My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilinka wrote:A ja jestem na cyklu stymulowanym bez drożności i usg piersi, niestety gin dał mi leki na owulacje tylko po samych badaniach z krwi czy w takim razie powinnam poprosić innego gin o badanie piersi i sprawdzenie drozności?
Bylam wczoraj na monitoringu i jest stigma czyli odbyła się owulacja
No ja własnie jestem w tej samej sytuacji i dostałam wczoraj recepte na leki i w sumie tyle. Kazała przyjść za dwa cykle jak sie nie uda na tych lekachLilinka lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Kinia one kokszą endo, podobnie jak resweratrol. Kiedyś się o to pytałam jak miałam liche. Plus brazylijskie orzechy, morele suszone mają właśnie dużo witaminy e a są zalecane na kokszenie endo. A selen, który też jest w orzechach, wspiera wchłanianie witaminy e i powinno się je brać razem. Ja po prostu zamiast naturalnie, to brałam kapsułki, bo mam.
Lilinka mówił ile pęcherzyków pękło? Widziałaś może jakieś niepęknięte na USG, ale duże?
Kamsma no to widzisz, jesteś świetnym przykładem jak bardzo AMH może się różnić podczas przewożenia. :p
Zimozielona masz całkowitą rację co do tego, że głowa w staraniach jest bardzo ważna a stres szkodzi. Owszem. Ale są przypadki, w których nie da się dosłownie "odpuścić" i nie myśleć, bo - tu wchodzę ja cała na biało - nie będę mieć w ogóle owulacji i miesiączki. A z tego to dzieci na pewno nie będzie. Jeśli kobieta jest zdrowa, ma regularne owulacje, nasienie jest ok, to może być dobra rada. Ale no właśnie, nie dla wszystkich. Wyluzowana byłam 3 lata po odstawieniu AH i nie załapało. Wyluzowałam w zeszłym roku i okres wywoływałam luteiną po kwartale, bo już miałam dosyć tego "luzu". Jak będę miała niedrożne jajowody to też z g... bata nie ukręcę. :p
grażka ja bym już teraz ruszyła machinę HSG, nawet jeśli finalnie zdecydujesz się na stymulacje. Jeśli masz potwierdzony brak owulacji, to może Ci rozbujać jajniki i o to może chodzić. Ale HSG bezwzględnie i to jak najszybciej. Zacznij już teraz, żeby logistyka nie spowodowała, że dopiero przed 6 stymulacją to HSG będzie zrobione, bo do tego trzeba różnych badań i być w odpowiednim momencie cyklu. Za dwa cykle, może właśnie chce ci rozbudzić jajniki a jak nie załapie to od razu skieruje na HSG?
Hibiskus jedyne co mi przychodzi do głowy to koktajl nadnerczowy z pierwszej strony. Jak go piłam to miałam kortyzol bardzo nisko i odstawiłam.
Kinia92, BillieJean, Jadzia19, Hibiskus lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
grazka0022 wrote:No ja własnie jestem w tej samej sytuacji i dostałam wczoraj recepte na leki i w sumie tyle. Kazała przyjść za dwa cykle jak sie nie uda na tych lekach
A chociaż kazała Ci w stymulowanych przyjść na monitoring?siesiepy lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
siesiepy wrote:Kinia one kokszą endo, podobnie jak resweratrol. Kiedyś się o to pytałam jak miałam liche. Plus brazylijskie orzechy, morele suszone mają właśnie dużo witaminy e a są zalecane na kokszenie endo. A selen, który też jest w orzechach, wspiera wchłanianie witaminy e i powinno się je brać razem. Ja po prostu zamiast naturalnie, to brałam kapsułki, bo mam.
Lilinka mówił ile pęcherzyków pękło? Widziałaś może jakieś niepęknięte na USG, ale duże?
Kamsma no to widzisz, jesteś świetnym przykładem jak bardzo AMH może się różnić podczas przewożenia. :p
Zimozielona masz całkowitą rację co do tego, że głowa w staraniach jest bardzo ważna a stres szkodzi. Owszem. Ale są przypadki, w których nie da się dosłownie "odpuścić" i nie myśleć, bo - tu wchodzę ja cała na biało - nie będę mieć w ogóle owulacji i miesiączki. A z tego to dzieci na pewno nie będzie. Jeśli kobieta jest zdrowa, ma regularne owulacje, nasienie jest ok, to może być dobra rada. Ale no właśnie, nie dla wszystkich. Wyluzowana byłam 3 lata po odstawieniu AH i nie załapało. Wyluzowałam w zeszłym roku i okres wywoływałam luteiną po kwartale, bo już miałam dosyć tego "luzu". Jak będę miała niedrożne jajowody to też z g... bata nie ukręcę. :p
grażka ja bym już teraz ruszyła machinę HSG, nawet jeśli finalnie zdecydujesz się na stymulacje. Jeśli masz potwierdzony brak owulacji, to może Ci rozbujać jajniki i o to może chodzić. Ale HSG bezwzględnie i to jak najszybciej. Zacznij już teraz, żeby logistyka nie spowodowała, że dopiero przed 6 stymulacją to HSG będzie zrobione, bo do tego trzeba różnych badań i być w odpowiednim momencie cyklu. Za dwa cykle, może właśnie chce ci rozbudzić jajniki a jak nie załapie to od razu skieruje na HSG?
Hibiskus jedyne co mi przychodzi do głowy to koktajl nadnerczowy z pierwszej strony. Jak go piłam to miałam kortyzol bardzo nisko i odstawiłam.
Aaa, to ja mam za grube. Szukam naturalnych sposobów żeby je trochę ograniczyć w rośnięciu Lekarz mówił, że w przyszłym cyklu da leki na to endometrium, ale wolałabym coś podziałać naturalnie najpierw...
Hibiskus! Wróciłaś! A zastanawiałam się gdzie uciekłaś Jak się udały wakacje?12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
29.11.2024 wizyta 🤞 -
Kinia92 wrote:Aaa, to ja mam za grube. Szukam naturalnych sposobów żeby je trochę ograniczyć w rośnięciu Lekarz mówił, że w przyszłym cyklu da leki na to endometrium, ale wolałabym coś podziałać naturalnie najpierw...
Hibiskus! Wróciłaś! A zastanawiałam się gdzie uciekłaś Jak się udały wakacje?
A jakiej masz grubości? Z tego co widziałam na szybko to dużo ruchu kardio i siłowego, redukcja tkanki tłuszczowej bo jest hormonalnoaktywna, dużo błonnika, brokuły, kalafior, kapusta i jarmuż. Jaki masz poziom estrogenów?♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Paula6432 wrote:Jestem po wizycie, czuję się jakby ktoś dał mi w dziub..
Wyniki wskazują na PCOS albo endometriozę. Może kończy się moja rezerwa jajnikowa 😭 czekam na wynik AMH. Tyle niewiadomych a co jedna to gorsza.
Na niedomiar złych wieści mam aż 68U/ml CA125..
Będzie wprowadzany dupek i Lametta.
Macie jakieś opinie o Lametta? Podobno jest rzadko stosowany, ma wpłynąć na owulację i grubość endometrium.
Dziewczyny czy miałyście tak, że czułyście wszystkie emocje/objawy dwa razy mocniej podczas czekania a to na owu, a to na 🙈 i na testowanie? Ciężko mi to określić jakoś sensownie.
Ja na raz tyle rzeczy czułam, że się całkiem wypaliłam. Albo po prostu czuje tak dużo że nie wiem co dokładnie. Nie wiem teraz na co czekam. Jestem w takim zawieszeniu. Chciałabym żeby mój organizm i umysł zrobiły hard reset. 🚨
A potem lekarz albo ktoś inny powie, że nie stresuj się, odpuść .BillieJean, Jadzia19 lubią tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
Starania od 6.2023
Regularne cykle 29-31 dni
Ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
06.2024 AMH 11,6 ng/ml -
Frutellka wrote:A chociaż kazała Ci w stymulowanych przyjść na monitoring?
Własnie niee, dlatego też mi się to nie podoba tak do końcaBillieJean lubi tę wiadomość
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
grazka0022 wrote:Własnie niee, dlatego też mi się to nie podoba tak do końca
To uciekaj od takiego lekarza! Nie wolno się stymulować bez monitoringu;)BillieJean, grazka0022, siesiepy, Speranza :) lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
-
Frutellka wrote:To uciekaj od takiego lekarza! Nie wolno się stymulować bez monitoringu;)
Juz pisałam na innym wątku, że skonsultuję tą sytuację u innego lekarzaBillieJean lubi tę wiadomość
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
grazka0022 wrote:Juz pisałam na innym wątku, że skonsultuję tą sytuację u innego lekarza
Obowiązkowo; bo proga to bierzemy po potwierdzonej owulacji;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
-
siesiepy wrote:Kinia one kokszą endo, podobnie jak resweratrol. Kiedyś się o to pytałam jak miałam liche. Plus brazylijskie orzechy, morele suszone mają właśnie dużo witaminy e a są zalecane na kokszenie endo. A selen, który też jest w orzechach, wspiera wchłanianie witaminy e i powinno się je brać razem. Ja po prostu zamiast naturalnie, to brałam kapsułki, bo mam.
Hibiskus jedyne co mi przychodzi do głowy to koktajl nadnerczowy z pierwszej strony. Jak go piłam to miałam kortyzol bardzo nisko i odstawiłam.BillieJean lubi tę wiadomość
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Lilinka wrote:Niestety nie wiem ile było pęcherzyków, ale była stigma, więc doktor powiedział, że jest po owulacji, byłam wczoraj w 14dc, wczesniej było Boże Ciało, zrobiłam sobie długi weekend, więc nawet nie wiem jak to mogło wygladać wcześniej, chyba gdyby był jakiś niepęknięty do dr by mi powiedział lub coś przypisał na pęknięcie i kazał by się starać jeszcze a tu powiedział, ze co trzeba trzymać kciuki za wcześniejsze przytulanki i teraz już nic to by nie dało, uznał tylko, że parametry prawidłowe, trzon macicy ok, mam 3 zdjęcia z wczorajszego monitoringu, może na nich coś pisze 🤔 zrobiłam wczoraj też cytologie jesli za 3 tyg nikt do mnie nie zadzwoni to oznacza, że wyniki są ok. Tylko zastanawiam się nad endometrium, bo doktor jak go zapytalam to powiedzial, ze jest ok a widzialam, ze wyszło 0,63 ale nie wiem czy to wynik w cm czy mm. Poprzedni gin, ktory przypisal mi leki uznal moje jajniki za policystyczne a ten, u którego na szybko usalo mi się zalatwic wczorajszy monitoring uznal, ze to nie to, bo u tamtego gin bylam w fazie lutealnej wiec mogly być powiększone.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Hej dziewczyny, mam już wynik AMH 41.5 pmol/l. 😊 Chyba jest całkiem dobrze? Lekarz mówił, że z racji na młody wiek spodziewa się dobrego AMH i malutkiej stymulacji. No i czytając co piszecie to jeszcze zadzwonię do Kliniki czy będą mnie kierować na USG piersi czy samemu ogarnąć. A wymaz na MUCHa tylko u mnie czy u partnera też powinno się zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 15:07
Paula6432, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Witam. Można dołączyć ???
Małpę powinnam dostać 9.06 choc mam nadzieję,że nie przyjdzie. Dwa lata starań w tym 1 poronienie rok temu.
Od wczoraj mam bóle krzyżowe i dziwne uczucie jak na @ ale ja już boje się rozczarowań i testów nie robię przed @.
Gratuluję tym co się udało a za biel i @ tule 🥺Jadzia19, BillieJean, JoKoKoJo, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Jadzia19 wrote:Hej dziewczyny, mam już wynik AMH 41.5 pmol/l. 😊 Chyba jest całkiem dobrze? Lekarz mówił, że z racji na młody wiek spodziewa się dobrego AMH i malutkiej stymulacji. No i czytając co piszecie to jeszcze zadzwonię do Kliniki czy będą mnie kierować na USG piersi czy samemu ogarnąć. A wymaz na MUCHa tylko u mnie czy u partnera też powinno się zrobić?
AMH w przeliczeniu ponad 5 więc wynik ok, choć może lekko wpadać w PCOS; USG piersi sama sobie ogarnełam; ale Klinika też może Cię skierować. MUCHA nie są refundowane możesz je zrobić albo u swojego lekarza; albo w placówce diagnostyki panel urogenitalny - tylko musisz szukać takiej które pobierają wymazy czyli mają punkt położnych Narazie u Ciebie jak coś wyjdzie to mąż też“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
-
MarzycielkaMadzik wrote:Witam. Można dołączyć ???
Małpę powinnam dostać 9.06 choc mam nadzieję,że nie przyjdzie. Dwa lata starań w tym 1 poronienie rok temu.
Od wczoraj mam bóle krzyżowe i dziwne uczucie jak na @ ale ja już boje się rozczarowań i testów nie robię przed @.
Gratuluję tym co się udało a za biel i @ tule 🥺
Oczywiście, że można 🤗 kiedy będziesz testować i czy wpisać Cię w nasz kalendarz?💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
Frutellka wrote:AMH w przeliczeniu ponad 5 więc wynik ok, choć może lekko wpadać w PCOS; USG piersi sama sobie ogarnełam; ale Klinika też może Cię skierować. MUCHA nie są refundowane możesz je zrobić albo u swojego lekarza; albo w placówce diagnostyki panel urogenitalny - tylko musisz szukać takiej które pobierają wymazy czyli mają punkt położnych Narazie u Ciebie jak coś wyjdzie to mąż też
Dzięki. U mnie jest obraz drobnych pęcherzyków w USG już w pierwszych dniach cyklu i kiedyś moja ginekolog podejrzewała PCOS ale nie ma żadnych zaburzeń w hormonach i od 02.2023 miałam tylko jeden cykl bezowulacyjny więc ona wykluczyła PCOS na tej podstawie.💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
Z tego wszystkiego tak zarąbałam się w akcji, żeby wszystko połapać w tym cyklu, że tylko Was czytam a sama zapomniałam się wpisać 😅 proszę wpisać mnie na testowanie 25.06 🤞🏼
monii00, JoKoKoJo, BillieJean lubią tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
Starania od 6.2023
Regularne cykle 29-31 dni
Ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
06.2024 AMH 11,6 ng/ml -
AnitaK wrote:Ja w obu ciążach, w terminie @ miałam progesteron 17 i dostawałam 2x1 Duphaston. Obie ciąże książkowe.
Ja dwa razy poroniłam. Mówili ze przez zbyt wysokie tsh.
Jak zaszłam w kolejna ciążę progesteon mialam 22 i tak miałam plamienia krwawienia luteina szpitale.AnitaK lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url]