X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!

teraz oficjalnie już Marnut - gratulacje!

Maniek, tulę mocnoo..

Pati, Cati, Anuska, dzielne z Was kobietki.. współczuję dzieciństwa, ale widzę, że wyrosłyście na mega dzielne, odważne i wspaniale kobietki!

my już po kościele, po wyborach i 2gim śniadaniu.. a teraz może kawusia..

marnut, Anuśka, ara, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - jeśli to będą bliźniaki, to jak mi Bóg na Niebie, poinformuję Was o tym pisząc: groszek mi WYŁYSIAŁ :D.

Dziękuję Wam serdecznie za gratulacje moje Kochane :)!

Lena83, Malenq, Anuśka, ara, Asiula86, konwalianka lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, tulam mocno strasznie los cie doświadcza, mam nadzieje ze niedługo będzie juz wszystko dobrze

Momo ależ odważna twoja mama, oby więcej takich kobiet!!!

Pati Belgia, momo1009 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co jawidze, czyli to nie byla zbiorowa schiza, zesmy te kreche za pierwszym razem wypatrzyly :) odetchnelam z ulga bo jak zobaczylam te kolejne foty rozmazane to seryjnie myslalam ze wzrok trace :P

Marnut gratulacje przeogromne :D jeszcze lipcowka bedziesz z tego wniosek? No to szafa gra, do tego czasu pewnie nie tylko groszek ci wylysieje ale epoka lodowcowa przeminie :P

Anuska ja rozumiem ze nza leczenie mozna worek zlota zaplacic, ale ty tochyba bedziesz musiala ze studni diamenty zaczac wykopywac jak sie zdecdydujesz na taka droga opcje :/

Blondik, czemu smutasz od rana?

marnut, Anuśka, ara, momo1009 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    1. http://www.gravita.info.pl/
    2. http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/cennik/
    3.http://www.salvemedica.pl/klinika-leczenia-nieplodnosci/cennik-leczenia.html

Na szybko znalazłam 3 w Łodzi, ceny dużo bardziej przystępne
    Na stronie wszystkie mają lepsze ceny a w rzeczywistości okazuje się jak w Gamecie że cały cennik o 100zł wyżej :( Muszę popytać ludzisków jakichś... Bo to moim zdaniem najlepsze źródło informacji.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, bol kolana to pewny objaw ciazowy!
    A tak na serio, to nic do samej @ nide jest pewne!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku załóż wątek tutaj "klinika niepłodności Łódź-Częstochowa, którą polecacie"
    zobacz może jakieś inne kobietki się odezwą???

Anastazjaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Katjuszka a jak u Ciebie??? wszystko ok?
    Kochana dziękuję ze pytasz.. . W miarę ok wszystko. Mam jakiś problem z zoladkiem boli mnie podczas jedzenia i będę miała gastroskopie, a co do spraw rodzinnych to do dupy ale nie chcę o tym mówić :) a jak Konstancja? I Ty się czujesz?

Malenq lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rzeczy powinny być refundowane, nie rozumiem naszego systemu zdrowotnego, przecież posiadanie dziecka jest cudem a nie luksusem.... Eh

Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Marnut, gratulacje!!!!

Wczoraj wróciłam o 22, więc już tu nie wchodziłam, tylko wykorzystałam męża, a co :P
    Później fajnie mi się zasnęło :)

Ale sen był dość kiepski... śniła mi się moja babcia, która nie żyje. To był dziwny sen, bo odbywał się jej pogrzeb, ja niosłam urnę z jej prochami. A jak wróciliśmy do domu to pogotowie wprowadziło babcię na krzesełku. A ja do mamy: jak to możliwe? No i mama stwierdziła, że babcia tylko częściowo była pochowana, bo nie umarła w 100%. Coś takiego dziwnego. Obudziłam się i zasnąć nie mogłam... a jak już zasnęłam to śniło mi się przygotowywanie do tego kolejnego, prawdziwego pogrzebu... i później jeszcze byłam sama gdzieś w jakimś domku, przychodzili do mnie jacyś znajomi, nieznajomi też... i mnie chcieli okraść z pieniędzy. I w portfelu śniło mi się, że mam banknot 500-złotowy... aż się boję pomyśleć, co może znaczyć taki sen...

Pati, doskonale Cię rozumiem. Ja też ostatnio mam takie dni, że zostawiłabym męża samego w domu i wyjechała na 2-3 dni. I chyba tak zrobię...
    O matko..faktycznie dziwne sny..ja spalam dziś malo, ale też mialam dziwny sen..
    Śniło mi sie, ze siedzialam z kolezanką z podstawówki w maluchu. Jechałyśmy tyłem po mega stromej górze a nad nami sturlał się ogromny głaz, który podskakiwał i mialam wrażenie, że spadnie na nas i nas zmiażdzy i tak kilka razy..też się obudziłam, z bólem brzucha i skutek jest taki, że juz nie mogłam zasnać, a tempka mi spadła..moze dziś jest właściwa owualacja skoro wczoraj na testach był plusik :)
    Dziś jedziemy odwiedzić babcie, która ostatnio ma się corazgorzej ;(
    W zeszłym roku rak jelita i operacja( dokładnie w listopadzie)
    A w sierpniu mini wylew...maskara...
    Buziaki dziewczyny

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ale u nas swietojebliwi wola gadac bzdury o sztanskim in vitro, zamiast wspierac pary z oroblemami. Politycy maja w dupie chyba ze ida wybory, a panstwowa sluzba zdrowia ledwo zipie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:00

Lena83, marnut, Anastazjaaa, momo1009 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Kochana dziękuję ze pytasz.. . W miarę ok wszystko. Mam jakiś problem z zoladkiem boli mnie podczas jedzenia i będę miała gastroskopie, a co do spraw rodzinnych to do dupy ale nie chcę o tym mówić :) a jak Konstancja? I Ty się czujesz?
    Wspieram mocno, gastroskopia to nic przyjemnego, ale jak mus to mus

Katjaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Anastazja ale u nas swietojebliwi wola gadac bzdury o sztanskim in vitro, zamiast wspierac pary z oroblemami. Politycy maja w dupie chyba ze ida wybory, a panstwowa sluzba zdrowia ledwo zipie :/
    I to jest przykre i dolujace.
    A najbardziej irytuje ze nic nie da się z tym zrobić, każdy wie ze tak jest i nic nie może zrobić.....

Laski ale macie wyjechane sny ;)

Asiula86 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi sie nie chce na te wybory ale pojde zagłosować na mniejsze zło.
    Rozgrywa sie pomiedzy głosowaniem na tych co chca u nas kopalnie i na tych co nie chca.
    Ja chce bo to nowe szanse na rozwój i prace a turaj nic sie nie dzieje i o prace trudno.

A co do in vitro to ja sie jakos pogodzic nie moge z tym ze ono nie jest refundowane z materiałem dawcy np kiedy np facet nie ma plemników. Nie dosc ze los w taka pare uderza tym brakiem plemników to jeszcze procedura im o tym boleśnie przypomina ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Groszku załóż wątek tutaj "klinika niepłodności Łódź-Częstochowa, którą polecacie"
    zobacz może jakieś inne kobietki się odezwą???
    Oprócz OF - jeszcze na Kafeterii i Bocianie :).

Przykro mi, że to takie drogie wszystko :(. Słuchaj, a czy nie wystarczy zrobić badanie nasienia Małżowi, walnąć sobie badania w 3dc - progesteron, estradiol, tsh z ft3 i ft4, FSH (czy AMH - ocena rezerwy jajnikowej), wydrukować swoje wykresy, zanotowac zioła co brałaś i z tym uderzyć do lekarza co się zna na niepłodności - niekoniecznie od razu kliniki. Powiedzieć czego sobie życzysz - CLO, Pregnyl i luteina oraz monitoring cyklu :D. Jak przez 3 m-ce nie będziesz w ciąży, może dopiero wtedy warto rozważyć klinikę niepłodności?

Taka luźna myśl tylko w ramach "burzy mózgów" ;).

Malenq lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - przeciez Wy sie do rządowego in vitro nadajecie ...
    Zastanów sie nad tym bo program nie trwa wiecznie a jak zgłosicie sie teraz to sie zalapiecie.

InVitro.gov.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:10

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka - przeciez Wy sie do rządowego in vitro nadajecie ...
    Zastanów sie nad tym bo program nie trwa wiecznie a jak zgłosicie sie teraz to sie zalapiecie.

InVitro.gov.pl
    A o czym Ty piszesz??? Że do refundowanego??? A co trzeba spełnić żeby się nadawać?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka zobacz na stronie ktora podalam.
    Tam sa warunki ....
    Ja na Waszym miejscu nie zastanawiałabym sie ani minuty.
    Wszystko jest refundowane - wszystkie badania i procedura.

Trzeba udowodnić tylko rok albo dwa zależnie od przypadku leczenia sie a to nie jest problem duzy.

Chodzi o czas bo program nie jest wieczny a jest o co walczyć moim zdaniem.
    Pewnie Ania84 jest ekspertem tematu ale na stronie tez duzo mozna wyczytać.

marnut lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    :D
    Ja na żywo widzę ładnie drugą kreskę, nie muszę się jej doszukiwać jak ostatnio, także oficjalnie potwierdzam: jeg er gravid :D!!!! :D.

:D To ja tu prawie po poludniu zagladam i co widze ? widze ze mamutek wreszcie nareszcie :D zaakceptowal swoją drugą kreske :D Nie przestalam w ciebie wierzyc !
    Gratulacje kochaniutka :* no to teraz razem mdlosci bedziemy mialy xD no i chyba lipcoweczka z ciebie ? : )

Anuśka -> prosze :*
    http://refundacjainvitro.pl/

Anuśka, marnut lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja współczuję gastro.........przechodziłam przez to badanie rok temu, nic przyjemnego, ale da się przeżyć....i wtedy mi tego helicobactera wykryli....
    życzę aby sprawy rodzinne się wyprostowały skarbie:)
    zasługujesz na spokój, po tym dziwnym i poplątanym półroczu.....

marnut, Katjaa lubią tę wiadomość

‹‹ 2929 2930 2931 2932 2933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ