My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak właśnie. On ma teraz taki jakby zasiłek dla dzieci przysposobionych, więc cieszy się jak dzieckokonwalianka wrote:Anuśka, temu 17-nastolatkowi założyłaś? no no.. my panujemy założyć już teraz Tymkowi i nextowi, gdy się urodzi, aby odkładać im na studia.. Tymek ma świnkę skarbonkę i szkoda aby tam leżały.. co to "olewki" oj, kto by w to uwierzył, że tak łatwo odpuścić, ale trzymam kciuki za luz:)
No a olewanie olewaniem a czerwone winko wczoraj piłam na endometrium
Biedroneczka83, ara lubią tę wiadomość
-
marnut wrote:Bierz już, na 2 tygodnie, powinnaś trafić
.
Miałam na myśli kolejne dni płodne
Teraz to w poniedziałek po 20 jesteśmy zajęci
Ech, spadam na szkolenie. Trzymajcie sie!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Anuśka super sprawa poczuje sie taki dorosłyAnuśka wrote:Tak właśnie. On ma teraz taki jakby zasiłek dla dzieci przysposobionych, więc cieszy się jak dziecko
No a olewanie olewaniem a czerwone winko wczoraj piłam na endometrium 
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:No właśnie ja zaczęłam Donga i chyba muszę mierzyć jednak tempkę, bo po skoku się go już nie bierze...
Ehhhh....
ja z tego właśnie powodu wróciłam do pomiarów
dziewczyny help! jeśli w środę test owu był najbardziej pozytywny to owu może być dziś? myślałam, że będzie wczoraj, wszystkie znaki na niebie i na ziemi o tym świadczyły (test owu negatywny, ból jajnika) ale dziś jeszcze tempka spadła więc zakładając, że jutro odbije to owu właśnie dziś, tak? -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Miałam na myśli kolejne dni płodne

Teraz to w poniedziałek po 20 jesteśmy zajęci
No tym lepiej
. Liczymy pi-razy-drzwi-razy-oko.
W pon ma być owu po zastrzyku (dobrze pamiętam?) - dodaj 14 dni fazy lutealnej czyli @ 04.11.
W tym m-cu faza folikularna trwać będzie dni 16 a owu będzie wymuszona - podejrzewam, że w przyszłym m-cu też pójdziesz do gina koło 13dc (czyli zrobi się 17.11) i on Ci powie, czy znów wymuszacie, czy czekacie.
Weź kilka dni korekty w tył i bierz urlop na 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:07
-
nick nieaktualnyara wrote:ja z tego właśnie powodu wróciłam do pomiarów

dziewczyny help! jeśli w środę test owu był najbardziej pozytywny to owu może być dziś? myślałam, że będzie wczoraj, wszystkie znaki na niebie i na ziemi o tym świadczyły (test owu negatywny, ból jajnika) ale dziś jeszcze tempka spadła więc zakładając, że jutro odbije to owu właśnie dziś, tak?
Niekoniecznie. Niezbadane są ścieżki owulacji
. Temperatura może sokczyć nawet do 4 dni po owulacji i też jest ok...W każdym razie lekarze są zgodni - 100% potwierdzeniem owulacji jest ciąża, tylko i wyłącznie
.
Ani temp, ani śluz, ani ból jajników, ani testy - nic nie da Ci odpowiedzi kiedy DOKŁADNIE wystąpiła owulacja. Chyba, że będziesz siedzieć na monitoringu non-stop
, ale Anuśce też powiedzieli, że nie miała owulacji i ma Zuzkę z tego
.
Po piku LH (który pokazują testy) owulacja ma 24-48h na to, żeby wystąpić
- a czy już była, czy będzie, tego Ci nikt ani nic nie powie.
Anuśka, choco, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Hellloł witam sie z kawa

czuje sie o niebo lepiej glowa juz praktycznie nie boli gardlo ic a nic
..syrop z melcza działa
jednak tesciowa miala racje 
jesczze mały katarek ale chyba poszaleje na weseleu
ja dzis dzwonei do Novum umowic nas do doktorka
tylko teraz niech @ sie konczy bo trzeba sexa zaliczyc
pozniej 3 dni tabu sex i badanko nasionek
wogole teraz sie zorientowalam ze zrobilismy badania miedzy 6a7 tyg kurcji a nie midzy 7-8 ;/
marnut lubi tę wiadomość
-
Owu może być 3 dni przed lub po skoku, także na dwoje babka wrozyla. Jeśli czulas ja wczoraj to skok o niczym nie świadczyara wrote:ja z tego właśnie powodu wróciłam do pomiarów

dziewczyny help! jeśli w środę test owu był najbardziej pozytywny to owu może być dziś? myślałam, że będzie wczoraj, wszystkie znaki na niebie i na ziemi o tym świadczyły (test owu negatywny, ból jajnika) ale dziś jeszcze tempka spadła więc zakładając, że jutro odbije to owu właśnie dziś, tak?
******************************GANG18+***************************** -
Jeśli jeszcze spadła to może tak być że właśnie owulujeszara wrote:ja z tego właśnie powodu wróciłam do pomiarów

ara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:a ten tydzień w badaniach to robi aż taką różnicę?
A pewno! Za tydzień wyniki będą jeszcze lepsze
!!!!! W myśl zasady - dłuższa kuracja, lepsze efekty
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:22
Ania_84, Anuśka lubią tę wiadomość
-
smarta wrote:Ja spisalam cykl na straty -po usg i braku skoku mialam dziś zacząć z luteiną. I tempka spadła. Testy owu wychodzą negatywne. Zglupiec można. Chyba olewam, biorę lutke.
Tule mocno !
Anastazja - zazdroszcze ci ze lecisz do PL
ja tak tesknie za rodzina
((
Marnut i Anastazja - dobrze ze dajecie rade to ogarnac !!!
Biedroneczka - przesunelo ci ow. przez to ze podczas ow widzialas wodnisty sluz a juz powinno go nie byc ;P dla mnie to 4dpo.
Ja odziwo nic nie czuje zebym zaskoczyla wiec tego...
Malenq - piatuniuniuniuuuuuuu
A za oknem mam szron ;P masakra 2'C
-
nooo moze miec bo skoro teraz mial test 396 to za tydzien moglby miec powyzej 400 a wtedy juz mozna mowic o biopsjiAnuśka wrote:No właśnie ... Trafić za tą owulką to ciężka (żeby nie powiedzieć niewykonalna) sprawa

Ania a ten tydzień w badaniach to robi aż taką różnicę?
jak sie uda to zrobimy na dzien przed wizyta jeszcze taz
-
wiecie co dziewczyny pierwsz raz mam nbanana na gebie ze @ przyszla

ara spokojnie tsest owulacyjny pokazuje gortowosc do owulki .. w ciahu okolo 36 h .. ale tez nie musi bo moze byc ona i pozniej
ara lubi tę wiadomość
-
Kurde nie moglo byc tak ze jak mamy owulacje to piecze nas lewe ucho , a jak jestesmy w ciazy to prawe ? ......... jak by to ulatwilo nam zycie !
ara, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Mamutku normalnie połowę twoich wypowiedzi to bym sobie na ścianie powiesiłamarnut wrote:Niekoniecznie. Niezbadane są ścieżki owulacji

Twoje "złote myśli" przebijają mistrza Coelho.
ara, cati, Malenq lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualnyara wrote:dobra, to donga już dziś nie brać czy jeszcze tak?

zdecydowanie jestem za opatentowaniem mikro-usg na warunki domowe, tak żeby można było samemu prowadzić monitoring cyklu, nie oszukujmy się dziewczyny - na co nam gin?
Ja bym wzięła. Nie zabije Cię
.
Choco - ja się chyba zamknę w takim razie
.
ara lubi tę wiadomość
-
Czessssscccc

Ja dalej wypluwam pluca, ale przynajmniej czuje sie juz w miare...
Powinnam dzis pomalowac 3 deseczki pod haczyki na klucze i zgrabic trawnik, ale na to drugie nie czuje sie jeszcze na silach, moze w nedziele.
Poza tym ciesze sie ostatnim dniem l4, od pn zapierdzielac trzeba
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH