X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się :)

Nie mogę uwierzyć, że tylu dziewczynom się udało :D Bociany na prawdę się spisały na medal :P

Tak sobie myślę, że jeśli ten cykl odpuszczę (zresztą już to zrobiłam) i do następnego udało by mi się zbić te tsh to może na wakacje jak pojadę ze swoim narzeczonym to może we trójkę wrócimy :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oby tak się stało kochana :)
    Ci powiem że jeśli chodzi o BOCIANA to nam pomógł tydzień przed zrobieniem testu bociek chodził koło mojego męża a nie dawno widział dwa :D

Paulette lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh co te bociany w sobie mają, że tak działają :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urok zapładniający bu hahah :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D pewnie coś w tym rodzaju :P

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :) Za chwile Ala ma wizytę :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bocian zadziałał hehehe. Mojego gina szczerze polecam chociaż nie pamiętam jak masz daleko do wawy, i prywatnie i na nfz takie same podejście zawsze wszystko dokładnie tłumaczy, odpowiada na pytania, i dokładne usg robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny ;) ale tu wesoło :D
    Paulette - rozbroiłaś mnie :D ale jak to się mówi - pod latarnią zawsze najciemniej ;)
    Ja wczoraj zrobiłam wynik i muszę przyznać, ze jestem baaardzo zadowolona - 1,29 z 4,03 w ciągu 2 miesięcy :)
    A co do gina - najważniejsze, zeby mieć zaufanie. Ja chodziłam najpierw do takiej jednej babki, starsza, koło 50 - i tak jak Paulette - przy niej poroniłam. I wiem, ze to nie była jej wina, ale też zmieniłam lekarza po tym wydarzeniu. Poszłam do innego, polecanego przez mije obie siostry, i kilka znajomych - że miły, fajna atmosfera itd. Może i był miły, żartował, śmiał się, jest mega przystojny, ale zraził mnie do siebie tym, że jak zapytałam, jakie badania zrobić powinnam, nawet na własny koszt, to powiedział że po pierwszym poronieniu się badań nie robi. Zbagatelizował też informację, że w mojej rodzinie były choroby tarczycy, że poroniłam na 99 % przez wadę genetyczną. Zbadałam prywatnie i co - niedczynność.
    Właśnie zmieniłam znów lekarza po tamtej wizycie i powiem Wam, że jest świetny. Na NFZ jest do niego straszna kolejka, bo czeka się 2 miesiące, ale jak jest jakiś nagły wypadek to przyjmie choćby miał siedzieć do późna. Ostatnio byłam u niego to do gabinetu weszłam o godzinie 22.30 ;) a przyjmował od 12. :) a czy to wizyta prywatna, czy na fundusz, traktuje pacjentki tak samo. Wytłumaczy, wysłucha. i jest taki... ludzki ;)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jak po wizycie??

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem po wizycie ... ovufriend zle mi policzylo bo wyszlo mi ze 9 tydzien a tak na prawdę jestem w 5tc , ledwo co na usg bylo widac taka malusienka kropeczke :) za dwa tygodnie na wizyte kolejna gdzie bedzie juz slychac serduszko , dostalam duphaston na podtrzymanie bo dzis mocno brzuch mnie bolal , proponowala mi od razu l4 ale ja nie chcialam , lecz jednak chyba wezme l4 mimo ,ze jestem jeszcze przez 3 tyg na okresie probnym , bo pracuje fizycznie i nie chce zeby cos fasoluni sie stalo

gabi544, Carmen1724, Yooanna lubią tę wiadomość

201601307246.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super super :) Czyli masz 4tc+2dni? :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala - to cudownie :) Ależ się zielono zrobiło na tym wątku, tak wiosennie :)
    Jeśli uważasz, że tak będzie lepiej to bierz L4, nie zastanawiaj się, lepiej dmuchać na zimne :) A jak się czujesz? Masz jakieś objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen do stolicy mam ponad 70 km.

Gabi racja pod latarnią najciemniej :P
    Szkoda, że nie każdy lekarz zna swoje powołanie.. Nie którzy na prawdę nie mają serca :/

Ala najważniejsze, że wszystko jest w porządku :) W ogóle taką kinder niespodziankę nam zrobiłaś, że szczerze ja jeszcze w to nie potrafię uwierzyć :D tak długo nas ta Twoja Fasoleczka trzymała w niepewności :) już się zastanawiałam jak to u Ciebie się skończy, a tu tak miło się rozpoczęło :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu te bociany tak pomagaj to chyba muszę iść szukać jakiegoś gniazda i też po oglądać bociany .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zeszłym roku jak jechałam nad morze to widziałam gniazdo z bocianami jedno za drugim :) mam nadzieję, że w tym roku też tak będzie tylko tyle, że teraz wezmą się do roboty i nam się uda :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dzisiaj hee?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pewnie działają :D

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pełną parą hi hi :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u Ciebie słychać ? Jak się czujesz? :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    heh co te bociany w sobie mają, że tak działają :D

No chyba cos te bociany w sobie maja bo dwa tygodnie temu jak jeszcze nie wiedzialam,ze w ciazy jestem przelecial nade mna bocian jak bylam z mezem na rybach i chodzil sobie spokojnie kolo nas a tesciu zaczal sie smiac uuuuu ala uwazaj uwazaj , ale wiesz na dziadka jestem juz gotow ;)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

201601307246.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ