X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krokietow będę wyczekiwac hihi

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A boli Cie to ciągnięcie ? Wiesz to sam początek ciąży ale jak cos w podbrzuszu się dzieje to nie zbyt ciekawie , nawet lekarz mi tak powiedział ... Chyba ze macica zaczyna ci się rozciągać ale to dopiero początek wiec raczej nie ten czas jeszcze
    Paulette Ja uważam ze nie powinnas bo masz naturalne owulację późno dość w 23 np. Dc wiec jak zaczniesz skracać to skrocisz fazę lutealna i popieprzysz wszystko .

Nie strasz;-( nie to ze boli, tylko takie dziwne uczucie ciągnięcia i jak by mnie ściskalo. Ale nie cały czas tylko dwa może trzy razy na dzień. A i mam takie pytanko czy to normalne że nie bolą piersi? Chyba nie kazda tak ma na poczatku.
    Zaczynam panikować... :-(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    panipasztetowa - ja niestety nie wiem czy mozna robic usg podczas @, natomiast ja mam przyjsc w pierwszych dniach cyklu na potwierdzenie czy to polip czy nie powiedział, żeby obfite krwawienie sie skończyło a były plamienia.. więc coś tam robią, ale nie wiem jak to jest jak jest @ obfity.

Hm. No zobaczymy. Bo w sumie ten gin i tak pół roku temu mówił, że jak się pojawie w lipcu, to mam przyjść w 4-5 dniu cyklu. Nie wiem.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Zakrecona wysle dla Ciebie krokieciki :)

Paulette ja wlasnie jak czekalam na @ to wlasnie brak plamienia dawalo mi ta cicho nadzieje,bo zawsze przed @ jeden czy dwa dni plamilam a teraz nie.Za kazdym razem idac do wc modlilam sie zebym mialo sucho i zawsze wchodzilam do wc sciagalam majty i ufffff sucho i mowie kurcze czyzby czyzby sie udalo :) i co dwa dni pozniej w dzien w ktorym mialam wyznaczona @ zrobilam test z porannego moczu i pokazaly sie dwie piekne kreski <3 co ja bede duzo pisac ja po prostu ze swoim groszkiem zarazilismy Ciebie naszymi wiruskami :) :) jakas mam taka czutke :)
    Kochana mi od przedwczoraj tempka powinna spaść, wczoraj powinnam plamić krwią a dziś już @ powinna się rozkręcać. Jak chodzę do wc to tak samo się modlę. Mam nadzieję, że udało Wam się mnie zarazić <3 jeśli będzie zielono będę Ci winna słoik kiszeniaków :D

ZakręconaOna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Nie strasz;-( nie to ze boli, tylko takie dziwne uczucie ciągnięcia i jak by mnie ściskalo. Ale nie cały czas tylko dwa może trzy razy na dzień. A i mam takie pytanko czy to normalne że nie bolą piersi? Chyba nie kazda tak ma na poczatku.
    mnie za pierwszym razem bolały piersi. i owszem też mnie brzuch często bolał. I raz plamiłam krwią. Niestety też skończyło się tragedią.

Ale spokojnie każda z Nas jest inna . Musisz myśleć pozytywnie. Ja miałam wtedy takie dziwne przeczucia i jak gin kazał mi iść do szpitala to mało nie płakałam, że tam idę. Chociaż nie wiedziałam co dzieje się z groszkiem.

• Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Zakrecona wysle dla Ciebie krokieciki :)

Paulette ja wlasnie jak czekalam na @ to wlasnie brak plamienia dawalo mi ta cicho nadzieje,bo zawsze przed @ jeden czy dwa dni plamilam a teraz nie.Za kazdym razem idac do wc modlilam sie zebym mialo sucho i zawsze wchodzilam do wc sciagalam majty i ufffff sucho i mowie kurcze czyzby czyzby sie udalo :) i co dwa dni pozniej w dzien w ktorym mialam wyznaczona @ zrobilam test z porannego moczu i pokazaly sie dwie piekne kreski <3 co ja bede duzo pisac ja po prostu ze swoim groszkiem zarazilismy Ciebie naszymi wiruskami :) :) jakas mam taka czutke :)

A możecie i nas zarazić :)

178158129f.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Każda dolegliwość bólowa to informacja płynąca z organizmu, że dzieje się w nim coś odmiennego niż zazwyczaj. Fizjologia niektórych kobiet funduje im co miesiąc objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, które nierzadko manifestują się bólami w podbrzuszu, charakteryzowanymi jako „uczucie ciągnięcia”. Dzieje się tak za sprawą gwałtownego wzrostu poziomu gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy. Podobnie rzecz wygląda we wczesnym stadium ciąży, gdy ciałko żółte produkuję progesteron. Jest to hormon przygotowujący śluzówkę jamy macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja oraz umożliwiający prawidłowy jego rozwój w pierwszych miesiącach ciąży. Pod wpływem zmian hormonalnych w ciąży, do narządów rodnych kobiety dopływa więcej niż zazwyczaj krwi, przez co stają się one bardziej obrzmiałe i tkliwe. Wiele kobiet będących w ciąży zgłasza dyskomfort w postaci pobolewania w podbrzuszu oraz pełności jamy brzusznej. Bóle podbrzusza o charakterze fizjologicznym mają przebieg łagodny i występują bocznie, po lewej i prawej stronie podbrzusza. W ciąży związane są z powiększaniem się rozmiarów macicy, która stopniowo zaczyna uciskać na narządy leżące w pobliżu (dlatego lokalizacja bólu może być zmienna i zależna od położenia ciężarnej, a także stopnia zaawansowania ciąży)."
    Proszę bardzo, wszystko jest ok. Lekarz powiedział że póki ból lub ciągnięcie ustępuje po chwili to nie ma co się martwić.

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Dziewczyno ! Nie panikuj:)
    Jak nie boli to jest wszystko dobrze , jak zacznie bolec to juz lekarz !
    Niektóre boli , niektóre nie wiec spokojnie . Juz mowilam Ci , każda ciąża jest inna , każdy organizm jest inny ! :) nie musisz mieć objawów takich jak każda kobieta w ciąży bo może twoja ciąża będzie bezobjawowa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce kiszone ! :)
    Błękitna tu nawet nie masz się o co pytać: D Bierzcie bez pytania je !!!
    Wysylam jak najwięcej <3

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę wszystkie :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

178158129f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie teraz bolało okropnie w 6-7 dpo tak bardziej po prawej stronie. myślałam, że to jajniki ale czasem ból promieniował na cały bok. Miałam wtedy też niższe temp. nie wiem co to było, ale teraz już mnie nic nie boli. Czasem zakuje z lewej strony, ale to chwilowe i bardzo krótkie.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia to jest regulka internetowa ! :)
    Bo nie każda ciąża jest książkowa i internetowa jak to się mówi ale nie ma co panikowac , jak nie boli to jest dobrze:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    mnie teraz bolało okropnie w 6-7 dpo tak bardziej po prawej stronie. myślałam, że to jajniki ale czasem ból promieniował na cały bok. Miałam wtedy też niższe temp. nie wiem co to było, ale teraz już mnie nic nie boli. Czasem zakuje z lewej strony, ale to chwilowe i bardzo krótkie.
    :D i tyle , więcej nie mowie hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja tez chce kiszone ! :)
    Błękitna tu nawet nie masz się o co pytać: D Bierzcie bez pytania je !!!
    Wysylam jak najwięcej <3
    Kochane jak będzie u mnie zielono to stawiam wszystkim po kiszonych :D trzeba będzie to uczcić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:33

ZakręconaOna, Carmen1724, lizaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziewczyno ! Nie panikuj:)
    Jak nie boli to jest wszystko dobrze , jak zacznie bolec to juz lekarz !
    Niektóre boli , niektóre nie wiec spokojnie . Juz mowilam Ci , każda ciąża jest inna , każdy organizm jest inny ! :) nie musisz mieć objawów takich jak każda kobieta w ciąży bo może twoja ciąża będzie bezobjawowa
    Prawda, nie ma co panikować. Jeżeli uważasz że wolisz skonsultować to z lekarzem to idź do lekarza. Zakręcona dobrze prawi:) każda jest inna. Ja np. należę do prawie bezobjaowych. Gdyby nie brak okresu i lekkie ciągnięcie podbrzusza co jakiś czas to nie wierzyłabym że w ciąży jestem. Czasami mam delikatne mdłości ale szybko przechodzą

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Kochane jak będzie u mnie zielono to stawiam wszystkich po kiszonych :D trzeba będzie to uczcić :P
    Mniaaaam. Idę po kiszone do sklepu ... w ogole idę zrobić ogórkową:D

Paulette, Carmen1724, lizaa lubią tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi co to za badania: E2-ESTRADIOL, LH, DHEA-S, TESTOSTERON,FSH, ANDROSTENDION, 17-OH-PRG, AMH. Takie dziwadła lekarz z kliniki pół roku temu mi przepisał i kazał przyjść tak jak już pisałam w 2-5 dniu cyklu, a badania zrobić w 2-4 dniu cyklu.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette ja Ci mówię u Ciebie będzie zielono jak nic :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agnesia to jest regulka internetowa ! :)
    Bo nie każda ciąża jest książkowa i internetowa jak to się mówi ale nie ma co panikowac , jak nie boli to jest dobrze:)
    Nie no nie mowie że każda. Pokazałam że nie ma się czym marwić jeżeli ból nie jest ciągły i nie towarzyszą mu silne skurcze. A ciągnięcie jest możliwe i we wczesnej ciąży.
    Za to ja bym bez wskazań lekarza nie wzięła ani dupka ani luteiny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w spiżarce brak kiszonych więc bym musiała udać się do swojej przyszłej teściowej bo ona zawsze w beczkach kisi :D więc szybko ogórkowej nie zrobię, ale to moja ulubiona zupa od dzieciństwa <3

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ