Dawno się nie odzywalyscie, opowiadajcie co u was 😉

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że z mężem staramy się 3 cykl. Niestety wg mojego poprzedniego lekarza moje cykle byly bezowulacyjne. Stwierdził to gdy powiedziałam że mam nieregularne miesiączki. Żadnych badań nie zlecił o dal luteinę od 15dc. Więc nawet jakbym miała owulacje to i tak byłaby wstrzymana przez luteinę 🤦 poszla do innego lekarza od niepłodności. Teraz jestem na etapie brania duphastomu i Estrofemu na poprawę endometrium. Mam zrobić badania z krwi w 3dc a mąż badanie nasienia. A w 7dc mam się z nim spotkać😉 czekam na efekty

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Zapomniałam dodać, że z mężem staramy się 3 cykl. Niestety wg mojego poprzedniego lekarza moje cykle byly bezowulacyjne. Stwierdził to gdy powiedziałam że mam nieregularne miesiączki. Żadnych badań nie zlecił o dal luteinę od 15dc. Więc nawet jakbym miała owulacje to i tak byłaby wstrzymana przez luteinę 🤦 poszla do innego lekarza od niepłodności. Teraz jestem na etapie brania duphastomu i Estrofemu na poprawę endometrium. Mam zrobić badania z krwi w 3dc a mąż badanie nasienia. A w 7dc mam się z nim spotkać😉 czekam na efekty
    Witaj. Co to za lekarz który stwierdza tylko po nieregularnych @ że cykle są bez owulacyjne 🙄 ale dobrze że poszłaś do innego. A robisz testy owu lub mierzysz temperaturę? Który to twój dc?

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jego stwierdzeniu postanowiłam zmienić lekarza, ter cykl spisuje na straty bo przez tą luteinę nie miałam owulacji... Aktualnie 24dc. Robiłam testy owulacyjne, były pozytywne w mniej więcej 19dc. Temperaturę też mierzyłam i wzrastała po owulacji. Także czekam na @ i zaczynamy monitorować. Mój lekarz chce najpierw sprawdzić czy ta owulacja wg występuje.

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Po jego stwierdzeniu postanowiłam zmienić lekarza, ter cykl spisuje na straty bo przez tą luteinę nie miałam owulacji... Aktualnie 24dc. Robiłam testy owulacyjne, były pozytywne w mniej więcej 19dc. Temperaturę też mierzyłam i wzrastała po owulacji. Także czekam na @ i zaczynamy monitorować. Mój lekarz chce najpierw sprawdzić czy ta owulacja wg występuje.
    A od którego dc bierzesz luteinę?

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety od 15dc ale to jest pierwszy cykl, więcej takiej głupoty nie zrobię👍 niestety zmylił mnie prawie pozytywny test owulacyjny 🙈

• Malina25 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Niestety od 15dc ale to jest pierwszy cykl, więcej takiej głupoty nie zrobię👍 niestety zmylił mnie prawie pozytywny test owulacyjny 🙈
    Szkoda ze wtedy nie poszłaś na monitoring to by rozwiało wątpliwości co do owu. No to trzymam kciuki za nowy cykl 😊

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina25 wrote:
    Szkoda ze wtedy nie poszłaś na monitoring to by rozwiało wątpliwości co do owu. No to trzymam kciuki za nowy cykl 😊

Byłam u lekarza w 13 dc to stwierdził że nie widzi pęcherzyka dominującego.

• Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 30 marca mialam badanie drożności jajowodów i to co mowia, ze po badaniu jest zwiekszona szansa na zajście w ciąże to akurat w moim przypadku sie sprawdziło :) 17 maja ujrzałam dwie kreski na teście 😁
    Wiec jak któraś zwleka z tym badaniam to czym predzej niech je wykona ! 👍

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0408 wrote:
    Hej, ja 30 marca mialam badanie drożności jajowodów i to co mowia, ze po badaniu jest zwiekszona szansa na zajście w ciąże to akurat w moim przypadku sie sprawdziło :) 17 maja ujrzałam dwie kreski na teście 😁
    Wiec jak któraś zwleka z tym badaniam to czym predzej niech je wykona ! 👍
    Super, gratuluję 😊 też słyszałam że po drożności jest dużo większa szansa 😉 więc widocznie coś w tym jest 😊
    Kiedy wybierasz się do lekarza?

Ja już czekam jak na szpilkach na rozwiązanie, tydzień temu lekarz powiedział że ciąże mamy donoszoną i raczej do terminu do 6.06 nie dotrwamy (rozwarcie na 1,5palca) także czekamy 😉
    Z dnia na dzień coraz ciężej, najgorzej ze nie wiadomo czego się spodziewać 😅 niby wszyscy mówią że tego nie da się przegapić w sensie skurczy itd 😅 ale mimo to jakoś boję się że nie ogarnę 🤷‍♀️

• Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Super, gratuluję 😊 też słyszałam że po drożności jest dużo większa szansa 😉 więc widocznie coś w tym jest 😊

Ja już czekam jak na szpilkach na rozwiązanie, tydzień temu lekarz powiedział że ciąże mamy donoszoną i raczej do terminu do 6.06 nie dotrwamy (rozwarcie na 1,5palca) także czekamy 😉
    Z dnia na dzień coraz ciężej, najgorzej ze nie wiadomo czego się spodziewać 😅 niby wszyscy mówią że tego nie da się przegapić w sensie skurczy itd 😅 ale mimo to jakoś boję się że nie ogarnę 🤷‍♀️

We wtorek mam wizyte i pierwsze usg potwierdzające..
    w poniedzielek 17.05 test pozytywny, a we wtorek 18.05 beta wyszla 59,8.

To tylko sie cieszyć ze wszystko Ok i czekac na szczęśliwe rozwiązanie u Ciebie :) trzymam kciukiii :)

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:

Ja cie kręcę ale to zleciało 😊 trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiązanie 😊

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0408 wrote:
    We wtorek mam wizyte i pierwsze usg potwierdzające..
    w poniedzielek 17.05 test pozytywny, a we wtorek 18.05 beta wyszla 59,8.

To tylko sie cieszyć ze wszystko Ok i czekac na szczęśliwe rozwiązanie u Ciebie :) trzymam kciukiii :)
    Czym bylas stymulowana w szczęśliwym cyklu ? Czyli w 2 cyklu sie udało po hsg?

• Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Czym bylas stymulowana w szczęśliwym cyklu ? Czyli w 2 cyklu sie udało po hsg?

W cyklu w ktorym mialam hsg bylam na tabletkach antykoncepcyjnych.
    Po odstawieniu w tym cyklu udalo sie naturalnie. Podjęłam decyzje z lekarzem ze stymulację mielismy zaczac wlasnie w tym cyklu po miesiączce (ktora nie przyszla😁) i obeszło sie bez stymulacji.
    Jestem nadal na miovelii a do stymulowania mialam brac aromek i zastrzyk ovitrelle.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na sprzedaż miovelie. Zuzylam tylko 5 saszetek🙂 jak któraś zainteresowana zapraszam.

Lucy91 lubi tę wiadomość

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam poinformować że po trudnym porodzie w piątek 28.05. Pojawił się na świecie nasz CUD 😊 miał być czerwcowym chłopakiem a wyszedł majowy 😅 czujemy się bardzo dobrze 😊

Suzi, GrAnulka lubią tę wiadomość

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Dziewczyny, chciałam poinformować że po trudnym porodzie w piątek 28.05. Pojawił się na świecie nasz CUD 😊 miał być czerwcowym chłopakiem a wyszedł majowy 😅 czujemy się bardzo dobrze 😊
    Gratuluję 👏💪❤❤❤ bardzo się cieszę. Dlaczego trudny?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Gratuluję 👏💪❤❤❤ bardzo się cieszę. Dlaczego trudny?
    Dłuuugo bardzo, pod koniec już myślałam że nie dam rady...
    Nie będę wchodzić w szczegóły, każdy poród jest inny 😉

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Gratulacje z całego serducha❤

Asia90 lubi tę wiadomość

• Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko😉 czy MioVelia Nac może pomóc wywołać owulacje? Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Badania fhs 9.60 a AMH 9.5 więc pewnie ich nie ma. Aleeee w tym cyklu zaczynam monitoring, byłam dziś u lekarza tj 7 dc i nic się nie dzieje endo mam 8mm. Biorę MioVelia Nac od 3dc i zastanawiam się czy ona pomoże mi w stymulacji owulacji? Miała któraż z was taki przypadek?

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ