SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Panie :-) jak miło sie tu wchodzi z rana jak tu same takie dobre wieści i człowiek ma wtedy dobre myśli i tobie sie uda ;-) Ja właśnie werbuje internet za prezentami na dzień dziecka dla mojego 8 miesięcznego chrześniaka i brakuje mi pomysłu chodź sam mam niewiele starsze dziecko w domu ale z nim jest łatwiej bo wiem czym sie najchętniej bawi może wy macie jakieś pomysły ?

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mdłości na mnie działała woda z cytryną i skórka od chleba bez tego przez 4 miesiące nie wyszła bym z domu .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja mojej chrześnicy kupowałam ciuszki :) bo zabawek miała masę :)
    Dzięki za pomysł z tą wodą i cytryną :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko może nie bo w pierwszej ciąży mdłości zdarzyły mi się ze 3 razy i nie trwały długo a jak na razie jest spokój. Chociaż zobaczymy każda ciąża jest trochę inna. U nas też zimno a ja się lenie straszliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda wietrzna, przed chwilą skończyło padać . Jest mi zimno nic mi się nie chce. Pocieszam się tylko tym, że dziewczynom się udaje :) i mam taką cichą nadzieję, że za pewien czas przyjdzie i pora na mnie :) i to mnie trzyma aktualnie przy życiu ;)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda nie ciekawa.. Carmen ważne żeby dzidzia rosła silna i zdrowa :)
    Paulette przyjdzie czas prędzej czy później :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Tobie udało się w 10 cyklu ja się boję, że psychicznie nie dałabym rady tyle wytrzymać, mam nadzieję, że jednak Bóg mnie nie wystawi na tak długą próbę.

Najważniejsze teraz że Wam się udaje i mam nadzieję, że coraz więcej dziewczyn jeszcze dołączy :) <3

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tego nie wytrzymywałam nie raz chciałam się poddać ale dałam radę :) Mąż był moim największym wsparciem :)
    Nie wystawi Cię na taką próbę zobaczysz <3

Paulette lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję <3

A jak się czujesz? Nadal pracujesz czy już przeszłaś na zwolnienie? Kilka dni mnie nie było i trochę jestem zakręcona i nie wiem co się u każdej z Was obecnie dzieję ;)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 16:15 . O ile dobrze ovufriend mi policzylo to powinnam byc w 8tc ale to sie okaze na wizycie, dzisiaj generalnie od rana zle sie czulam caly czas mnie mdlilo albo zgage mialam tak na przemian, a jak bylam glodna to mialam odruchy wymiotne ...

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam odruchy wymiotne ale bez tulenia porcelanowego kolegi :) No to jeszcze godzinka przed wizytą :) A według owulacji byłabyś w 4+2 tc :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette jestem na zwolnieniu lekarskim od 25.05 do 2.06 :) a wizytę u gina mam 10.06 :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzis juz mi pokazuje 9 tydz... matko kochana a dopiero od kilku dni mam objawy jakie kolwiek

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko ci wyjaśni gin jak będziesz na wizycie trzymam kciuki :)
    No i ciekawe jak gin zareaguje na Twoje II kreseczki :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do innego gin bo co do tamtej mialam jakies obawy dziwne ... wole juz sprawdzonego gin

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację kochana dobra decyzja

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja lepiej zmienić lekarza, jeśli ma się wątpliwości. Powiem Wam, że ja sama już chyba zgłupiałam przez tych lekarzy. Byłam u 3 i żadne z nich mi nie odpowiada :/ Albo ze mną jest coś nie tak, albo nie wiem.. Pierwsza gin. ona nigdy nic nie wiedziała liczyła się tylko dla niej kasa i zero pytań a jak o coś spytałam to mnie wyśmiała. Drugi gin (wiem, że to nie jego wina, albo przy nim poroniłam). Trzecią gin byłam zachwycona na początku, ale z biegiem czasu nie wiem czy do niej pójdę. Nie dała mi skutecznego leku na tarczycę, żeby mi obniżyć i cały czas mówiła, że jestem za młoda na dziecko i żebym się jeszcze zastanowiła. Nawet jak moja mama do niej później poszła na wizytę to też ją przekonywała, żeby mnie namówiła, żebym zrezygnowała z ciąży i się wstrzymała jeszcze 2-3 lata :/ Ale ja nie chcę czekać. No i teraz sama nie wiem co mam robić... ehh trochę się rozpisałam . przepraszam <3

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej z nimi było coś nie tak. ! Co za konowały :/
    Kobieta sama wie kiedy jest najważniejszy moment na macierzyństwo! Jak byłam u mojego w lutym powiedziałam mu jak sprawa stoi to powiedział mi tak: Spróbujcie jeszcze ze 2-3 miesiące sami a jak się nie uda będziemy sprawdzać co jest nie tak także udało się w 3 miesiącu gdy gin nam tak kazał i teraz czekam na wizytę u niego :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest lekarz. A nie ona na mawia, żebym się wstrzymała. A sama ma chyba trójkę dzieci :/ Zastanawiam się czy teraz nie pójdę do takiego lekarza, który głównie mną się zajmował jak byłam w szpitalu. On wszystko mi wyjaśniał, dał mi nawet obejrzeć na monitorze już niestety ale martwą Fasolkę.. Ale mogłam ją chociaż na wyświetlaczu obejrzeć... I z nich wszystkich był najbardziej taki wyrozumiały. Mimo, że młody to widać w nim doświadczenie. Ale z wizytą u gin muszę sie wstrzymać we wtorek na 16 jadę do endokrynolog :) Gabi by się ze mnie uśmiała, bo marudziłam, że nie znam nikogo znajomego co by chodził do takiego specjalisty :D Powiedziałam mojej mamie a mama na mnie oczy przecież ja tyle lat się leczyłam :P A ja na śmierć o tym zapomniałam :D i idę do tej co mama chodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:49

gabi544 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i takie nastawienie ginekologa powinno być zawsze on ma pomagać a nie, nie zniechęcać! Idź do tego co uważasz byle był dobry i wyrozumiały :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ