Może poplotkujemy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzykro :glasiu:
Lepsze takie prace dorywcze niż nic Czy coś szukasz stałego?
A to Twój TŻ ma pewnie dobrą pracę skoro Ty nie pracujesz a zdecydowaliście sie na dziecko?
Przepraszam, że tak wścibsko się pytam- w sumie sprawa prywatna-nie chcesz nie mówellabella lubi tę wiadomość
-
Ja też jak jestem na zwolnieniu to czytam za książki i niestety ale nie czytałam jeszcze 50 twarzy Grey a jak ostatnio chciałam to powiedziały mi dziewczyny z pracy, że w moim stanie mi nie dadzą (jak byłam jeszcze w ciąży) a teraz mogę nadrobić zaległości
-
A jeśli chodzi o sprawy finansowe to tak czasem zastanawiam się skąd ludzie biorą na wszystko pieniądze. My pracujemy obydwoje fakt nie zarabiamy kokosów ale zawsze coś, mieszkamy jak na razie z rodzicami a wiecznie nie mamy kasy Fakt że nie oszczędzamy zbytnio ale jak chcemy to potrafimy odłożyć, ale zastanawia mnie to, że ludzie nie pracują a mają na wszystko kasę.
Niusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co ma Grey do ciąży?
Niektóre rzeczy tam mozna wyczytać i w ciąży zastosować...
My dokładnie to samo przerabiamy
Mieszkamy na razie z teściami, mamy w planach budowę, obydwoje pracujemy a te pieniądze gdzies przez palce przelatuja
Ja wczesniej miałam działalność ale tak na niej wyszłam, że jeszcze nie do końca się z długów wygrzebałam I żyj tu w pl...
Jeszcze ciągle a to jedno auto zepsute, a to w drugim coś naprawić a to ubezpieczenie, ehhhh... Jeżdżące skarbonkiczekolada lubi tę wiadomość
-
Bo nie mogłam wspołżyć i dlatego powiedziały że mi nie dadzą
Niestety ale my też spłacamy długi co prawda nie swoje ale co miesiąc nam z pensji leci i dlatego też jest trudno odłożyć.
A samochód to studnia bez dna, ostatnio 600 zł musiałam wpakować ehhh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niusia wrote:Przykro :glasiu:
Lepsze takie prace dorywcze niż nic Czy coś szukasz stałego?
A to Twój TŻ ma pewnie dobrą pracę skoro Ty nie pracujesz a zdecydowaliście sie na dziecko?
Przepraszam, że tak wścibsko się pytam- w sumie sprawa prywatna-nie chcesz nie mów
Szukam czegoś stałego ale niestety jest ciężko;/
Mój kochany zarabia dość dobrze no ale zawsze mogłoby być lepiej ale nie narzekamy;)
Wiesz my mamy ten komfort, że mieszkamy w jego domu rodzinnym czyli nie musimy płacić czynszu itp a to już dużo daje przy dzisiejszych cenach;)
Mamy swoje piętro czyli tak jakby osobne mieszkanie można powiedzieć Co prawda na tym piętrze jest jeszcze jego brat ale przed świętami się wyprowadza do swojej narzeczonej więc jak pojawi się maluszek to będziemy mieli mieszkanie już wyłącznie dla siebie;) A ja oczywiście szukam pracy bo pieniędzy nigdy nie za dużo zwłaszcza wtedy kiedy chce się powiększyć rodzinę
A i nie musisz przepraszać W końcu miałyśmy tutaj plotkować hehe;)
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualnyWiem jak jest ciężko Ja sama jestem teraz w ciężkiej sytuacji bo pracuję na cały etat ale na śmieciówke, także nic mi się nie będzie nalezało jak zajdę w ciąże oprócz zwolnienia ze stanowiska... Ale cóż, stwierdziliśmy, ze są sprawy wazne i wazniejsze a w moim przypadku czas nie działa na naszą korzyść
A no swoje pietro to juz rzeczywiście jak mieszkanko My mamy tylko 1 pokój i kuchnię oddzielną (mogliśmy mieć sypialnię i pokój dzienny ale wolałam swoją kuchnię )Na pietrze z rodzeństwem TŻ. Myślimy o budowie od przyszłego roku ale zobaczymy jak fundusze pozwolą i co bedzie z naszą Fasolką...♥
A Wy jesteście po ślubie? -
A co do długów to niestety moi przyszli teściowie też coś tam ponabierali i teraz ciągle im brakuje i przychodzą do mojego pożyczyć. Denerwuje mnie to no bo czemu ona ma niby spłacać ich długi? Jego też to denerwuje ale jakoś im nie potrafi odmówić niestety;/
A tak poza tym staramy się oszczędzać, nie wydajemy kasy na rzeczy, które są kompletnie nie potrzebne itp, no bo wiadomo, że jak tylko jedna osoba pracuje to jest ciężko;/
nick nieaktualnyU nas twu twu twu jakoś mamy z tym spokój na szczęście. Wiadomo czasem parę złotych się pożyczy a później jak nam trzeba to my idziemy do nich po pożyczkę hehhe
To też jest jeszcze inny stosunek do wszystkiego jak sie mieszka z nimi. Przecież wtedy chce sie pokazac ze jest się wdzięcznym itp więc takie sytuacje się zdarzają.
My niby tez 'probujemy oszczedzać' ale jakoś nam to nie idzie... Ciągle jakies nieprzewidziane wydatki
A to jesteście zaręczeni w takim razie? -
Nie, nie mamy ślubu, planujemy tak około za dwa lata, może wcześniej weźmiemy cywilny.
No my na razie nie mamy tutaj swojej kuchni bo jest ten brat, ale jak się wyprowadzi to wtedy będziemy robić Też chciałabym już swoją
Jak ten brat się wyprowadzi to wtedy będziemy mieć na piętrze kuchnie 2 pokoje, można zrobić 3 bo 2 pokoje są połączone w 1 duży i łazienkę.
Chcielibyśmy jeszcze podnieść kiedyś dach i zaadaptować strych ale to kiedyś kiedyś, na razie Nas na to nie stać no i to co mamy puki co nam wystarcza;)
nick nieaktualnyNo to gratulacje A kiedy ślub planujecie?
Aaaa to będziecie mieszkać z teściami?
Dokładnie! To się z maleństwem pomiescicie bez problemu
My tez mamy nadzieję, że TŻ brat się wyprowadzi to nam się zrobi swoja łazienka i dodatkowy pokój więc spokojnie przez jakiś czas możemy jeszcze mieszkać. Tym bardziej, że teściowa nie bardzo chce się pogodzić z faktem, że będziemy isc na swoje -
Ślub planujemy za ok 2/3 lata, jeszcze nie jest to dokładnie ustalone chyba, że zaszłabym w ciążę to wtedy weźmiemy cywilny szybciej
Tak, będziemy mieszkać z teściami, oni na dole a my na górze.
Jest co prawda jeszcze inna opcja, bo moi rodzice mają dom , który przepisała im moja babcia i mają mieszkanie w bloku i oni mieszkają w mieszkaniu a w tym domu tylko babcia i moglibyśmy się wprowadzić do tego domu ale on jest oddalony o ponad 500 km od tego miejsca co teraz mieszkamy więc za bardzo nie chcę bo prawie cała Nasza rodzina mieszka tutaj, no i trzeba byłoby wszystko zmienić, mój kochany pracę itp a tu już mamy wszystko ułożone, więc raczej chcemy zostać tutaj;)
Od lipca 2014 na ovufriend.