X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na badanie USG od mojego ginekologa. Miałam to zrobić po okresie, ale specjalnie wybrałam taki dzień cyklu, żeby wiedzieć co z tym pęcherzykiem. W sumie nie mam pewności, że pękł, ale staram się być dobrej myśli :) zwłaszcza, że ginekolog mówił, że pęcherzyk jest 'do pęknięcia' :P
    jeżeli się nie udało w tym cyklu to chyba idę na monitoring od następnego. Uważam, że warto, przynajmniej wiedziałam, kiedy należy działać - chociaż wolałabym mieć pewność, że pęcherzyk pękł :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:49

AlaMat lubi tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Charlottka_93 Znajoma

Wysłany: 2 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Ja choruję na niedoczynność ... tzn na początku miałam dużą nadczynność i Gravesa bassedowa po jodzie radioaktywnym spadło mi do niedoczynności teraz za pomocą euthyroxu unormowaliśmy tarczycę do 1,2 więc wynik super i zielone światełko od endokrynologa by starac się nad dzidziusiem :)
    Ale jakoś totalnie nie myślę nad tym ,że choruję na tarczycę i ,że może to być utrudnienie do zajścia w ciążę totalnie zero kompletnie o tym nie myślę chyba nawet nie dopuszczam takiej myśli

A czujesz się jakos inaczej przez tą niedoczynność? W sensie jakie miałas objawy?
    Ja zażywam euthyrox cały czas, dawka mi się tylko zwiększa. W sierpniu jak brałam ślub i byłam u kontroli u mojej endokrynolog mialam TSH tak jak ty 1,2 bodajże także po prostu świetnie byłam przygotowana do zakładania rodziny. W listopadzie robiłam badania kontrolne i miałam 1,8.
    Wiesz możliwe że i mi by to nie siedziało w głowie gdyby nie ostatnia przygoda z ciąza u mojej cioci, ktora tez choruje i poroniła a pozniej dłuugo normowała wszystko i starła się o dziecko.
    No ale pewnie masz rację nie powinnam dopuszczac po prostu takiej myśli w ogóle i jedynie uzbroic sie w cierpliwość..i dużo pozytywnej energii :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wybiorę się na takie badanie nie zaszkodzi :)
    Ja Tobie Shibuya życzę szybkiego "zaciążenia" lub już maleńkiej fasoleczki :)

Shibuya lubi tę wiadomość

201601307246.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :)
    wiem, że to nie jest takie hop siup, są pary które starają się latami o dziecko, ale dopóki nas to nie dotyczy to chcemy już, teraz, natychmiast i nie bierzemy pod uwagę że się szybko nie uda.
    Wydaje mi się, że im krócej ktoś się stara tym mniej jest cierpliwy :)
    to mój drugi cykl dopiero więc jeszcze nie nauczyłam się podchodzić ze spokojem i cierpliwością do tego :)

Wam też dziewczynki z całego serduszka życzę tych dwóch kreseczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:54

Charlottka_93, Ania0292 lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0292 wrote:
    a na co ten wiesiołek? jak się go bierze? to sa jakieś ziółka? :)
    Bierze się go Aniu na poprawe śluzu. Do owulacji poźniej się go odstawia:) można kupić też zwykły olej z wiesiołka w kapsułkach koszt ok 16zł na 15 dni :) czyli zazwyczaj na czas do owulacji:)

Ania0292 lubi tę wiadomość

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlottka_93 wrote:
    A czujesz się jakos inaczej przez tą niedoczynność? W sensie jakie miałas objawy?
    Ja zażywam euthyrox cały czas, dawka mi się tylko zwiększa. W sierpniu jak brałam ślub i byłam u kontroli u mojej endokrynolog mialam TSH tak jak ty 1,2 bodajże także po prostu świetnie byłam przygotowana do zakładania rodziny. W listopadzie robiłam badania kontrolne i miałam 1,8.
    Wiesz możliwe że i mi by to nie siedziało w głowie gdyby nie ostatnia przygoda z ciąza u mojej cioci, ktora tez choruje i poroniła a pozniej dłuugo normowała wszystko i starła się o dziecko.
    No ale pewnie masz rację nie powinnam dopuszczac po prostu takiej myśli w ogóle i jedynie uzbroic sie w cierpliwość..i dużo pozytywnej energii :)

Moje objawy przy niedoczynności były takie ,że po prostu zaczęłam szybko przybierać na wadze ... przez tarczyce przytyłam 7 kg i to mi się strasznie nie podobało bo jadłam tak samo jak zawsze

201601307246.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    dziękuję dziewczyny :)
    wiem, że to nie jest takie hop siup, są pary które starają się latami o dziecko, ale dopóki nas to nie dotyczy to chcemy już, teraz, natychmiast i nie bierzemy pod uwagę że się szybko nie uda.
    Wydaje mi się, że im krócej ktoś się stara tym mniej jest cierpliwy :)
    to mój drugi cykl dopiero więc jeszcze nie nauczyłam się podchodzić ze spokojem i cierpliwością do tego :)

Wam też dziewczynki z całego serduszka życzę tych dwóch kreseczek :)

Ja w drugim cyklu też byłam taka ,że chce teraz i już.. ale jak w drugim nie wyszło zaczęliśmy odpuszczać

201601307246.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Bierze się go Aniu na poprawe śluzu. Do owulacji poźniej się go odstawia:) można kupić też zwykły olej z wiesiołka w kapsułkach koszt ok 16zł na 15 dni :) czyli zazwyczaj na czas do owulacji:)

Do owulacji się odstawia wiesiołek ? nawet nie wiedziałam

201601307246.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej to co ja mam powiedzieć :/ to mój pierwszy cykl ojojoj....tyle jeszcze przede mną hehe musze dac rade :)

<3 1 cykl starań <3
  • Charlottka_93 Znajoma

Wysłany: 2 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Moje objawy przy niedoczynności były takie ,że po prostu zaczęłam szybko przybierać na wadze ... przez tarczyce przytyłam 7 kg i to mi się strasznie nie podobało bo jadłam tak samo jak zawsze

Ja tez szybko przybrałam na wadze a do tego miałam okropne huśtawki nastrojów, stałam się taka apatyczna, depresyjna... masakra!! po prostu w ogole nie byłam sobą...

• Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat z tego co ja rozumiem to bierze się go do momentu owulacji a tuz po niej już się go nie bierze :)

AlaMat lubi tę wiadomość

<3 1 cykl starań <3
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na wadze przybrałam az takich hustawek nie mialam

201601307246.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0292 wrote:
    AlaMat z tego co ja rozumiem to bierze się go do momentu owulacji a tuz po niej już się go nie bierze :)

Dobrze,że piszecie bo bym jeszcze cholercia brała

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny fajnie opisane właściwości oleju:D ja brałam pół cyklu i powiem wam ze miałam potop mimo że działa podobno po 2-3 miesiacach :D
    https://parenting.pl/portal/olej-z-wiesiolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:03

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0292 - moj pierwszy cykl polegał na tym, że odstawiliśmy zabezpieczenia :)
    teraz dopiero zaczęłam mierzyć temperaturę i chciałam się jak nabardziej wstrzelić w 'te' dni - zobaczymy niedługo z jakim efektem :P
    jeżeli bez efektu, to pójdę w tym miesiącu na monitoring, jeżeli znowu nic to chyba zrezygnuję ze wszystkiego i co ma być to będzie - przynajmniej tak bym chciała ale zobaczymy czy dam radę odpuścić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:05

AlaMat, Ania0292 lubią tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Proszę dziewczyny fajnie opisane właściwości oleju:D ja brałam pół cyklu i powiem wam ze miałam potop mimo że działa podobno po 2-3 miesiacach :D
    https://parenting.pl/portal/olej-z-wiesiolka

ouuu to dobrze ,ze potop :) lepszy doplyw plemniczki maja :)

201601307246.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    ouuu to dobrze ,ze potop :) lepszy doplyw plemniczki maja :)
    Lepszy, lepszy ale pewnie nic z tego bo byłam po tabletkach i pęcherzyk nie pękł. zobaczymy! niby 11dpo dziś mam:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewuszki! Jutro wolne więc będę tutaj od rana:D dobrej nocy wam wszystkim! :D

• Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya acha ja z mężem wcześniej w ogóle się nie zabezpieczaliśmy zero nic, dopiero teraz zdecydowaliśmy się na maleństwo także ja musze czekac i obserwować swoje cykle bo wcześniej az tak się nimi nie interesowałam. zaluje bo od początku tego cyklu nie mierzyłam sobie temp. dopiero kilka dni zapisuje ale to tez w różnych godzinach :/

<3 1 cykl starań <3
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatki Agnesia do jutra :)

<3 1 cykl starań <3
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ