Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Paula94 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 8 listopada 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do Was z naszymi staraniami :) Po odstawieniu anty w kwietniu do lipca daliśmy sobie spokój, w sierpniu ślub i od tego czasu niestety nic... Teraz 3 cykl z Ovarinem, i cały czas z nadzieją...🙂

  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Patutka. Ja coraz zaglądam i czekam na wieści od Ciebie. Ufff dobrze ze to nie sepsa... Niech ucieka te chorobsko od Ciebie!! Trzymaj się Kochana. Będzie dobrze. Podlecza Cię i puszcza do domu. Jeszcze troszkę s😍❤️✊✊
    Dziękuję kochana ❤️❤️
    Jestem już po kolejnym antybiotyku, jeszcze kolejny o 22. 🙄
    O 18 obchod, przed 10 rano badania krwi, o 10 kolejny antybiotyk. No i zobaczymy co dalej.
    Mam nadzieję że crp będzie spadać, a ja do owulki wyjdę do domu 😂 haha

    Dziewczyny tak się cieszę że jesteście ❤️
    Martwię się trochę o mojego K, nie spał od Wczoraj od 5 rano, dzisiaj kolejna noc przesiedzial przy moim łóżku, a teraz jeszcze pojechał do pracy w której jeździ samochodem..







    Uwaga. Wszystko odpisałam i napisałam na poprzedniej stronie kochane

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 17:56

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 8 listopada 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję kochana ❤️❤️
    Jestem już po kolejnym antybiotyku, jeszcze kolejny o 22. 🙄
    O 18 obchod, przed 10 rano badania krwi, o 10 kolejny antybiotyk. No i zobaczymy co dalej.
    Mam nadzieję że crp będzie spadać, a ja do owulki wyjdę do domu 😂 haha

    Dziewczyny tak się cieszę że jesteście ❤️
    Martwię się trochę o mojego K, nie spał od Wczoraj od 5 rano, dzisiaj kolejna noc przesiedzial przy moim łóżku, a teraz jeszcze pojechał do pracy w której jeździ samochodem..

    Uwaga. Wszystko odpisałam i napisałam na poprzedniej stronie kochane

    Dopytaj lekarza prowadzącego.... myślę że ja bym czekała ten miesiąc ze staraniami, dla dobra dziecka nie wiadomo jaki wpływ miałyby chemiczne zwiazki antybiotyku na rozwój. Poza tym wydaje mi się że organizm sam sie moze zabezpieczyć...
    Jak brałam silne antybiotyki na pęcherz lekarz też zabronił mi stwarzac sytuacji, w których mogłabym zajść w ciążę.
    Pomyśl o tym na spokojnie, bo czasem jeden miesiąc bezpieczniej jest odpuścić :)

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 8 listopada 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się bardzo że to nie sepsa uhhhh. Mówiłam że będzie dobrze 😘😘😘 i wrócisz szybko do małej ♥️

    Dziewczyny donoszę uprzejmie że byłam u lekarza. Gin powiedział że jeszcze owu nie bylo. Będzie dzisiaj lub jutro. I że mamy działać. Pęcherzyk ma 22. Endometrium ładne i grube. Mówi że takiego pęcherzyka ładnego jeszcze nie miałam. I ze tak dobrze jeszcze nie było. Tak się cieszę ♥️

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Dopytaj lekarza prowadzącego.... myślę że ja bym czekała ten miesiąc ze staraniami, dla dobra dziecka nie wiadomo jaki wpływ miałyby chemiczne zwiazki antybiotyku na rozwój. Poza tym wydaje mi się że organizm sam sie moze zabezpieczyć...
    Jak brałam silne antybiotyki na pęcherz lekarz też zabronił mi stwarzac sytuacji, w których mogłabym zajść w ciążę.
    Pomyśl o tym na spokojnie, bo czasem jeden miesiąc bezpieczniej jest odpuścić :)
    Tu nie chodziło mu kochana o antybiotyk, a o infekcje :) ale okazało się że nie mam żadnego zapalenia dróg moczowych

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Pati cieszę się bardzo że to nie sepsa uhhhh. Mówiłam że będzie dobrze 😘😘😘 i wrócisz szybko do małej ♥️

    Dziewczyny donoszę uprzejmie że byłam u lekarza. Gin powiedział że jeszcze owu nie bylo. Będzie dzisiaj lub jutro. I że mamy działać. Pęcherzyk ma 22. Endometrium ładne i grube. Mówi że takiego pęcherzyka ładnego jeszcze nie miałam. I ze tak dobrze jeszcze nie było. Tak się cieszę ♥️


    DIekuje słońce ❤️


    A więc powiadam wam- staraj ie się dzielnie!
    Niech noc będzie upojna i długa, a stary niech się stara! 😋

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2405 2606

    Wysłany: 8 listopada 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Pati cieszę się bardzo że to nie sepsa uhhhh. Mówiłam że będzie dobrze 😘😘😘 i wrócisz szybko do małej ♥️

    Dziewczyny donoszę uprzejmie że byłam u lekarza. Gin powiedział że jeszcze owu nie bylo. Będzie dzisiaj lub jutro. I że mamy działać. Pęcherzyk ma 22. Endometrium ładne i grube. Mówi że takiego pęcherzyka ładnego jeszcze nie miałam. I ze tak dobrze jeszcze nie było. Tak się cieszę ♥️
    Kochana to działajcie i zmajstrujcie małego szkraba ❤️❤️❤️


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    21 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2405 2606

    Wysłany: 8 listopada 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Ja się czuję jakbym był dopiero przed @.. Pobolewa mnie podbrzusze... Zaczynają cycki boleć.. I zwroty głowy dziś miałam.. Albo coś ze mną jest nie tak, albo sama nie wiem 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    21 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    DIekuje słońce ❤️


    A więc powiadam wam- staraj ie się dzielnie!
    Niech noc będzie upojna i długa, a stary niech się stara! 😋

    Oj postarał się i to bardzo ♥️😁😁😁

    Patutka lubi tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Kochana to działajcie i zmajstrujcie małego szkraba ❤️❤️❤️


    ♥️♥️♥️♥️Było działane ,😁😁

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Oj postarał się i to bardzo ♥️😁😁😁
    Szybcy jesteście, ja to o takich godzinach pomarzyć mogę hahaha 😂

    To pięknie nam zniknęłas na 2h :p

    W ogóle po takich akcjach zakladacie wkładki czy nogi do góry i po chwili pod prysznic?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 20:18

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Szybcy jesteście, ja to o takich godzinach pomarzyć mogę hahaha 😂

    To pięknie nam zniknęłas na 2h :p

    W ogóle po takich akcjach zakladacie wkładki czy nogi do góry i po chwili pod prysznic?

    Stęskniliśmy się za sobą ♥️😁bo dwa dni sie mijaliśmy w drzwiach bo ja wracałam z pracy w mój wychodził do pracy.
    Ja chwilę poczekam i pod prysznic i potem wkładkę bo co nieco wyleci.

    Patutka lubi tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak sie czujesz kochana?

    Patutka lubi tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 2206 2389

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Szybcy jesteście, ja to o takich godzinach pomarzyć mogę hahaha 😂

    To pięknie nam zniknęłas na 2h :p

    W ogóle po takich akcjach zakladacie wkładki czy nogi do góry i po chwili pod prysznic?

    Poduszka pod tylek na pol godziny (idealny czas dla siebie np na nadrabiania forum 😅) a potem prysznic.

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Stęskniliśmy się za sobą ♥️😁bo dwa dni sie mijaliśmy w drzwiach bo ja wracałam z pracy w mój wychodził do pracy.
    Ja chwilę poczekam i pod prysznic i potem wkładkę bo co nieco wyleci.
    Zazdroszczę, ja nie wiem jak dzisiaj bez niego zasnę 😓😓😓
    Aktualnie znów siedzę sobie pod kroplowka.
    Ale wiesz co? Ta sytuacja ze szpitalem uświadomiła mnie, że to jest dla mnie najbardziej odpowiedni mężczyzna, że ja mogę na niego liczyć.
    Wczoraj byłam w takim stanie, że schodzilam z tego świata, a on? Glaskal mnie po głowie i PŁAKAŁ, mówił mi, że ale przecież będziesz matka moich dzieci, weź się w garść, wyjdziesz z tego. No po PROSTU JESTEM W SZOKU. To jest gość którego naj od 3roku życia, twardy jak głaz generalnie cham i prosta a ten mi wczoraj i dziś płakał, nie wierzę :oooo


    Ps. Zazdroszczę że troszkę wyleci, ze mnie to się leje 😂😂😂😂

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati widze, że u ciebie już lepiej ❤️ mówiłam, że będzie dobrze ❤️❤️ kochana jak dobrze, że lekarze już stwierdzili, że to nie sepsa... Tylko jak to możliwe, że wzięli mocz do badania wiedząc, że masz okres... Przecież to oczywiste, że krew itp. Naprawdę nie rozumiem czasami tych działań. Najważniejsze, że wyjaśniło się, że to nie sepsa i że antybiotyki działaj. Wrócisz do zdrowia szybciej niż myślisz ❤️ co do starań to myślę, że musisz z lekarzem porozmawiać. Ja osobiście bym od czekała jedne cykl, organizm bardzo mocno walczy z wirusem i nigdy nie wiadomo jakby zachował się ewentualną ciąża. Ake oczywiście to jest So dyskusji z lekarzem 😊
    Odpoczywaj ile tylko się da!!! Teraz musisz odzyskać siły, żeby szybko wrócić do domu ❤️
    Cieszę się, że twój facet jest taki opiekuńczy i jest przy tobie cały czas ❤️

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Pati jak sie czujesz kochana?
    Dziękuję dużo lepiej, co prawda nie wiem w końcu co to jest ale mam nadzieję, że to nie sepsa. Od 3 w nocy gorączka mi nie wraca.. Do teraz, problemy z nią miałam tylko w domu.
    Co prawda dostaje tu kroplowke itd z paracetamolu ale w międzyczasie nic nie wraca, czuję się sporo lepiej. Widzę normalnie, normalnie chodzę, zaczynam jeść. Tylko lekarz ten popołudniu co mnie do tego szpitala przyjął powiedział że to nie sepsa tylko głupota, a rozmawiam teraz z pielęgniarka bo pytała czemu ja tu itd mówię że niby podejrzenie sepsy miałam, ona spojrzała na badania moje i takie "no nie ważne wazne że juz lepiej się czujesz..." Takie zbywanie mnie strasznie stresuje.... Aż mnie gorac oblewa...




    https://m.fotosik.pl/zdjecie/5eb37a380bb3078f

    Pozdrawiam dziewczyny 😋

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1411 699

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie 😊 oczywiście nie było nic widać, poza rozpulchniona macica - jak na samym początku ciąży. Lekarz od wejścia jak tylko policzyl który to tydzień (4tc+5dn) powiedział, że nic nie zobaczymy 🥴 ale usg zrobił, żeby sprawdzić czy jest ok wszystko. Podczas badania wziernikiem zauważył dość mocny stan zapalny. Mówił, że takie coś moze prowadzić do poronienia, ake przepisał mi globulki bezpieczne w I trymestrze ciąży, więc muszą mi pomóc! 🙏🏻 Następna wizyta 29.11, wtedy ma już być widać zarodek z serduszkiem ❤️🙏🏻 lekarz świetny i to na nfz! Powiedział, że na następnej wizycie zleci wszystkie badania. Cieszę się, że poszłam do niego, bardzo dokładnie wszystko tłumaczył, był mega delikatny. Więc jestem zadowolona chociaż tri he żal, że nic nie było widać 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 21:14

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Poduszka pod tylek na pol godziny (idealny czas dla siebie np na nadrabiania forum 😅) a potem prysznic.
    Ta, on by mi dał wtedy telefon wyciągnąć hahaha. Leży obok mnie, nogi na ścianę, 20 minut później prysznic, a potem i tak wkładka😂

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
  • Patutka Autorytet
    Postów: 2537 1072

    Wysłany: 8 listopada 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Pati widze, że u ciebie już lepiej ❤️ mówiłam, że będzie dobrze ❤️❤️ kochana jak dobrze, że lekarze już stwierdzili, że to nie sepsa... Tylko jak to możliwe, że wzięli mocz do badania wiedząc, że masz okres... Przecież to oczywiste, że krew itp. Naprawdę nie rozumiem czasami tych działań. Najważniejsze, że wyjaśniło się, że to nie sepsa i że antybiotyki działaj. Wrócisz do zdrowia szybciej niż myślisz ❤️ co do starań to myślę, że musisz z lekarzem porozmawiać. Ja osobiście bym od czekała jedne cykl, organizm bardzo mocno walczy z wirusem i nigdy nie wiadomo jakby zachował się ewentualną ciąża. Ake oczywiście to jest So dyskusji z lekarzem 😊
    Odpoczywaj ile tylko się da!!! Teraz musisz odzyskać siły, żeby szybko wrócić do domu ❤️
    Cieszę się, że twój facet jest taki opiekuńczy i jest przy tobie cały czas ❤️
    Mam nadzieję że to nie to... W zasadzie powiedział mi to ten z tego obecnego, nowego szpitala...
    No ale chyba przy tym gorączka by tak po tych lekach nie ustapywala, ja bym się lepiej chyba nie czuła, a nie wiem czy by mnie tak oszukiwali...
    No normalnie w tamtym szpitalu mi kazali oddać mocz aż mojemu K mówiłam, że cholera głupio mi jest sikac w pojemnik z okresem.
    Tu powiedziałam o tym lekarzowi to od razu odpuścił.

    Jasne, że porozmawiam o tym z lekarzem.
    Z tym że ja mam stan zapalny, a nie wirusa, to też ułatwia sprawę zdecydowanie.

    I dziękuję❤️


    Ciesze się że poszłaś w takim razie do tego lekarza i szybko wam pomógł. Jesteś pod opieką, więc na pewno będzie dobrze.
    Lekarz miał rację, to trochę za wcześnie.
    Ale na koniec listopada na pewno zobaczysz już bijące serducho ❤️

    dxomj48afe4g6r21.png


    [*] 27.08.2016r [*]
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.