X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama musze odczekać po poronieniu do pierwszej @.

Stresik mały jest ale nie wydaje mi się aby udało się za pierwszym razem wiec staram się uspokoić.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej laseczki,
    Anuśka kurcze współczuję wysluchiwania takich tekstów

Biedroneczka nastawiasz obiad o 9.30 wow ja o 9 dopiero wstalam.

Moja historia z wczorajszego wieczora. Pierwszy seksik po poronieniu i... Pękła gumka :/ nigdy mi się to nie przytrafiło. Dobrze ze chyba jest po owulacji. Ale lekki stres wziął górę.
    mnie Zuza obudziała o 6:40 hehehe ale polezałysmy zjadła kisiel my wczorajsza pizze na sniadanko
    tak rosołek nastawiam zawsze rano gotuje sie ok 4-5 h :) kurczaczek już zaprawiony zaraz obiore ziemniaki wsadze do gara i bedą gotowe do nastawienia :)
    Zuza troszke lepiej nie ma temp juz ale jeszcze kupki czasem sa :/

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 14 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Moja historia z wczorajszego wieczora. Pierwszy seksik po poronieniu i... Pękła gumka :/ nigdy mi się to nie przytrafiło. Dobrze ze chyba jest po owulacji. Ale lekki stres wziął górę.

a ja chyba wiem co z tego bedzie II kreski za kilkanaście dni zobaczysz :P to taka niespodzianka od losu :)

Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 14 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Ocet jabłkowy powoduje przyrost czerwonych krwinek, to chyba nie bardzo obniżałby poziom żelaza, czyli ferrytyny we krwi, u mnie zawsze więcej hemoglobiny niż powinno być więc nie straszny mi ten specyfik :-) Biedroncia domowy to domowy, reszta może sie schować :-)
    widzisz a mnie lekarza nagadał ze mi nie wolno bo obniża no to zgłupiałam :) oj tak domowy jest pyszny wręcz :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia i Nieukowa doczytałam o Waszych akcjach z teściowymi, współczuję, wiem jak potrafi podnieść ciśnienie ta z gruntu rzeczy obca kobieta.

Lamama też mam taką nadzieję, czekam na ten drugi trymestr jak na jakieś zbawienie, a jeśli - nie daj Boże - w drugim trymestrze nic się nie zmieni to naprawdę się załamię.

Anuśka swoje przeszłaś, a wagą się nie przejmuj, to nie jest najważniejsze.
    Ja chyba wolała bym już trochę utyć niż ciągle wszystko zwracać. No ale cóż. Nie zawsze się ma co się chce.

Anastazja nie stresuj się, życie przynosi nam różne niespodzianki i nie trzeba sie tym martwić. ;)

konwalianka, Anuśka, Anastazjaaa, Nieukowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg coś mnie dziś jeszcze te jajniki blą

co do teciów to ja mam takiego tescia że szkod agadać masakra juz mi sie dostaje po grzbiecie ze szwagier prace znalazł w naszej okolicy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ja nadal w kiepskim natroju..ale co poradzić..wczoraj P jeszcze się pokłócił z mamą odnośnie całej sytuacji, bo ta wyobraźcie sobie przyszła mnie przeprosić, poszła i dalej mówiła, że i tak ma racje, więc niech takie przeprosiny wsadzi sobie głęboko w d...pę!!! omijam ją dziś, jak to się omija przeszkodę na drodze.. a ona się przymila..

Lamana - znam biszkopt rzucany..raz robiłam i tez mi wyszedł..a Twoje ciasto to dla mnie tort :) zjadłabym..kawałek, bo jakbym upiekła musiałabym zjeść całe - mój mąż nie jada słodyczy..jak mówi, ze słodyczy - tylko mięso..a Tymek tylko czekoladowe..

Anuśka - wiem, jak frustrujący jest cykl bezowulacyjny..mój był niemal co 2-gi, bo w sumie na 12 cykli, bez owulki było 7 :( trzyama kciuki aby kolejny był już z owulacją bez cienia wątpliwości!

Ania - oj ja też podziwiam za asertywność.. mnie jakoś łatwiej przychodzi walczyć o P, niż o siebie.. dobrze powiedziałaś teściowi, najbardziej nie lubię takiej niesprawiedliwej degradacji w rodzinie..mam nadzieję, że nigdy nie będę traktowała swoich dzieci różnie.. lub nie będę ich porównywała do siebie..każdy jest inny a równie wartościowy..

boziu..muszę przeczytać jeszcze 3 strony..posta piszę już 15min :)

zgredka - ja też zazdroszczę..coraz cześciej padam na zachciankach typu:biszkopty :( a lody to wiem, że wspierają dietę, nawet trener mówił, że jak nie ma szans zjesć wartościowego posiłku po treningu w przeciągu 30-60min to koniecznie zjeść loda :)

witam dziewczynki wszystkie razem i każdą z osobna

momo1009, Anuśka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ja chyba wiem co z tego bedzie II kreski za kilkanaście dni zobaczysz :P to taka niespodzianka od losu :)
    Mi się jednak wydaje ze juz po owulacji, ale kolo strachu radość tez by byla ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, przydale by się te tesciowe za kudly wytargac, ja wytargam twoja a ty moja - in cogito

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Konwalianka, przydale by się te tesciowe za kudly wytargac, ja wytargam twoja a ty moja - in cogito
    ok, idę w to:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ufffffffff udało mi sie Was doczytać od wczoraj :)
    Współczuje Wam teściowych, ja nie mam co narzekać , bo zawsze mogło być gorzej... :p
    Zgaga mnie meczy strasznie, Rennie zakupiony, tylko muszę sie nauczyć nosić go ze sobą :)
    Witaj Lamama :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki, witaj Jeju :)

Ale tu przepisy pyszne fajne piszecie... rozmarzyłam się.

Ocet jabłkowy rossmanowy też piję i nawet mi smakuje :). Niestety nie zauważyłam żeby zmniejszał moje zapotrzebowanie na słodycze.

Anusia, zaraz luknę sobie na Twój wykres, ale tak sobie myślę, że jedna temperatura może jeszcze o niczym nie świadczyć. A jeśli faktycznie cykl byłby bezowulacyjny, to choć to cholernie frustrujące i wkurzające, raz na jakiś czas taki może się trafić :|.

Eh, ale ja piekną temperaturę dziś rano odczytałam. No ale mierzona 2,5 godziny później niż zwykle po serduchowym maratonie zakończonym o 3.30, więc chyba mało wiarygodna ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka najwazniejsze, że w tej całej aferze z teściową mąż bierze Twoją strone. Jesli kobieta sama zauważy że jej syn krytykuje takie zachowanie, może z czasem odpuści

konwalianka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Konwalijka najwazniejsze, że w tej całej aferze z teściową mąż bierze Twoją strone. Jesli kobieta sama zauważy że jej syn krytykuje takie zachowanie, może z czasem odpuści
    Oj ile ja się naklocilam z moim ze pozostaje pasywny w takich sytuacjach :/
    Teraz jest już znacznie lepiej, mąż zawsze po mojej stronie, a teściowa widuje dwa razy w roku - szczęście niezmierne!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Hej,
    Ufffffffff udało mi sie Was doczytać od wczoraj :)
    Współczuje Wam teściowych, ja nie mam co narzekać , bo zawsze mogło być gorzej... :p
    Zgaga mnie meczy strasznie, Rennie zakupiony, tylko muszę sie nauczyć nosić go ze sobą :)
    Witaj Lamama :)

To juz pakuj conajmniej jeden listek tego Rennie do torebki i nie daj się zgagom :)

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To jak będziecie targać to ja Wam podsunę moją babkę, też ją przeczochrajcie ;D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Anusia, zaraz luknę sobie na Twój wykres, ale tak sobie myślę, że jedna temperatura może jeszcze o niczym nie świadczyć. A jeśli faktycznie cykl byłby bezowulacyjny, to choć to cholernie frustrujące i wkurzające, raz na jakiś czas taki może się trafić :|.

Eh, ale ja piekną temperaturę dziś rano odczytałam. No ale mierzona 2,5 godziny później niż zwykle po serduchowym maratonie zakończonym o 3.30, więc chyba mało wiarygodna ;)

Kochana ja mam wrażenie że raz na jakiś czas to mi się owulacyjne trafiają... Niestety z PCO tak chyba jest :( O pierwsze też staraliśmy się ponad 3 lata :(
    Konwalianka a Ty masz PCO?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana ja mam wrażenie że raz na jakiś czas to mi się owulacyjne trafiają... Niestety z PCO tak chyba jest :( O pierwsze też staraliśmy się ponad 3 lata :(
    Konwalianka a Ty masz PCO?
    no właśnie Anuśka nie miałam.. znaczy jajniki drożne bez przerostów, zrostów i innych.. raz miałam torbiel krwotoczną

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    no właśnie Anuśka nie miałam.. znaczy jajniki drożne bez przerostów, zrostów i innych.. raz miałam torbiel krwotoczną
    To dziwne, że tak mało owulacyjnych cykli.. Kurczę ale skoro Ci się udało to i dla mnie jest nadzieja :D

konwalianka lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadmiar złości znów w sobie to wam dziewczyny moge te teściowe i babki czochrać...

Lamama mój przepis na ciacho ze śliwkami (ew innymi owocami) robię też często do takich pucharków i zapiekam (dla męża jeszcze po upieczeniu z gałką lodów)..zatem,
    wiśnie lub sliwki lub co kto lubi
    150 g miękkiego masła
    0,3 szkl cukru
    cukier waniliowy
    2 jajka
    1,5 szkl płatków owsianych (górskie są dobre)
    0,5 szkl otrębów ( może być mąka ale ja wolę tę wersje z otrębami)
    2/3 łyżeczki proszku do pieczenia

POSYPKA:płatki migdałowe, wiórki, trochę cukru

Formę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem. Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać po jednym jajku cały czas ubijając. Wymieszać otręby z płatkami i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej cały czas mieszając. Wyłożyć ciacho do formy i wyrównać. Na wierzchu wyłożyć owoce lekko wbijając w ciasto. Zmieszać składniki posypki i pokryć ciacho. Piec 25-30 min w 180 C.

jest pyszne i nie takie kaloryczne:)

Anuśka, konwalianka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ