Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze salfazin, nawet nie muszę mu o tym przypominać;)Oprócz tego sam czasem coś szpera w internecie o zwiększeniu płodności itp, więc ja nie narzekam;) Mam to szczęście, że mój nie pali więc nie muszę go od tego odciągać pije też nie za często, wiadomo, że czasem się zdarzy trochę z kumplami wypić albo wieczorkiem piwo ale nie jest to jakaś ogromna ilość;)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ja to unikam zwrotów per mamo do teściowej jakoś omijam albo pytam jakoś inaczej hehe ale kilka razy nie mogłam wybrnąć i powiedziałam mamo:)ale ja mam fajną teściową:) Teść jest gorszy.. bo ma charakter ze wszystko wie najlepiej.. my się dopiero będziemy starać o dzidzię za 1,5mc bo czekam na umowę w pracy:)

Isia93 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na razie każda z Nas ma fajną teściową;) Oby zawsze były takie fajne hehe;D

ZGWAp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :-)

Moja teściowa nie jest zła, ale czasem nie taktowana i cały czas by chciała mieć władze nad swoimi synkami, no ale ja jej zawsze powtarzam, że teraz to żona a nie mamusia :-P

A co do starań niedawno straciłam dzidziusia, lekarz zalecił zazywanie kwasu zarówno mnie jak i mężowi i nawet nie sprzeciwiał się, bierze regularnie, przystopował z alkoholem i zaczął zdrowo jeść ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi czakolada z powodu straty;(

Bardzo dobrze jej mówisz! hehe;D

ZGWAp2.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przez lata mówiła, że mamy jeszcze czas. Od jakiegoś roku zmieniła front na "jesteś już w tej ciąży!?". Moja jest położną, więc pewnie ja będę się prosila o radę, a nie ona wtrącala ;p

Widze po jej innych wnukach i dzieciach, że pogada sobie, ale nikomu nie nakazuje "jak ma żyć". Zacytuję mą teściową, która jest bardzo dosadna "każdy sra do swego gniazda" :)

Isia93 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o moja tesciowa to jest super babeczka zawsze moge na nia liczyc i maz gada ze ona traktuje mnie jak core:D

Isia93 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się ale mam nadzieję, że następnym razem dojdzie do szczęśliwego rozwiązania :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:

A co do starań niedawno straciłam dzidziusia, lekarz zalecił zazywanie kwasu zarówno mnie jak i mężowi i nawet nie sprzeciwiał się, bierze regularnie, przystopował z alkoholem i zaczął zdrowo jeść ;-)

Przykro mi..Czekolada nie trzeba się poddawać ja kwas biorę już od 4mc żeby pół roku przed ciążą już się zabezpieczyć w jego ilość:)

A co do Teściowych to nasza nie domyśla się o naszych planach dopiero jak juz będziemy pewni u lekarza ze zaszłam to powiemy:)

Isia93 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Przykro mi..Czekolada nie trzeba się poddawać ja kwas biorę już od 4mc żeby pół roku przed ciążą już się zabezpieczyć w jego ilość:)

A co do Teściowych to nasza nie domyśla się o naszych planach dopiero jak juz będziemy pewni u lekarza ze zaszłam to powiemy:)

Moja tak samo, w ogóle cała rodzina dopiero wtedy się dowie;)

ZGWAp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nikt nie wie o starankach w ogole wiedza tylko 3 osoby z naszego otoczenia...mysle ze nawet nikt nie daje nam szans na ciaze dlatego nikt nie pyta nie nalega itd..no ale takie zycie...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa zawsze jest, trzeba w to wierzyć i mieć nadzieję;)
    W końcu się uda;*

ZGWAp2.png
  • Jadhira Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Trochę z innej beczki, bo o mojej teściowej wolę nie rozmawiać hehe.. Dziewczyny wiem że mam spóźniony zapłon ale zaczęłam czytać 50 twarzy Greya i powiem wam rozpiera mnie :) już nie myślę o tym że serduszkowanie to "robienie dzidziusia". Polecam, można się nakręcić na odrobinę szaleństwa :))) i odświeżyć trochę klimat :)

Lena87, Niusia lubią tę wiadomość

Aniołek Kubuś 30.01.2014 (*) 16tc
    8p3ovfxm0l2ycqvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadhira wrote:
    Ja Trochę z innej beczki, bo o mojej teściowej wolę nie rozmawiać hehe.. Dziewczyny wiem że mam spóźniony zapłon ale zaczęłam czytać 50 twarzy Greya i powiem wam rozpiera mnie :) już nie myślę o tym że serduszkowanie to "robienie dzidziusia". Polecam, można się nakręcić na odrobinę szaleństwa :))) i odświeżyć trochę klimat :)

Jednym słowem, wciągnęłam wszystkie części Nosem ;) żałuję że tak szybko przeczytałam :) ale czekam z niecierpliwością na film ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada mocne kciuki! Walczcie dalej :)

Jadhira, Lena to jest zaj...sta trylogia!!! Ja tak samo nie wiedziałam kiedy strony mi ubywają przy czytaniu :)
    POLECAM WSZYSTKIM!
    Fajna powieść dla 'odkurzenia' zwiazku :D

Ja też wyczekuję filmu, ale boję się że nie spełni moich oczekiwań....

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lubicie książki o TAKIEJ tematyce, to bardzo podobna jest trylogia Dotyk, Płomień i Wyznanie Crossa (nie wiem w jakiej kolejności są ;p) Autor: Day Sylvia.

Babeczka na bank inspirowała się Grayem, ale warto przeczytać. Przy czym zaznaczam, żeby nie czytać Crossa zaraz po Greyu, bo są bardzo podobne wątki - tylko sex jakby w innych klimatach ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do filmu to będzie słabo :(
    http://www.eska.pl/hotplota/news/50_twarzy_grey_039_a_oficjalny_trailer_zobacz_koniecznie/79646

tu jest trailer.

Greya powinien grać mega przystojny gościu, ciacho, o boskim ciele, a ten aktor jest moim zdaniem przeciętny.

Miał podobno grać Matt Bomera (polecam wpisać w google) i on mi duuuużo bardziej pasuje!
    tutaj w nieoficjalnym zwiastunie jaki krążył po necie http://www.youtube.com/watch?v=swSA_GiB0g0

Jadhira lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie czytałam...ale może przeczytam skoro polecacie;)
    Na film również czekam. Zgadzam się z Tobą Katarzyna ten aktor też mi nie pasuje do tego filmu;/ Też myślałam, że to będzie jakiś super przystojniak;P

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie pasuje :/ Bomer byłby lepszy, ale była tez wersja, że Patison miał grać! Uwielbiam tego aktora ♥ I to nie przez Zmierzch hehhe :P

Widziałam ten trailer i tez się boję rozczarowania filmem :/

Słyszałam o tych książkach Katarzyna 87 :)
    Ja polecam jeszcze fajną polską pisarkę Magdalena Witkiewicz "Szkoła żon". Książka warta zachodu:D Zwraca uwagę na pewne rzeczy których nie zauważamy...

Isia wciągnie Cię nawet nie wiesz kiedy! Ja zaczęłam czytać I częśc zanim kolejna sie ukazała a później myślałam, że nie doczekam do ostatniej :P

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w takim razie się zabrać za czytanie, i tak nie mam co robić w domu, mój kochany zawsze w pracy do 16/16.30 to sobie poczytam;)

ZGWAp2.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ