Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:A boli Cie to ciągnięcie ? Wiesz to sam początek ciąży ale jak cos w podbrzuszu się dzieje to nie zbyt ciekawie , nawet lekarz mi tak powiedział ... Chyba ze macica zaczyna ci się rozciągać ale to dopiero początek wiec raczej nie ten czas jeszcze
Paulette Ja uważam ze nie powinnas bo masz naturalne owulację późno dość w 23 np. Dc wiec jak zaczniesz skracać to skrocisz fazę lutealna i popieprzysz wszystko .
Nie strasz;-( nie to ze boli, tylko takie dziwne uczucie ciągnięcia i jak by mnie ściskalo. Ale nie cały czas tylko dwa może trzy razy na dzień. A i mam takie pytanko czy to normalne że nie bolą piersi? Chyba nie kazda tak ma na poczatku.
Zaczynam panikować... -
małazłośnica wrote:panipasztetowa - ja niestety nie wiem czy mozna robic usg podczas @, natomiast ja mam przyjsc w pierwszych dniach cyklu na potwierdzenie czy to polip czy nie powiedział, żeby obfite krwawienie sie skończyło a były plamienia.. więc coś tam robią, ale nie wiem jak to jest jak jest @ obfity.
Hm. No zobaczymy. Bo w sumie ten gin i tak pół roku temu mówił, że jak się pojawie w lipcu, to mam przyjść w 4-5 dniu cyklu. Nie wiem.Udało się!
-
nick nieaktualnyBiedroneczka29 wrote:Zakrecona wysle dla Ciebie krokieciki
Paulette ja wlasnie jak czekalam na @ to wlasnie brak plamienia dawalo mi ta cicho nadzieje,bo zawsze przed @ jeden czy dwa dni plamilam a teraz nie.Za kazdym razem idac do wc modlilam sie zebym mialo sucho i zawsze wchodzilam do wc sciagalam majty i ufffff sucho i mowie kurcze czyzby czyzby sie udalo i co dwa dni pozniej w dzien w ktorym mialam wyznaczona @ zrobilam test z porannego moczu i pokazaly sie dwie piekne kreski co ja bede duzo pisac ja po prostu ze swoim groszkiem zarazilismy Ciebie naszymi wiruskami jakas mam taka czutkeZakręconaOna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Nie strasz;-( nie to ze boli, tylko takie dziwne uczucie ciągnięcia i jak by mnie ściskalo. Ale nie cały czas tylko dwa może trzy razy na dzień. A i mam takie pytanko czy to normalne że nie bolą piersi? Chyba nie kazda tak ma na poczatku.
Zaczynam panikować...
Ale spokojnie każda z Nas jest inna . Musisz myśleć pozytywnie. Ja miałam wtedy takie dziwne przeczucia i jak gin kazał mi iść do szpitala to mało nie płakałam, że tam idę. Chociaż nie wiedziałam co dzieje się z groszkiem. -
Biedroneczka29 wrote:Zakrecona wysle dla Ciebie krokieciki
Paulette ja wlasnie jak czekalam na @ to wlasnie brak plamienia dawalo mi ta cicho nadzieje,bo zawsze przed @ jeden czy dwa dni plamilam a teraz nie.Za kazdym razem idac do wc modlilam sie zebym mialo sucho i zawsze wchodzilam do wc sciagalam majty i ufffff sucho i mowie kurcze czyzby czyzby sie udalo i co dwa dni pozniej w dzien w ktorym mialam wyznaczona @ zrobilam test z porannego moczu i pokazaly sie dwie piekne kreski co ja bede duzo pisac ja po prostu ze swoim groszkiem zarazilismy Ciebie naszymi wiruskami jakas mam taka czutke
A możecie i nas zarazić
-
nick nieaktualny"Każda dolegliwość bólowa to informacja płynąca z organizmu, że dzieje się w nim coś odmiennego niż zazwyczaj. Fizjologia niektórych kobiet funduje im co miesiąc objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, które nierzadko manifestują się bólami w podbrzuszu, charakteryzowanymi jako „uczucie ciągnięcia”. Dzieje się tak za sprawą gwałtownego wzrostu poziomu gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy. Podobnie rzecz wygląda we wczesnym stadium ciąży, gdy ciałko żółte produkuję progesteron. Jest to hormon przygotowujący śluzówkę jamy macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja oraz umożliwiający prawidłowy jego rozwój w pierwszych miesiącach ciąży. Pod wpływem zmian hormonalnych w ciąży, do narządów rodnych kobiety dopływa więcej niż zazwyczaj krwi, przez co stają się one bardziej obrzmiałe i tkliwe. Wiele kobiet będących w ciąży zgłasza dyskomfort w postaci pobolewania w podbrzuszu oraz pełności jamy brzusznej. Bóle podbrzusza o charakterze fizjologicznym mają przebieg łagodny i występują bocznie, po lewej i prawej stronie podbrzusza. W ciąży związane są z powiększaniem się rozmiarów macicy, która stopniowo zaczyna uciskać na narządy leżące w pobliżu (dlatego lokalizacja bólu może być zmienna i zależna od położenia ciężarnej, a także stopnia zaawansowania ciąży)."
Proszę bardzo, wszystko jest ok. Lekarz powiedział że póki ból lub ciągnięcie ustępuje po chwili to nie ma co się martwić. -
anie93lica wrote:Nie strasz;-( nie to ze boli, tylko takie dziwne uczucie ciągnięcia i jak by mnie ściskalo. Ale nie cały czas tylko dwa może trzy razy na dzień. A i mam takie pytanko czy to normalne że nie bolą piersi? Chyba nie kazda tak ma na poczatku.
Zaczynam panikować...
Jak nie boli to jest wszystko dobrze , jak zacznie bolec to juz lekarz !
Niektóre boli , niektóre nie wiec spokojnie . Juz mowilam Ci , każda ciąża jest inna , każdy organizm jest inny ! nie musisz mieć objawów takich jak każda kobieta w ciąży bo może twoja ciąża będzie bezobjawowa -
nick nieaktualnymnie teraz bolało okropnie w 6-7 dpo tak bardziej po prawej stronie. myślałam, że to jajniki ale czasem ból promieniował na cały bok. Miałam wtedy też niższe temp. nie wiem co to było, ale teraz już mnie nic nie boli. Czasem zakuje z lewej strony, ale to chwilowe i bardzo krótkie.
-
Paulette wrote:mnie teraz bolało okropnie w 6-7 dpo tak bardziej po prawej stronie. myślałam, że to jajniki ale czasem ból promieniował na cały bok. Miałam wtedy też niższe temp. nie wiem co to było, ale teraz już mnie nic nie boli. Czasem zakuje z lewej strony, ale to chwilowe i bardzo krótkie.
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Ja tez chce kiszone !
Błękitna tu nawet nie masz się o co pytać: D Bierzcie bez pytania je !!!
Wysylam jak najwięcejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:33
ZakręconaOna, Carmen1724, lizaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Dziewczyno ! Nie panikuj:)
Jak nie boli to jest wszystko dobrze , jak zacznie bolec to juz lekarz !
Niektóre boli , niektóre nie wiec spokojnie . Juz mowilam Ci , każda ciąża jest inna , każdy organizm jest inny ! nie musisz mieć objawów takich jak każda kobieta w ciąży bo może twoja ciąża będzie bezobjawowaPaulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a powiedzcie mi co to za badania: E2-ESTRADIOL, LH, DHEA-S, TESTOSTERON,FSH, ANDROSTENDION, 17-OH-PRG, AMH. Takie dziwadła lekarz z kliniki pół roku temu mi przepisał i kazał przyjść tak jak już pisałam w 2-5 dniu cyklu, a badania zrobić w 2-4 dniu cyklu.Udało się!
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Agnesia to jest regulka internetowa !
Bo nie każda ciąża jest książkowa i internetowa jak to się mówi ale nie ma co panikowac , jak nie boli to jest dobrze:)
Za to ja bym bez wskazań lekarza nie wzięła ani dupka ani luteiny. -
nick nieaktualny