X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Panie :-) jak miło sie tu wchodzi z rana jak tu same takie dobre wieści i człowiek ma wtedy dobre myśli i tobie sie uda ;-) Ja właśnie werbuje internet za prezentami na dzień dziecka dla mojego 8 miesięcznego chrześniaka i brakuje mi pomysłu chodź sam mam niewiele starsze dziecko w domu ale z nim jest łatwiej bo wiem czym sie najchętniej bawi może wy macie jakieś pomysły ?

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mdłości na mnie działała woda z cytryną i skórka od chleba bez tego przez 4 miesiące nie wyszła bym z domu .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja mojej chrześnicy kupowałam ciuszki :) bo zabawek miała masę :)
    Dzięki za pomysł z tą wodą i cytryną :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko może nie bo w pierwszej ciąży mdłości zdarzyły mi się ze 3 razy i nie trwały długo a jak na razie jest spokój. Chociaż zobaczymy każda ciąża jest trochę inna. U nas też zimno a ja się lenie straszliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda wietrzna, przed chwilą skończyło padać . Jest mi zimno nic mi się nie chce. Pocieszam się tylko tym, że dziewczynom się udaje :) i mam taką cichą nadzieję, że za pewien czas przyjdzie i pora na mnie :) i to mnie trzyma aktualnie przy życiu ;)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda nie ciekawa.. Carmen ważne żeby dzidzia rosła silna i zdrowa :)
    Paulette przyjdzie czas prędzej czy później :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Tobie udało się w 10 cyklu ja się boję, że psychicznie nie dałabym rady tyle wytrzymać, mam nadzieję, że jednak Bóg mnie nie wystawi na tak długą próbę.

Najważniejsze teraz że Wam się udaje i mam nadzieję, że coraz więcej dziewczyn jeszcze dołączy :) <3

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tego nie wytrzymywałam nie raz chciałam się poddać ale dałam radę :) Mąż był moim największym wsparciem :)
    Nie wystawi Cię na taką próbę zobaczysz <3

Paulette lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję <3

A jak się czujesz? Nadal pracujesz czy już przeszłaś na zwolnienie? Kilka dni mnie nie było i trochę jestem zakręcona i nie wiem co się u każdej z Was obecnie dzieję ;)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 16:15 . O ile dobrze ovufriend mi policzylo to powinnam byc w 8tc ale to sie okaze na wizycie, dzisiaj generalnie od rana zle sie czulam caly czas mnie mdlilo albo zgage mialam tak na przemian, a jak bylam glodna to mialam odruchy wymiotne ...

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam odruchy wymiotne ale bez tulenia porcelanowego kolegi :) No to jeszcze godzinka przed wizytą :) A według owulacji byłabyś w 4+2 tc :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette jestem na zwolnieniu lekarskim od 25.05 do 2.06 :) a wizytę u gina mam 10.06 :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzis juz mi pokazuje 9 tydz... matko kochana a dopiero od kilku dni mam objawy jakie kolwiek

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko ci wyjaśni gin jak będziesz na wizycie trzymam kciuki :)
    No i ciekawe jak gin zareaguje na Twoje II kreseczki :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do innego gin bo co do tamtej mialam jakies obawy dziwne ... wole juz sprawdzonego gin

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację kochana dobra decyzja

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja lepiej zmienić lekarza, jeśli ma się wątpliwości. Powiem Wam, że ja sama już chyba zgłupiałam przez tych lekarzy. Byłam u 3 i żadne z nich mi nie odpowiada :/ Albo ze mną jest coś nie tak, albo nie wiem.. Pierwsza gin. ona nigdy nic nie wiedziała liczyła się tylko dla niej kasa i zero pytań a jak o coś spytałam to mnie wyśmiała. Drugi gin (wiem, że to nie jego wina, albo przy nim poroniłam). Trzecią gin byłam zachwycona na początku, ale z biegiem czasu nie wiem czy do niej pójdę. Nie dała mi skutecznego leku na tarczycę, żeby mi obniżyć i cały czas mówiła, że jestem za młoda na dziecko i żebym się jeszcze zastanowiła. Nawet jak moja mama do niej później poszła na wizytę to też ją przekonywała, żeby mnie namówiła, żebym zrezygnowała z ciąży i się wstrzymała jeszcze 2-3 lata :/ Ale ja nie chcę czekać. No i teraz sama nie wiem co mam robić... ehh trochę się rozpisałam . przepraszam <3

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej z nimi było coś nie tak. ! Co za konowały :/
    Kobieta sama wie kiedy jest najważniejszy moment na macierzyństwo! Jak byłam u mojego w lutym powiedziałam mu jak sprawa stoi to powiedział mi tak: Spróbujcie jeszcze ze 2-3 miesiące sami a jak się nie uda będziemy sprawdzać co jest nie tak także udało się w 3 miesiącu gdy gin nam tak kazał i teraz czekam na wizytę u niego :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest lekarz. A nie ona na mawia, żebym się wstrzymała. A sama ma chyba trójkę dzieci :/ Zastanawiam się czy teraz nie pójdę do takiego lekarza, który głównie mną się zajmował jak byłam w szpitalu. On wszystko mi wyjaśniał, dał mi nawet obejrzeć na monitorze już niestety ale martwą Fasolkę.. Ale mogłam ją chociaż na wyświetlaczu obejrzeć... I z nich wszystkich był najbardziej taki wyrozumiały. Mimo, że młody to widać w nim doświadczenie. Ale z wizytą u gin muszę sie wstrzymać we wtorek na 16 jadę do endokrynolog :) Gabi by się ze mnie uśmiała, bo marudziłam, że nie znam nikogo znajomego co by chodził do takiego specjalisty :D Powiedziałam mojej mamie a mama na mnie oczy przecież ja tyle lat się leczyłam :P A ja na śmierć o tym zapomniałam :D i idę do tej co mama chodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:49

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i takie nastawienie ginekologa powinno być zawsze on ma pomagać a nie, nie zniechęcać! Idź do tego co uważasz byle był dobry i wyrozumiały :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ