Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja w ramach walki z mrozem postanowiłam dziś o 6.30 zakupić zimową kurtkę, przynajmniej będę miała równe szanse w tej walce...

cati dawaj znać co z teściorem!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati trzymam kciuki!!!!

wczoraj bylam z kolezankami w knajpce "TU LIS MA NORE"
    zjadlysmy kanapke z kurczakiem, pilysmy herbatke jesienna i goraca czekolade..cala noc zwrotów i bólu brzucha...;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Wy chyba specjalnie mi tu czarujecie bo spac nie moglam od 7 :P ludzie ale wy glosno sobie życzycie ! :D
    Bo was az w Norwegii usłyszalam XD
    Biedroneczka83 wrote:
    Cati słońce z rana takie emocje ze sie znowu pobeczałam trzymam kciuki za dzisiejszy test!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest piękny cień :)
    ciesze sie ze choć Tobie sie udało!!!!!!!!!!!!!!!!BRAWO

Kochana ja zrobilam ten test popołudniu , bo ten z rana ewidentnie byl negatyw...
    wiec u ciebie tez bedzie zielono :***
    trzymam mocno z calego serduszka ! <3 :*
    Anuśka wrote:
    Hej laseczki :)
    Cati masz drugiego testa? Dawaj go szybko bo muszę do pracy śmigać :)

Zrobilam drugiego testa i ja tam widze taki sam cien jak wczoraj , hmmm i jeszcze chyba wpisze dzis negatyw bo to nie jest takie pewne . Musze chyba poczekac do niedzieli / poniedzialku. Lub dlatego ze o 3 poszlam siusiu i piłam w nocy straszna sachare mam mogla bym litrami pic... usta mam spierzchniete.
    wiec moze popoludniu bedzie lepiej widac... poki co negatyw wpisuje.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara to szczególnie ciepłą musisz nabyć, bo takie piękne piórka nie lubią mrozu:)

nie no wschód zawsze ma przerąbane.....zawsze marzyłam o przeprowadzce w okolice Wrocławia lub Leszna:)

ara lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się wkurwiłam, napisałam posta na pół strony i mi go skasowało :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc jeszcze raz:

Cati - moje pierwsze dwie kreski wyglądały tak samo :)

ewebii4.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Zrobilam drugiego testa i ja tam widze taki sam cien jak wczoraj , hmmm i jeszcze chyba wpisze dzis negatyw bo to nie jest takie pewne . Musze chyba poczekac do niedzieli / poniedzialku. Lub dlatego ze o 3 poszlam siusiu i piłam w nocy straszna sachare mam mogla bym litrami pic... usta mam spierzchniete.
    wiec moze popoludniu bedzie lepiej widac... poki co negatyw wpisuje.

Cześć Cati - to teraz wiem co mnie obudziło w nocy, to Ty! Tak głośno szłaś do łazienki, a ja się zerwałam (tuż przed 3) i nie wiedziałam co się dzieje - ale też mi się chciało więc poszła sik, ale na teścik dopiero rano (o 5:30) zrobiłam i nie wyszedł, w nocy wypiłam ponad 2 szklanki wody... też sachara

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KObietki ja tak serio: dlaczego robicie testy 8dpo, 10dpo, 11dpo???? ja robiłam 18dpo i dało się wytrzymać do tego czasu....uhmmmm pytam bo nie rozumiem :-/

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle hej laseczki

wyobraźcie sobie że dostałam wreszcie wczoraj po 10 dniach wypis ze szpitala, na wypisie pięknie jest napisane, pacjentka wypisana ze szpitala, zalecenia: kontrola z wynikiem betaHcG za 14 dni, i się wku*wiłam, bo mi lekarka wyraźnie kazała przyjść po pierwszej miesiączce, a tu zalecenie na za 14 dni, skąd ja teraz wezmę z dnia na dzień termin to ja nie wiem, nie mówiąc już o wynikach bety.......
    po drugie oczywiście na pismo mi nie odpisali więc z odszkodowaniem chyba musimy się pożegnać, kuźwa nie wiem czy o sąd się nie oprze .... normalnie wykończy mnie ta służba zdrowia

ewebii4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ara to szczególnie ciepłą musisz nabyć, bo takie piękne piórka nie lubią mrozu:)

nie no wschód zawsze ma przerąbane.....zawsze marzyłam o przeprowadzce w okolice Wrocławia lub Leszna:)

oczywiście malenqa ;) zakupiłam taką z prawdziwego zdarzenia - z grubym futrem :D
    i przy okazji uzmysłowiłam sobie, że wcześniej nie miałam zimowej kurtki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko współczuję Tobie tych wszystkich przejść :-/ jejku mam nadzieję, że jednak obędzie się bez sądu.....

ara i tak trzymać:)

ara lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    KObietki ja tak serio: dlaczego robicie testy 8dpo, 10dpo, 11dpo???? ja robiłam 18dpo i dało się wytrzymać do tego czasu....uhmmmm pytam bo nie rozumiem :-/
    Tak na serio to:
    1. nie mam tyle lutki i boję się odstawić,
    2. na dziś mam termin @ a zawsze robiłam testy w okolicy planowanej @ nawet jeśli był to 24-16 dc
    3. wczoraj obiecałam Biedro
    4. a dlaczego nie?
    5. nie ciepliwa jestem :P

Arienna, nick nieaktualny, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - Masz racje ,ale nie wiem czy kobiety wytrzymaja do 18dpo ;D
    zwlaszcza jak faza lutealna u mne np. to 11 :D wiec juz 11 dnia powinnam sprawdzac xD

Ariena - ale u mnie to samo bylo , po laparoskopie na wypisie nie bylo nawet informacji o tym kto mnie operowal , czo wycieli albo co poprawili .
    Ani diagnozy mojej endometriozy "chodzi o grupe , 1,2,3,4"
    Tylko pacjentka wypisana , w ogolnym stanie dobrym. zleca sie za 5 tygodni zglosic na wizyte kontrolna.
    O wszystko musialam chodzic i pytac co bylo robione ale nikt mi tego na pismie nie dal... to ich sposob na to bysmy my pacjenici nie mogli sie odwolac od tego co bylo nam gmerane w szpitalu. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:40

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...;)

Freja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Malenq - Masz racje ,ale nie wiem czy kobiety wytrzymaja do 18dpo ;D
    zwlaszcza jak faza lutealna u mne np. to 11 :D wiec juz 11 dnia powinnam sprawdzac xD
    tak rozumiem i to, jednak i tak jestem zdania, że to "sadomasochizm" ;)

• agawera Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ostatnio byłam troche załamana wizyta u lekarza po prostu masakra
    wizyta trwała 10 min wywiad badanie ginekologiczne i usg
    gdy powiedziałam ze plamie ze bola mnie jajniki , wyjoł druczek z l4 i tyle 2 tygodnie zwolnie jak chce to moge brac nospe , o witaminach nic , o badaniach nic otym ze mamy konflikt rh nie wiele go ruszyło , jak dla mnie wizyta dno
    gdy spytałam sie o witaminy to stwierdził ze moze za 2 tygodzie da mi luteine
    chyba musze zmienic ginekologa i to szybko ja k chce utrzymac ciaze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    a tak w ogóle hej laseczki

wyobraźcie sobie że dostałam wreszcie wczoraj po 10 dniach wypis ze szpitala, na wypisie pięknie jest napisane, pacjentka wypisana ze szpitala, zalecenia: kontrola z wynikiem betaHcG za 14 dni, i się wku*wiłam, bo mi lekarka wyraźnie kazała przyjść po pierwszej miesiączce, a tu zalecenie na za 14 dni, skąd ja teraz wezmę z dnia na dzień termin to ja nie wiem, nie mówiąc już o wynikach bety.......
    po drugie oczywiście na pismo mi nie odpisali więc z odszkodowaniem chyba musimy się pożegnać, kuźwa nie wiem czy o sąd się nie oprze .... normalnie wykończy mnie ta służba zdrowia
    Ja bym Areinna poszła po pierwszej @ z wynikiem bety zrobionym już w nowym cyklu, mnie wypisali ze szpitala nie dając w ogóle leków na powstrzymanie laktacji, do kontroli miałam iść za 4 dni (we czwartek) w środę już miałam cyce jak bańki z mlekiem, bolesne rozognione, dobrze że mnie ta moja nowa lekarka wzięła pod opiekę - choć byłam wcześniej u niej tylko na 1 ust genetycznym, przyjeła, przytuliła i nic nie zapłaciłam

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Freja dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...;)
    Pytałaś to odpowiadam ;) ;) ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - ja bym sie nie wiele zastanawiala, tylko zmienila ginekologa.
    Bo wiesz ginekolog nie jest rowny ginekologowi...

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZien doberek :D
    cati ja tez sie udzialm dzis .. a to wszytsko przez to ze naczytalam sie ze jesli FSH u faceta przekracza dwukrotnosc normy norma to 12,6 a moj ma 56 ;/ to ze biopsji raczej sie nie robi bo sa nikle sznase ... az sie zapytam o to dr w piatek ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ