X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dziewczyny czy macie może jakieś doświadczenia związane z Klinikami Gameta? Znalazłam taką niedaleko, to jest klinika leczenia niepłodności. I chyba zamiast szukać nowego gina to pojedziemy z małżem właśnie tam. Ale chciałabym najpierw usłyszeć kilka opinii od kogoś kto się tam leczył, bo ceny są lekko odstraszające :/
    Decyzja słuszna, choć nie jestem w stanie pomóc co do opinii - może tylko tyle, że tym co w necie można przeczytać nie należy się sugerować. Jakieś 4 lata temu przyjaciel mojego męża stał się właścicielem dużej prywatnej kliniki stomatologicznej i od razu miał tel z "FIRMY", że za określoną sumę co m-c "FIRMA" zobowiązuje się do zamieszczania X pozytywnych opinii w necie oraz zobowiązuje się udzielać 5 odpowiedzi pozytywnych na każdy 1 negatywny komentarz :/. Od tej pory czytam opinie w internecie z przymrużeniem oka.
    Rozumiem, że żadnej tańszej w pobliżu nie ma? Zawsze możecie pójść na 1szą wizytę i zobaczyć, jakie wrażenie odniesiecie - czy warto iść tą ścieżką, czy naciągają na kasę.

Odwołuję, !@#$%^%$#@, ODWOŁUJĘ!!! ILE SOBIE ŻYCZĄ???!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:51

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ile???
    No to sporo... ja w Inviccie za wizytę płacę 120 zł i w cenie mam usg.
    Pytanie, co wchodzi w skład tej konsultacji...
    No właśnie konsultacja wchodzi w skład :) Bo każde USG jest dodatkowo płatne :(

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No właśnie konsultacja wchodzi w skład :) Bo każde USG jest dodatkowo płatne :(

No to jakaś masakra... Tym bardziej, że czekają Was min. 2 konsultacje z usg w cyklu...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzzzzzzzzz Groszku ile??????????????????????????????????????????
    a możesz mi powiedzieć w jakim mieście zamierzasz się leczyć???? poszukam kobitek na belly i się popytam:)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Odwołuję, !@#$%^%$#@, ODWOŁUJĘ!!! ILE SOBIE ŻYCZĄ???!!!

No właśnie.... Jak mam wydać 50tysi na leczenie to wolę polecieć w jakiś piękny zakątek świata, pozwiedzać i adoptować jak Angelina :P I jeszcze by mi pewnie reszta została :)

marnut, Malenq, ara, LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No właśnie.... Jak mam wydać 50tysi na leczenie to wolę polecieć w jakiś piękny zakątek świata, pozwiedzać i adoptować jak Angelina :P I jeszcze by mi pewnie reszta została :)
    Na waciki, wyprawkę i małą prywatną wyspę :/.
    Może poszukaj troszkę dalej, z dojazdami, ale za to w nieco rozsądniejszej cenie :/. Grubo pojechali :D.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut gratulacje :)
    Anuśka spróbuj, zobacz, ja za każde USG w ramach monitoringu (tylko USG) płacę stówkę :( chyba takie teraz są ceny
    Swoją drogą jaki to jest potężny biznes :(

Śniło mi się, że złożyłam wypowiedzenie w pracy... hmmm ;)

Anuśka, marnut lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Boszzzzzzzzzzz Groszku ile??????????????????????????????????????????
    a możesz mi powiedzieć w jakim mieście zamierzasz się leczyć???? poszukam kobitek na belly i się popytam:)
    W okolicach Łodzi szukam. A idealnie byłoby gdyby to było między Łodzią a Częstochową :) Jakbyś mogła zapytać to będę wdzięczna :) Bo jak jeszcze raz od jakiegoś konowała usłyszę że jestem za stara, albo że mam współżyć i się nie stresować to chyba uduszę takiego gada :(

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    W okolicach Łodzi szukam. A idealnie byłoby gdyby to było między Łodzią a Częstochową :) Jakbyś mogła zapytać to będę wdzięczna :)

pytanie już zadałam, pewnie więcej odpowiedzi będzie jutro, bo wiadomo że niedziela to i mniej kobitek siedzi na forum....

Mari hejka:)

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Marnut Gratuluje..ocieraj się proszę o mnie :)
    Anuśka, Blondik tulę z całego serca..

Ja dziś mało spałam, mam taki ból podbrzusza, że nie wiem czy chodzić, czy leżeć, czy siedzieć...masakra..chyba mam zespół jelita drażliwego :(

A temp, dziś znów spadła, może jednak dziś owulacja, ale w takim stanie to ja serduszkować nie chcę..a może spróbuje :p

Miłego dnia kobietki...na troski i radości najlepsza jest czekolada :p
    Idę jeść :)

Anuśka, marnut lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo faktycznie drogo...

Mamutku jakoś mi po tym teście resztka nadziei odplynela ale dzięki za kciuki... Najgorsze ze strasznie bolą mnie (.)(.) aż się w nocy budzę.do tego brzuch (macica?)... I teraz kolano bo poszalelismy z mężem.. Jak malolaty

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. http://www.gravita.info.pl/
    2. http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/cennik/
    3.http://www.salvemedica.pl/klinika-leczenia-nieplodnosci/cennik-leczenia.html

Na szybko znalazłam 3 w Łodzi, ceny dużo bardziej przystępne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:18

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki!
    Nie ma to jak wejść i przeczytać takie wiadomości!!! Marnutku gratuluję!!! <3 :*

Malenq, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*

Marnutku to oficjalnie gratuluje juz "groszka z niedrożnego jajnika" ;)
    Widac od poczatku ze to bedzie charakterna i niezwykła osóbka dlatego zycze Wam zeby serwowała niezwykle aczkolwiek pozytywne przeżycia :*****

Pati ja zareagowałabym podobnie jak Ty. Jednak 4 dni bym nie wytrzymała i wybuchła wyrzucając wszystko co mi na sercu leży.
    Pomysł z listem jest moim zdaniem bardzo dobry. Ja sama mam taki zeszyt w ktorym zapisuje mysli ktore chce uporządkować - pomaga kiedy jestem zmieszana ....

marnut, Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Cześć dziewczyny :*

Marnutku to oficjalnie gratuluje juz "groszka z niedrożnego jajnika" ;)
    Widac od poczatku ze to bedzie charakterna i niezwykła osóbka dlatego zycze Wam zeby serwowała niezwykle aczkolwiek pozytywne przeżycia :*****

Pati ja zareagowałabym podobnie jak Ty. Jednak 4 dni bym nie wytrzymała i wybuchła wyrzucając wszystko co mi na sercu leży.
    Pomysł z listem jest moim zdaniem bardzo dobry. Ja sama mam taki zeszyt w ktorym zapisuje mysli ktore chce uporządkować - pomaga kiedy jestem zmieszana ....

Dobra - przyznam się bez bicia. Plan był taki, żeby wmówić sobie, że nic z tego nie będzie (ani w zeszłym ani w tym m-cu), bo nastawiam się na grudzień i dzięki temu wyluzować na ile się da :). Udało się na tyle, że w zeszłym m-cu przyjęłam @ ze spokojem a w tym zaszłam :).

Malenq, Nieukowa, ara, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut Ty sprytna lisico, tak oszukiwać sama siebie... :*

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjuszka a jak u Ciebie??? wszystko ok?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Dobra - przyznam się bez bicia. Plan był taki, żeby wmówić sobie, że nic z tego nie będzie (ani w zeszłym ani w tym m-cu), bo nastawiam się na grudzień i dzięki temu wyluzować na ile się da :). Udało się na tyle, że w zeszłym m-cu przyjęłam @ ze spokojem a w tym zaszłam :).

No a tu groszek tez wyłysiał i beda bliźniaki :P

marnut lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko !
    Nie wylysial tylko wyluzował ...
    Dowcipny ten moj iPhon ....

Malenq, marnut, Nieukowa, ara lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    :D.

Ja na żywo widzę ładnie drugą kreskę, nie muszę się jej doszukiwać jak ostatnio, także oficjalnie potwierdzam: jeg er gravid :D!!!! :D.
    Wielkie gratulacje
    Rosnijcie zdrowo strasznie się ciesze waszym szczęściem.
    Cóż za miły początek niedzieli

marnut lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 2928 2929 2930 2931 2932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ