X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka ZERO DEPRESJI proszę....bo ona jak wirus - strasznie szybko się rozprzestrzenia.....główka do góry, cycyki do przodu !!!!

Johnam, konwalianka lubią tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Faktycznie Jonham, my tu tak Biedronkę i Czarnulę na pierwszy plan wysunęłyśmy z tymi kropkami a Choco z Nieukową nam się gdzieś przyczaiły i teraz z cichacza nas zaskoczą kropkami ;)!
    oby oby tego wam zycze dziewczyny

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    ja też mierzę codziennie ale w buźce nie w kuciapce...

haaa haaa ale się usmialam kuciapka od razu przypomniał mi się mój zbereźny sąsiad bo on tak zawsze mowil

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika ale jakie badnia???
    takie:
    "FSH i LH. To badanie hormonalne musi być przeprowadzone między 3., a 5. dniem cyklu menstruacyjnego.

Estradiol można zbadać równocześnie z gonadotropinami. Jego wynik może pomóc w diagnostyce niewydolności jajników oraz niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej. U kobiet, które monitorują owulację przy wspomaganiu zajścia w ciążę, badanie stężenia estradiolu wykonuje się też między 12. a 14. dniem cyklu.

Progesteron - Najlepszym momentem na zbadanie jego poziomu jest 21. dzień cyklu.

Oznaczanie poziomu prolaktyny jest wykonywane w 2. połowie cyklu owulacyjnego, najczęściej około 21. dnia cyklu. Prolaktynę można także zbadać za pomocą metoklopramidu, wykonując test pobudzenia wydzielania prolaktyny".

I tarczyca oczywiście

angeika lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Aaaaaaa rozwód !!!!!!!
    nie ma rozwodow w naszym malzenstwie bo ono ma być idealne wiec spokuj mi tam kochane

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    angeika ale jakie badnia???
    takie:
    "FSH i LH. To badanie hormonalne musi być przeprowadzone między 3., a 5. dniem cyklu menstruacyjnego.

Estradiol można zbadać równocześnie z gonadotropinami. Jego wynik może pomóc w diagnostyce niewydolności jajników oraz niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej. U kobiet, które monitorują owulację przy wspomaganiu zajścia w ciążę, badanie stężenia estradiolu wykonuje się też między 12. a 14. dniem cyklu.

Progesteron - Najlepszym momentem na zbadanie jego poziomu jest 21. dzień cyklu.

Oznaczanie poziomu prolaktyny jest wykonywane w 2. połowie cyklu owulacyjnego, najczęściej około 21. dnia cyklu. Prolaktynę można także zbadać za pomocą metoklopramidu, wykonując test pobudzenia wydzielania prolaktyny".

I tarczyca oczywiście

O jejku az tyle tego :) Widzisz ja nawet nie wiem od czego zaczac. Dzis jest moj 6 dc, czyli na FSH i LH jest za pozno. Wiec moze poczekac do 12 dc i wtedy pojsc?

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka zadnych depresji no co ty jak ci zle to ppmysl o nas tu zawsze jest wesoło

angeika, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idż do lekarza jak skończysz @.... on/ona Ci wtedy skieruje na badania, porobisz panel i wrócisz z wynikami:) a przy okazji, zajdź przed owulką to może uda się zobaczyć, czy jakieś "jajka" rosną:)

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a ty się kochana tak nie przejmuj bo przecież to możliwe ze masz teraz ostatnia @ i się czyscisz wiec jutro testuj i się nie stresuj ja caly czas 3mam kciukole

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    staraczka zadnych depresji no co ty jak ci zle to ppmysl o nas tu zawsze jest wesoło
    wesoło... no może.... ja mam katar, kaszel, głowa mnie boli, a mój Luby znowu z dzieciakami.
    Jedyny sukces - dostałam z pracy dofinansowanie 200 zł na egzamin.

Johnam lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Blondi dziś się odzywala tak się o nia martwię :-(

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ty bidulko to szybciutko zdrowiej bo ile można chorować a te 200 zl to fajna sprawa miec 200zl a nie mieć 200zl to jak wyzdrowiejesz to lec do sklepu i kup sobie cosik super za to ze teraz tak cierpisz buziak ode mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrryyy wieczornie.

Czuje sie dzisiaj jakbym miala zaraz okres dostac. A tano piekny rozciagliwy sluz.... szyjka wyyyyysoko ze nie siegam i normalnie w otoczeniu puchowych mieciutkich scianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:42

MANIEK, Johnam, Anuśka, angeika lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    dziewczyny czy Blondi dziś się odzywala tak się o nia martwię :-(

też sprawdzam ale nie, nic dziś się nie odzywała a też myślę o niej hmm może jutro się odezwie dziś żegna się z Alą więc pewnie potrzebuje chwili samotności...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• stara_czka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    oj ty bidulko to szybciutko zdrowiej bo ile można chorować a te 200 zl to fajna sprawa miec 200zl a nie mieć 200zl to jak wyzdrowiejesz to lec do sklepu i kup sobie cosik super za to ze teraz tak cierpisz buziak ode mnie
    Wiesz, szefowa mi dała te 200 bo głupio jej było odmówić. Na podaniu napisała, że nabiorę pewności siebie, że jestem w stanie coś załatwić. Masakra.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga no to może faktycznie owulejszyn jest.......rozciągliwie i w bólu....;)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• Lamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś maść albo krem typowo dla mam w ciąży na oprychę....tylko jak to się zwało? Może odnajdę to gdzieś.

Ale zapomniałam komu odpisuję- starość chyba nie jest powodem, jesień, co? Taką przyjamniej mam nadzieję, że jesień to powoduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:45

Tamka lubi tę wiadomość

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mowia miec 200 i nie miec 200 to w sumie 400 ;)

Johnam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryszczke i rozne takie poerdoly zajady itp polecam masc vratizolin

• Johnam Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko to faktycznie mialas kiepski dzień zycze Tymkowi dużo zdrowka i jak najmniejszych dolegliwości

‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ