My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, życzę wszystkim miłej niedzieli.
Ja podobnie jak Kotka, Nutella może dla mnie nie istnieć, nigdy mi nie smakowała.
Anuśka "ale się spasłaś"???!!! Co to za hasło. Nie przejmuj się.
A co do odchudzania - nigdy w życiu się nie odchudzałam, po prostu (przed ciążą) jadłam często a małe porcje i trzymałam niską wagę. Gdyby przyszło mi się odchudzać to nie wiem jak by to było.
A teraz mam odchudzanie przymusowe. -
Zgredka to samo miałam napisać, lody ale nie czekoladowe i mocno słodzone, najlepsze sorbety i na jogurcie a do tego chłodne prysznice i kcal szybciej spadają.
Psotka-kotka witaj
Anuśka skąd ja znam takie przytyki....na szczęście tłumaczę wtedy sobie, że to już wiek jest i wtedy człowiekowi brakuje taktu, widocznie na stare latka wypala się odpowiedzialna za tę funkcję część mózgu.
momo1009 nie dodawaj masła do mascarpone, ja kupuję ten w biedrze i wystarczy....a dla miłośników nutelli,mam przepis na pyszny krem nutellowo-śmietanowy
Ja mam dwie lewe do kuchni:-)
No to teraz wyszedł mój brak kulturyDZIEŃ DOBRY !
Krokodylica ja w zasadzie też zdrowiej jem , częściej i mniej ale waga wtedy spada- to się to silą rzeczy odchudzaniem chce nazwaćWspółczuję tych atrakcji ciążowych :-* powinny odpuścić za niedługi czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 09:07
momo1009 lubi tę wiadomość
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
zgredka wrote:Hejo,
Mnie moj w diecie wspiera, robie mu to samo tylko wiecej, albo on mi..
Wczoraj nakupil sobie slodyczy, ale to ode mnie zalezy czy zezre czy nie, wczoraj zzarlam..
Anastazja a lody jedz, bo do strawienia zimnego organizm musi spalic kalorie, poza dodatkami oczywiscie typu wafle, posypki itd
Twardzielka z Ciebie, zazdroszczę silnej woli:-)
-
zgredka wrote:Hejo,
Mnie moj w diecie wspiera, robie mu to samo tylko wiecej, albo on mi..
Wczoraj nakupil sobie slodyczy, ale to ode mnie zalezy czy zezre czy nie, wczoraj zzarlam..
Anastazja a lody jedz, bo do strawienia zimnego organizm musi spalic kalorie, poza dodatkami oczywiscie typu wafle, posypki itd
Twardzielka z Ciebie, zazdroszczę silnej woli:-)
-
Heh fajnie piszecie dziewczyny to ja w związku z tym że się spasłam przechodzę na dietę... Od dzisiaj jem lody
A babka to już taki typ... Podobna trochę do babci Ani84. Zawsze do mnie dzwoni jak potrzebuje żeby jej coś kupić i nigdy kasy nie oddaje. Kiedyś się wkurzyłam i powiedziałam jej że zwolnili mnie z pracy (co nie było prawdą bo sama odeszłam) a ona na to "oj to jak nie będziesz miała wypłaty to kto mi teraz będzie zakupy robił" Taka fajna babka
Lamama masz rację to już chyba taki wiek... Na szczęście mam jeszcze jedną ukochaną babcię i ona rekompensuje mi straty moralne po spotkaniach z tamtą paskudą
Kroko ja przed ciążą ważyłam 49kg ale jak zaszłam to umarła moja mama i tak to przeżyłam, że całą ciążę byłam na podtrzymaniu a pod koniec jechałam na sterydach, przytyłam ok30kg no i niestety 15kg mi zostało i nie mogę się tego pozbyćZazdroszczę dziewczynom, które tak nie tyją w ciąży...
Lamama, Anastazjaaa, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, ledwo oczy otwieram i jyz was czytam..
Ania super,ja też zawsze z grubej rury i nie co się pierdolic a hamstwem -u mnie akurat teściowa. Ok ale żeby była równowaga to jest siostra mojego męża z.która mam kose od samego początku także opinie mi w rodzinie wystawiła ze hej....
Lamama zaraz poszukam przepisu na dobre mało kaloryczne ciacho ze śliwkami -mogą być inne owoceManiek
-
Ja też piłam ocet i ładnie waga spadała ale teraz jakoś kłopot się zorganizować.
Trzeba by wrócić do tego
Anuśka...małą chwilkę niech sobie przypomnę...
500 ml śmietany 30% albo więcej % do tego dwa fixy i ubić najpierw śmietanę a później po ubiciu dodać dwa fixy i chwilkę do zgęstnienia mixować.
Mascarpone dwa serki miksuję by nie było grudek i dodaję do tego nutellę do smaku, w zależności jak mocno nutellowe to ma być
Później do już wygładzonego serka z nutellą dodaję śmietanę ubitą z fixami i mieszam, mixuje tylko do połączenia, żeby nie zrobiło się masło. Można dosłodzić cukrem pudrem.
Do tortu oczywiście potrzebny jest biszkopt wg przepisu, może być na samej krupczatce bez ziemniaczanej i pszennej...można dodać proszek do pieczenia ale nie trzeba...ja nie dodaję, bo czuć jego smak później.
Biszkopt przekrajamy na dwie części, albo i trzy, zależy jak Wam wyrośnie i nakładamy masę(ale wcześniej nasączamy biszkopt albo amaretto albo herbatką- zależy od tego kto będzie jadł torcik).
Biszkopt pieczemy w małej formie, do 26 cm max, bo nie wystarczy masy. Ale na 8 jajkach może być, będzie wyższy
Do dekoracji można odłożyć troszkę masy i dodać więcej nutelli, będą ciemniejsze wzorki
Ostatnio zrobiłam masę z jednym serkiem i była za rzadka, jak znajdę fotkę to podrzucę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:12
Anuśka, Lamama, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki,
Anuśka kurcze współczuję wysluchiwania takich tekstów
Biedroneczka nastawiasz obiad o 9.30 wow ja o 9 dopiero wstalam.
Moja historia z wczorajszego wieczora. Pierwszy seksik po poronieniu i... Pękła gumkanigdy mi się to nie przytrafiło. Dobrze ze chyba jest po owulacji. Ale lekki stres wziął górę.
konwalianka, choco lubią tę wiadomość
-
Ocet jabłkowy powoduje przyrost czerwonych krwinek, to chyba nie bardzo obniżałby poziom żelaza, czyli ferrytyny we krwi, u mnie zawsze więcej hemoglobiny niż powinno być więc nie straszny mi ten specyfik
Biedroncia domowy to domowy, reszta może sie schować
-
MANIEK też mocno trzymam kciuki za spokojne cykle i może w końcu z niespodzianką
&&&&&&&&&&&&&&
Anastazjaaa masz na razie przerwę z tego co rozumiem? Nie martw się, natura wie co robi
Jeju mam ten sam przepis, do pucharków dodaję jeden serek i do tego trę na górę czekoladę a do tortu albo masło albo drugi serek czasem nawet trzy.O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle