Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Kochana woow! W życiu bym nie pomyślała że w bliskie może być endometeioze! Super że trafiłaś na dobrego lekarza bo to jest najważniejsza sprawa!❤ Mam nadzieję, że tak was poprowadzi że wszystko się uda!! mega sie cieszę że wiesz co i jak😍

Kochana ja tak samo jestem ciągle w szoku, że cos takie mogło powstać 🙄 niby narazie tylko podejrzenie, lekarz mówił, że mam być spokojna ale dzus na spokojnie pomyślałam to boli ta blizna mnie przy miesiączce, tzn tak pod nią 🤔 więc może to być to, teraz muszę obserwować czy się powiększa z okresem 😕 Ale i tak jestem mega zadowolona z tej wizyty, że lekarz taki kompetentny i jednocześnie sympatyczny i tłumaczy wszystko 😁

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Uhuu współczuję. No ja to tylko na weekend. Ale też bym z chęcią wzięła cała szafę hahhah 😂

No masakra 😂faceci to mają łatwo 😅Raz dwa i spakowani.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś taki zajazd w pracy a i tak kończę wcześniej bo po 15, ale już czuję sie zmęczona 😣 A jeszcze musimy leciec na duze zakupy od razu po mojej pracy, bo wieczorem przyjeżdża szwagierka ze szwagrem i synkiem i będą u nas do konca weekendu, także trzeba uzbroic lodowe, bo przy 5 osobach to jedzenie znika tonami 😂. Jeszcze sobie wszyscy zazyczyli mojej pizzy na wieczór, więc trzeba bedzie robic xD.... Eh odpocznę chyba w nocy 🙄

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    W ogole odkrylam niedawno że mężczyzna mego życia to typowy facet, ktory lubi jak jego dziewczyna nosi mini... 🙄 ale mam taka dziwna koszulowa w beżu ze tył jest dluzszy a przod krotszy, ale ma piekne falbanki i drobne kwiatki. Także na codzień tez sie nada.

U mnie sytuacja taka, że w domu mogę a na dwór to już nie 🤣 czasami i tak ubieram się jak chce jak gdzieś z nim wychodzę, oczywiście nie przesadzam z krótkością bo z dzieckiem nie wypada, ale wiadomo wszystko ze zdrowym rozsądkiem 😁

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Kurde muszę zacząć się pakować i nie wiem w co włożyć ręce, od czego zacząć 😱 tyle tego jest. A mój oczywiście uciekł od pakowania 😒poszedł na cmentarz z kuzynem, potem idZie do fryzjera a potem grać w piłkę. 😒

Wszystko na twojej głowie 😜 ojj sama zawsze jak pakuję się na jedną nockę u mamy to torby jak na miesiąc, przecież wszystko może się przydać 🤣🤣

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja mam dziś taki zajazd w pracy a i tak kończę wcześniej bo po 15, ale już czuję sie zmęczona 😣 A jeszcze musimy leciec na duze zakupy od razu po mojej pracy, bo wieczorem przyjeżdża szwagierka ze szwagrem i synkiem i będą u nas do konca weekendu, także trzeba uzbroic lodowe, bo przy 5 osobach to jedzenie znika tonami 😂. Jeszcze sobie wszyscy zazyczyli mojej pizzy na wieczór, więc trzeba bedzie robic xD.... Eh odpocznę chyba w nocy 🙄

To też dzisiaj nie poodpoczywasz, zwłaszcza, że dziś takie kolejki... Jeden dzień wolnego a ludzie szaleństwo robią 😅 co innego sytuacja u ciebie bo rodzina na głowie przez cały tydzień to lodówka pełna musi być 😜
    A co do tej pizzy, to chyba wpadnę do ciebie 🤣 bo ochoty narobiłas hahah

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    No masakra 😂faceci to mają łatwo 😅Raz dwa i spakowani.

Przecież im potrzebę są że dwie pary gaci, skarpety i ze dwie koszulki 🤣
    Śmieje się, bo mój ma więcej treningowych ubrań niż na wyjście 😜
    A my to wszystko musimy 5 razy przemyśleć czy te spodnie weźmiemy, jeśli się zdecydujemy to szukanie odpowiedniej bluzki 🤣 a i tak zawsze zapomni się o czymś

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zaraz 14, a ja na pół w pizamie 🤣 wszystko robię i nie mam na nic do końca czasu 🤬 chociaż posprzątalam duży pokój, tak że zostały mi kurze i podłoga do zmycia... A teraz znowu syf taki, że mam dość 😡 ja nie wiem jak to się dzieje, że idę tylko obiad zrobic a tu wszystko wraca do stanu przed sprzątaniem 😡🤬
    W dodatku nawet nie umalowalam się 🥴 i teraz usiadłam trochę was czytam, piszę i za chwilę wracam do sprzątania, jednocześnie malowania i zabawy z małym 😅 a jeszcze na 16 do" pracy "

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    A my to wszystko musimy 5 razy przemyśleć czy te spodnie weźmiemy, jeśli się zdecydujemy to szukanie odpowiedniej bluzki 🤣 a i tak zawsze zapomni się o czymś

Mój tez właśnie więcej sportowych niż wyjściowych. Ja muszę zawsze mojego sprawdzić bo zawszę czegoś zapomina.

Podwyższone TSH-euthyox

• Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jest zaraz 14, a ja na pół w pizamie 🤣 wszystko robię i nie mam na nic do końca czasu 🤬 chociaż posprzątalam duży pokój, tak że zostały mi kurze i podłoga do zmycia... A teraz znowu syf taki, że mam dość 😡 ja nie wiem jak to się dzieje, że idę tylko obiad zrobic a tu wszystko wraca do stanu przed sprzątaniem 😡🤬
    W dodatku nawet nie umalowalam się 🥴 i teraz usiadłam trochę was czytam, piszę i za chwilę wracam do sprzątania, jednocześnie malowania i zabawy z małym 😅 a jeszcze na 16 do" pracy "

No ładnie 😅 ja próbuję spakować ta kuchnie 😒 jakoś mi to nie idzie🤣

Podwyższone TSH-euthyox

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

I zapomnialas dodać ze zawsze trzeba wziąć coś na zapas na wypadek jakby się zabrudzilo przypadkiem, zepsulo itd xD i jeszcze pierdyliard różnych rzeczy bo moga się przydać xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Mój tez właśnie więcej sportowych niż wyjściowych. Ja muszę zawsze mojego sprawdzić bo zawszę czegoś zapomina.

Ja zawsze mojego pakuję na wyjazdy bo inaczej to by w torbę spakowal tylko połowę rzeczy 🤣 a ja na 7 dniowe zgrupowania go pakuję w torbę i wszystko się mieści 😅 oczywiscie jak wraca to uoycha po siatkach 🤣
    Niki wrote:
    No ładnie 😅 ja próbuję spakować ta kuchnie 😒 jakoś mi to nie idzie🤣

Mi też nie idzie, nie chce mi się nic kompletnie i nie mogę się przemoc do działania

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    I zapomnialas dodać ze zawsze trzeba wziąć coś na zapas na wypadek jakby się zabrudzilo przypadkiem, zepsulo itd xD i jeszcze pierdyliard różnych rzeczy bo moga się przydać xD

Oooo dokładnie! Wszystko może się przyda, więc trzeba spakować 🤣 później torba, walizka, torebka, plecak pełne 🤣

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Oooo dokładnie! Wszystko może się przyda, więc trzeba spakować 🤣 później torba, walizka, torebka, plecak pełne 🤣

Już to widzę jak będziemy jechać autem jak cyganie 🤣zapakowani po sam dach 😂

Podwyższone TSH-euthyox

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

U mnie to samo się dzieje z mieszkaniem gdy tylko moj luby przekracza jego próg 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny kojarzycie czy wyniki prolaktyny mogą być później niż inne wyniki? Bo resztę wyników już mam a prolaktyny jeszcze nie i nie wiem już o co kaman. Pamiętam że jak badałam ja to wyniki miałam dość późno więc może tak być ale nie wiem.

Podwyższone TSH-euthyox

• Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki..wlansie na stronie staraczek na fejsie kolejna ciąża po ziolach! Dziewczyna bardzo długo sie starała, hashimoto i....jeden cykl z ziołami i infoliciem combi i pyk! Piękne dwie krechy! A jeszcze w poniedziałek pisała że raczej nic z tego bo brzuch boli jak na @ miała dostać we wtorek i dzisiaj test i są 2 krechy na 2 testach...
    Nadzieja jest wielka! Zioła działają ❤❤❤

• Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Dziewczynki..wlansie na stronie staraczek na fejsie kolejna ciąża po ziolach! Dziewczyna bardzo długo sie starała, hashimoto i....jeden cykl z ziołami i infoliciem combi i pyk! Piękne dwie krechy! A jeszcze w poniedziałek pisała że raczej nic z tego bo brzuch boli jak na @ miała dostać we wtorek i dzisiaj test i są 2 krechy na 2 testach...
    Nadzieja jest wielka! Zioła działają ❤❤❤

Aaaaaaa ♥️♥️♥️ale bomba dodajesz nam skrzydeł 😁

Wiktorynka lubi tę wiadomość

Podwyższone TSH-euthyox

• Niki Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mam za wysoką TSH bo bezpieczne do poczęcia jest 2,500 a ja mam 2,700😭

Podwyższone TSH-euthyox

• Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    I tak mam za wysoką TSH bo bezpieczne do poczęcia jest 2,500 a ja mam 2,700😭
    Kochana.. wierzę że trudno..Ale może dostaniesz leki na zbicie i wszystko będzie dobrze! Moja znajoma starała się o 2 dziecko 3 lata, niby tsh miała w normie ale jednak za wysokie na zajście e ciążę...powiedział jej to dopiero 4 endokrynolog do którego poszła. Dostała leki i od razu zaszła!
    Jesteśmy z Tobą! Na pewno szybko zbijesz tarczyce j będzie dobrze! Wierzę w to mocno!!!❤❤❤

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ