My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:Idż do lekarza jak skończysz @.... on/ona Ci wtedy skieruje na badania, porobisz panel i wrócisz z wynikami:) a przy okazji, zajdź przed owulką to może uda się zobaczyć, czy jakieś "jajka" rosną
Ok, dziekuje za pomocWiec po @ pojde.
ostatnio bylam w maju i mialam pewniaka, ze pecherzyk bedzie pekac, ale moj M wyjechal w delegacjeI tak zwykle cos w te moje plodne dni, to ja wyjade to on, to zmeczenie itp itd. mam nadzieje, ze w tym cyklu nic nam nie przeszkodzi.
Jak tak podgladam niektore wykresy, to az nie dowierzam jak widze tyle
Malenq lubi tę wiadomość
-
Johnam wrote:Biedroneczko a ty się kochana tak nie przejmuj bo przecież to możliwe ze masz teraz ostatnia @ i się czyscisz wiec jutro testuj i się nie stresuj ja caly czas 3mam kciukole
ja tez chce iśc tsh i ft3 i co jeszcze kiedy moge zrobić???musze isc po skierowanie do rodzinnej?? -
a teraz mam pytanko od mojej siostry bo we wtorek idzie na HSG czy ktoras miała te badania jak wyglada ten zabieg czy boli jakie skutki uboczne i jakie samopoczucie po zabiegu odp proszę bo ona mi panikuje*************Gang18+**************
w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia -
nick nieaktualny
-
Ja zasuwam w nowym cyklu na anty tpo i anty tg w kierunku Hashimoto, bo ft3 i ft4 ok a tsh na granicy 0,98-1,1 więc niskie. Tarczyca powiększona i poronienia wczesne za mną. Strzelam w Hashi bez niedoczynności.O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
Biedroneczka83 wrote:zasikałam testa popołudniu i negatyw
ja tez chce iśc tsh i ft3 i co jeszcze kiedy moge zrobić???musze isc po skierowanie do rodzinnej??ale może za wcześnie poczekaj jeszcze czasmi tak jest ze test to negatyw a ciaza jest pozytywnych myśli
Lena83 lubi tę wiadomość
*************Gang18+**************
nick nieaktualny
-
konwalianka wrote:a ja chce przepis na tego ostrego kurczaka
Anuśka, no z tym naciskaniem na brzuch - brr..
Marynatę robie taką na 4-5 udek kurczaka
2 łyżki słodkiego sosu chilli - jak ktoś lubi ekstremalnie to może byc ostry- ja lubie - moje dziecię nie
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka mielonego kuminu
2 ząbki czosnku ( przez praskę)
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka brązowego cukru
To tam wymieszać ze sobą. Uda ponacinać dobrze i na noc w marynatę do lodówki.
Potem na 3-4 kwadranse do piekarnika na 160-180 stopni.
Podaje to z brązowym ryżem i papryką - zasmażanam to razem. Oczywiscie ryż wczesniej podgotowuje.
Jak ktos nie ma kuminu to kolendra albo koper włoski. No kuminu to nie zastąpi całkowicie ale coz ..
Ja tez teraz nie mam bo ciezko to u mnie kupic wiec kolendrą suszoną sie zadawalam.konwalianka lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Ja miałam hsg. Przyjemne to nie jest. Ale do przeżycia.
Dużo zależy od tego kto robi i czy są zrosty. Żaden lekarz gdy poczuje mocny zrost na siłę nie będzie przepychał ale drobniejsze uda się w razie czego ruszyć i wypchnąć.
Powinna dostac dolargan, poczuje lekkość i łatwiej będzie się oddychać. Mały odlot i zaczną badanie. Nie jest strasznie ale przy podawaniu kontrastu boli, właściwie kłuje może, nie wiem jak to ujać ale da się przeżyć.
Może sobie zaaplikowac dwa ibupromy wczesniej i jakaś no-spę chyba ale to zależ od tego jaki ma próg bólu itd.
Badanie trwa chwilkę, 3-5 minut od momentu założenia kulociągu i włożenia przewodu, który podaje kontrast. Kulocią to głupia nazwa ale lekarz musi lekko obniżyć macicę, szyjkę by wprowadzić przyrząd. W trakcie gdy podaja kontrast robią dwa, trzy zdjęcia albo i więcej. I wraca na salę po wyjęciu przyrządów. Po ilku godzinach jak schodzi już znieczulenie można wyjść do domu ale w każdym szpitalu są inne procedury pod tym względem.
Może pojawić się po zabiegu wyciek resztki kontrastu i później lekkie plamienie, więc lepiej zaopatrzyć się w podpaski, ok tygodnia chyba powinno przejść, może siostra będzie odczuwać lekkie skurcze, bolesność w podbrzuszu ale to mniej więcej jak ból miesiączkowy, czasami mocniej. Ale no-spa pomaga.
Niekiedy podają do domu antybiotyk osłonowo ale nie wszędzie. Ja nie dostałam.
No i u mnie temp 37,00 przy wyjściu do domu ale to nic strasznego nie było.
Johnam lubi tę wiadomość
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
Biedroneczka83 wrote:zasikałam testa popołudniu i negatyw
ja tez chce iśc tsh i ft3 i co jeszcze kiedy moge zrobić???musze isc po skierowanie do rodzinnej??
Biedra a czemu Ty testa popołudniu sikalas? Hmmmmmm?
To jakis nowy przepis na testach jest??? Hmmmmmmm ?????Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
dzięki Lamama już troszka się uspokoila bo przynajmniej wie co ja czeka a ja będę mogla z nia być przy tym zabiegu czy to raczej nie możliwe ona ten zabieg będzie miała w irl wiec może tez trochę inaczej wygladac ale już wiemy czym to pachnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:09
*************Gang18+**************
nick nieaktualny