X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Biedronciu, nawet razem ostatnio płakałyśmy - Ty z powodu @, a ja jej braku... nawet sobie powiedziałam, że chętnie bym się z Tobą zamieniła :)
    Kochana nic straconego ja wiem dugie cykle czasem plataj nam figle i na koncu jest niespodzianka i za tak trzymam kciuki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak wczoraj pisałam że jakieś ciężkie wielkie samoloty wojskowe (myślałam że bombowce ;)) na moje niebo wlatały? No to dzisiaj doczytałam, że USA i NATO się zbroi w PL przywieźli sobie (m.in.drogą lotniczą) czołgi, transportery a nawet F16. :( I to podobno w związku z agresywną postawą Putina :( Nie podoba mi się to :(

Wysłany: 29 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Biedroncia mi się ta Twoja biedronka też podoba :-) Zieloniutka fajna a ja uwielbiam zielony, szczególnie złamany żółtym np :-)
    No bo ja wreszcie mam nadzieje ze bedzie ta zielona biedrona na koncu cyklu :)

Lena83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero dzis temperatura spadła - czuje ze jak tam sie teraz odkorkuje to mnie @ na smierć zaleje.
    Zreszta juz zaczyna ... Buuuuu ....
    Ale po wczorajszym popołudniu z @ skąpą i wysoka temp i nocą bez niczego to ka nadal nie wiem ktory dzien uznać za pierwszy dzien nowego cyklu ...
    Wszystko mi sie rozwali do wyliczania owu.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Konwalia zdrówka Tobie i Tymkowi.....

a mi w brzuchu burczy........uhmmm godzinę temu jadłam śniadanie :-/

konwalianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Cześć Kobitki!

Nie nadrobiłam bo wczoraj padłam i poległam na polu chwały, nie dość że praca to potem w domu na 2 i 3 zmianę (obiad na pół tygodnia trzeba było zrobić),
    a dziś myślałam, że tempka w górę pójdzie a tu spadek - trochę minie to nie pokoi... co o tym myślicie?
    Ferjka bedzie ok nic sie takiego nie dzieje zobaczymy za 2-3 dni :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melenq pij kochana.
    Tez tak miialam w ciazy ;)
    Jednak nie trzeba jesc za dwoch lecz dla dwoch ;)

Nadprodukcję śliny jeszcze miałam.

Malenq lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.

Wysłany: 29 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pamiętacie jak wczoraj pisałam że jakieś ciężkie wielkie samoloty wojskowe (myślałam że bombowce ;)) na moje niebo wlatały? No to dzisiaj doczytałam, że USA i NATO się zbroi w PL przywieźli sobie (m.in.drogą lotniczą) czołgi, transportery a nawet F16. :( I to podobno w związku z agresywną postawą Putina :( Nie podoba mi się to :(
    Mnie tez sie to nie podoba

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie dowiedzialam ze 31 pazdziernik mam wolne za 1 listopada :PP jupiiii

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ja sie dowiedzialam ze 31 pazdziernik mam wolne za 1 listopada :PP jupiiii
    Ale masz fajnie :) Długi weekend :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Czarnulka skąd ja to znam...zawsze jak mi nerwy puszczają, że za długo i trzeba kończyć cykl, mam brać lutkę, to temperatura rośnie jak na złość ale nie na długo niestety a ja się wkurzam, że straciłam znowu czas.

I tak jest za każdym cyklem, pierwszy jest teraz gdy brałam od 16 dc.
    Tylko orgamertil w dniu brania już ma mocne działanie chyba, prawda?

Czarnulka czy jak jest owulacja blisko to orgamertil ja zablokuje, czy jak luteina może odblokować?

Luteina w małych ilościach nie powinna blokować owulki. Za to orgametril blokuje owulację skutecznie i ma bardzo duży wpływ na temperaturę, głównie to widac już na 3 dzień brania że wtedy jest duzy skok tempki. Mi w poprzednim cyklu na orgametrilu wyznaczyło niby owulkę, ale wiem że jej nie było :] Ja brałam 10 dni 1x1

Zobaczę jutro emperaturę i w środę rano i w środę wezmę pierwszą tabletkę, chyba że jutro już spadnie tempka to jutro wezmę i sie czaić nie będę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:08

Lamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wydaje mi się że wcześniej chyba Czarnulka pisała że on bardzo blokuje owulkę.

Miło ze ktoś mnie cyzta i pamięta co piszę :D :P

Arienna, Anuśka lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki

Anuśka, bo Polska będzie polem bitwy jak nie daj Boziu dojdzie do wojny.... będziemy poligonem a póki co robią sobie z nas garaż............. dobra koniec czarnowidztwa

piękne słoneczko za oknem :)

wiecie? ja nigdy nie miałam tak równiutkiego wykresu, zawsze te temperatury skakały a teraz jak wybiło się na gorę to waha się tylko o stopień i na gorze siedzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:10

marnut, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Mi dopiero dzis temperatura spadła - czuje ze jak tam sie teraz odkorkuje to mnie @ na smierć zaleje.
    Zreszta juz zaczyna ... Buuuuu ....
    Ale po wczorajszym popołudniu z @ skąpą i wysoka temp i nocą bez niczego to ka nadal nie wiem ktory dzien uznać za pierwszy dzien nowego cyklu ...
    Wszystko mi sie rozwali do wyliczania owu.

Ja tak miałam w tym cyklu. Pierwszego dnia miałam krawienie leciutkie ale krwawienie potem plamienie następnego dnia a potem znowu krwawienie :] i tak zaznaczyłam na wykresie

• Freja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ferjka bedzie ok nic sie takiego nie dzieje zobaczymy za 2-3 dni :)
    Może macie rację, poczekam
    eh - z tymi cyklami to wiecznie sie tylko czeka i czeka
    potem w ciąży tez się czeka - do wizyty, do końca trymestru, do USg...
    a ja taka w gorącej wodzie kąpana jestem i cierpię straszne katusze ...

a co do długich weekendów - to u nas z 1.11 jest wolne 10.11

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ano piję, piję.......2,5l wody dziennie, herbatki itp. ale jakoś tak dzisiaj mam dziwny dzień, nigdy godzinę po śniadaniu głodna nie byłam:-/ pewnie za jakieś 30min jabłko zjem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:17

Lena83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Hej laseczki

Anuśka, bo Polska będzie polem bitwy jak nie daj Boziu dojdzie do wojny.... będziemy poligonem a póki co robią sobie z nas garaż............. dobra koniec czarnowidztwa

piękne słoneczko za oknem :)

wiecie? ja nigdy nie miałam tak równiutkiego wykresu, zawsze te temperatury skakały a teraz jak wybiło się na gorę to waha się tylko o stopień i na gorze siedzi :D
    Mialam ci pisac snilas mi sie ze szysmy parkiem ty z pieskiem ja z zuza gadalysmy a ty nagle wykrzyczalas na caly park "jestem w ciazy" i obeie zaczęłyśmy płakać hehehe

Arienna, Czarnula87 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój korek puścił-> zaczęło się plamieniem na papierze, także jak w mordę strzelił @ idzie.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Biedra a moja ciaza Ci sie nie snila?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Mialam ci pisac snilas mi sie ze szysmy parkiem ty z pieskiem ja z zuza gadalysmy a ty nagle wykrzyczalas na caly park "jestem w ciazy" i obeie zaczęłyśmy płakać hehehe
    JAAAAAAAAAAAAAAAAAA bądź moim prorokiem :D

:* :* :* :* :*

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ