Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nie stresuj się... Ja bym nie mierzyła, tylko bym wyluzowała na wakacjach :) Wtedy podobno fasolki się najlepiej zagnieżdżają ;)

I pewnie mierzyć nie będę. Termometr wezmę, bo się później będę denerwować że tego nie zrobiłam, zresztą mąż mój tendencje do chorowania na urlopie, więc się przyda :) ale budzić się tylko po to zmierzyć nie mam zamiaru :D

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Smarta, jak Ci dobrze, niedługo juz lecisz... :)
    Obyście lecieli już we troje ;)
    Oby :D Dobrze że w tym pierwszym etapie alkohol nie ma dużego znaczenia bo nie mam zamiaru się ograniczać. To by dopiero było podwójne rozczarowanie po powrocie :D

Smoczyca1, momo1009 lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin na ostatniej wizycie powiedział, że ten pierwszy okres jest szczególnie ważny dla dziecka żeby nie pić %.
    Ale tylko powtarzam co mi lekarz powiedział. :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie mam siły...

Justta, jak tam? Już po bananiu?

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A mi gin na ostatniej wizycie powiedział, że ten pierwszy okres jest szczególnie ważny dla dziecka żeby nie pić %.
    Ale tylko powtarzam co mi lekarz powiedział. :)
    też mi się tak wydaje, ale smarcie chodziło pewnie o to że podczas starań przecież żadna z nas nie wiedziała na początku że już zaszła

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Aaa nie mam siły...

Justta, jak tam? Już po bananiu?
    Nenuś lubię za to że też nie mam siły :/
    ehhh tylko snuję się teraz po domu i ziewam i ten upał masakra jakaś

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Oby :D Dobrze że w tym pierwszym etapie alkohol nie ma dużego znaczenia bo nie mam zamiaru się ograniczać. To by dopiero było podwójne rozczarowanie po powrocie :D

No, a poza tym to chyba pomaga się ustrzec zemsty faraona, która to dopiero potrafi szkód narobić ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo niedługo teścik chyba? :)

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przytulam mocno :( nie wiem co wiecej napisac. przykro mi bardzo. jedyne co to, ze po kazdym deszczu wychodzi slonce....

Kroko i ja sie z Toba zgadzam. w Norwegii moj lekarz, jak tylko dowiedzial sie ze sie staramy, to od razu kazal mi odstawic alkohol ;) przez pierwsze cykle nie pilam, ale jak sie nie udawalo i nie udawalo, to w pierwszej fazie cyklu pozwalam sobie na winko ;)

co do bety, to wlansie wydawalo mi sie, ze juz nie chcialas robic, ale potem wyczytalam, ze masz bete jak na bliznieta i zglupialam.

ja sie dzis tragicznie czuje. pojechalismy na zakupy i szybko wrocilismy, bo czulam sie jak na karuzeli. po powrocie dosc mocno bolal mnie brzuch, wiec poloylam sie spac. usg mam w srode. nie wiem ...moze powinnam sie umowic gdzies wczesniej?

ASHA gdzie jestes? mam nadz.ze wszystko ok...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nenuś lubię za to że też nie mam siły :/
    ehhh tylko snuję się teraz po domu i ziewam i ten upał masakra jakaś
    Smoczek, mnie wykończyły nerwy przed USG i ten nieziemski upał, odczuwalna temp. dochodziła dziś do 40 st. u mnie...Toż to skandal! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Momo niedługo teścik chyba? :)

No Smoczku nie chcem ale muszem :P

Nie chcę, bo jestem w tym temacie jak Tamka (co się będę rozpisywać, wiadomo o co chodzi ;) )
    A muszę, bo na 2 dni przed @ idę do nowej ginekolożki i logika podpowiada, żeby wcześniej zrobić testa. Tyle, że dziś widziałam zabarwiony na czerwono śluz i nie wiem czy zdaże zatestować, czy sie wczesniej @ nie rozkręci..

Tamka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Smoczek, mnie wykończyły nerwy przed USG i ten nieziemski upał, odczuwalna temp. dochodziła dziś do 40 st. u mnie...Toż to skandal! :)
    ano to jesteś usprawiedliwiona :) ale wszystko dobrze myślę?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No Smoczku nie chcem ale muszem :P

Nie chcę, bo jestem w tym temacie jak Tamka (co się będę rozpisywać, wiadomo o co chodzi ;) )
    A muszę, bo na 2 dni przed @ idę do nowej ginekolożki i logika podpowiada, żeby wcześniej zrobić testa. Tyle, że dziś widziałam zabarwiony na czerwono śluz i nie wiem czy zdaże zatestować, czy sie wczesniej @ nie rozkręci..
    oj oj 3mam kciuki kochana:)
    A co z tamką? może jednak mały skrócik tak for me :)

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    ano to jesteś usprawiedliwiona :) ale wszystko dobrze myślę?
    Si :) Na 1430 stronie opisałam ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    oj oj 3mam kciuki kochana:)
    A co z tamką? może jednak mały skrócik tak for me :)

Specially 4 you my dear :)
    Tamka broniła się dzielnie przed testowaniem przed terminem @ (a może nawet dłużej?), bo nie chciała się rozczarować widokiem jednej kreski. To ja wlasnie też tak mam więc gdyby nie wizyta, raczej bym testu nie ruszyła do 1-2 dni po @ :).
    Dziękuję za kciuki:)

Smoczyca1, Tamka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Ashi bo nie wiem czy coś juz pisała oo co jej chodziło

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    A co u Ashi bo nie wiem czy coś juz pisała oo co jej chodziło

Nie zauważyłam, a zauważyłabym, bom niedawno wszystko nadrobiła:|

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    też mi się tak wydaje, ale smarcie chodziło pewnie o to że podczas starań przecież żadna z nas nie wiedziała na początku że już zaszła

Dokładnie o to mi chodziło. Nie mam zamiaru dać się zwariować. Generalnie odkąd się staramy ograniczam ilość %, częśto oszukuje przy piciu - leję sobie do kieliszka colę zamiast wina itp. Ale jednak bez przesady. Tak sobię myślę że przed zagnieżdzeniem to zapłodnione jajo żyje sobie jako taki obcy w macicy, samo tam sobie działa, dzieli się, mnoży i szuka miejsca gdzie by się tu zadomowić. Że my staraczki testujemy jak szalone i dowiadujemy się o ciąży 10 dni po zapłodnieniu to ja w tym miesiącu nie będę przestawiać wszystkie do góry nogami. Zresztą myślę że moi znajomi by się zdzwili gdybym stwierdziła że nie piję bo może na 3 dni przed wyjazdem mąż mnie zapłodnił. :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa ok rozumiem to Wy jednak cierpliwe jesteście :)
    Będzie dobrze zielono :)
    A nena bossssskie fotki z usg :) cieszę się że wszystko dobrze, chyba będzie chłopczyk ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Dokładnie o to mi chodziło. Nie mam zamiaru dać się zwariować. Generalnie odkąd się staramy ograniczam ilość %, częśto oszukuje przy piciu - leję sobie do kieliszka colę zamiast wina itp. Ale jednak bez przesady. Tak sobię myślę że przed zagnieżdzeniem to zapłodnione jajo żyje sobie jako taki obcy w macicy, samo tam sobie działa, dzieli się, mnoży i szuka miejsca gdzie by się tu zadomowić. Że my staraczki testujemy jak szalone i dowiadujemy się o ciąży 10 dni po zapłodnieniu to ja w tym miesiącu nie będę przestawiać wszystkie do góry nogami. Zresztą myślę że moi znajomi by się zdzwili gdybym stwierdziła że nie piję bo może na 3 dni przed wyjazdem mąż mnie zapłodnił. :)
    no myślę, że to zdrowe podejście, przecież większość z sam coś tam łyknęła zanim zatestowała więc cóż miłego, upojnego wypoczynku życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ