SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do Was, mam 22 lata i jest to drugi cykl starań :)

• Lea28 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę tu częściej zaglądać, bo nie idzie nadrobić waszych wiadomości! 😅❤ często czytam, mniej się udzielam, nic u mnie się nowego nie dzieje, starań ciąg dalszy.... 🤗 obecnie jestem po owu, teraz najgorsze czekanie na test.

Alicja gratuluję!!!! 👶🏼🥰

aliciaaa lubi tę wiadomość

• Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwsxzunki przeczytałam wszystko ❤ wybaczcie że ja dzisiaj tak cicho ale brzuszek boli :(
    Piliśmy diziaja pierwszy raz razem zioła! Stuknelismy się na zdrowko 😁 Mam nadzieję że będzie super!
    Tak strasznie się cieszę że szczęścia Ali zw szok❤❤❤ Dziewczyny mam nadzieję że wasze bóle jajnikow, piersi itd będą pięknymi oznakami nowego życia! Mocno mocno trzymam kciuki ✊✊✊ ja w tym miesiącu OBIECUJE PEZED WAMI że nie będę doszukiwać się niczego! W tym miesiącu miałam wszystkie możliwe objawy na ciąża! mam wszysyko czarno na białym w wykresie i w tym miesiącu po prostu swobodnie czekam na @.

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Dziwsxzunki przeczytałam wszystko ❤ wybaczcie że ja dzisiaj tak cicho ale brzuszek boli :(
    Piliśmy diziaja pierwszy raz razem zioła! Stuknelismy się na zdrowko 😁 Mam nadzieję że będzie super!
    Tak strasznie się cieszę że szczęścia Ali zw szok❤❤❤ Dziewczyny mam nadzieję że wasze bóle jajnikow, piersi itd będą pięknymi oznakami nowego życia! Mocno mocno trzymam kciuki ✊✊✊ ja w tym miesiącu OBIECUJE PEZED WAMI że nie będę doszukiwać się niczego! W tym miesiącu miałam wszystkie możliwe objawy na ciąża! mam wszysyko czarno na białym w wykresie i w tym miesiącu po prostu swobodnie czekam na @.

Wiktorynka, kochana, ja od czerwca co cykl byłam pewna, że jestem w ciąży! Ba nawet czułam się ciazowo! Jeszcze miesiączki nie przychodziły to już w ogóle... A teraz sama widzisz, non stop wszystko sobie tłumaczyłam, że okres idzie itp. Jedynie w tym cyklu nie bolały mnie jajniki mocno, co zawsze było już na około tydzień przed okresem 🥴 tak więc organizm płata takie figle... Chociaż na pewno wiele kobiet ma na odwrót, np siostra moja K. Ona bez testu wiedziala już 3 razy, że jest w ciąży. Doomi już kiedyś pisała, że nasze organizmy nie są w 100% zbadane 😊 wiem też, że trochę luzu nie zaszkodzi, wiem też z drugiej strony, że ciężko zluzowac 🙄
    Będę się powtarzać, że wszystkie będziemy w ciąży do końca roku ❤️ tylko dziewczyny do roboty brać chłopów i niech robią co należy 😜 bo mało czasu!!!

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleanor wrote:
    Hej, dołączam do Was, mam 22 lata i jest to drugi cykl starań :)

Hej witam 😁 jesteśmy w podobnym wieku, ja co prawda 21 lat mam, ale co to rok różnicy 😜 trzymam kciuki za owocne starania! Jeśli chcesz to napisz cos wiecej o sobie 😊

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Muszę tu częściej zaglądać, bo nie idzie nadrobić waszych wiadomości! 😅❤ często czytam, mniej się udzielam, nic u mnie się nowego nie dzieje, starań ciąg dalszy.... 🤗 obecnie jestem po owu, teraz najgorsze czekanie na test.

Alicja gratuluję!!!! 👶🏼🥰

Tutaj wystarczy pol dnia nie być a masz 4 strony do nadrobienia 😅 tak się wątek rozrasta haha ❤️ rozumiem, dobrze, że się nie podajesz i działasz dalej ❤️ teraz będą najgorsze dwa tygodnie czekania 🙄 ale staraj się nie stresować przez ten czas 😅

Dziękuję za gratulacje ❤️❤️❤️

Lea28, AleOla26 lubią tę wiadomość

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten cykl będzie z tyvh moich ciut dłuższych, bo temperatura po niedzielnym spadku wczoraj i dziś dalej wyższa i szyjka zamiast opadac powoli to jakby podeszla sobie ciut wyżej. Także jeszcze brak zwiastunow okresowych.
    Dziś 24 dc (cykle ostatnio przeważnie 23-24) i wedlug OF i Flo 11 dpo, według ovuview 12dpo.
    Jak na zlosc jakbym wolala juz miec ten cykl za soba i zacząć kolejny się starać to będzie się to wszystko wydłużac.

Eh to moje serducho to jest jednak głupie, bo pomimo wszystko dopoki nie widzę spadku temp. zwiastujacego @ to jeszcze tli się w nim jakąś strzepka nadzieji, że może to byloby jeszcze wszystko za wcześnie na tamte testy, na tamta bete... Nadzieja umiera ostatnia.,chociaż i tak grzecznie czekam sobie na tą @, bo w obstawiam raczej tylko ten scenariusz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 06:09

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone jesteście. Nie nadazam czytać.
    Sorka że wczoraj już nie pisałam ale wzięłam chłopa mego za fraki ♥️😆
    Dzisiaj muszę szukać moich leków bo nie wszędzie są. Mam nadzieję że koło mojej pracy będą bo to spora apteka. A nie chce mi się latać po aptekach. Zobaczę sobie na ktomalek.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Chyba ten cykl będzie z tyvh moich ciut dłuższych, bo temperatura po niedzielnym spadku wczoraj i dziś dalej wyższa i szyjka zamiast opadac powoli to jakby podeszla sobie ciut wyżej. Także jeszcze brak zwiastunow okresowych.
    Dziś 24 dc (cykle ostatnio przeważnie 23-24) i wedlug OF i Flo 11 dpo, według ovuview 12dpo.
    Jak na zlosc jakbym wolala juz miec ten cykl za soba i zacząć kolejny się starać to będzie się to wszystko wydłużac.

Eh to moje serducho to jest jednak głupie, bo pomimo wszystko dopoki nie widzę spadku temp. zwiastujacego @ to jeszcze tli się w nim jakąś strzepka nadzieji, że może to byloby jeszcze wszystko za wcześnie na tamte testy, na tamta bete... Nadzieja umiera ostatnia.,chociaż i tak grzecznie czekam sobie na tą @, bo w obstawiam raczej tylko ten scenariusz.

Może faktycznie faza lutealna ci się przedłuża😊 ja poprzedni cały cykl badałam szyjke, ten nie, ale w sobotę i niedzielę zbadałam - wysoko, że nawet nie wyczulam jej 😳. Więc coś w tym jest. A co do temperatury trochę dziwne, że wzrosła. Chyba jak na @ jest spadek🤔
    I powiem Ci, że zawsze póki nie ma @ jest nadzieja... Bo przecież głównie brak okresu jest kojarzony z ciąża. Kurcze nie wiem czy doradzić ci, żebys zrobiła test jutro, jeśli tempka nie spadnie 🙄 bo z jednej strony może akurat coś... Nie wiem jak wygląda zapłodnienie i zagnieżdżenie w krótkich cyklach, ale w taki przeciętnych to koło 12dpo dopiero coś widac 😊 u niekrtych dopiero 14dpo.

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Szalone jesteście. Nie nadazam czytać.
    Sorka że wczoraj już nie pisałam ale wzięłam chłopa mego za fraki ♥️😆
    Dzisiaj muszę szukać moich leków bo nie wszędzie są. Mam nadzieję że koło mojej pracy będą bo to spora apteka. A nie chce mi się latać po aptekach. Zobaczę sobie na ktomalek.

Ja też nie nadążam jak mnie nie ma kilka godzin 🙈. I bardzo dobrze, że było działane, jesteś usprawiedliwiona❤️🤣 kurcze oby były te leki w aptece bo sama wiem, że szukanie i lazenie po tych aptekach to udreka. Zwłaszcza, że teraz wszyscy chorzy 😳😵

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Może faktycznie faza lutealna ci się przedłuża😊 ja poprzedni cały cykl badałam szyjke, ten nie, ale w sobotę i niedzielę zbadałam - wysoko, że nawet nie wyczulam jej 😳. Więc coś w tym jest. A co do temperatury trochę dziwne, że wzrosła. Chyba jak na @ jest spadek🤔
    I powiem Ci, że zawsze póki nie ma @ jest nadzieja... Bo przecież głównie brak okresu jest kojarzony z ciąża. Kurcze nie wiem czy doradzić ci, żebys zrobiła test jutro, jeśli tempka nie spadnie 🙄 bo z jednej strony może akurat coś... Nie wiem jak wygląda zapłodnienie i zagnieżdżenie w krótkich cyklach, ale w taki przeciętnych to koło 12dpo dopiero coś widac 😊 u niekrtych dopiero 14dpo.

No u mnie zazwyczaj minimum 2 dniowy spadek temperatury przed okresem i wtedy dopiero dostaje, więc póki co temperatura nie wskazuje.
    Na razie nie będę się zafiksowywac, czekam a jeśli do piątku nie przyczlapie się @ to dopiero zrobię test, wtedy byloby to 27 dc i 14/15 dpo ... Także dam sobie na spokojnie jeszcze te kilka dni.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja też nie nadążam jak mnie nie ma kilka godzin 🙈. I bardzo dobrze, że było działane, jesteś usprawiedliwiona❤️🤣 kurcze oby były te leki w aptece bo sama wiem, że szukanie i lazenie po tych aptekach to udreka. Zwłaszcza, że teraz wszyscy chorzy 😳😵

Haha no ja juz sie boje ile bede miala do nadrabiania po calym dniu pracy xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No u mnie zazwyczaj minimum 2 dniowy spadek temperatury przed okresem i wtedy dopiero dostaje, więc póki co temperatura nie wskazuje.
    Na razie nie będę się zafiksowywac, czekam a jeśli do piątku nie przyczlapie się @ to dopiero zrobię test, wtedy byloby to 27 dc i 14/15 dpo ... Także dam sobie na spokojnie jeszcze te kilka dni.

O widzisz, póki co nie zapowiada Ci się na okres, więc czekamy 😊 może akurat, coś się tam zadziało, tylko było za wcześnie na bete ❤️
    Oczywiście rozumiem twoja decyzję, lepiej poczekać niż zrobix test a zaraz miesiączka przyjdzie 🙄 i 14 / 15 dpo to testy już są wiarygodne więc czekamy ❤️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Haha no ja juz sie boje ile bede miala do nadrabiania po calym dniu pracy xD

Hahah bój się bój 😅 ja też dzisiaj raczej często nie będę bo trzeba ogarnąć trochę mieszane, zrobić zakupy i obiad a od 14:30 praca później z małym spacer... 😅 Więc łączę się w strachu z tobą 😜

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde od czasu jak mój poszedł do pracy spać nie mogę 🙄 wczoraj zasnąć nie mogłam więc w sumie przespałam 5 godzin. Chyba to wszystko emocje... Teraz leżę i przeglądam co się da. Od rana mdłości miałam i musiałam wypić cole 🙈... 6 rano a ja zaczynam dzień od Coca-Coli, co tu się wyrabia 😜 ale szybko pomogła na mdłości i ból żołądka ❤️ polecam póki co ❤️😜

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

Wiedziałam że nie będzie. 😒 Pójdę się zapytać czy mogą sprowadzić. Nosz kurde a pytała. Się go czy są dostępne bo ostatnio był problem a on tak tak. Kuźwa srak nie tak.

Podwyższone TSH-euthyox

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Wiedziałam że nie będzie. 😒 Pójdę się zapytać czy mogą sprowadzić. Nosz kurde a pytała. Się go czy są dostępne bo ostatnio był problem a on tak tak. Kuźwa srak nie tak.

Najgorzej jak idziesz przekonana, że coś dostaniesz a tu nie ma... A mogą jakoś ci zamówić do apteki? Dużo masz do wykupienia? Kurcze nie wiem co doradzić, żeby było dobrze 😕

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kurde od czasu jak mój poszedł do pracy spać nie mogę 🙄 wczoraj zasnąć nie mogłam więc w sumie przespałam 5 godzin. Chyba to wszystko emocje... Teraz leżę i przeglądam co się da. Od rana mdłości miałam i musiałam wypić cole 🙈... 6 rano a ja zaczynam dzień od Coca-Coli, co tu się wyrabia 😜 ale szybko pomogła na mdłości i ból żołądka ❤️ polecam póki co ❤️😜

Ja dziś to samo, odkąd wstalam o 5:30 na mierzenie temp tak juz spać nie mogę (a jestem z tych co uwielbiają spać). Będzie ciezko wytrzymać w pracy do tej 17:30 🙄😕

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja dziś to samo, odkąd wstalam o 5:30 na mierzenie temp tak juz spać nie mogę (a jestem z tych co uwielbiają spać). Będzie ciezko wytrzymać w pracy do tej 17:30 🙄😕

Ja już jakiś czas tak samo lubię pospać, polezec ile się da. A teraz leżę i czuje, że to będzie ciężki dzień 😳 oby tylko mały dzisiaj nie szalał za dużo to jakoś przetrwam ten dzień 😅
    A na kotra idziesz do pracy? Współczuję, wracasz do domu to już ciemno 😒 tego właśnie w jesieni i zimie nie lubię. Ciemno już o 17 i ciągle zimno ☹️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Najgorzej jak idziesz przekonana, że coś dostaniesz a tu nie ma... A mogą jakoś ci zamówić do apteki? Dużo masz do wykupienia? Kurcze nie wiem co doradzić, żeby było dobrze 😕

Właśnie zaraz pójdę do apteki i się zapytam. Bo dwa z trzech leków sa. Ale tego na cukier nie ma.

Podwyższone TSH-euthyox

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ