My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:marnut, prawda jest taka, że nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć jak się zachowasz..
Wiem, jak się zachowuję przy wbiciu wenflonu. Wiem również, jak się zachowuję w sytuacji stresowej, kiedy mam obok siebie mnóstwo "cioć i wujów dobrych rad"
. W takich sytuacjach reaguję agresją i nie sądzę, żeby poród miał tu być wyjątkiem. Wystarczy, że widziałam jak po urodzeniu Duśki obudziła się we mnie krwiożercza lwica, która słowa sobie nie da powiedzieć na temat dziecka, jego pielęgnacji, wychowania itp... Zrugałam nawet pielęgniarki na oddziale, które mi dziecko przegrzewały, bo ośmieliły się stwierdzić, że "jej tak dobrze" (i nie wnikam, czy było jej dobrze czy nie - chodzi o samą moją reakcję). Przy Eryku było jeszcze gorzej, bo byłam już bogatsza o doświadczenie. Obawiam się, że przy kolejnej cesarce każę wyjść anestazjologowi, twierdząc że sama wkłuję się lepiej
...
Trzymam kciuki za Tymusia!konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Marnut a tak w ogole to ile mozna miec cesarek?Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
U mnie nie ma takiej historii jak u Konwalii
.
Całą ciążę miałam zagrożoną i w szpitalu byłam prawie zameldowanaUmówiłam się z lekarzem na 20 stycznia bo termin miałam na 21. Mój lekarz mnie przyjął i tyle go widziałam. Nie pojawił się ani podczas porodu ani później
21 rano podłączyli mnie pod oksytocynę i od 9 rano leżałam i wsysyałam kroplówę. Ok 10 przyjechał mój małż i masował mi plecki jak skurcze były coraz silniejsze... A silniejsze zaczęły się ok11tej. Jedyny problem jaki wystąpił to nie było rozwarcia a skurcze coraz silniejsze i parcie się zaczynało. Więc jedna położna wsadziła mi tam łapkę i masowała szyjkę żeby się rozwarła... Paskudne uczucie
Jak już nie mogłam wytrzymać z bólu to podali mi coś fajnego i zobaczyłam moją mamusię (nie żyła już wtedy
) i odpadłam. Obudził mnie mega skurcz i krzyki położnej że nie śpimy - rodzimy
Podczas parcia okazało się że nie mogę wypchnąć Zuzi, więc dwie położne złapały się nade mną za ręce i łokciami wypchnęły pryszcza
Cały poród trwał prawie 4 godz. ale najfajniejsze było jak mnie szyli. Nacięcia tak jak Konwalianka nie poczułam
Przyszedł lekarz z tacką i igłami i jedną igłę wziął, zrobił szew a później wziął tą igłę w zęby a drugą, wziętą z tacki zrobił drugi szew. Do tej pory się zastanawiam czemu nie odłożył tej igły na tackę
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Byłam ....
Kupiłam gruszki na placek co jest juz w piekarniku.
Kurczaka na niedziele - bedzie na ostro.
Brokuły na jutro na krem ...
Test ciazowy szt 1 na jutro rano zgodnie z planem jak @ nie doczekam.
I trzy Desperadosy na zalanie sie ze mnie @ zalewa jutro wieczorem.MANIEK, marnut, Malenq, Krokodylica, angeika, Johnam lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Marnut a tak w ogole to ile mozna miec cesarek?
Rekordzistka w USA miała 11.
Zależy od indywidualnych kwestii - stopnia regeneracji, grubości mięśnia macicy, grubości w miejscu cięcia itd.
Generalnie wychodzą z założenia, że 4 cesarka już jest niezalecana - po 3 cesarkach proponują podwiązanie jajników i ja z tej opcji na pewno skorzystam.
Ale bez liku forum, na których piszą dziewczyny i po 4 i po 5 cesarkach. -
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Przyszedł lekarz z tacką i igłami i jedną igłę wziął, zrobił szew a później wziął tą igłę w zęby a drugą, wziętą z tacki zrobił drugi szew. Do tej pory się zastanawiam czemu nie odłożył tej igły na tackę
Wampiry są wśród nas...
Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:
Test ciazowy szt 1 na jutro rano zgodnie z planem jak @ nie doczekam.
I trzy Desperadosy na zalanie sie ze mnie @ zalewa jutro wieczorem.
I to rozumiem! Jako wirtualny Małż służę wirtualnym ramieniem i wspólnym sączeniem, tudzież wirtualnie będę nosić Cię na rękach. Anuśka skombinuje pewnie jaką kolię
.
-
marnut wrote:I to rozumiem
! Jako wirtualny Małż służę wirtualnym ramieniem i wspólnym sączeniem, tudzież wirtualnie będę nosić Cię na rękach. Anuśka skombinuje pewnie jaką kolię
.
Pomogę jej ....
Anuśka, Johnam lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
A to ta kolia na II kreski ???
Sie nie bawię ......
Foh!!!!!!!Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Anuśka wrote:To ja powiem jak prawdziwy samiec...
Kobieto po co Ci taka duża obroża w kuchni
Aaaaaaa rozwód !!!!!!!Johnam lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyLena83 wrote:A to ta kolia na II kreski ???
Sie nie bawię ......
Foh!!!!!!!
No wiesz co? To Ty taka interesowna? Anuśka tu Ci jakiś drobiażdżek świadczący wyłącznie o uczuciu zapewniła, a Ty tylko więcej i więcej! Zapytaj Mańka, może ona zaproponuje więcej za 2 kreski
?
Malenq lubi tę wiadomość
-
Phiiii .......
(Wyszla trzaskając drzwiami)
nick nieaktualny
-
Lena napisz jaki to przepis na ciasto z gruszkami, bo właśnie poszukuję na necie mmmm
zjadłam obiad, ale za duży, muszę moje porcje zmniejszyć, bo lepiej być nieco głodnym niż przeżartym, wtedy czuję się okropnie ze 3-4h