Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia1989 wrote:Mi kazała brać Miovelie nawet jak wyniki bety wskażą ciążę. Myślę że nie zaszkodzi. Ja już się zaopatrzylam w kolejne pudło bo strasznie ciężko jest to dostać w aptekach.
Też po cichu liczę że @ nie przyjdzie. Przecież cuda się zdarzają 😂😂😂 -
Wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań do stosowania miovelii i wiesiołka... Sama stosuje w sumie już od lutego wiosiolek bez względu na to, jakie w chwili obecnej przyjmuje leki/suplementy
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
MartaChm. wrote:OK a co z wiesiołkiem ja też miałam ciężko dostać miovelie i ja też liczę na cud 😊
-
Tak, wiesiołek stosujemy tylko do owulacji. Ponoć powoduje on mikroskurcze macicy, które mogą uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka.
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Cześć dziewczęta 😘
Spokojnie wiesiolek można brać, on wpływa tylko na śluz, nie na hormony. Ale tak jak wyżej, tylko do owu, później trzeba odstawić. Ale wiecie co, ja zauważyłam że na mnie działa lepiej kisiel z siemienia lnianego niż wiesiołek..
W ogóle to nigdy nie miałam problemu z plodnym śluzem, a odkąd biorę clo to jest masakra..
Dziewczyny dziś mam wizytę. Ciekawe co tam na usg się okaże. Wczoraj mnie tak okropnie bolały jajniki jak chyba jeszcze nigdy dotąd. Aż się boję że przgięłam łącząc 2x1 clo + Miovelia Nac.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
MilusińskaMilena wrote:Cześć dziewczęta 😘
Spokojnie wiesiolek można brać, on wpływa tylko na śluz, nie na hormony. Ale tak jak wyżej, tylko do owu, później trzeba odstawić. Ale wiecie co, ja zauważyłam że na mnie działa lepiej kisiel z siemienia lnianego niż wiesiołek..
W ogóle to nigdy nie miałam problemu z plodnym śluzem, a odkąd biorę clo to jest masakra..
Dziewczyny dziś mam wizytę. Ciekawe co tam na usg się okaże. Wczoraj mnie tak okropnie bolały jajniki jak chyba jeszcze nigdy dotąd. Aż się boję że przgięłam łącząc 2x1 clo + Miovelia Nac. -
Milenka - w którym dniu cyklu jesteś?
Ten kisiel jak przyrządzasz??
Czekamy na wieści! ))
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
To dopiero 6dc. Zawsze mam pierwszy monit mniej więcej w tym czasie. Kolejny ok 12dc i później zależy jak sytuacja z pecherzykami wygląda.. Dam na pewno znać. Kurcze stresuje się strasznie..
Ja wsypuje sobie ok łyżkę siemienia do szklanki i zalewam go wrzątkiem do wysokości ok 3/4 szkl. Przykrywam i jak jest takie letnie to wypijam tą wodę a nasionka zjadam (kupuje w nasionach, nie mielone).Irola lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Jestem, dopiero wróciłam do domu.. No więc w sumie nie wiem co mam mysleć. Dostałam metę, gin powiedział że nie zaszkodzi a wszystkiego trzeba się złapać. Chciałby żebym brała to clo do tych 6cykli, żeby nie szastać tymi lekami na stymulacje bo organizm się przyzwyczaja a w razie W do in vitro też musialabym się stymulować. No i po tych 6 cyklach klinika leczenia niepłodności, odniosłam wrażenie że sugerował inseminacje lub ivf zaraz po tym.. Trochę mnie to dobiło bo miałam nadzieję że do tego nie dojdzie.. In vitro u nas odpada ze względu na kasę. Płakać mi się chce.
A na usg pęcherzyków dominujących brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 21:23
Starania od 06.2018
-
MilusińskaMilena wrote:Jestem, dopiero wróciłam do domu.. No więc w sumie nie wiem co mam mysleć. Dostałam metę, gin powiedział że nie zaszkodzi a wszystkiego trzeba się złapać. Chciałby żebym brała to clo do tych 6cykli, żeby nie szastać tymi lekami na stymulacje bo organizm się przyzwyczaja a w razie W do in vitro też musialabym się stymulować. No i po tych 6 cyklach klinika leczenia niepłodności, odniosłam wrażenie że sugerował inseminacje lub ivf zaraz po tym.. Trochę mnie to dobiło bo miałam nadzieję że do tego nie dojdzie.. In vitro u nas odpada ze względu na kasę. Płakać mi się chce.
A na usg pęcherzyków dominujących brak.
Kochana, w Twoim przypadku myślę że warto jest wprowadzić tą zdrową, płodną dietę. Na tej Akademii Płodności można pobrać taką darmową na 7 dni bodajże. Mi wydawało się, że zdrowo się odżywiam dopóki nie poznałam tej diety :p
A Mąż robił badania nasienia?
Sama boję się tej wizyty w przyszłym tygodniu... Odnoszę takie dziwne wrażenie, że te stymulacje w cale mi nic nie dadzą // może mój organizm w ogóle nie jest zdolny do ciąży?
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
U tego lekarza co ja jestem koszt inseminacji to 600 zł.
Mam Pytanie trochę z innej beczki... czy Wy II fazie cyklu też macie uczucie że ciągle jesteście "mokre" ? Ciągle zmieniam wkładki. A teoretycznie powinno być sucho.... chybaMartaChm. lubi tę wiadomość
-
Asia - ja chyba też mam podobnie... Uczucie mokra. Może nie aż tak bardzo jak piszesz, ale stake odczuwam w II fazie...
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Ja ostatnio w ogóle mam wysyp pryszczy... Odkąd włączyłam w leczenie ten duphaston to pojawiają się na twarzy takie podskórne pryszcze bolące strasznie mnie to denerwuje
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Asia - dokładnie to samo! Szyja, kość żuchwowa... Czyli już wiemy gdzie leży przyczyna..
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Asia1989 wrote:U tego lekarza co ja jestem koszt inseminacji to 600 zł.
Mam Pytanie trochę z innej beczki... czy Wy II fazie cyklu też macie uczucie że ciągle jesteście "mokre" ? Ciągle zmieniam wkładki. A teoretycznie powinno być sucho.... chyba