SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Biedronciu, nawet razem ostatnio płakałyśmy - Ty z powodu @, a ja jej braku... nawet sobie powiedziałam, że chętnie bym się z Tobą zamieniła :)
    Kochana nic straconego ja wiem dugie cykle czasem plataj nam figle i na koncu jest niespodzianka i za tak trzymam kciuki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak wczoraj pisałam że jakieś ciężkie wielkie samoloty wojskowe (myślałam że bombowce ;)) na moje niebo wlatały? No to dzisiaj doczytałam, że USA i NATO się zbroi w PL przywieźli sobie (m.in.drogą lotniczą) czołgi, transportery a nawet F16. :( I to podobno w związku z agresywną postawą Putina :( Nie podoba mi się to :(

Wysłany: 29 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Biedroncia mi się ta Twoja biedronka też podoba :-) Zieloniutka fajna a ja uwielbiam zielony, szczególnie złamany żółtym np :-)
    No bo ja wreszcie mam nadzieje ze bedzie ta zielona biedrona na koncu cyklu :)

Lena83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero dzis temperatura spadła - czuje ze jak tam sie teraz odkorkuje to mnie @ na smierć zaleje.
    Zreszta juz zaczyna ... Buuuuu ....
    Ale po wczorajszym popołudniu z @ skąpą i wysoka temp i nocą bez niczego to ka nadal nie wiem ktory dzien uznać za pierwszy dzien nowego cyklu ...
    Wszystko mi sie rozwali do wyliczania owu.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Konwalia zdrówka Tobie i Tymkowi.....

a mi w brzuchu burczy........uhmmm godzinę temu jadłam śniadanie :-/

konwalianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Cześć Kobitki!

Nie nadrobiłam bo wczoraj padłam i poległam na polu chwały, nie dość że praca to potem w domu na 2 i 3 zmianę (obiad na pół tygodnia trzeba było zrobić),
    a dziś myślałam, że tempka w górę pójdzie a tu spadek - trochę minie to nie pokoi... co o tym myślicie?
    Ferjka bedzie ok nic sie takiego nie dzieje zobaczymy za 2-3 dni :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melenq pij kochana.
    Tez tak miialam w ciazy ;)
    Jednak nie trzeba jesc za dwoch lecz dla dwoch ;)

Nadprodukcję śliny jeszcze miałam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.

Wysłany: 29 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pamiętacie jak wczoraj pisałam że jakieś ciężkie wielkie samoloty wojskowe (myślałam że bombowce ;)) na moje niebo wlatały? No to dzisiaj doczytałam, że USA i NATO się zbroi w PL przywieźli sobie (m.in.drogą lotniczą) czołgi, transportery a nawet F16. :( I to podobno w związku z agresywną postawą Putina :( Nie podoba mi się to :(
    Mnie tez sie to nie podoba

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie dowiedzialam ze 31 pazdziernik mam wolne za 1 listopada :PP jupiiii

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ja sie dowiedzialam ze 31 pazdziernik mam wolne za 1 listopada :PP jupiiii
    Ale masz fajnie :) Długi weekend :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama wrote:
    Czarnulka skąd ja to znam...zawsze jak mi nerwy puszczają, że za długo i trzeba kończyć cykl, mam brać lutkę, to temperatura rośnie jak na złość ale nie na długo niestety a ja się wkurzam, że straciłam znowu czas.

I tak jest za każdym cyklem, pierwszy jest teraz gdy brałam od 16 dc.
    Tylko orgamertil w dniu brania już ma mocne działanie chyba, prawda?

Czarnulka czy jak jest owulacja blisko to orgamertil ja zablokuje, czy jak luteina może odblokować?

Luteina w małych ilościach nie powinna blokować owulki. Za to orgametril blokuje owulację skutecznie i ma bardzo duży wpływ na temperaturę, głównie to widac już na 3 dzień brania że wtedy jest duzy skok tempki. Mi w poprzednim cyklu na orgametrilu wyznaczyło niby owulkę, ale wiem że jej nie było :] Ja brałam 10 dni 1x1

Zobaczę jutro emperaturę i w środę rano i w środę wezmę pierwszą tabletkę, chyba że jutro już spadnie tempka to jutro wezmę i sie czaić nie będę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:08

Lamama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wydaje mi się że wcześniej chyba Czarnulka pisała że on bardzo blokuje owulkę.

Miło ze ktoś mnie cyzta i pamięta co piszę :D :P

Arienna, Anuśka lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki

Anuśka, bo Polska będzie polem bitwy jak nie daj Boziu dojdzie do wojny.... będziemy poligonem a póki co robią sobie z nas garaż............. dobra koniec czarnowidztwa

piękne słoneczko za oknem :)

wiecie? ja nigdy nie miałam tak równiutkiego wykresu, zawsze te temperatury skakały a teraz jak wybiło się na gorę to waha się tylko o stopień i na gorze siedzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:10

nick nieaktualny, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Mi dopiero dzis temperatura spadła - czuje ze jak tam sie teraz odkorkuje to mnie @ na smierć zaleje.
    Zreszta juz zaczyna ... Buuuuu ....
    Ale po wczorajszym popołudniu z @ skąpą i wysoka temp i nocą bez niczego to ka nadal nie wiem ktory dzien uznać za pierwszy dzien nowego cyklu ...
    Wszystko mi sie rozwali do wyliczania owu.

Ja tak miałam w tym cyklu. Pierwszego dnia miałam krawienie leciutkie ale krwawienie potem plamienie następnego dnia a potem znowu krwawienie :] i tak zaznaczyłam na wykresie

• Freja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ferjka bedzie ok nic sie takiego nie dzieje zobaczymy za 2-3 dni :)
    Może macie rację, poczekam
    eh - z tymi cyklami to wiecznie sie tylko czeka i czeka
    potem w ciąży tez się czeka - do wizyty, do końca trymestru, do USg...
    a ja taka w gorącej wodzie kąpana jestem i cierpię straszne katusze ...

a co do długich weekendów - to u nas z 1.11 jest wolne 10.11

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ano piję, piję.......2,5l wody dziennie, herbatki itp. ale jakoś tak dzisiaj mam dziwny dzień, nigdy godzinę po śniadaniu głodna nie byłam:-/ pewnie za jakieś 30min jabłko zjem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:17

Lena83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Hej laseczki

Anuśka, bo Polska będzie polem bitwy jak nie daj Boziu dojdzie do wojny.... będziemy poligonem a póki co robią sobie z nas garaż............. dobra koniec czarnowidztwa

piękne słoneczko za oknem :)

wiecie? ja nigdy nie miałam tak równiutkiego wykresu, zawsze te temperatury skakały a teraz jak wybiło się na gorę to waha się tylko o stopień i na gorze siedzi :D
    Mialam ci pisac snilas mi sie ze szysmy parkiem ty z pieskiem ja z zuza gadalysmy a ty nagle wykrzyczalas na caly park "jestem w ciazy" i obeie zaczęłyśmy płakać hehehe

Arienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój korek puścił-> zaczęło się plamieniem na papierze, także jak w mordę strzelił @ idzie.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Biedra a moja ciaza Ci sie nie snila?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Mialam ci pisac snilas mi sie ze szysmy parkiem ty z pieskiem ja z zuza gadalysmy a ty nagle wykrzyczalas na caly park "jestem w ciazy" i obeie zaczęłyśmy płakać hehehe
    JAAAAAAAAAAAAAAAAAA bądź moim prorokiem :D

:* :* :* :* :*

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ