Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 wrote:Agneska Ty Nasz Doktorku .A i w chmurki chyba mocno dmuchałas bo u mnie piękna słoneczna pogoda i cieplutko ze aż chce sie pracować..
Biedroneczko staram się jak mogę
U mnie na dziś nadawali burze ale póki co 20 stopni od 9.30 na barometrze do słońca tylko chłodniejszy wiaterek powiewa. -
A to co wiem to z artykułów albo akurat o owulacji to od mojego gina. On jest taki, że kiedy bada to mówi po doktorsku i każde zdanie przekłada "z polskiego na nasze" poza tym nawet najmniejszy pęcherzyk pokazuje na monitorze. A po wizycie pyta "To czego się dzisiaj dowiedzieliśmy?" i taka pacjentka jak ja mówi co zrozumiała, co nie to dopytuje a on przetłumacza. Po prostu lekarz ten chce żeby kobieta przychodziła do niego wiedząc po co. Ale i tak klinika jest u mnie jednak nieunikniona. Chociaż owulacja się pojawiła w końcu po ziołach to nie znaczy, że wina niepłodności nie leży w tym punkcie a wyniki hormonów też są dobre, więc mój lekarz rozkłada ręce.
-
gaga92 wrote:jak myslicie przy staraniach lepiej sie bzykać codziennie czy co drugi dzień?
niby co drugi żeby plemniki były dojrzałe. Codziennie to można z przyjemności albo żeby chłopa zajechać bo w czymś zawinił -
nick nieaktualny
-
Witajcie Dziewczęta:) Pogoda paskudna ale ja humorek mam dobry - wróciłam od fryzjera:D Miałam jutro testować bo minie 14 dni od owulacji ale nie czuję niczego szczególnego więc nie wiem czy jest sens tzn ćmił mnie jajnik przez parę dni, piersi mam pełniejsze a jutro powinna być @ ale żadnych oznak ciążowych i okresowych hehe może wstrzymam się do niedzieli:)
-
nick nieaktualny
-
Na pewno będzie lepszy od poprzedniego czego Ci życzę z całego serducha:)Wczoraj moja siostra cioteczna urodziła synka przytyła w ciąży 8kg a maluszek ważył 3760g i miał 52cm:) jak zobaczyłam zdjęcie to aż się miło zrobiło na serduszku i też bym chciała takie małe cudo:)
-
nick nieaktualnyAganeska wrote:endomerium: tak po chłopsku masz ok. to wyściela macicę, żeby miał się do czego groch wszczepić.
jajniki prawidłowej echogeniczności tzn., że są w prawidłowej formie, nic na nich się nie rozwija niepotrzebnego itp.
z jajnika prawego będzie owulacja.
zatoka douglasa wolna tzn, że owulacji jeszcze nie było. Jeśli będzie po owulacji to zatoka się wypełni płynem.
jednorodność trzonu macicy tzn, że na całym obrazie jest taki sam, nie mas też żadnych "zwyrodnień"
Także tylko życzyć żeby pęcherzyk rósł i pękł a reszta w Waszych i Boga rękach
o ja dziękuję za odpowiedź teraz już wszystko kumam
Aganeska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny