Może poplotkujemy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana wrote:Buziulka wstyd się przyznać ale nawet nie słyszałam o laminowaniu włosów
D., a gdzie mogę go kupić? W drogerii typu Rossmann, Hebe, dostanę?
Sana,
olej kokosowy dostaniesz w lepszym sklepie spożywczym. W drogeriach też powinny być, ale pewnie z jakimiś dodatkami, a najlepszy jest naturalny
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
nick nieaktualnyhttp://wizaz.pl/Fryzury/Stylizacja-i-pielegnacja/Laminowanie-wlosow
To jest zabieg na włosy polegający na nałożeniu na nie żelatyny z odzywką i suszenie suszarką, ewentualnie ręcznik (ciepło musi być). Fajny efekt
włosy są gładziutkie, lejące, blyszczące
ale niestety tylko efekt kliku dniowy
Ja ratowałam się maskami z dove.
ale do dziś bez odżywki to się nie rozczesze za nic -
Buziulka, ja miałam kiedyś straszny problem z rozczesywanie włosów, płakałam po każdym myciu głowy, ale znalazła genialny sposób. Trzymam od prysznicem gruby grzebień, po nałożeniu odżywki rozczesuje włosy i trzymam odżywkę jeszcze 4-5 minut, później normalnie spłukuje. Włosy rozczesują się bez problemu
Nie wiąż też turbana na głowie z ręcznika, to strasznie łamie i niszczy włosy.
Szczotka Tangler Teezer jest genialna, początkowo byłam do niej sceptycznie nastawiona, ale jednak za namową koleżanki kupiłam i teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
Moje włosy po umyciu są tak splątane czasami, ze zanim je rozczesze to pełno ich mam na szczotce, ostatnio nawet grzebień kupiłam. Ja zazwyczaj używałam odżywki WAX i po niej włosy były super.
D. poszukam tego oleju kokosowego, lub arganowego. W aptece jest coś takiego ? -
nick nieaktualny
-
U mnie nie ma problemu z rozczesywaniem, tylko właśnie te rozdwojone końcówki
Powinnam skrócić włosy żeby były zdrowsze, ale zapuszczam.
Buziulka faktycznie fajny efekt
Tanglera ostatnio widziałam w Hebe jakiś czas temu były też w BiedronceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:33
Julia 07.2015 -
nick nieaktualny
-
szczotka naprawę jest genialna, ja mam bardzo dużo włosów, ale są cienkie, przez co szybko się plączą, wcześniej rozczesywanie kończyło się wyrywaniem supełków, teraz nie mam z tym żadnych problemów
a włosy mam takie:
http://zapodaj.net/b9a6b22380ce8.jpg.htmlmonia91 lubi tę wiadomość
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny