Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochane, że jesteście ;* Dziękuję Wam;*

Evell a chodzi o pracę czy jeszcze jakiś inny problem?

monia91 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Evell co się dzieje ?

20140607580117.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja idę spać, bo ten ból nie daje mi spokoju.

Do jutra :*
    Trzymajcie się, głowa do góry a wszystko będzie dobrze :)

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Super kochane, że jesteście ;* Dziękuję Wam;*

Evell a chodzi o pracę czy jeszcze jakiś inny problem?

ogólnie chodzi o to głownie,że nie moge zajsc w ciąże przez to czesto są kłótnie z mężem i płacz stres a wiadomo nie wolno sie stresować,ja już przez to zaczynam mieć depresje:( a i mieszkamy u moich rodziców a chciała bym sie juz wyprowadzic zebysmy mogli sami zamieszkac ale nie wiem czy wg kiedyś będziemy miec swoje m wszystko sie ost je..ie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    Kochane ja idę spać, bo ten ból nie daje mi spokoju.

Do jutra :*
    Trzymajcie się, głowa do góry a wszystko będzie dobrze :)

Dobranoc zażyj nospe,pomoże ci bo jest rozkurczowa :)) a moze kochana jesteś w ciąży ?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana wiem co czujesz, ja mam podobnie;/
    Niby krótko staram się o ciążę ale tak serio to bez zabezpieczeń kochamy się już ponad rok więc daje mi to do myślenia;;/
    No i mieszkamy u rodziców mojego i nie wydaje mi się żeby to miało się szybko, jeśli w ogóle zmienić;/
    Lubię ich ale wolałabym być na swoim;/

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobranoc;*

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Oj kochana wiem co czujesz, ja mam podobnie;/
    Niby krótko staram się o ciążę ale tak serio to bez zabezpieczeń kochamy się już ponad rok więc daje mi to do myślenia;;/
    No i mieszkamy u rodziców mojego i nie wydaje mi się żeby to miało się szybko, jeśli w ogóle zmienić;/
    Lubię ich ale wolałabym być na swoim;/

Ja nie mam pieniedzy póki co na swoje mieszkanie chyba ,że kiedyś się coś zmieni jak będa lepsze czasy,a im bardzij mysle odziecku tym bardziej zbiera mi się na płacz ja tego nie pojmuje dlaczego to takie trudne jest dla nas starających się ?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też na razie nie stać, niestety;/

Sama sobie codzinnie zadaję to pytanie;/ tym bardziej jak widzę osoby, które wpadły i wcale nie chciały dziecka;/
    A my się staramy, czekamy, i nic;/
    To niesprawiedliwe;(

Ale musimy wierzyć, że w końcu się doczekamy;)

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja też już zmykam spać;)

Zyczę fajnych snów;) Dobranoc;*

ZGWAp2.png
  • MagdaMuminek Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki niestety to wszystko tak długo trwa, szczególnie jak są jakieś problemy. U mnie też zaraz stuknie dwa lata starań a szczęśliwego końca nie widać.

Tak jak mówicie, same wpadki dookoła. Wokół mnie co ślub to "z przymusu".
    Tylko to jest dla mnie nie pojęte jak dorosłe kobiety, które miesiączkują, mogą nie wiedzieć, że tylko przez kilka dni w cyklu mogą zajść w ciążę? Kurcze, jak ktoś ma na prawdę regularne cykle to wystarczy, że sobie raz prowizorycznie obliczy i będzie wiedział kiedy na pewno nie może, przecież jesteśmy istotami myślącymi.

Nie okazuję tego, ale jak patrzę na takie osoby to mnie normalnie aż trzęsie, że ktoś kto tego dziecka nie chciał, rozwala mu ono wszystkie plany, będzie dane mu się nim cieszyć. A my? Tyle miesięcy, lat świadomych starań i nic. I nie wiadomo czy w ogóle się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :*

MagdamMuminek masz rację... Ja też jak patrzę na takie kobiety to az mnie trzęsie... Z resztą tak samo jak na pewnego typu 'patologiczne' rodziny które z Maleństwami w wózkach stoją pod sklepem :( Ręcę opadają... A kobiety które na prawdę chcą tego dziecka, chcą zapewnić mu wszystko co najlepsze i co tylko mozliwe nie mogą go mieć... A dla wielu posiadanie 'własnego' dziecka o cel w ogóle nie osiągalny...

Isia przykra sytuacja jakaś u Ciebie powstała... Mam nadzieję, że szybko się wszystko rozwiąże a wyrzuty sumienia znikną :*

Evell kura szkoda że tamta praca Ci uciekła..:/ Ja obecnie szukam pracy więc wiem o czym mówisz ale mam nadzieję, że szybko uda Ci sie znaleźć coś duuużo lepszego ♥

Co ddo sytuacji apropos posiadania dziecka to w pełni Was rozumiem dziewczęta ;)
    Wiadome, że myśląc o dziecku chciałoby się mieć własne M lub D :) Ale niestety życie nie jest usłane różami. Nie zawsze jest możliwość posiadania wszystkiego...
    My także mieszkamy u teściów (także Wasze przypadki nie sa jedyne :P) i planujemy budowę ale na razie jest to odległy temat oczywiście ze względu na kasę... Jednak postanowiliśmy że nigdy nie będzie dobrego czasu na dziecko a im robimy się starsi tym mniej sprzyja to naszej płodności..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dobrego dnia życzę Isia kochana mam mam nadzieję,że dziś się czujesz już lepiej ?

MagdaMuminek no niestety takie są realia dzisiaj kto niechce dziecka ma je od razu akto je pragnie nie może go mieć takie to smutne strasznie,ale niestety prawdziwe wiesz ja nawet gbybym chciała już troszke wyluzowac to nawet na chwile nie moge przestać myślec tak bardzo to boli :(

• monia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Evell myśle, że na ciąże to za wcześnie bo owulka w piątek była.

Evell, Isia - Dziewczyny wiem co czujecie mieszkając z rodzicami. My mieszkaliśmy z teściową i wytrzymać się nie dało i byliśmy zmuszeni wynająć mieszkanie. Co prawda
    teraz na szczęście jesteśmy już na swoim.Z ciąża to jak każdej z nas zależy to chciłaby jak najszybciej, ja się boję że będę musiała nie wiem ile sie starać a moja jedna siostra ma 3 (wszystkie 3 wpadki i prawie się tymi dziećmi nie zajmuje, najstarsze w ogole z nią nie mieszka) a druga siostra ma 2 (też z wpadki i ciągle tylko mówi, ze ma ich dość, że chętnie by od nich odpoczęła :( ). Jak można coś takiego mówić o dziecku ?? Jak czasami ich słucham to mi się nóż w
    kieszeni otwiera. Z tą jedną to nawet się nieodzywam, powiedziałam jej pare miesięcy temu pare słów i się skończyło a poza tym jej chłop wyskoczył z łapami do mojego :/
    Bo tamten tak ma, że jak wypije to mu bije:/ Dlatego kontaktujesię tylko z moją chrześnicą.

Wiem, że łatwo mówić wyluzować, ale jak widze na ulicy niemowlęw wózku to przez myśl mi przechodzi, że ja też chce już mieć.

Ogólnie moja mama kiedyś powiedziała, ze będę miała bliźniaki, a zazwyczaj sie sprawdza to co mama mówi. Troche mnie przeraziły te bliźniaki, ale wolę bliźniaki niż wcale.

20140607580117.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze śnilo mi się dziś, że robiłam test i wyszedł pozytywnie. Nie uwierzyłam w to i zrobiłam drugi i drugi też wyszedł pozytywnie :(

Isia93 lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    Jeszcze śnilo mi się dziś, że robiłam test i wyszedł pozytywnie. Nie uwierzyłam w to i zrobiłam drugi i drugi też wyszedł pozytywnie :(

Czasami sny sie sprawdzają jak ktoś wnie wierzy :* kochana trzymam kciuki moze ten cykl będzie dla ciebie szczesliwy:D

monia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie bym z wami popisała,ale musze isc do pracy buu :(

• monia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było, ale nie nastawiam się. Tzn. staram się nie nastawiać.

Miłego i szybko zlecacego dnia w pracy :)

20140607580117.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane;**

Evell dziękuję, jest trochę lepiej ale nie mogę przestać o tym myśleć;/

Co do dzieci to macie całkowitą rację, ja myślę tak samo jak Wy;/ Ostatnio dowiedziałam się, że moja dawna koleżanka jest w ciąży, pierwsze dziecko urodziła rok temu a teraz znów w ciąży, mają długi, kredyty pozaciągane, nie mają nawet na podstawowe rzeczy a kolejne dziecko w drodze;/ To jest przypadek jeden z bardzo wielu, które znam;/

Monia może to jakiś znak;)

U mnie ten cykl jest stracony;( Przyłoże się bardziej w kolejnym;/

ZGWAp2.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    A na co ten imbir ?

Na wszystko. Na zaziębienie, na płodność, na wzmocnienie...jak czosnek tylko lepszy i nie śmierdzi i nie obciąża wątroby.

monia91, Kisieńka lubią tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ