My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczynki ja tak z doskoku bo jestem u rodzicow
nie wiem czy nadrobie was
Ale rzuciło mi sie w oczy Zgredka- Salfazin jest dobrym suplementem i nawet jelsi nasienie jest dobre to nie zaszkodzi
jedyna na co warto zwracajc uwage to na wit C bo ona wspomaga poprawe lepkosci i uplynnieniawiec jak bedzie jej za duzo to wetdy nasienie moze nie bc tak jakosciowe znaczy moze sie za szybko uplynniac
ale to by musial bardzo duza dawke brac
Smoczycomoja historia po krotce
w maju 2013 zaczelismy starania-a raczej odrazu poszlismydo poradni leczneia nieplodnosci .. maz zrobil badanie nasiena.. mnie polozyli nz 3 dni na wszytskie badania - lekarz prowadzacy stwierdzil ze maz ma slabe nasienie ale to wynik penwie infekcji u mnie PCO i niedoczynosc tarczycy
niestety przez 9 miesiecy bylismy oszukiwani inaczej sie nie da tego nazwac.. namawiano nas na inseminacje- jak sie pozniej okazalo w nasieniu nie bylo plemnikow wiec jak mozna byo zorbic inseminacje.. pomine fakt ze moglo to byc cos powazniejszego i lkearz zagozil zdrowiu meza. tlko przez moje klamstwo wyszlo na jaw .. ze badanie wykazalo brak plemnikow od tego moment potowrzylismy nbadanie znowu brak plemnikow, hormony wszytskie podwyzszone test obnizony .. usg ader.. ponizej normy obj .. i diagnoza androloga ze maz nigdy nie bedzie mogl miec dzieci i zebysmy zaczeli od dawcy a zadbali o zdrowie i funkcjonowanie meza..
te meisiace byly najgorsze.. ciagle plakalismy az w koncu jeden lekarz dal nam nadzieje
powiedzial ze wyniki nie przekreslaaj zans na potomstwo ale trzeba porobic reszte badan w tym genetyke - aby zobaczyc czy u meza genetycznie jest ok i umnie przy okazji .. u meza musimy wykluczyc muacje i dodatkowy 47 chormosom..
jelsli bedzi eok jest szansa na znalezienie plemnikow w biopsji
jelsi nie to zalezy co jest nei tak jesli wyjdzie dodatkowy chormosom szanse sa ale wtedy jesli urodzi sie chlopiec odzedziczy bezplodnosc po mezu ..i nawet jesl tak samo przejdzie cala procedure jak my to kazdy potomek meski bedzie go mial..
wiec teraz czekamy
jelsi uda sie dostac do reki wyniki do 30 lipca to 31 lpca mamy umowiona wizyte w Novum. u teg dr i wtedy on nam powie czy jest szansa na znalezienie plemnikow;)zgredka lubi tę wiadomość
-
aaa no i jeszcze jedno wlasnie zalapalam sie na kurs jzyka angielskiego z unii .. dla firm
certyfikat miedzynarodoway egzmain za feeeCzaryMary, Czarnula87, Asha, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wezmie mnie trzasnijcie w dupe porzadnie. U mnie nie ma cykli owulacyjnych. Wszystkie mam bezowulacyjne. A tu od wczoraj pobolewaly mnie ostro jajcory i podbrzusze i jeszcze dzisiaj do poludnia. Tak jak szyjki nie badalam ostatnio w cyklach tak sprawdzilam dzisiaj i wysoko otwarta i miekka, leci ze mnie od kilku dni prawie ciurkiem.
Dzisiejsze 3 serduchowania tak mnie pobudzaly jak nie wiem.
Ale chyba przyszalelismy bo tak po 12 jak mi sie skonczyl bol podbrzusza to znalazlam kilka nitek krwi w sluzie na papierze....
Plissssss dajcie kopa w tylek zebym sie nie nastawiala ze to owulka!!! Bo do tej lory podchodzilam olewaczo a w tym cyklu sie nakrecam bo to ostayni cykl w ktorym spokojnie moglibysmy zafasolkowac -
Czarnula wybacz
ae ja juz cie nakrecam na Plotach
i bede utrzymywac moja teorie
moze wlasnie przez to ze olewczo podeszlac to jajniki sie ruszyy
dw a ostatnio wzielas sie troche za siebei i schudlas
co nie ??
wiec daj dzailac mezusiowi i nie boj zaby co ma byc to bedzie ;P
Pamietaj przepuszczam cie w kolejce po bobasaCzarnula87, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Dziewczyny wezmie mnie trzasnijcie w dupe porzadnie. U mnie nie ma cykli owulacyjnych. Wszystkie mam bezowulacyjne. A tu od wczoraj pobolewaly mnie ostro jajcory i podbrzusze i jeszcze dzisiaj do poludnia. Tak jak szyjki nie badalam ostatnio w cyklach tak sprawdzilam dzisiaj i wysoko otwarta i miekka, leci ze mnie od kilku dni prawie ciurkiem.
Dzisiejsze 3 serduchowania tak mnie pobudzaly jak nie wiem.
Ale chyba przyszalelismy bo tak po 12 jak mi sie skonczyl bol podbrzusza to znalazlam kilka nitek krwi w sluzie na papierze....
Plissssss dajcie kopa w tylek zebym sie nie nastawiala ze to owulka!!! Bo do tej lory podchodzilam olewaczo a w tym cyklu sie nakrecam bo to ostayni cykl w ktorym spokojnie moglibysmy zafasolkowac -
Czarnula87 wrote:Ania ale ja mam czekac na ciebie. Co ze mnie za kolezanka
bo u nas troche to jeszcze potrwa
a tu moze akurat
najwyzej zalae sie na staranie o trzecieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:11
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Hahaha tezech dzieciow se nie wyobrazam
MichasiaMeza i Dantego
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:No fakt
Aniu ja poczekam na ciebieno ale wiesz jak cos to wal smalo z II kreskami
tylko blagam nie bierz II kresek amfyCzarnula87 lubi tę wiadomość