Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1481 716

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O to może i ja sprobuje..


    Dziewczyny kiedy testujecie?

    Ja miałam zamiar 4.11, ale chyba poczekam dłużej 🤔
    A ty kiedy masz zamiar?,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 18:51

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dwa miesiące to zleci szybko, tym bardziej, że zajmujecie się remontem i staraniami ❤️ dobrze, że już ochrzczone haha teraz jeszcze reszta pokoi 🤣
    Drineczek dobra sprawa 😅 ja mam wstrent do alkoholu po urodzinach mojej przyjaciółki, ojjj przesadzilysmy hahah ale wiecie, matki dorwaly wychodne 🤣 ale tak nie mam nic przeciwko, trzeba czasami się odprężyć 💗

    Yyy znaczy łazienka ochrzczona🤣
    Ja ostatni raz tak przesadziłam na weselu kuzyna mego męża.w czerwcu. Oj na drugi dzień nie poszłam na poprawiny. Konalam cały dzien.streszne to było.
    Od tamtej pory to sporadycznie delikatnie. 😅

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Wiesz.... póki rok nie minie, mój lekarz nie podejmie żadnych działań, zwłaszcza że u mnie wszystko dobrze wygląda. Umęczona jestem czasami faktem, że mamy dla siebie tylko weekendy....

    Mój lekarz mówił że spokojnie że młodzi jesteśmy itp ale przed upływem roku już zlecał badania mi i mężowi.

    Domyślam się kochana. Ja bym bez mojego CHyba zeswirowala. Jak pojechał ostatnio na 3 dni na turniej piłki nożnej to dziwnie mi było samej spać funkcjonowac. Kiedy ma w planach już zostać z tobą na miejscu?

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ooooo.... A je się rozumiem pije?
    Ile razy dziennie?

    Tak.raz dziennie przed snem. Pół h muszą się parzyć. Zależy też jak chcesz pić. Bo są dwa sposoby. Pierwszy to od 1dc do owu. A drugi codziennie przed 3 miesiące. Potem miesiąc przerwy i znów.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie dnia żeby do was nie napisac. To już jest uzależnienie?🤣♥️

    aliciaaa, Wiktorynka lubią tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej, teraz ja się witam ❗❤️
    Też staram się o drugiego malucha😊
    Wiesz, wszystko zależy ile jesteś dni po owu, czasami jeden dzień między testami robi duża różnice 😊 już na nie jednym wykresie to widzialam
    U mnie dopiero początek starań 😁 będę musiała jeszcze wyregulowac cykl, który już dawno bym miała uregulowany gdybym poszła do obecnego lekarza 🙄
    Ja swoje pierwsze dwie kreski nie wiem ile dni po owu, ale 11 dni po terminie miesiączki 😅
    Hej kochana 🥰😘

    Ty widzę masz młodszego maluszka niż ja.

    No dzisiaj mija mi 8 dzień po owu. I negatyw.
    No ale może to za wcześnie a może po prostu to nie to...

    No i tak o.. Tylko może teraz ow się przesunela..

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3216 4111

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ja w weekend pozwalam sobie na alkohol w małych ilosciach. Nie chce zwariowac, szczerze. Chce normalnie żyć, bo inaczej cale swojw zycie obróce wokol ciąży, ktorej nie mam....

    I to jest dobre podejście, bo nie mozemy sie dac zwariować. Ja tez pomimo ze raczej bardzo rzadko pije, to jak juz mialam ochote, czy się z goscmi siedzialo czy jakieś rodzinne imprezki to też sobie nie odmawialam...
    Jedynie teraz odpuscilam ze względu na to ze nie wiadomo jak ostatecznie moja sytuacja się okaże.

    Ale jak najbardziej jak masz ochotę w weekend na relaksik z piwkiem czy winkiem to nic w tym zlego i korzystaj z tego poki możesz - bo mam nadzieję ze juz niedlugo przez kolejne ponad 9 miesięcy bedziesz zmuszona sobie odmawiać 😉😉

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2529 2756

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja taka milcząca... Ale mam jakieś złe dni z moim. Wczoraj kolejna kłótnia. Ale dziś już jest ok..

    Ja testuje ok 14.11.. Więc jeszczw trochę.


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3216 4111

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Nie wyobrażam sobie dnia żeby do was nie napisac. To już jest uzależnienie?🤣♥️

    Też mam to uzależnienie ;)

    Niki, AleOla26 lubią tę wiadomość

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Też mam to uzależnienie ;)

    Hahahaha to nie jestem z tym sama 😂♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Hejka. Ja taka milcząca... Ale mam jakieś złe dni z moim. Wczoraj kolejna kłótnia. Ale dziś już jest ok..

    Ja testuje ok 14.11.. Więc jeszczw trochę.

    Będzie dobrze 😘 my też dziś kłótnia na całego ale już dobrze 😉

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobie was jutro no u mnie od wczoraj wariactwo...:/
    Dziaiaj termin @ na razie cisza
    Jednak czuje że się spóźnię ( chociaż od 7 miesięcy mam w jak w zegareczku co 33 dni około 11-12)
    Zobaczymy...czekam do poniedziałku
    Jutro się odezwę dziewczyny❤

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1481 716

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziwna sytuacja. Miałam dosłownie jednorazowo śluz hmm z nitkami krwi lub zabarwiony bardzo lekko krwią. Myślałam,ze.to już okres więc założyłam wkładkę. Od tej pory cisza, bóle podbrzusza raz na kilka godzin 😕 coś tam raz piersi zabolały, ale tak lekko... Więc pewnie znowu coś się odwala mi z cyklem. Dobrze, że mam receptę na duphaston i będę mogła brać po terminie jak test nic nie pokaże 🥴
    I w ogóle u mnie mega ochota na kwaśne 💗 i gazowane 😜

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1481 716

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Nie wyobrażam sobie dnia żeby do was nie napisac. To już jest uzależnienie?🤣♥️

    To samo mam ❤️ cieszę się, że zawsze mogę na was liczyć i wygadqc się z każdej pierdoly 💗 super, że ten wątek tak się rozwinął 💗

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1481 716

    Wysłany: 2 listopada 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hej kochana 🥰😘

    Ty widzę masz młodszego maluszka niż ja.

    No dzisiaj mija mi 8 dzień po owu. I negatyw.
    No ale może to za wcześnie a może po prostu to nie to...

    No i tak o.. Tylko może teraz ow się przesunela..

    Tak, dopiero będzie mieć półtora roku 💗
    Wiesz co, może być za wcześnie 😕 naprawdę jednej dzień potrafi zmienić wiele w testach 😊 najlepiej czekać do terminu, chociaż 2iem, że to mega trudne ☹️
    U mnie idealnie w owu było działane, ale czy coś się udało jakoś wątpię

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1481 716

    Wysłany: 2 listopada 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Kochane nadrobie was jutro no u mnie od wczoraj wariactwo...:/
    Dziaiaj termin @ na razie cisza
    Jednak czuje że się spóźnię ( chociaż od 7 miesięcy mam w jak w zegareczku co 33 dni około 11-12)
    Zobaczymy...czekam do poniedziałku
    Jutro się odezwę dziewczyny❤

    U mnie też dziś powinna być skoro owu miałam w 14 dc. Ale cisza póki co, poza tym dziwne jakieś rzeczy ze sluz em. Ale pisałam już o tym.wczesniej... No nic czekamy na te nasze okresy haha

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 2 listopada 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Wiesz Ola, wiele dziewczyn mówi, że odpuszcza i zajmuje się innymi sprawami - a wtedy nagle pyk i dwie kreski 😁 czasami kiedy bardzo chcemy ciąży to blokuje się nam organizm, nikt nie wie dlaczego tak się dzieje, a możecie być zdrowi oboje w 10000%. To są właśnie te ciężki chwilę podczas starań 😕 ale nie martw się, musisz kochana być silna! W końcu każda z nas wysika te dwie krechy i będzie tulic swoje maleństwo ❤️💗

    Edit. Badalas wszystkie hormony? Progesteron 7dni po owu?
    Niee, nie robilam badań. Moj lekarz powiedział że do roku mam byc dobrej mysli i próbować, ufam mu i wiem że zna sie na rzeczy bardzo. Nie chce nakręcać się też badaniami. Muszę troche odpuścić dac sobie więcej czasu, bo wydaje mi sie że za bardzo chce, serio. Czasami sie łapie że często bym mogła tylko o tym mówić.

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 2 listopada 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Yyy znaczy łazienka ochrzczona🤣
    Ja ostatni raz tak przesadziłam na weselu kuzyna mego męża.w czerwcu. Oj na drugi dzień nie poszłam na poprawiny. Konalam cały dzien.streszne to było.
    Od tamtej pory to sporadycznie delikatnie. 😅

    Hahahah dobra impreza nie jest zła ! Raz do roku mozna się odchamić 😂😂😂

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 2 listopada 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Mój lekarz mówił że spokojnie że młodzi jesteśmy itp ale przed upływem roku już zlecał badania mi i mężowi.

    Domyślam się kochana. Ja bym bez mojego CHyba zeswirowala. Jak pojechał ostatnio na 3 dni na turniej piłki nożnej to dziwnie mi było samej spać funkcjonowac. Kiedy ma w planach już zostać z tobą na miejscu?

    Nie zmieni się to szybko myślę.... poza tym spłaca mieszkanie, na wyjazdach lepsze finanse. Wiem, ze dla dziecka i dla mnie w ciazy to zmieni, ale terzz gdy moge radzic sobie sama to wiecie...

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 2 listopada 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Tak, dopiero będzie mieć półtora roku 💗
    Wiesz co, może być za wcześnie 😕 naprawdę jednej dzień potrafi zmienić wiele w testach 😊 najlepiej czekać do terminu, chociaż 2iem, że to mega trudne ☹️
    U mnie idealnie w owu było działane, ale czy coś się udało jakoś wątpię
    No my też w owu. Ale już okresu wyczekuje bo nie ma sensu robić tych testów. Po prostu jakoś wiem. Ze się nie udało 🤷‍♀️

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego