X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, w takim razie trzymam kciuki! ;)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Dziewczyny, w jakim wieku jesteście? Tak z ciekawości pytam ;)

Ja mam 22 :)

Yooanna lubi tę wiadomość

201601307246.png
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak fajnie. Jesteśmy w tym samym wieku w takim razie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:

Ja 20 :) i tak jak Ty, już w wieku 18, ba.. Nawet 17 lat czułam, ze chcę być mamą. Ale nie mieliśmy warunków. :)

Yooanna, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Ja już liczę sobie 21 latek ;) ja też od dawna czuję instynkt macierzyński. A po tym jak zaszłam w ciążę (i niestety poroniłam) ale po tym wydarzeniu czuję jeszcze większy . Ja jeszcze jedna @ i zaczynamy starania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat:) instynkt od 16-17roku życia. A teraz odpowiedniego mężczyzne u boku :) 3CS jeszcze dodatkowo 6 lat brania tabletek anty:) ale już miesiąc po odstawieniu lekarz widział pęcherzyk dominujący :)

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, jak długo się staracie o maleństwo? :)

Paulette, współczuję... Będę trzymać kciuki byś nie musiała czekać długo na swoje małe szczęście ;)

Prędzej myślałam, że starania o trzecie dziecko można odłożyć na nieco później. Ostatnio na wizycie u lekarza dowiedziałam się, że mam nadżerkę. Po wyleczeniu jej (wypaleniu) lekarz odradza zachodzić w ciążę. Właśnie dlatego nie chcemy z mężem czekać a oboje bardzo chcemy tego dziecka.

Agnesia, widzę ładny wykres u Ciebie. Może mały groszek przyjdzie na prawdę szybko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ładny ale za 8 dni poleci jak szalony w dół ;p Jakoś nie widzę w nim zieloności :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Może i ładny ale za 8 dni poleci jak szalony w dół ;p Jakoś nie widzę w nim zieloności :)

Agnesia myśl pozytywnie bo na razie jest super ;)

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to mam juz ochote nasikać na test! ;D

Paulette lubi tę wiadomość

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A w ogole to mam juz ochote nasikać na test! ;D

hahaha :)

ja sikałam w tym cyklu dwa razy i co ? jajo oo.. pierwszy niby pozytywny ale mega trzba wzrok wytezyc zeby ta druga kreske zobaczyc a dzis to ja nie wiem na poczatku negatywny pozniej przez chwile znowu bylo mega wytezyc wzrok by zobaczyc druga kreske a jak chcialam jeszcze raz pozniej zobaczyc to juz nie bylo i co mam w tym temacie myslec ? nie wiem.. zatestuje za kilka dni ponownie

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie instynkt macierzyński pojawił się jakieś 1,5 roku temu ale nie od razu się zabraliśmy do roboty bo mój małżon musiał do tego dojrzeć.

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie instynkt macieżyński obudził się w wieku 18 lat , u mojego męża jakieś 2 lata temu ale dopiero w grudniu 2014 podjelismy decyzje o staraniach ze wzgledow finansowych

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Gabi, jak długo się staracie o maleństwo? :)

Teraz 5 cykl, od stycznia tego roku. W listopadzie poroniłam, i musieliśmy mieć 3 cykle przerwy po zabiegu. I tak jak Paulette, po tym wszystkim odczuwam jeszcze większą chęć zostania mamą, silniejszy instynkt macierzyński. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam w tym cyklu nie fisiowac. Zrobie test w sobote 9.05ale tylko dlatego ze ide na impreze zkolezanka bo tak to mialam robic dopiero 10.05 jak bedzie negatyw to zachleje smutki z kolezanka wiec sie juz zaczynam nastawiac na chlańsko :p a jutro mam nocke:( o jak mi sie nie chce:((

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ;) Agnesia - trzeba szukać pozytywów nawet w sytuacji, gdy się nie udało :)

a gdzie pracujesz? :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie nie wiem kiedy będę testować ponownie , tak myślę ,że jak do piątku @ nie przyjdzie to może rano w sobote .. no nie wiem zobacze

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny, najgorsza jest ta nie pewność. i nie wiadomo co robić, czy żyć dalej normalnie, czy zacząć już uważać :/ AlaMat może jeszcze nie nie stracone. Póki @ nie ma nie trać wiary :) to samo tyczy się do Agnesi ;) Gabi doskonale Cię rozumiem, a jak się czułaś po poronieniu ? Nie chodzi mi o to, że było Ci źle smutno itd, bo to jest oczywiste. Tylko chodzi mi o coś takiego, że ja po poronieniu czułam się tak wewnętrznie pusta, jak by mi nie tylko mojego dzidziusia wyjęli ale i wszystkie inne organy :( Pytam, bo np czytałam, że nie które kobiety tracą przy tym swoją kobiecość. Więc chodzi mi o ten stan bardziej filozoficzno-psychiczny .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak. Ale temperatura juz schodzi w dół:) nie ma co zaprzatac sobie glowy złudną nadzieją, bo większość dziewczyn mowi że to czuc gdy jest sie w ciąży. Ja czuję niestety we mnie tylko @ :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak, jak się nie nakręcisz to nie będziesz miała aż takiego rozczarowania. Chociaż wiem, że to trudno się nie nakręcać itd. Osobiście boję się jak już zacznę te starania po następnej @ że zwariuje :D nie wiem jak ja to przeżyje. muszę zacząć chyba przestać o tym myśleć ..

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ