Może poplotkujemy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dostalam w piątek telefon ze odłożone pieniądze na dach musimy prawie w połowie przeznaczyć na auto rozsypala nam się pompa paliwa koszt 2400:/ masakra jakie to wszystko drogie.
A co do takich umów to racja mogli by je zlikwidowac. Wspolczuje Niusia ze musisz się na takiej umowie męczyć.
Ja niby mam umowę o prace ale urlop mogę wziąć sobie poza sezonem letnim, zimowym, w święta tez nie możemy brać bo przy pracy na kuchni jest wtedy większy ruch i SA potrzebni ludzie do pracy -
nick nieaktualnyNo jak się na kuchni pracuje to tak jest...
Wiem bo przez x czasu dorabiał jako kelnerka i to w weekendy!
Matko 2400??!! My to nie mamy tak nowego auta jak Wasze pewnie, więc nie myśle o takich kosztach ale nie chce wiedzieć co nam sie zepsuło i ile to bedzie kosztowac... Wyjazd na urlop w przyszłym tyg a tu samochód w rozsypce... -
Nom bez auta bardzo ciężko funkcjonować, szczególnie jak trzeba czymś do pracy dojechać;/
My też niedawno musieliśmy 800 zł wpakować bo coś z silnikiem było a to i tak o znajomości, u mechanika zaśpiewali nam 1600 zł;/
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
Mam 26lat. Z narzeczonym jestesmy juz 6,5roku a mieszkańcy razem od ponad 5 lat. Na poczatku mieszkalismy z jego rodzicami i rodzenstwem. Później nam dali 5 pomieszczeń gospodarczych, takich małych po 12-35m2. Jak na razie mamy jeden pokój i ala kuchnie bo bez wody jeszcze. Do teściów trzeba chodzić ale dobrze ze to nie daleko No i jak juz wczesniej pisalam o dzieciątko staramy się juz 4 lata.
-
evelina wrote:Samochód ma 15 lat nie jest taki nowy ale to diesel. Zbytnio się nie znam ale wiem ze bez tego autko nie będzie jeździło Mój Piotrek jest mechanikiem z zawodu wiec naprawy sam robi ale to jest taka rzecz która musiała jechać AZ do serwisu
Ale i tak macie dobrze, że część rzeczy może sam zrobić, my to właściwie z każdą głupotą do mechanika musimy jechać;/
nick nieaktualnyJa już tyle razy mówiłam, że jakbym mogła to bym wolała chodzić na piechote niż tyle kasy pchać w te kupki jeżdżącej blachy ale jak sie nie ma wyjścia...
Fajnie, że wpadli na taki pomysł, żeby wam dac te pomieszczenia Można to na prawdę ładnie zaaranżowac na mieszkanko To w sumie ze 100m2 Wam tam wyjdzie?
Matko, bez wody jeszcze... Współczuję, ale ważne że blisko po źródełko hehhe -
Ja z reguły mam jeden weekend w miesiącu wolny. Pracuje 2dni po 12h później 2nocki tez 12h i dopiero 2 dni wolne, jeżeli dzień po nocce można nazwać dniem wolnym. Tak jak wczoraj poszlak na druga nocie na godz 20 dzisiaj rano o 8 zeszlam, wiec nawet nie kladlam się spać bo to obiad pranie sprzątanie a mój w pracy wiec spokojnie można ogarnąć. A wieczorkiem dopiero Lulu i jutro dzień wolny dla siebie ale tylko do wieczora bo mój na nocie idzie.
-
nick nieaktualnyevelina wrote:Samochód ma 15 lat nie jest taki nowy ale to diesel. Zbytnio się nie znam ale wiem ze bez tego autko nie będzie jeździło Mój Piotrek jest mechanikiem z zawodu wiec naprawy sam robi ale to jest taka rzecz która musiała jechać AZ do serwisu
No to rzeczywiście. Nasz ten co się zepsul o ma 14lat ale to benzyniak. I od zakupu go 2 lata temu ciągle coś w nim robimy... Nie da sie przez niego kredytu nadpłacić za niego Takie nam się auto trafilo, ze tragedia...
2 kupiliśmy w zeszłym roku taki z tańszych dla męża do pracy 15 letni to na pewno z nim to było już większe szczęście hehe twu twu
A jak mechanik to ile łatwiej, ale pewnych rzeczy też się przeskoczyć nie da
Mój jest spawaczem ale jak trzeba to i przy samochodzie grzebie Jak coś poważniejszego to dopiero się udaje wyżej
Za to w domu niepospawane rzeczy leżą... heh
Isia to jest najgorzej jak tyle części kosztują a jeszcze 2 tyle trzeba płacić za robotę... -
nick nieaktualny
-
Niusia wrote:No to rzeczywiście. Nasz ten co się zepsul o ma 14lat ale to benzyniak. I od zakupu go 2 lata temu ciągle coś w nim robimy... Nie da sie przez niego kredytu nadpłacić za niego Takie nam się auto trafilo, ze tragedia...
2 kupiliśmy w zeszłym roku taki z tańszych dla męża do pracy 15 letni to na pewno z nim to było już większe szczęście hehe twu twu
A jak mechanik to ile łatwiej, ale pewnych rzeczy też się przeskoczyć nie da
Mój jest spawaczem ale jak trzeba to i przy samochodzie grzebie Jak coś poważniejszego to dopiero się udaje wyżej
Za to w domu niepospawane rzeczy leżą... heh
Isia to jest najgorzej jak tyle części kosztują a jeszcze 2 tyle trzeba płacić za robotę...
Dokładnie;/
Nam się wtedy udało, że ten znajomy za robotę wziął tylko 100 zł, same części wyszły 700;/ ale to i tak o połowę taniej niż u tego mechanika;)
Dobra kochane ja zmykam dalej gotować bo Tesciowa zaraz z pracy wróci a muszę jeszcze kuchnie ogarnąć bo dziś gotuje dla całej rodzinki. Składany się czasami na produkty i jak ona jest w pracy to ja gotuje a jak ja jestem to wtedy jej kolej. A mój chłop rodzinie to ma duża z treściami mieszka 3 braci, czwarty brat przebudował sobie stodole na domek a piąte jego rodzeństwo to jedyna najstarsza siostra która mieszka z rodzinna w mieście ja mam brata i siostrę a wy jak duże macie rodziny??
-
nick nieaktualny