Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapomniałam dodać, że z mężem staramy się 3 cykl. Niestety wg mojego poprzedniego lekarza moje cykle byly bezowulacyjne. Stwierdził to gdy powiedziałam że mam nieregularne miesiączki. Żadnych badań nie zlecił o dal luteinę od 15dc. Więc nawet jakbym miała owulacje to i tak byłaby wstrzymana przez luteinę 🤦 poszla do innego lekarza od niepłodności. Teraz jestem na etapie brania duphastomu i Estrofemu na poprawę endometrium. Mam zrobić badania z krwi w 3dc a mąż badanie nasienia. A w 7dc mam się z nim spotkać😉 czekam na efekty
-
Wisienka95 wrote:Zapomniałam dodać, że z mężem staramy się 3 cykl. Niestety wg mojego poprzedniego lekarza moje cykle byly bezowulacyjne. Stwierdził to gdy powiedziałam że mam nieregularne miesiączki. Żadnych badań nie zlecił o dal luteinę od 15dc. Więc nawet jakbym miała owulacje to i tak byłaby wstrzymana przez luteinę 🤦 poszla do innego lekarza od niepłodności. Teraz jestem na etapie brania duphastomu i Estrofemu na poprawę endometrium. Mam zrobić badania z krwi w 3dc a mąż badanie nasienia. A w 7dc mam się z nim spotkać😉 czekam na efekty
-
Po jego stwierdzeniu postanowiłam zmienić lekarza, ter cykl spisuje na straty bo przez tą luteinę nie miałam owulacji... Aktualnie 24dc. Robiłam testy owulacyjne, były pozytywne w mniej więcej 19dc. Temperaturę też mierzyłam i wzrastała po owulacji. Także czekam na @ i zaczynamy monitorować. Mój lekarz chce najpierw sprawdzić czy ta owulacja wg występuje.
-
Wisienka95 wrote:Po jego stwierdzeniu postanowiłam zmienić lekarza, ter cykl spisuje na straty bo przez tą luteinę nie miałam owulacji... Aktualnie 24dc. Robiłam testy owulacyjne, były pozytywne w mniej więcej 19dc. Temperaturę też mierzyłam i wzrastała po owulacji. Także czekam na @ i zaczynamy monitorować. Mój lekarz chce najpierw sprawdzić czy ta owulacja wg występuje.
-
Wisienka95 wrote:Niestety od 15dc ale to jest pierwszy cykl, więcej takiej głupoty nie zrobię👍 niestety zmylił mnie prawie pozytywny test owulacyjny 🙈
-
Hej, ja 30 marca mialam badanie drożności jajowodów i to co mowia, ze po badaniu jest zwiekszona szansa na zajście w ciąże to akurat w moim przypadku sie sprawdziło 17 maja ujrzałam dwie kreski na teście 😁
Wiec jak któraś zwleka z tym badaniam to czym predzej niech je wykona ! 👍 -
Paula0408 wrote:Hej, ja 30 marca mialam badanie drożności jajowodów i to co mowia, ze po badaniu jest zwiekszona szansa na zajście w ciąże to akurat w moim przypadku sie sprawdziło 17 maja ujrzałam dwie kreski na teście 😁
Wiec jak któraś zwleka z tym badaniam to czym predzej niech je wykona ! 👍
Kiedy wybierasz się do lekarza?
Ja już czekam jak na szpilkach na rozwiązanie, tydzień temu lekarz powiedział że ciąże mamy donoszoną i raczej do terminu do 6.06 nie dotrwamy (rozwarcie na 1,5palca) także czekamy 😉
Z dnia na dzień coraz ciężej, najgorzej ze nie wiadomo czego się spodziewać 😅 niby wszyscy mówią że tego nie da się przegapić w sensie skurczy itd 😅 ale mimo to jakoś boję się że nie ogarnę 🤷♀️ -
Asia90 wrote:Super, gratuluję 😊 też słyszałam że po drożności jest dużo większa szansa 😉 więc widocznie coś w tym jest 😊
Ja już czekam jak na szpilkach na rozwiązanie, tydzień temu lekarz powiedział że ciąże mamy donoszoną i raczej do terminu do 6.06 nie dotrwamy (rozwarcie na 1,5palca) także czekamy 😉
Z dnia na dzień coraz ciężej, najgorzej ze nie wiadomo czego się spodziewać 😅 niby wszyscy mówią że tego nie da się przegapić w sensie skurczy itd 😅 ale mimo to jakoś boję się że nie ogarnę 🤷♀️
We wtorek mam wizyte i pierwsze usg potwierdzające..
w poniedzielek 17.05 test pozytywny, a we wtorek 18.05 beta wyszla 59,8.
To tylko sie cieszyć ze wszystko Ok i czekac na szczęśliwe rozwiązanie u Ciebie trzymam kciukiii -
Asia90 wrote:Super, gratuluję 😊 też słyszałam że po drożności jest dużo większa szansa 😉 więc widocznie coś w tym jest 😊
Z dnia na dzień coraz ciężej, najgorzej ze nie wiadomo czego się spodziewać 😅 niby wszyscy mówią że tego nie da się przegapić w sensie skurczy itd 😅 ale mimo to jakoś boję się że nie ogarnę 🤷♀️ -
Paula0408 wrote:We wtorek mam wizyte i pierwsze usg potwierdzające..
w poniedzielek 17.05 test pozytywny, a we wtorek 18.05 beta wyszla 59,8.
To tylko sie cieszyć ze wszystko Ok i czekac na szczęśliwe rozwiązanie u Ciebie trzymam kciukiii -
Magda1997 wrote:Czym bylas stymulowana w szczęśliwym cyklu ? Czyli w 2 cyklu sie udało po hsg?
W cyklu w ktorym mialam hsg bylam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Po odstawieniu w tym cyklu udalo sie naturalnie. Podjęłam decyzje z lekarzem ze stymulację mielismy zaczac wlasnie w tym cyklu po miesiączce (ktora nie przyszla😁) i obeszło sie bez stymulacji.
Jestem nadal na miovelii a do stymulowania mialam brac aromek i zastrzyk ovitrelle. -
Asia90 wrote:Dziewczyny, chciałam poinformować że po trudnym porodzie w piątek 28.05. Pojawił się na świecie nasz CUD 😊 miał być czerwcowym chłopakiem a wyszedł majowy 😅 czujemy się bardzo dobrze 😊
-
Asia90 wrote:Dziewczyny, chciałam poinformować że po trudnym porodzie w piątek 28.05. Pojawił się na świecie nasz CUD 😊 miał być czerwcowym chłopakiem a wyszedł majowy 😅 czujemy się bardzo dobrze 😊
Asia90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanko😉 czy MioVelia Nac może pomóc wywołać owulacje? Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Badania fhs 9.60 a AMH 9.5 więc pewnie ich nie ma. Aleeee w tym cyklu zaczynam monitoring, byłam dziś u lekarza tj 7 dc i nic się nie dzieje endo mam 8mm. Biorę MioVelia Nac od 3dc i zastanawiam się czy ona pomoże mi w stymulacji owulacji? Miała któraż z was taki przypadek?