X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej naturalne z możliwych ;) ja kupuję w Lidlu, jakoś za 9 zł z suszonymi owocami, w woreczku, do tego dosypuję sobie płatki owsiane i orzechy włoskie, no i jogurt naturalny, a w sezonie dorzucam jeszcze owocki - truskawki, malinki, borówki etc.

uczta, że hej ;) a jelita są szczęśliwe ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pewnością spróbuję, zaraz idę szukać w lewiatanie i chodzi za mną serek wiejski ;) dzięki :)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    dziewczyny, jedzcie na śniadanko musli z owocami i jogurtem naturalnym, efekt gwarantowany ;)
    a na mnie nie działa.. no wczesniej, przed ciażą tak..miałam regularne i wogóle a teraz.. 2-3 dni zatwardzenie, 2 dni biegunki i tyle.. a owsiankę jem nadal.. tyle, że ja właśnie owsiankę, bo wystrzegam się cukru, ew. z owocami jem czy suszonymi czy zwykłymi..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja w pierwszej ciąży to spodnie miałam ciażowe już od 4 miesiaca bo mnie wszystko cisło jedną spódczke, jedna typową bluzke i getry z golfem :P

nio już wrócił mój kolega hehe to mi razniej w pracy 2 tyg był w innej siedzibie :P

zaczyna mnie znowu brzusio pobolewac wrr

nio ciekawe jak tam dziewczyny mam nadzieje ze niebawem sie do nas odezwa :)

ale fajnie juz 11:15

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musli to jedno, ale moim zdaniem to co super reguluje pracę jelit to jogurt naturalny

ale to też na pewno kwestia indywidualna, natomiast nie zaszkodzi spróbować

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale mam dziś lenia trzeba kończyć kawę i się ogarnąć bo muszę jechać z kolejnym podaniem o pracę i zrobić jakiś obiad, nie mówiąc już że przydało by się posprzątać i pojechać do starej pracy po moje rzeczy :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    musli to jedno, ale moim zdaniem to co super reguluje pracę jelit to jogurt naturalny

mniam kocham jogurty naturalne tylko ze ja już daaaaaawn zaparc nie miałam :( a razej 2 -3 dni przed @ biegunka już była

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

no oczywiście :) na pewno pomoże, przynajmniej w lepszym samopoczuciu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak nie lubię jogurtu naturalnego:/ ale cóż będę musiała się przemóc...;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja zaczynam pikowac nosem w klawiature pomału a do tego jestem głodna ale jak patrze na mją bułke z szynką to mi sie niedobrze robi :P zjadłabym pizze z rucolą owocami morza sos czosnkowy obowiązkowo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała rano jadać musli z jogurtem. Ale nie dość że mi po prostu nie smakuje, choć kilka już próbowałam, to jeszcze zaraz głodna po tym jest. Mniej głodna bywam jak nic nie zjem, niż po musli.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Jak ja bym chciała rano jadać musli z jogurtem. Ale nie dość że mi po prostu nie smakuje, choć kilka już próbowałam, to jeszcze zaraz głodna po tym jest. Mniej głodna bywam jak nic nie zjem, niż po musli.
    smarta to normalne, bo musli rozpędza metabolizm.. jest to śniadanie sportowców i wszystkich na diecie.. ja po takim śniadaniu mam poprawkę po 2h :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to smarta mam tak samo ;)biedronka też bym pizze wchłonęła albo ewentualnie hot doga z orlenu ;D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh temat pracy :/

Mi sie umowa konczy w grudniu. Nie przedluza mi jej bo to byl projekt ktory sie poprostu w grudniu konczy. Wychodzi wtedy na to, ze od stycznia bede bezrobotna ciezarna (jakis 5ty miesiac). Termin mam na kwiecien czyli ze przez 4 miesiace bylabym bezrobotna. Do macierzynskiego liczy sie ostatnei 12 miesiecy i z tego 65% wiec te 4 miesiace bezrobocia da mi neizle po kasie :(.
    Szukam teraz pracy zeby moze gdzies jakas umowe podpisac. Nie wiem co robic :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a to nie jest tak, że umowe Ci jakby przedłuża się do czasu porodu? nawet jesli już nie ma projektu?

................

ja właśnie zjadłam kanapeczkę przygotowaną przez mojego P.. teraz bym zjadał drugą, ale trzeba sie jakoś kontrolować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:31

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    najbardziej naturalne z możliwych ;) ja kupuję w Lidlu, jakoś za 9 zł z suszonymi owocami, w woreczku, do tego dosypuję sobie płatki owsiane i orzechy włoskie, no i jogurt naturalny, a w sezonie dorzucam jeszcze owocki - truskawki, malinki, borówki etc.

uczta, że hej ;) a jelita są szczęśliwe ;)

Ja jadam dokładnie to samo (oprócz dzisiejszego świderka), nie dokładałam nigdy owoców ale chyba zacznę, i będę czekać na efekty.

Edit: eeeeeeeeeeee doczytałam że to na zaparcia, a ja już myślałam że przepis na ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:31

Tamka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ehhh temat pracy :/

Mi sie umowa konczy w grudniu. Nie przedluza mi jej bo to byl projekt ktory sie poprostu w grudniu konczy. Wychodzi wtedy na to, ze od stycznia bede bezrobotna ciezarna (jakis 5ty miesiac). Termin mam na kwiecien czyli ze przez 4 miesiace bylabym bezrobotna. Do macierzynskiego liczy sie ostatnei 12 miesiecy i z tego 65% wiec te 4 miesiace bezrobocia da mi neizle po kasie :(.
    Szukam teraz pracy zeby moze gdzies jakas umowe podpisac. Nie wiem co robic :/.
    a jakbyś się zarejestrowała w pośredniaku? jeśli będzie Ci przysługiwał zasiłek dla bezrobotnych to po otrzymaniu go idziesz na L4 i potem Ci przysługuje macierzyńskie

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • smarta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a tam w de nie ma jakiś specjalnych przepsów dla ciężarnych? Bo wydaję mi się że jak jesteś w ciąży to trochę inaczej wygląda.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a jakbyś się zarejestrowała w pośredniaku? jeśli będzie Ci przysługiwał zasiłek dla bezrobotnych to po otrzymaniu go idziesz na L4 i potem Ci przysługuje macierzyńskie

Macierzynskie dostane tylko chodzi o to ile. Oni licza srednia z 12 miesiecy a zasilek liczy sie jako zero. Czyli bedzie 8 razy moja pensja plus 4 razy zero (4 miesiace na bezrobotnym od stycznia do konca kwietnia). To bardzo obniza srednia.

Konwalijka - nie sadze, ze tak moze byc bo ja mam w umowie ze pracuje tylko do konca 2014 a potem projektu nei ma. To tak jakby firme zamknieto.

Ide w czwartek na spotkanie z doradca, moze tam cos madrego mi wymysla.

Arienna lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka to faktycznie kiepsko nio ja mam umowe do 31.12.2015 wiec potem tez bede na bezrobotnym na zasiłku jak uda mi sie z ciąża to macierzynski rok potem pół roku zasiłku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ