X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja w ramach walki z mrozem postanowiłam dziś o 6.30 zakupić zimową kurtkę, przynajmniej będę miała równe szanse w tej walce...

cati dawaj znać co z teściorem!

Malenq lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati trzymam kciuki!!!!

wczoraj bylam z kolezankami w knajpce "TU LIS MA NORE"
    zjadlysmy kanapke z kurczakiem, pilysmy herbatke jesienna i goraca czekolade..cala noc zwrotów i bólu brzucha...;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Wy chyba specjalnie mi tu czarujecie bo spac nie moglam od 7 :P ludzie ale wy glosno sobie życzycie ! :D
    Bo was az w Norwegii usłyszalam XD
    Biedroneczka83 wrote:
    Cati słońce z rana takie emocje ze sie znowu pobeczałam trzymam kciuki za dzisiejszy test!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest piękny cień :)
    ciesze sie ze choć Tobie sie udało!!!!!!!!!!!!!!!!BRAWO

Kochana ja zrobilam ten test popołudniu , bo ten z rana ewidentnie byl negatyw...
    wiec u ciebie tez bedzie zielono :***
    trzymam mocno z calego serduszka ! <3 :*
    Anuśka wrote:
    Hej laseczki :)
    Cati masz drugiego testa? Dawaj go szybko bo muszę do pracy śmigać :)

Zrobilam drugiego testa i ja tam widze taki sam cien jak wczoraj , hmmm i jeszcze chyba wpisze dzis negatyw bo to nie jest takie pewne . Musze chyba poczekac do niedzieli / poniedzialku. Lub dlatego ze o 3 poszlam siusiu i piłam w nocy straszna sachare mam mogla bym litrami pic... usta mam spierzchniete.
    wiec moze popoludniu bedzie lepiej widac... poki co negatyw wpisuje.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara to szczególnie ciepłą musisz nabyć, bo takie piękne piórka nie lubią mrozu:)

nie no wschód zawsze ma przerąbane.....zawsze marzyłam o przeprowadzce w okolice Wrocławia lub Leszna:)

ara lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się wkurwiłam, napisałam posta na pół strony i mi go skasowało :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc jeszcze raz:

Cati - moje pierwsze dwie kreski wyglądały tak samo :)

ewebii4.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Zrobilam drugiego testa i ja tam widze taki sam cien jak wczoraj , hmmm i jeszcze chyba wpisze dzis negatyw bo to nie jest takie pewne . Musze chyba poczekac do niedzieli / poniedzialku. Lub dlatego ze o 3 poszlam siusiu i piłam w nocy straszna sachare mam mogla bym litrami pic... usta mam spierzchniete.
    wiec moze popoludniu bedzie lepiej widac... poki co negatyw wpisuje.

Cześć Cati - to teraz wiem co mnie obudziło w nocy, to Ty! Tak głośno szłaś do łazienki, a ja się zerwałam (tuż przed 3) i nie wiedziałam co się dzieje - ale też mi się chciało więc poszła sik, ale na teścik dopiero rano (o 5:30) zrobiłam i nie wyszedł, w nocy wypiłam ponad 2 szklanki wody... też sachara

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KObietki ja tak serio: dlaczego robicie testy 8dpo, 10dpo, 11dpo???? ja robiłam 18dpo i dało się wytrzymać do tego czasu....uhmmmm pytam bo nie rozumiem :-/

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle hej laseczki

wyobraźcie sobie że dostałam wreszcie wczoraj po 10 dniach wypis ze szpitala, na wypisie pięknie jest napisane, pacjentka wypisana ze szpitala, zalecenia: kontrola z wynikiem betaHcG za 14 dni, i się wku*wiłam, bo mi lekarka wyraźnie kazała przyjść po pierwszej miesiączce, a tu zalecenie na za 14 dni, skąd ja teraz wezmę z dnia na dzień termin to ja nie wiem, nie mówiąc już o wynikach bety.......
    po drugie oczywiście na pismo mi nie odpisali więc z odszkodowaniem chyba musimy się pożegnać, kuźwa nie wiem czy o sąd się nie oprze .... normalnie wykończy mnie ta służba zdrowia

Katjaa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ara to szczególnie ciepłą musisz nabyć, bo takie piękne piórka nie lubią mrozu:)

nie no wschód zawsze ma przerąbane.....zawsze marzyłam o przeprowadzce w okolice Wrocławia lub Leszna:)

oczywiście malenqa ;) zakupiłam taką z prawdziwego zdarzenia - z grubym futrem :D
    i przy okazji uzmysłowiłam sobie, że wcześniej nie miałam zimowej kurtki...

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko współczuję Tobie tych wszystkich przejść :-/ jejku mam nadzieję, że jednak obędzie się bez sądu.....

ara i tak trzymać:)

ara lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    KObietki ja tak serio: dlaczego robicie testy 8dpo, 10dpo, 11dpo???? ja robiłam 18dpo i dało się wytrzymać do tego czasu....uhmmmm pytam bo nie rozumiem :-/
    Tak na serio to:
    1. nie mam tyle lutki i boję się odstawić,
    2. na dziś mam termin @ a zawsze robiłam testy w okolicy planowanej @ nawet jeśli był to 24-16 dc
    3. wczoraj obiecałam Biedro
    4. a dlaczego nie?
    5. nie ciepliwa jestem :P

Arienna, Katjaa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - Masz racje ,ale nie wiem czy kobiety wytrzymaja do 18dpo ;D
    zwlaszcza jak faza lutealna u mne np. to 11 :D wiec juz 11 dnia powinnam sprawdzac xD

Ariena - ale u mnie to samo bylo , po laparoskopie na wypisie nie bylo nawet informacji o tym kto mnie operowal , czo wycieli albo co poprawili .
    Ani diagnozy mojej endometriozy "chodzi o grupe , 1,2,3,4"
    Tylko pacjentka wypisana , w ogolnym stanie dobrym. zleca sie za 5 tygodni zglosic na wizyte kontrolna.
    O wszystko musialam chodzic i pytac co bylo robione ale nikt mi tego na pismie nie dal... to ich sposob na to bysmy my pacjenici nie mogli sie odwolac od tego co bylo nam gmerane w szpitalu. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:40

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...;)

Freja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Malenq - Masz racje ,ale nie wiem czy kobiety wytrzymaja do 18dpo ;D
    zwlaszcza jak faza lutealna u mne np. to 11 :D wiec juz 11 dnia powinnam sprawdzac xD
    tak rozumiem i to, jednak i tak jestem zdania, że to "sadomasochizm" ;)

• agawera Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ostatnio byłam troche załamana wizyta u lekarza po prostu masakra
    wizyta trwała 10 min wywiad badanie ginekologiczne i usg
    gdy powiedziałam ze plamie ze bola mnie jajniki , wyjoł druczek z l4 i tyle 2 tygodnie zwolnie jak chce to moge brac nospe , o witaminach nic , o badaniach nic otym ze mamy konflikt rh nie wiele go ruszyło , jak dla mnie wizyta dno
    gdy spytałam sie o witaminy to stwierdził ze moze za 2 tygodzie da mi luteine
    chyba musze zmienic ginekologa i to szybko ja k chce utrzymac ciaze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a tak w ogóle hej laseczki

wyobraźcie sobie że dostałam wreszcie wczoraj po 10 dniach wypis ze szpitala, na wypisie pięknie jest napisane, pacjentka wypisana ze szpitala, zalecenia: kontrola z wynikiem betaHcG za 14 dni, i się wku*wiłam, bo mi lekarka wyraźnie kazała przyjść po pierwszej miesiączce, a tu zalecenie na za 14 dni, skąd ja teraz wezmę z dnia na dzień termin to ja nie wiem, nie mówiąc już o wynikach bety.......
    po drugie oczywiście na pismo mi nie odpisali więc z odszkodowaniem chyba musimy się pożegnać, kuźwa nie wiem czy o sąd się nie oprze .... normalnie wykończy mnie ta służba zdrowia
    Ja bym Areinna poszła po pierwszej @ z wynikiem bety zrobionym już w nowym cyklu, mnie wypisali ze szpitala nie dając w ogóle leków na powstrzymanie laktacji, do kontroli miałam iść za 4 dni (we czwartek) w środę już miałam cyce jak bańki z mlekiem, bolesne rozognione, dobrze że mnie ta moja nowa lekarka wzięła pod opiekę - choć byłam wcześniej u niej tylko na 1 ust genetycznym, przyjeła, przytuliła i nic nie zapłaciłam

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Freja dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...;)
    Pytałaś to odpowiadam ;) ;) ;)

Malenq lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - ja bym sie nie wiele zastanawiala, tylko zmienila ginekologa.
    Bo wiesz ginekolog nie jest rowny ginekologowi...

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZien doberek :D
    cati ja tez sie udzialm dzis .. a to wszytsko przez to ze naczytalam sie ze jesli FSH u faceta przekracza dwukrotnosc normy norma to 12,6 a moj ma 56 ;/ to ze biopsji raczej sie nie robi bo sa nikle sznase ... az sie zapytam o to dr w piatek ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ