X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Powiem Ci Pati ze mega silna z Ciebie babka... Podziwiam, ale przede wszystkim to Ci tego spokoju życzę żeby się poukładalo bo za dużo się dzieje na raz.
    Kochana co nas nie zabije to nas wzmocni. Spokoju nauczyło mnie życie. Cierpliwości moja choroba - hiperwentylacje, która była ciężka. Strach napędzał atak, atak napędzał strach. Taka autodestrukcja. Ale mogę powiedzieć, ze teraz jestem silna i dam sobie radę ze wszystkim...

Krokodylica, MANIEK, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mialam to samo , moj maz z ktorym jestem od wielu lat to on mnie nauczyl spokoju bo nerwowa bylam taka ze potrafilam sie bujac z godzine czasu bez powodu ehh cos z tymi policjantami jest bo moj tez policjantem byl... ale... o zmarlych nie powinno sie zle mowic wiec zakoncze ten temat .
    Dobranoc kobietki :) kolorowych snow :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ehh cos z tymi policjantami jest bo moj tez policjantem byl...
    O.o
    Moje biedne dzieci! I matka i ojciec "z branży" :/...Ogłaszam konkurs na rodzinę adopcyjną, bo mi zmarnieją diablątka :(.

Dziewczyny - dzielne jesteście, że nie pozwalacie tym trudnym początkom rzutować na obecne życie, że to Was nie determinuje <3! Wasze dzieci będą miały zupełnie inne wspomnienia, "zaklęty krąg" da się przerwać, choć wymaga to od Was niesamowitej siły! Buziaki i do jutra :)!

cati, Pati Belgia, konwalianka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty to jesteś silna babka!!!! Wzruszyła mnie historia o Twoim ojczymie, wspaniale że wziął Cię za córkę jak swoją własną. :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wróciłam z imienin i jednak nie piłam :) Jechałam na oparach i było mi super :D
    Widzę że trudne tematy tu dzisiaj wypłynęły. Pati wspieram mocno w rozmowach z mężem... A jakby rozmowa nie działała, to pamiętaj że u mnie jest studnia ;) Jeśli chodzi o ojca alkoholika to szczerze współczuję... Też takiego miałam. Co prawda mój nigdy ręki na mnie nie podniósł, ale za to pamiętam jak kazał mi przynieść z barku wódkę. Jak ją przyniosłam to siedział z nożem i tłumaczył mi że podetnie sobie żyły a wódka rozcieńczy mu krew, i szybciej się wykrwawi. Albo kazał mi kupić sznurek w sklepie. Jak wróciłam z tym sznurkiem to zaczął wiązać pętlę bo postanowił się wieszać. Byłam świadkiem jego trzech prób samobójczych. A miałam wtedy ok 10lat. I powiem Wam że bez fizycznej przemocy też można zniszczyć dziecku psychikę. Kilka lat temu faktycznie się powiesił, ale jakoś mnie to za bardzo nie obeszło... Nie wiem czy to wina traumy z dzieciństwa, czy może jestem takim egzemplarzem, który nie ma zbyt dużo uczuć....

Ale się rozwinęłam ;)
    Lepiej pójdę spać, bom ciekawa jak mi się tempka rozwinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Anuśka - psychoanalize bym Ci mogła zrobić :D, ale po co? Może wystarczy jak napiszę, że Twoja reakcja na śmierć ojca była dość typowa, wszystko z Tobą ok.

Teraz tak: na prośbę koleżanek z forum - ale przede wszystkim dlatego, że znów CHCE MI SIĘ PALIĆ i to jak diabli :/, test zrobiłam.
    Jak się tam ktoś czegoś dopatrzy, to gratuluję - może iść na "bocianie gniazdo" na łajbach :D
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9d1b4b32bc0a2dc.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3c1333380c45773.html

Ale najwyraźniej żadna torbiel to to nie jest, bo krecha jest wyraźna choć jeszcze blada, coś jak na dole tej strony:
    http://40tygodni.pl/Category/002/2,72739,Falszywie-dodatni-test-ciazowy.html

Idę spać :D! Do później!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 07:00

Pati Belgia, momo1009, cati, ara, Myszka86 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Anuśka - psychoanalize bym Ci mogła zrobić :D, ale po co? Może wystarczy jak napiszę, że Twoja reakcja na śmierć ojca była dość typowa, wszystko z Tobą ok.

Teraz tak: na prośbę koleżanek z forum - ale przede wszystkim dlatego, że znów CHCE MI SIĘ PALIĆ i to jak diabli :/, test zrobiłam.
    Jak się tam ktoś czegoś dopatrzy, to gratuluję - może iść na "bocianie gniazdo" na łajbach :D
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9d1b4b32bc0a2dc.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3c1333380c45773.html

Ale najwyraźniej żadna torbiel to to nie jest, bo krecha jest wyraźna choć jeszcze blada, coś jak na dole tej strony:
    http://40tygodni.pl/Category/002/2,72739,Falszywie-dodatni-test-ciazowy.html

Idę spać :D! Do później!
    Ufff dziękuję za stwierdzenie żem normalna :) Dobrze że jakiś profesjonalista tak twierdzi :D Bo nie byłam pewna :P
    No aparat serio nie z tej epoki :)
    Mamutku weź zafasolkuj... No weź.... Chociaż Ty... Bo u mnie dzieci w tym cyklu nie będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ufff dziękuję za stwierdzenie żem normalna :) Dobrze że jakiś profesjonalista tak twierdzi :D Bo nie byłam pewna :P
    No aparat serio nie z tej epoki :)
    Mamutku weź zafasolkuj... No weź.... Chociaż Ty... Bo u mnie dzieci w tym cyklu nie będzie :(
    Nie twierdzę, że jesteś normalna - to by była zbyt odważna i kontrowersyjna teza :D. Ale zareagowałaś normalnie i zrozumiale chyba dla wszystkich co na zajęciach z psychologii nie spali :D.

Ja na żywo widzę ładnie drugą kreskę, nie muszę się jej doszukiwać jak ostatnio, także oficjalnie potwierdzam: jeg er gravid :D!!!! Albo: MAM RAKA - to już drugi :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 08:09

Anuśka, LaRa, Anastazjaaa, Nieukowa, cati, ara lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie twierdzę, że jesteś normalna - to by była zbyt odważna i kontrowersyjna teza :D. Ale zareagowałaś normalnie i zrozumiale chyba dla wszystkich co na zajęciach z psychologii nie spali :D.

Ja na żywo widzę ładnie drugą kreskę, nie muszę się jej doszukiwać jak ostatnio, także oficjalnie potwierdzam: jeg er gravid :D!!!! Albo: MAM RAKA - to już drugi :D.
    No to świetnie :D Gratuluję :D Bardzo się cieszę :D :D :D

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut! Marnut :) co ja tu widzę??? zieloną kropkę na Twoim wykresie :) gratulacje!!!, od rana taka wspaniała wiadomość :)

marnut, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry...........

Marnutku ja już pisałam Tobie, że to nie forum okulistyczne i wzrok tutaj mamy dobry:)
    mimo zamglonych oczek JA TEŻ WIDZĘ :P
    Groszku skarbie, cieszę się że na imprezie się pobawiłaś i to bez % :)

marnut, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Marnut! Marnut :) co ja tu widzę??? zieloną kropkę na Twoim wykresie :) gratulacje!!!, od rana taka wspaniała wiadomość :)
    Jak popatrzysz w moje notatki, to zobaczysz, że od 4 dni wychodziła krecha, ale tak żałośnie blada, że ciężko mi było uwierzyć ;).

Anuśka, Malenq - dziękuję Wam bardzo, dziewczyny :)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut heheh lalalalalalal aż krzyknęłam z radości, małż podskoczył hehehe i pyta "co znowu zielona kropka na wykresie???" heheheheh skubaniec za dobrze mnie zna hehehe
    zatańczyłabym chętnie ale kostki mam jak u ludzika Michelin, a brzuch taaak ciężki, że pupy z sofy nie podniosę....ale wiedz że bardzo, bardzo bardzo się cieszę....

Anuśka, marnut, Anastazjaaa, ara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Bry...........

Marnutku ja już pisałam Tobie, że to nie forum okulistyczne i wzrok tutaj mamy dobry:)
    mimo zamglonych oczek JA TEŻ WIDZĘ :P
    Groszku skarbie, cieszę się że na imprezie się pobawiłaś i to bez % :)
    No nie piję, nie palę, to z tych przyjemniejszych rzeczy na P zostało mi pitolenie głupot :)

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszku: to się dopisuję...bo ja już nic na P :(

Anuśka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut gratulacje!!!! Ciesze sie bardzo. Teraz musisz nam tu psikac jak Cati na wykresy co by I nam sie wszystkim udalo....:-) suuuuper!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 08:32

marnut lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pati Ty to jesteś silna babka!!!! Wzruszyła mnie historia o Twoim ojczymie, wspaniale że wziął Cię za córkę jak swoją własną. :)
    W okresie dojrzewania bardzo przydalo mi sie miec ojca... wiem, ze to dziwnie brzmi ale przed tem nigdy go nie mialam... bo byl alno pijany I sie awanturowal albo go nie bylo wcale ( mowie tu o moim ojcu biologicznym) I prawde mowiac, dzieci zazdroscily sobie zabawek a ja zazdroscilam dzieciom ojcow... dziwne ale jakze prawdziwe....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marnut heheh lalalalalalal aż krzyknęłam z radości, małż podskoczył hehehe i pyta "co znowu zielona kropka na wykresie???" heheheheh skubaniec za dobrze mnie zna hehehe
    zatańczyłabym chętnie ale kostki mam jak u ludzika Michelin, a brzuch taaak ciężki, że pupy z sofy nie podniosę....ale wiedz że bardzo, bardzo bardzo się cieszę....
    Dziękuję Malenq, to naprawdę miłe co piszesz :). DO mnie jeszcze nie do końca dociera stąd umiarkowany entuzjazm :). Przeproś Małżonka w moim imieniu, że musiał aż podskoczyć z niedzielnego poranka w wyniku zapisanych wieści ;).
    Mam nadzieję, że niebawem powodów do radosnych okrzyków nas wszystkich, będzie dużo dużo więcej :D!

Anuśka - a Pożeranie dietetycznych słodyczy ;D? Pochłanianie Pysznych obiadów? Przebywanie w naszym towarzystwie? Przedrzemanie popołudnia? To wszystko zaczyna się na P :D, szukać jeszcze?

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

co ja pacze? Mamutek postanowiła zazielenić w końcu swój wykresik!!! Gratulacje!!!!!
    Fakt, ze aparat masz z czasów mamucich ale wybaczam :)

Spokojnej ciąży :)

Anuśka, marnut, cati, ara, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Pati mialam to samo , moj maz z ktorym jestem od wielu lat to on mnie nauczyl spokoju bo nerwowa bylam taka ze potrafilam sie bujac z godzine czasu bez powodu ehh cos z tymi policjantami jest bo moj tez policjantem byl... ale... o zmarlych nie powinno sie zle mowic wiec zakoncze ten temat .
    Dobranoc kobietki :) kolorowych snow :*
    Kochana tez musialam pracowac nad soba przez wiele lat I uczyc sie spokoju. Jestem bardzo emocjonalna. Ciezko bylo I do tej pory czasem bywa ale walcze dalej zeswoimi demonami ale chyba kazdy jakies je ma.... moj ojciec jeszcze zyje, to znaczy tak mi sie wydaje, ale nie mam z nim kontaktu.Nawet jak bylam w Polsce 2 lata temu to poszlam do notariusza, zeby jeszcze za zycia ojca zrzec sie majatku a raczej dlugu bo ma ogromny I nie chcialabym go splacac ale nuestety okazalo sie, ze musi ojciec podpisac papiery, aiec mowie, ze on jest alkoholikiem I go nie znajde wiec notariusz powiedzial, ze mam w razie co 3 miesiace od smierci ojca...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 2926 2927 2928 2929 2930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ