Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    To czekanie jest najgorsze... Chociaż staram się być "na luzie" i nie myśleć o tym ile do @, to podświadomie ciągle odliczam dni 😁🤷🏼‍♀️
    Wiktorynka, może tym razem to ten szczęśliwy cykl u Was, czego bardzo życzę ♡
    No to jest tragedia! Ehh kochana...nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, lecz obawiam się, że to moja głowa płata mi figle, chociaż objawy są realne i wyraźne..teraz pytanie czy to objawy zbliżającej się @ czy jednak fasolka? Dam znać na bank! Mam ochotę zrobić dziaiaj test chociaż do @ jeszcze 5 dni...jak myślicie robić?

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka wrote:
    O to jeszcze się mieszcze - 28 lat :D
    Dam znać w sobotę, 31.08 mam dostać okres, oby go nie było :)
    Ja 1.09 ale mam ochotę zrobić test już!!

  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 61 43

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Oby Gabi szybko doczekała się swojego rodzdnstwa❤ powiedz mi jak przebiegała twoja pierwsza ciąża z ty mi dolegliwościami...?

    Szczerze mówiąc koszmarnie. Z początku bałam się, że stracę ciąże, bo bolał mnie brzuch jak później się okazało były to zrosty. 3 razy ladowalam w szpitalu z powodu zagrażającego poronienia/przedwczesnego porodu. Miałam krwiaki, później skrócona szyjkę, a od 31 Tc rozwarcie. Założyli mi pessar i z nogami w górze leżałam tydzień. Ostatecznie Gabi urodziła się przez elektywna cesarke w 38 Tc. Rozwija się wzorcowo. 😌

    Laparotomie miałam w czerwcu, okazało się, że fachowcy przy cc nie zsuneli pęcherza więc miałam naszyta macicę na pecherz. Przez ostatnie lata wydałam tyle pieniędzy w błoto, błagam lekarzy o pomoc. I dopiero teraz wszystko się wyjaśniło... Nie chcę myśleć co byłoby gdybym zaszla w ciążę. Najprawdopodobniej pękł by mi pecherz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 20:07

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2086 2146

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    To czekanie jest najgorsze... Chociaż staram się być "na luzie" i nie myśleć o tym ile do @, to podświadomie ciągle odliczam dni 😁🤷🏼‍♀️
    Wiktorynka, może tym razem to ten szczęśliwy cykl u Was, czego bardzo życzę ♡
    Mam to samo, chce na „nieświadomce” do testowania dzień przed @ wytrzymać tym razem ale podświadomie też liczę dni :(

    Wiktorynka trzymam kciuki za ten cykl! ❤️

    Lea28 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 (1 cs) - cb
    4.11.2019 (3 cs) - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    02-06.2020 - 4 cykl stymulowany clo, ovitrelle, estrofem

    Z końcem lipca sonoHSG

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Układ krzepnięcia okej ✅
    Glukoza i insulina na czczo okej (Homa 2,31) ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Kwas foliowy ponad normę ❌➡️ wprowadzam metyle

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Szczerze mówiąc koszmarnie. Z początku bałam się, że stracę ciąże, bo bolał mnie brzuch jak później się okazało były to zrosty. 3 razy ladowalam w szpitalu z powodu zagrażającego poronienia/przedwczesnego porodu. Miałam krwiaki, później skrócona szyjkę, a od 31 Tc rozwarcie. Założyli mi pessar i z nogami w górze leżałam tydzień. Ostatecznie Gabi urodziła się przez elektywna cesarke w 38 Tc. Rozwija się wzorcowo. 😌

    Laparotomie miałam w czerwcu, okazało się, że fachowcy przy cc nie zsuneli pęcherza więc miałam naszyta macicę na pecherz. Przez ostatnie lata wydałam tyle pieniędzy w błoto, błagam lekarzy o pomoc. I dopiero teraz wszystko się wyjaśniło... Nie chcę myśleć co byłoby gdybym zaszla w ciążę. Najprawdopodobniej pękł by mi pecherz.
    Jwjku kochana to faktycznie nieciekawie! Mimo to super ze Gabrysia urodziła się silna i zdrowa ale to co przeszłaś to Twoje...
    Ehh lekarze czasem potrafią zniszczyć życie, a nawet zagrozić mu! Dobrze że wszystko już wiesz co i jak!
    Trzymam kciuki żeby druga ciąża była lepsza i przyszła jaj najszybciej ❤

    Malinka96 lubi tę wiadomość

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Mam to samo, chce na „nieświadomce” do testowania dzień przed @ wytrzymać tym razem ale podświadomie też liczę dni :(

    Wiktorynka trzymam kciuki za ten cykl! ❤️
    No nie da się na nieświadomce...ja tak próbowałam tamten cykl - nie wyszło! wiwc w tym szajba już weszła na level hard i daje się we znaki co sekundę! Agrhh nie wytrzymam!

  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 61 43

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 04:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Jwjku kochana to faktycznie nieciekawie! Mimo to super ze Gabrysia urodziła się silna i zdrowa ale to co przeszłaś to Twoje...
    Ehh lekarze czasem potrafią zniszczyć życie, a nawet zagrozić mu! Dobrze że wszystko już wiesz co i jak!
    Trzymam kciuki żeby druga ciąża była lepsza i przyszła jaj najszybciej ❤


    Dziękuję bardzo, również trzymam kciuki 😚

  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 31 8

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co jest, wczoraj miałam termin @ i wczoraj rano temp spadła do 36,67, pojawiło się dużo białego śluzu i nic. Na wieczór pobolewał brzuch, byłam pewna że w nocy dostanę. Dziś rano zmierzylam temperaturę, a tu 37.
    Nic już nie wiem, na test czuje że za wczesnie, żeby się nie rozczarować 🤷🏼‍♀️

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co jest, wczoraj miałam termin @ i wczoraj rano temp spadła do 36,67, pojawiło się dużo białego śluzu i nic. Na wieczór pobolewał brzuch, byłam pewna że w nocy dostanę. Dziś rano zmierzylam temperaturę, a tu 37.
    Nic już nie wiem, na test czuje że za wczesnie, żeby się nie rozczarować 🤷🏼‍♀️
    kochana zrób test! Moze akurat już pokaże! Jak jesteś wytrwały poczekaj do jutra! Ja już wczoraj chciałam robić ale powstrzymalam się przed kupnem więc siedzę jak na bombie! @ ma być w niedzielę...zobaczymy czy temp spadnie!
    Trzymam kciuki za Ciebie i daj znać koniecznie!

  • sallvie Autorytet
    Postów: 2166 2586

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny.
    Sama mam 22 lata i obecnie dwoje wspaniałych dzieci.
    O córeczkę staraliśmy się 25 cykli. Synek zaskoczył w 1cs :)

    Oby wam się szybciej udało niż mi przy pierwszych staraniach :)

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    Kornelia - 02.04.2017r. - 25cs (37+2, 2820g, 53cm)
    Seweryn - 04.01.2019r. -1cs (37+0, 2600g, 53cm)

    iv09hdge29wpzjqv.png

    iv09i09kgknka3j5.png
  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 31 8

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się, ponieważ zrobiłam test- negatywny, a że okres nie przychodzi i miałam ból podbrzusza poszłam na bete- również negatywna. W przyszłym tygodniu wizyta u gina, coś się znowu rozregulowało :( powodzenia kochane ♡

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2086 2146

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Nie odzywałam się, ponieważ zrobiłam test- negatywny, a że okres nie przychodzi i miałam ból podbrzusza poszłam na bete- również negatywna. W przyszłym tygodniu wizyta u gina, coś się znowu rozregulowało :( powodzenia kochane ♡
    Bardzo mi przykro :(
    Ale gine na pewno coś poradzi, głowa do góry! 💪🏻

    Lea28 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 (1 cs) - cb
    4.11.2019 (3 cs) - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    02-06.2020 - 4 cykl stymulowany clo, ovitrelle, estrofem

    Z końcem lipca sonoHSG

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Układ krzepnięcia okej ✅
    Glukoza i insulina na czczo okej (Homa 2,31) ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Kwas foliowy ponad normę ❌➡️ wprowadzam metyle

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 598 459

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 00:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, wiek:23. Staramy się już od stycznia i trzymam kciuki za wszystkie młodsze i starsze staraczki.
    Czekam na dobre wieści w tym wątku. A póki co grzecznie i cierpliwie czekam na jutrzejszą @ :(

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 2 września 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Witam i ja, wiek:23. Staramy się już od stycznia i trzymam kciuki za wszystkie młodsze i starsze staraczki.
    Czekam na dobre wieści w tym wątku. A póki co grzecznie i cierpliwie czekam na jutrzejszą @ :(
    Oj Kochana rozumiem Cię mocno! ja właśnie 2 dzień @...postanowiłam że odpocznę od liczenia dni, mierzenia temperatury i wszystkiego, od czasu do.czasu zaglądnę co u was bo chce wspierać dziewczyny! ❤będzie dobrze w końcu zobaczymy nasze 2 kreski❤

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 7 października 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja mam 21 lat, mam już synka, który ma 16 miesiący. Powoli chcemy zacząć starania o rodzeństwo, ale póki co muszę uporać się z problemem nieregularnych i bardzo bolesnych cykli 😁

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 7 października 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej!
    Ja mam 21 lat, mam już synka, który ma 16 miesiący. Powoli chcemy zacząć starania o rodzeństwo, ale póki co muszę uporać się z problemem nieregularnych i bardzo bolesnych cykli 😁
    Hejka ❤ gratulujemy synka 😊😊😊 Jak bardzo nieregularne cykle?
    Ja mam za to bardzo regularne jak w zegareczku...i nie wiem czy to nie jest przegięcie e druga stronę...
    Nie wiem już sama bo wariuje z tymi staraniami i szukam winy wszędzie

    aliciaaa lubi tę wiadomość

  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 31 8

    Wysłany: 7 października 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej!
    Ja mam 21 lat, mam już synka, który ma 16 miesiący. Powoli chcemy zacząć starania o rodzeństwo, ale póki co muszę uporać się z problemem nieregularnych i bardzo bolesnych cykli 😁

    Cześć! Ja odkąd zaczęłam starania nagle mam problem z miesiaczkami - albo są skąpe, krótkie lub za długie, a w tym cyklu nie przyszła wcale... 🙄 wcześniej jak w zegarku. Ciągle pod górkę 😅

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 7 października 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Hejka ❤ gratulujemy synka 😊😊😊 Jak bardzo nieregularne cykle?
    Ja mam za to bardzo regularne jak w zegareczku...i nie wiem czy to nie jest przegięcie e druga stronę...
    Nie wiem już sama bo wariuje z tymi staraniami i szukam winy wszędzie

    Dziękuję za gratulacje 🥰. Ostatnie trzy cykle wyglądają tak : 56 dni, 28dni, 43 dni. Przed nimi zamiast miesiączek miałam plamienia, więc ciężko mi określić jakie były "cykle". Ogólnie mój problem jest też bardziej złożony i nawet napisałam osoby post żeby poradzić się kogoś tutaj 😕.
    Czasami człowiek wariuje przez to, że bardzo czegoś pragnie. Ja pamiętam swój pierwszy cykl starań o synka, test negatywny i od razu dziej po miesiączka. Następny cykl był zupełnie inny, nawet zapomniałam o tym, że miesiączki nie ma i piękne zaskoczenie. I z jednej strony zazdroszczę Ci tych regularnych jak w zegarku cyklow 😁
    Trzymam kciuki i życzę upragnionych dwóch kresek ❤️

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 7 października 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Cześć! Ja odkąd zaczęłam starania nagle mam problem z miesiaczkami - albo są skąpe, krótkie lub za długie, a w tym cyklu nie przyszła wcale... 🙄 wcześniej jak w zegarku. Ciągle pod górkę 😅

    Właśnie często słyszałam, że jak tylko zaczęła kobieta starania od razu dziwne rzeczy zaczęły się dziać z cyklami. Czasami trzeba tyle przejść żeby doczekać się swojego maluszka. Ale może pocieszyć cię to, że ja od zawsze miałam problem z miesiączkami, z ich regularnoscia itp a w ciążę zaszła w drugim cyklu starań bez żadnych wspomagaczy. Pełen spontan i luz 😁 teraz trochę ten problem się pogłębił, ale mam nadzieję, że jakiś dobry gin mi pomoże i również uda mi się szybko z drugim maluchem ❤️

    Lea28 lubi tę wiadomość

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 31 8

    Wysłany: 7 października 2019, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaaa- pocieszające, choć u mnie teraz będzie 4 cs, ale nie poddajemy się 😁💪 super, że udało wam się tak szybko z synkiem 💙 życzę Ci, żeby z drugim malcem było równie szybko i bezproblemowo 😊

    aliciaaa lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.