Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana

Choco tez nie lubię spać sama wiec rozumie cie

choco lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka nie trać nadziei, jeśli zalapalas grypę to ewentualnej ciąży nie powinno zaszkodzić. Ja miałam identyczna sytuacje a Tiago urodził się zdrowy

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    co to psitka?! :-P Nie mam wcale skojarzeń :-) Proszę o objaśnienia.

Właśnie nadrabiam.
    Ja mam brauna i mierze w uchu.
    Chyba najważniejsze aby cały cykl mierzyć w tym samym miejscu nie ważne czy w uchu, małej czy w buzi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie stracony :( bo pomiary niemiarodajne z tydzien pewnie bedzie mnie trzymac nie wiem co mam brac ide do lekarza

za tydzien w sobote @ :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 19 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Biedroneczka nie trać nadziei, jeśli zalapalas grypę to ewentualnej ciąży nie powinno zaszkodzić. Ja miałam identyczna sytuacje a Tiago urodził się zdrowy
    to dla mnie jeste pocieszające a moze to znak że miałam nie mierzyc po 4 dniach od owu strasznie sie boje mam doła jak stąd do warszawy :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho,
    Witam sie z pracy, najwazniejszy program nie chce sie otworzyc, a informatycy pojawia sie pewnie po 8, jak i kolega z pokoju, wiec w sumie moge zamknac sie na klucz i zasnac przy biurku

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Tempka zmierzona to czas wstawać córkę do szkoły szykować...
    Miłego dnia Kochane <3 :*

• Lamama Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    dong dong :D

Kto tam?! :-)

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)

Wysłany: 19 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstazja coja moge sobie brac na gorączke wziełam narazie paracetamol i spadła bóle jakos pomału tez przechodzą został tylko ból podbrzusza

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lamama Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka na ogólnym widziałam chyba temet o lekach w ciąży....może przydatne linki, może tam cos jest?

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Biedronka czy Ciebie tez rozlozylo?

Bo mnie kompletnie chociaz gorączki nie mam.
    Za to bol gardła, kaszel jak gruźlik, braki w głosie i mega bol kości i mięśni ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Anstazja coja moge sobie brac na gorączke wziełam narazie paracetamol i spadła bóle jakos pomału tez przechodzą został tylko ból podbrzusza
    A boli cie gardło? Bo jeśli nie to koze twój organizm tak reaguje na fasolę

A Zuzia jak się czuje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych chorobach widać ze jesień się zbliża :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Biedrona no my wszystko jakos razem w tym cyklu - nawet choroby ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Po tych chorobach widać ze jesień się zbliża :/

U mnie w pracy co drugi chory .... Przekrój chorób od anginą do przez grype po grype żołądkowa ....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, witam się i ja..wczoraj do domu wróciliśmy o 21, ja już z bolącym,m twardym brzuchem, Tymek padający na twarz, no i z portfelem 600zł cieńszym niż przed wyjazdem. Na szczęscie owocny wyjazd, z atrakcjami dla Tymcia, bo jechał i pociągiem i tramwajem, co okazało sie strzałem w 10@! bo wybrać się autem na Marszałkowską w W-wie w godzinach szczytu, to prawdziwe wyzwanie, tylko bym się na denerwowała.. nie mówiąc już o zaparkowaniu..

OCZKA zbadane, choć nie obyło się płaczu, bo atropina była konieczna, ale lepiej raz, a nie 5 dni pod rząd (wcześniej tak podawaliśmy, zawsze występowała reakcja alergiczna), konieczna zmiana oprawek i szkieł, dlatego 600zł poszło się.. mam nadzieję, ze wystarczą na kolejne dwa lata.. co mnie zdziwiło, to to, jak takie dziecko ma już wyrobione poczucie estetyki i dokładnie wie czego chce.. przymierzał kilka róznych kształtów oprawek i wybrał o dziwo dokładnie te, które i nam się podobały..zatem są ciemno zielone a od spodu rażąco zielone - wygląda cudnie!

a teraz tutaj..

dronka, nie dramatyzuj, bo Cię ustawię.. kochana tak chorą i nieustabilizowaną i biorącą leki, jak ja - to tylko ja wiem jak byłam(no wy też, bo byłyście na bieżąco), Dronka, przecież, ja miałam ospę! tonę leków+ antybiotyk i po 1- nie przeszkodziło to owulacji,po 2 - w tym cyklu zaszłam w ciążę- więc spokojnie.. lepiej jak się nie nakręcasz, ale znowu się nie dołuj!

zgredka, Lena, Anastazja, Lamama, Anuśka, choco, Malenq, Tamka, czarnula, Marnut, Maniek,Katja, itd :P miłego dnia

Ania - miłego wypoczynku, a łazienka na korytarzu to żadna tragedia..tyle, że nie będzie seksu pod prysznicem, chociaż.. nawet na korytarzu może być:P gratki za podjecie pracy męża!

no i tyle spamietałam ;/
    wybaczie, ale ciężko mi było nadrobić a ppamiec nie ta :)

aaa i Lara - musiał lekarz cos napisać, abyś miała darmowe te prenatalne, wiec gowa do góry, szczerze mówiąc na tym etapie i tak nie byłaby w stanie stwierdzić żadnych nieprawidłowości w budowie człowieczka - głowa do góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 07:35

Anastazjaaa, LaRa, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Konwalijko :)

Zapomniałam Wam wczoraj powiedziec - moj W wygladal sie ze umówił sie na badania ...
    Ale to doslownie sie wygladal bo nie chce powiedziec kiedy idzie - niby ze mam sie nie denerwowac jak nie bede znac dnia ...
    A ja i tak mam stresa ...

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY!

Biedronka - luzik, jeszcze nic nie jest stracone, choć pomiary temp. będą niemiarodajne. Przecież to nie od temperatury zaczyna się ciąża :).U mnie pierwszym objawem ciąży było właśnie osłabienie organizmu i złapane przeziębienie :). Jedną ciążę zaczęłam w kwietniu - i zwaliłam to na karb wiosennego przesilenia, a drugą w październiku - i też myślałam, że to po prostu jesień i się choróbska pałętają. Też się wściekałam. Nawet jakieś Gripexy brałam itd, póki II nie zobaczyłam. Także wiesz ;)...

A u mnie temperatura postanowiła w tym miesiącu zaprezentować panoramę Tatr - po imponujących wzrostach - spektakularne spadki :).

nick nieaktualny, Biedroneczka83, Biedroneczka83, Biedroneczka83, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut lubię za ta panoramę tatr :D ciekawe stwierdzenie :D za to u mnie cholera fale dunaju :D

Dronka nie martw się na zapas, na razie isę kurujcie :*

Lamama psitka to tam na dole otwór :D

Ana oby juz przyszła :]

Konwalianko miłęgo dnia tobie rónież ;]

Lena to fajnie że się umówił na badania. Może lepiej nawet bo nie będziesz się aż tak stresować jakbyś wiedziała kiedy badanie a potem kieyd wynik. Ale czy on powie ci bez problemu jaki wynik??

konwalianka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Czarnula :)
    Tylko ze bez sensu ze nie wiem kiedy bo i tak sie stresuje :(

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ