X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik mówiła, że odezwie się po weekendzie, więc raczej nie zajrzy..

marnut lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek masz racje to bardzo ciezki dzień dla nich wszystkich :-(

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Idż do lekarza jak skończysz @.... on/ona Ci wtedy skieruje na badania, porobisz panel i wrócisz z wynikami:) a przy okazji, zajdź przed owulką to może uda się zobaczyć, czy jakieś "jajka" rosną:)

Ok, dziekuje za pomoc :) Wiec po @ pojde.
    ostatnio bylam w maju i mialam pewniaka, ze pecherzyk bedzie pekac, ale moj M wyjechal w delegacje :/ I tak zwykle cos w te moje plodne dni, to ja wyjade to on, to zmeczenie itp itd. mam nadzieje, ze w tym cyklu nic nam nie przeszkodzi.
    Jak tak podgladam niektore wykresy, to az nie dowierzam jak widze tyle <3 :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    Biedroneczko a ty się kochana tak nie przejmuj bo przecież to możliwe ze masz teraz ostatnia @ i się czyscisz wiec jutro testuj i się nie stresuj ja caly czas 3mam kciukole
    zasikałam testa popołudniu i negatyw :(

ja tez chce iśc tsh i ft3 i co jeszcze kiedy moge zrobić???musze isc po skierowanie do rodzinnej??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.strefalekow.pl/product/details/ciaza/erazaban-krem-na-opryszczke-bezpieczny-w-ciazy-i-w-czasie-karmienia-piersia.html TU LINK DO INFO O TYM PREPARACIE ALE W NECIE JEST TEGO WIĘCEJ.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zmykam kochane dobrej nocki hmm dobrze ze małż zdązy na płdne wrócic :)

angeika, Lamama, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz mam pytanko od mojej siostry bo we wtorek idzie na HSG czy ktoras miała te badania jak wyglada ten zabieg czy boli jakie skutki uboczne i jakie samopoczucie po zabiegu odp proszę bo ona mi panikuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

ja tez chce iśc tsh i ft3 i co jeszcze kiedy moge zrobić???musze isc po skierowanie do rodzinnej??

Kurde przykro mi naprawde, myslalam, ze chciaz Tobie sie uda...

• Lamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasuwam w nowym cyklu na anty tpo i anty tg w kierunku Hashimoto, bo ft3 i ft4 ok a tsh na granicy 0,98-1,1 więc niskie. Tarczyca powiększona i poronienia wczesne za mną. Strzelam w Hashi bez niedoczynności.

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

oj :-( ale może za wcześnie poczekaj jeszcze czasmi tak jest ze test to negatyw a ciaza jest pozytywnych myśli

Lena83 lubi tę wiadomość

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    Kurde przykro mi naprawde, myslalam, ze chciaz Tobie sie uda...
    jeszcze będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    jeszcze będzie dobrze.
    Musi byc! :)

Johnam lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pozytywów na dziś: pies wylizał mi nogi do samych kolan...myć już nie musze.

Malenq, angeika, Lena83, Johnam, Czarnula87, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    a ja chce przepis na tego ostrego kurczaka :)

Anuśka, no z tym naciskaniem na brzuch - brr..

Marynatę robie taką na 4-5 udek kurczaka
    2 łyżki słodkiego sosu chilli - jak ktoś lubi ekstremalnie to może byc ostry- ja lubie - moje dziecię nie
    2 łyżeczki curry
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    2 ząbki czosnku ( przez praskę)
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka brązowego cukru

To tam wymieszać ze sobą. Uda ponacinać dobrze i na noc w marynatę do lodówki.
    Potem na 3-4 kwadranse do piekarnika na 160-180 stopni.

Podaje to z brązowym ryżem i papryką - zasmażanam to razem. Oczywiscie ryż wczesniej podgotowuje.

Jak ktos nie ma kuminu to kolendra albo koper włoski. No kuminu to nie zastąpi całkowicie ale coz ..
    Ja tez teraz nie mam bo ciezko to u mnie kupic wiec kolendrą suszoną sie zadawalam.

konwalianka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam hsg. Przyjemne to nie jest. Ale do przeżycia.
    Dużo zależy od tego kto robi i czy są zrosty. Żaden lekarz gdy poczuje mocny zrost na siłę nie będzie przepychał ale drobniejsze uda się w razie czego ruszyć i wypchnąć.

Powinna dostac dolargan, poczuje lekkość i łatwiej będzie się oddychać. Mały odlot i zaczną badanie. Nie jest strasznie ale przy podawaniu kontrastu boli, właściwie kłuje może, nie wiem jak to ujać ale da się przeżyć.

Może sobie zaaplikowac dwa ibupromy wczesniej i jakaś no-spę chyba ale to zależ od tego jaki ma próg bólu itd.

Badanie trwa chwilkę, 3-5 minut od momentu założenia kulociągu i włożenia przewodu, który podaje kontrast. Kulocią to głupia nazwa ale lekarz musi lekko obniżyć macicę, szyjkę by wprowadzić przyrząd. W trakcie gdy podaja kontrast robią dwa, trzy zdjęcia albo i więcej. I wraca na salę po wyjęciu przyrządów. Po ilku godzinach jak schodzi już znieczulenie można wyjść do domu ale w każdym szpitalu są inne procedury pod tym względem.

Może pojawić się po zabiegu wyciek resztki kontrastu i później lekkie plamienie, więc lepiej zaopatrzyć się w podpaski, ok tygodnia chyba powinno przejść, może siostra będzie odczuwać lekkie skurcze, bolesność w podbrzuszu ale to mniej więcej jak ból miesiączkowy, czasami mocniej. Ale no-spa pomaga.

Niekiedy podają do domu antybiotyk osłonowo ale nie wszędzie. Ja nie dostałam.
    No i u mnie temp 37,00 przy wyjściu do domu ale to nic strasznego nie było.

Johnam lubi tę wiadomość

• Lamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz będzie ok, to niech poprosi lekarza, by ją uprzedzal o każdym ruchu, tzn. niech jej mówi co będzie robił i czy może teraz boleć.

Johnam lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

Biedra a czemu Ty testa popołudniu sikalas? Hmmmmmm?
    To jakis nowy przepis na testach jest??? Hmmmmmmm ?????

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lamama już troszka się uspokoila bo przynajmniej wie co ja czeka a ja będę mogla z nia być przy tym zabiegu czy to raczej nie możliwe ona ten zabieg będzie miała w irl wiec może tez trochę inaczej wygladac ale już wiemy czym to pachnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:09

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buźki kochane ide ogladnąć kac vegas...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    buźki kochane ide ogladnąć kac vegas...
    ja też....mimo, że głupio, bo tydzień temu oglądałam ostatnią część......:-/

Buziolki, miłej nocki, do jutra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:14

‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ