X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa widzę, że mamy wiele wspólnego w ten weekend..my też się zbieramy do domu.. jessss..wreszcie :) no i ja bym olała..lepiej korzystać z podniesionego libido męża.. mnie też aż skręca, aby sobie poużywać :P ale to już w domu, na swoim, znanym, bezpiecznym terenie :)

oj Anuśka, to nieciekawie miałaś z tym octem..

Nieukowa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama: ja też mam PCOS, najlepsze, że się o tym dowiedziałam w cyklu, w którym zaskoczyło
    no ale Ty już jesteś mamą, to chyba łatwiej o drugie ;-)

ja byłam na 4-godzinnym spacerze po Krakowie, zżarłam mrożony jogurt i sałatkę
    a w domu połakomiłam się na kawę i póki co się trzyma ;-)

o 19-stej idę na pierwsze usg, więc trzymać kciuki, żeby serce było i biło

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie dziewczyny, jestem po 30tce, staramy się z mężem o dzidziusia od 3 miesiący, ale dopiero teraz pierwszy raz tutaj zaczęłam prowadzić kalendarz owulacyjny. Świetna ta stronka jest, cieszę się, że ją znalazłam. Pozdrawiam:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lamama: ja też mam PCOS, najlepsze, że się o tym dowiedziałam w cyklu, w którym zaskoczyło

Ja też mam PCO i już jedno dziecko i miałam nadzieję że właśnie będzie łatwiej a tu pół roku stuknęło i nic z tego :(
    Daj znać jak było na badaniach :)

• Lamama Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&....moje dziecię ma już 14 lat :-) Także nic nie jest latwiej...już kilka lat minęło a tu cisza. Najgorsze te długie bez owu cykle. Moje pierwsze poronienie było z ciąży po monitoringu gdzie lekarz powiedział, że nie było owulacji i jest tego na 100% pewien. Także niech sie Twoja fasola ma dobrze. Czekamy na wieści :-)

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny, jestem po 30tce, staramy się z mężem o dzidziusia od 3 miesiący, ale dopiero teraz pierwszy raz tutaj zaczęłam prowadzić kalendarz owulacyjny. Świetna ta stronka jest, cieszę się, że ją znalazłam. Pozdrawiam:)
    Cześć Ewa zapraszamy serdecznie :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&....moje dziecię ma już 14 lat :-) Także nic nie jest latwiej...już kilka lat minęło a tu cisza. Najgorsze te długie bez owu cykle. Moje pierwsze poronienie było z ciąży po monitoringu gdzie lekarz powiedział, że nie było owulacji i jest tego na 100% pewien. Także niech sie Twoja fasola ma dobrze. Czekamy na wieści :-)
    Hi hi Ty też masz ciążę bez owulacji :D Super sprawa :)

Lamama lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Jakto w niedziele na usg?

Hej ewa :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no ;) w niedzielę, lekarz specjalnie otworzy gabinecik ;-)

Katjaa, Lamama, konwalianka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • smarta Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane poweekendowo i podzialkowo u mnie ;). Witam też wszystkie nowe dziewczyny ;). Ja w sobotę mialam okrutną agresję na męża bo mu sie rano serduchowac nie chciało. To mi się Clo chcę przyjmować i wszystkie inne leki a jemu się ruszyć d.. nie chce. Ale wieczorem na szczęście dzialalismy ;). Nie wiem co u mnie z oowulką - testy LH wychodzą coraz bledsze dlatego dwa najciemniejsze uznałam na razie za pozytywne. Temperatura skacze jak żaba. Jak nie wzrośnie jutro to zaczynam brać luteine i uznaje że przy Clo owulki też nie było.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny,
    witaj

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i niedziela minęła tak szybko jak nie wiem co :(
    i jutro znów do pracy :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ja w sobotę mialam okrutną agresję na męża
    no patrz ja też, tylko że ja nie wiem o co....

ogólnie jakaś rozchwiana emocjonalnie jestem, sama nie wiem dlaczego w jeden dzień wspaniała i dobra a na drugi jędza jakich mało :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaaaa, u mnie od wczoraj niesamowita płaczliwość występuje, na wszystko ;( maz mi wczoraj powiedział ze niedługo będę mieć duży brzuch, a ja co???? W rzewny płacz :p bo ze gruba mnie nazwał itp.
    Dzis tez nie najlepiej, już kilka razy mi sie oczy szkily, bo fajna piosenka w radiu, bo moje czworonożne dziecko beztrosko chrapie... Boże!!!!!! Oszaleć mozna... I ta zgaga, łamiące bole w krzyżu. Najlepiej czuje sie w łóżku, ale nie przeleże całej ciazy w łóżku, mam nadzieje ze to niedługo minie :) dobrze, ze jak na razie mdłości mnie nie męczą :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och laRa tulę, ja z twoich dolegliwości doświadczyłam tylko bólu w krzyżu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadal walczace o zielona krope, powiedzcie mi prosze czy denerwuje was nasze gadanie o dolegliwosciach ciazowych? Ja tu sobie tez tak czasem pisze ze mnie costam boli, ze mam zachcianki itd. Moze wam przykro?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na pewno nie jest przykro ;)
    Możecie pisać do woli co tylko leży wam na serduszkach

:)

zawsze staram się pocieszyć - w miarę możliwości jak tylko jestem na forum

LaRa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka mów o wszystkim... czuję się już zaciazona więc niedługo też będę tak mówiła ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 19:35

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol kobitki :d
    my juz w domku :) jechalo sie milo .... caly czas rozmawialismy sobei z malzusiem :)

moje kocie chyba az tak sie nie stesknilo za nami jak ja za nia :d wszytsko rzucilam i do mojej koteczki:d bo juz mi sie snilo ze ona tam zabidzona jest .. :d
    Bardzo fajnie moj maz sam poruszyl temet dziecka.. lykajac za kazdym razem tabsy mowil do nich noo spraw zeby cos sie tam wyuszczylo :)

juz zaplanowal ze zapiszemy nasze dziecko od malego na angielski i niemiecki :P

ogolnei to sporo rozmowo przeprowadzilismy na temat przyszlosci tego co teraz jest :)

spojrzelismy na ewne sprawy troche z boku :)

ale najleszy byl powrot :D

przejezdzajac przez miejscowosc DObra pytam sie meza jaka jest zona a ten dobra .. pozniej sie pytam kupisz mi minimorisa ...odp meza Dobra :d

wiec ten teges moj maz zobowiazal sie ze kupi m Mini Moriska :D zaznaylam oczywiscie ze ma vbyc Combi zeby wozek i fotelik sie zmiesic :D

nie niedziwiedz nie dopadl ale moj maz wysiadajac z samochdu powiedzial. ale ta skrzynia biego wbyla mokra.. ja nie wiem cos ty na niej robila :P

Anastazjaaa, Nieukowa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny nadal walczace o zielona krope, powiedzcie mi prosze czy denerwuje was nasze gadanie o dolegliwosciach ciazowych? Ja tu sobie tez tak czasem pisze ze mnie costam boli, ze mam zachcianki itd. Moze wam przykro?
    Kotka ja żednego problemu nie widzę, ponieważ nie długo mam zamiar sama troszkę ponarzekać, kto wiem, może już za parę tygodni.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ