Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Kochana woow! W życiu bym nie pomyślała że w bliskie może być endometeioze! Super że trafiłaś na dobrego lekarza bo to jest najważniejsza sprawa!❤ Mam nadzieję, że tak was poprowadzi że wszystko się uda!! mega sie cieszę że wiesz co i jak😍

    Kochana ja tak samo jestem ciągle w szoku, że cos takie mogło powstać 🙄 niby narazie tylko podejrzenie, lekarz mówił, że mam być spokojna ale dzus na spokojnie pomyślałam to boli ta blizna mnie przy miesiączce, tzn tak pod nią 🤔 więc może to być to, teraz muszę obserwować czy się powiększa z okresem 😕 Ale i tak jestem mega zadowolona z tej wizyty, że lekarz taki kompetentny i jednocześnie sympatyczny i tłumaczy wszystko 😁

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Uhuu współczuję. No ja to tylko na weekend. Ale też bym z chęcią wzięła cała szafę hahhah 😂

    No masakra 😂faceci to mają łatwo 😅Raz dwa i spakowani.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3370 4345

    Wysłany: 31 października 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś taki zajazd w pracy a i tak kończę wcześniej bo po 15, ale już czuję sie zmęczona 😣 A jeszcze musimy leciec na duze zakupy od razu po mojej pracy, bo wieczorem przyjeżdża szwagierka ze szwagrem i synkiem i będą u nas do konca weekendu, także trzeba uzbroic lodowe, bo przy 5 osobach to jedzenie znika tonami 😂. Jeszcze sobie wszyscy zazyczyli mojej pizzy na wieczór, więc trzeba bedzie robic xD.... Eh odpocznę chyba w nocy 🙄

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
    27.10 - 2630g
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    W ogole odkrylam niedawno że mężczyzna mego życia to typowy facet, ktory lubi jak jego dziewczyna nosi mini... 🙄 ale mam taka dziwna koszulowa w beżu ze tył jest dluzszy a przod krotszy, ale ma piekne falbanki i drobne kwiatki. Także na codzień tez sie nada.

    U mnie sytuacja taka, że w domu mogę a na dwór to już nie 🤣 czasami i tak ubieram się jak chce jak gdzieś z nim wychodzę, oczywiście nie przesadzam z krótkością bo z dzieckiem nie wypada, ale wiadomo wszystko ze zdrowym rozsądkiem 😁

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Kurde muszę zacząć się pakować i nie wiem w co włożyć ręce, od czego zacząć 😱 tyle tego jest. A mój oczywiście uciekł od pakowania 😒poszedł na cmentarz z kuzynem, potem idZie do fryzjera a potem grać w piłkę. 😒

    Wszystko na twojej głowie 😜 ojj sama zawsze jak pakuję się na jedną nockę u mamy to torby jak na miesiąc, przecież wszystko może się przydać 🤣🤣

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja mam dziś taki zajazd w pracy a i tak kończę wcześniej bo po 15, ale już czuję sie zmęczona 😣 A jeszcze musimy leciec na duze zakupy od razu po mojej pracy, bo wieczorem przyjeżdża szwagierka ze szwagrem i synkiem i będą u nas do konca weekendu, także trzeba uzbroic lodowe, bo przy 5 osobach to jedzenie znika tonami 😂. Jeszcze sobie wszyscy zazyczyli mojej pizzy na wieczór, więc trzeba bedzie robic xD.... Eh odpocznę chyba w nocy 🙄

    To też dzisiaj nie poodpoczywasz, zwłaszcza, że dziś takie kolejki... Jeden dzień wolnego a ludzie szaleństwo robią 😅 co innego sytuacja u ciebie bo rodzina na głowie przez cały tydzień to lodówka pełna musi być 😜
    A co do tej pizzy, to chyba wpadnę do ciebie 🤣 bo ochoty narobiłas hahah

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    No masakra 😂faceci to mają łatwo 😅Raz dwa i spakowani.


    Przecież im potrzebę są że dwie pary gaci, skarpety i ze dwie koszulki 🤣
    Śmieje się, bo mój ma więcej treningowych ubrań niż na wyjście 😜
    A my to wszystko musimy 5 razy przemyśleć czy te spodnie weźmiemy, jeśli się zdecydujemy to szukanie odpowiedniej bluzki 🤣 a i tak zawsze zapomni się o czymś

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zaraz 14, a ja na pół w pizamie 🤣 wszystko robię i nie mam na nic do końca czasu 🤬 chociaż posprzątalam duży pokój, tak że zostały mi kurze i podłoga do zmycia... A teraz znowu syf taki, że mam dość 😡 ja nie wiem jak to się dzieje, że idę tylko obiad zrobic a tu wszystko wraca do stanu przed sprzątaniem 😡🤬
    W dodatku nawet nie umalowalam się 🥴 i teraz usiadłam trochę was czytam, piszę i za chwilę wracam do sprzątania, jednocześnie malowania i zabawy z małym 😅 a jeszcze na 16 do" pracy "

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Przecież im potrzebę są że dwie pary gaci, skarpety i ze dwie koszulki 🤣
    Śmieje się, bo mój ma więcej treningowych ubrań niż na wyjście 😜
    A my to wszystko musimy 5 razy przemyśleć czy te spodnie weźmiemy, jeśli się zdecydujemy to szukanie odpowiedniej bluzki 🤣 a i tak zawsze zapomni się o czymś

    Mój tez właśnie więcej sportowych niż wyjściowych. Ja muszę zawsze mojego sprawdzić bo zawszę czegoś zapomina.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jest zaraz 14, a ja na pół w pizamie 🤣 wszystko robię i nie mam na nic do końca czasu 🤬 chociaż posprzątalam duży pokój, tak że zostały mi kurze i podłoga do zmycia... A teraz znowu syf taki, że mam dość 😡 ja nie wiem jak to się dzieje, że idę tylko obiad zrobic a tu wszystko wraca do stanu przed sprzątaniem 😡🤬
    W dodatku nawet nie umalowalam się 🥴 i teraz usiadłam trochę was czytam, piszę i za chwilę wracam do sprzątania, jednocześnie malowania i zabawy z małym 😅 a jeszcze na 16 do" pracy "

    No ładnie 😅 ja próbuję spakować ta kuchnie 😒 jakoś mi to nie idzie🤣

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3370 4345

    Wysłany: 31 października 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Przecież im potrzebę są że dwie pary gaci, skarpety i ze dwie koszulki 🤣
    Śmieje się, bo mój ma więcej treningowych ubrań niż na wyjście 😜
    A my to wszystko musimy 5 razy przemyśleć czy te spodnie weźmiemy, jeśli się zdecydujemy to szukanie odpowiedniej bluzki 🤣 a i tak zawsze zapomni się o czymś

    I zapomnialas dodać ze zawsze trzeba wziąć coś na zapas na wypadek jakby się zabrudzilo przypadkiem, zepsulo itd xD i jeszcze pierdyliard różnych rzeczy bo moga się przydać xD

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
    27.10 - 2630g
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Mój tez właśnie więcej sportowych niż wyjściowych. Ja muszę zawsze mojego sprawdzić bo zawszę czegoś zapomina.

    Ja zawsze mojego pakuję na wyjazdy bo inaczej to by w torbę spakowal tylko połowę rzeczy 🤣 a ja na 7 dniowe zgrupowania go pakuję w torbę i wszystko się mieści 😅 oczywiscie jak wraca to uoycha po siatkach 🤣
    Niki wrote:
    No ładnie 😅 ja próbuję spakować ta kuchnie 😒 jakoś mi to nie idzie🤣

    Mi też nie idzie, nie chce mi się nic kompletnie i nie mogę się przemoc do działania

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1493 718

    Wysłany: 31 października 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    I zapomnialas dodać ze zawsze trzeba wziąć coś na zapas na wypadek jakby się zabrudzilo przypadkiem, zepsulo itd xD i jeszcze pierdyliard różnych rzeczy bo moga się przydać xD

    Oooo dokładnie! Wszystko może się przyda, więc trzeba spakować 🤣 później torba, walizka, torebka, plecak pełne 🤣

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Oooo dokładnie! Wszystko może się przyda, więc trzeba spakować 🤣 później torba, walizka, torebka, plecak pełne 🤣

    Już to widzę jak będziemy jechać autem jak cyganie 🤣zapakowani po sam dach 😂

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3370 4345

    Wysłany: 31 października 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jest zaraz 14, a ja na pół w pizamie 🤣 wszystko robię i nie mam na nic do końca czasu 🤬 chociaż posprzątalam duży pokój, tak że zostały mi kurze i podłoga do zmycia... A teraz znowu syf taki, że mam dość 😡 ja nie wiem jak to się dzieje, że idę tylko obiad zrobic a tu wszystko wraca do stanu przed sprzątaniem 😡🤬
    W dodatku nawet nie umalowalam się 🥴 i teraz usiadłam trochę was czytam, piszę i za chwilę wracam do sprzątania, jednocześnie malowania i zabawy z małym 😅 a jeszcze na 16 do" pracy "

    U mnie to samo się dzieje z mieszkaniem gdy tylko moj luby przekracza jego próg 😂

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
    27.10 - 2630g
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny kojarzycie czy wyniki prolaktyny mogą być później niż inne wyniki? Bo resztę wyników już mam a prolaktyny jeszcze nie i nie wiem już o co kaman. Pamiętam że jak badałam ja to wyniki miałam dość późno więc może tak być ale nie wiem.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 31 października 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki..wlansie na stronie staraczek na fejsie kolejna ciąża po ziolach! Dziewczyna bardzo długo sie starała, hashimoto i....jeden cykl z ziołami i infoliciem combi i pyk! Piękne dwie krechy! A jeszcze w poniedziałek pisała że raczej nic z tego bo brzuch boli jak na @ miała dostać we wtorek i dzisiaj test i są 2 krechy na 2 testach...
    Nadzieja jest wielka! Zioła działają ❤❤❤

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Dziewczynki..wlansie na stronie staraczek na fejsie kolejna ciąża po ziolach! Dziewczyna bardzo długo sie starała, hashimoto i....jeden cykl z ziołami i infoliciem combi i pyk! Piękne dwie krechy! A jeszcze w poniedziałek pisała że raczej nic z tego bo brzuch boli jak na @ miała dostać we wtorek i dzisiaj test i są 2 krechy na 2 testach...
    Nadzieja jest wielka! Zioła działają ❤❤❤

    Aaaaaaa ♥️♥️♥️ale bomba dodajesz nam skrzydeł 😁

    Wiktorynka lubi tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mam za wysoką TSH bo bezpieczne do poczęcia jest 2,500 a ja mam 2,700😭

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 31 października 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    I tak mam za wysoką TSH bo bezpieczne do poczęcia jest 2,500 a ja mam 2,700😭
    Kochana.. wierzę że trudno..Ale może dostaniesz leki na zbicie i wszystko będzie dobrze! Moja znajoma starała się o 2 dziecko 3 lata, niby tsh miała w normie ale jednak za wysokie na zajście e ciążę...powiedział jej to dopiero 4 endokrynolog do którego poszła. Dostała leki i od razu zaszła!
    Jesteśmy z Tobą! Na pewno szybko zbijesz tarczyce j będzie dobrze! Wierzę w to mocno!!!❤❤❤

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego