Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przypisać do endokrynologa na poniedziałek na 19. Bo w środę powinnam wziąć kolejna dawkę leku więc wolę to skonsultować. O dzisas.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Udało mi się przypisać do endokrynologa na poniedziałek na 19. Bo w środę powinnam wziąć kolejna dawkę leku więc wolę to skonsultować. O dzisas.

    Dobrze, że uda Ci się to szybko skonsultować 😊 kurcze, bierzesz leki a tu jeszcze coś nie tak 😕 tak być nie może, na szczęście szybko wyjaśnia cała sprawę i zadzialasz może innymi lekami 😊 i nic się nie przejmuj, korzystaj z weekendu jak się da ❤️

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dobrze, że uda Ci się to szybko skonsultować 😊 kurcze, bierzesz leki a tu jeszcze coś nie tak 😕 tak być nie może, na szczęście szybko wyjaśnia cała sprawę i zadzialasz może innymi lekami 😊 i nic się nie przejmuj, korzystaj z weekendu jak się da ❤️

    No ale mogę przynajmniej na własnym przykładzie powiedzieć że ten lek działa 🤣u mnie aż za bardzo ale działa 🤣
    Właśnie czekam aż mój mąż łaskawie wróci do domu 😅

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    No ale mogę przynajmniej na własnym przykładzie powiedzieć że ten lek działa 🤣u mnie aż za bardzo ale działa 🤣
    Właśnie czekam aż mój mąż łaskawie wróci do domu 😅

    No tyle w tym "dobrego", że działa aż za bardzo 😅
    Też czek na mojego, tyle, że on w pracy jeszcze.. A wraca biegiem 10 km, jak nie więcej 🤯 podziwiam, że mu się chce 🥴

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 31 października 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dziewczyny... Patrzcie na to 😱😳

    https://zapodaj.net/f6c745d1863ef.jpg.html

    Kogo to zdjęcie?!! Domi twoje ?!
    Cudowna wiadomość Domi!!!! Jutro dawaj znać czy krecha mocniejsza !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 20:39

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    No tyle w tym "dobrego", że działa aż za bardzo 😅
    Też czek na mojego, tyle, że on w pracy jeszcze.. A wraca biegiem 10 km, jak nie więcej 🤯 podziwiam, że mu się chce 🥴

    10 km biegiem po pracy? 😲 Woooow. Podziwiam.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Kogo to zdjęcie?!! Domi twoje ?!
    Cudowna wiadomość Domi!!!! Jutro dawaj znać czy krecha mocniejsza !


    Teraz po Doomi muszą posypać się ciążę ❤️ każda po kolei ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 20:43

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    10 km biegiem po pracy? 😲 Woooow. Podziwiam.

    Ja też... Chciałam przyjechać po niego, to nieee on biegiem wraca 🥴 chory człowiek 🤣

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Teraz po Doomi muszą posypać się ciążę ❤️ każda po kolei ❤️

    Czekajcie bo ja nie załapałam CHyba. Domi się udało??????😲😲😲♥️♥️♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja też... Chciałam przyjechać po niego, to nieee on biegiem wraca 🥴 chory człowiek 🤣

    Hahahaha 😂 no szalony!!! 10 km !! Ja pitole 🤣

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Czekajcie bo ja nie załapałam CHyba. Domi się udało??????😲😲😲♥️♥️♥️
    doomi03 wrote:
    Dziewczyny... Patrzcie na to 😱😳

    https://zapodaj.net/f6c745d1863ef.jpg.html


    Krecha ciemna, więc musiało się udać ❤️

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Krecha ciemna, więc musiało się udać ❤️
    Woooooooo ♥️ no teraz już ciąże muszą się posypać nie ma innej opcji ♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Woooooooo ♥️ no teraz już ciąże muszą się posypać nie ma innej opcji ♥️

    Tak jest❤️

    Chociaż boli mnie co jakiś czas podbrzusze, więc pewnie u mnie cykl stracony, ale cieszę się bardzo, że udało się Domi 😍 teraz każda z nas musi siknac na dwie kreseczki

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Tak jest❤️

    Chociaż boli mnie co jakiś czas podbrzusze, więc pewnie u mnie cykl stracony, ale cieszę się bardzo, że udało się Domi 😍 teraz każda z nas musi siknac na dwie kreseczki

    U mnie też pranie cykl stracony ze względu na tą niska prolaktyne. Bo owu teoretycznie mam mieć we wtorek. Więc nie zdążę nawet jej podwyższyć.
    Nooo czadowo że Domi się udało ♥️
    Teraz czas na nas♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 31 października 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Tak jest❤️

    Chociaż boli mnie co jakiś czas podbrzusze, więc pewnie u mnie cykl stracony, ale cieszę się bardzo, że udało się Domi 😍 teraz każda z nas musi siknac na dwie kreseczki
    Oby oby szły już po kolei ! Super że się udało ! Teraz tylko trzeba zarazić się ciążą !

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    U mnie też pranie cykl stracony ze względu na tą niska prolaktyne. Bo owu teoretycznie mam mieć we wtorek. Więc nie zdążę nawet jej podwyższyć.
    Nooo czadowo że Domi się udało ♥️
    Teraz czas na nas♥️

    Nie wiem jak to dokładnie jest z prolaktyna, ale może akurat cos się uda! Zaraz wizyta u lekarza więc może zdąży coś podziałać ❤️ będzie dobrze

    Tak, teraz nasza kolej ❤️😍

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Oby oby szły już po kolei ! Super że się udało ! Teraz tylko trzeba zarazić się ciążą !

    Jutro Domi musi pokazać fotkę drugiego testu i przeslac ciążowe wiruski ❤️

    doomi03 lubi tę wiadomość

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 31 października 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Nie wiem jak to dokładnie jest z prolaktyna, ale może akurat cos się uda! Zaraz wizyta u lekarza więc może zdąży coś podziałać ❤️ będzie dobrze

    Tak, teraz nasza kolej ❤️😍

    Troszkę wątpię że w 1 dzień coś się uda😅 zobaczymy w poniedziałek w ogóle co mi powie lekarz.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 31 października 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jutro Domi musi pokazać fotkę drugiego testu i przeslac ciążowe wiruski ❤️
    To naprawdę super i jakie zaskoczenie, że 8 dni po! Można,.można. Czasami faktycznie sie czuje, a wszyscy mówią mi że nic nie czuć do 6 tc !

    Właśnie pije zioła, smaczne z syropem malinowym.
    Mój M. poszedł smacznie spać, a ja czekam aż pranie się zrobi...

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 31 października 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Troszkę wątpię że w 1 dzień coś się uda😅 zobaczymy w poniedziałek w ogóle co mi powie lekarz.

    No właśnie, czekaj do pon co powie lekarz 😁 niby jeden dzień, ale czasami i jeden dzien sprawia cuda 😊

    Niki lubi tę wiadomość

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego