X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ma racje , ja tez z tej strony widzę te sytuacje.

zaczynam miec watpliwosci odnosnie lotu na swieta , zastanawialam sie czy moge? to bedzie 11-12 tydz i czy to nie zaszkodzi.. ?ktoras z was latala?

Ania_84, Pati Belgia lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

zaczynam miec watpliwosci odnosnie lotu na swieta , zastanawialam sie czy moge? to bedzie 11-12 tydz i czy to nie zaszkodzi.. ?ktoras z was latala?
    cati a moze idz do lekarza i zapytaj sie - wydaje mi sie ze wieksze zagrozenie jest na poczatku I trym.,..ale moge sie mylic .. :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - <3 sytuacja trudna dla Was obojga. Jeśli Twój mąż był do tej pory przyzwyczajony do tego, że Ty wszystko w domu ogarniasz - to nagły nawał obowiązków, który zwalił mu się na głowę go przeraża - i traktuje to tak, że Ty zaniedbujesz jego, dziecko i dom, bo to on nagle musi się zająć dużo większą ilością rzeczy niż wcześniej. :( Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, bo Ty nadal ogarniasz dużo, ale on to tak odczuwa :/.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Nie chcę tu podważać słów Ani, ale z tego co wiem większość linii lotniczych wymaga od ciężarnej "zezwolenia na lot" od lekarza po 36tyg ciąży, wcześniej można latać do woli :).

cati lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie chcę tu podważać słów Ani, ale z tego co wiem większość linii lotniczych wymaga od ciężarnej "zezwolenia na lot" od lekarza po 36tyg ciąży, wcześniej można latać do woli :).
    ale ja nic nie znaegowalam :)
    wiem tylko ze tych pierwszych tyg chodzilo o zmiane cisnienia ale to jakos na przelomie 7 tyg :) tak pamietam ze mojej siostrze ginek mowil.. zreeszta oan latala chyba jeszcze w 24 tyg :)

cati lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to wyniki mego męża całkiem dobre...tylko CRP ma bardzo podwyższone i Linfocyty poniżej normy...wydaje mi się, że to skutek jego ostatnio miał bóle brzucha, wymioty..jakieś zatrucie.
    Usiadłam w końcu. Kręgosłup i jelita bolą, test owul..jest tak mocno wybarwiony, ze hoho nic tylko brac sie do roboty :)

Ania_84, momo1009 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej no to wyniki mego męża całkiem dobre...tylko CRP ma bardzo podwyższone i Linfocyty poniżej normy...wydaje mi się, że to skutek jego ostatnio miał bóle brzucha, wymioty..jakieś zatrucie.
    Usiadłam w końcu. Kręgosłup i jelita bolą, test owul..jest tak mocno wybarwiony, ze hoho nic tylko brac sie do roboty :)
    skoro ma podwyzszone cRP a limocyty ponizej tzn ze walczy z jakas infekcja.. tak kojarze

Misi@ lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no ogolnie pytalam ale wiesz jak to jest z nroweskimi lekarzami - tak tak pani leci nic nie bedzie :P wolalam was spytac wiem ze od 2 trym jest najbezpieczniej :) a to prawie 2 trym wiec chyba mozna :P

latac bede tez w maju to bedzie 32 tydz i chyba juz wtedy wlasnie te zaswiadczenie bedzie potrzebne co mamuutek mowilas.

opedzlowalam paczke skittlesow- boze jak jauwielbiam te cukierki teraz to dopiero bede tecza rzygala i srala jak ta zyrafa w reklamie xD

ps termin mi sie zmienil na 8 lipiec. ... eeee ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:05

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek , Mamut :D ide ogldac was wlasnie sie zaczyna epoka lodowcowa 3 ;D cos co miski lubia najbardziej :D

marnut, cati, MANIEK, momo1009 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mieliśmy o tym na zajęciach..mężczyźni zupełnie inaczej pojmują chorobę dziecka, bo są inaczej skonstruowani. prowadząca opiekę palitywną mówiła, ze trzeba o tym pamiętać, że potrzebują seksu...nie wspomne jakie historie nam opowiadała, bo nie ma sensu.
    Oni poprostu nie są nauczeni okazywania uczuć i to ich wszytkoprzerasta. Porozmawiajcjie o swoich potrzebach, ale na spokojnie, może to pomoże?

Edit; I być może to też z troski o Ciebie, bo widzi, ze jesteś zmęczona i nie masz sił. Może nie wie jak Ci to okazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:46

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdzichu jest the best...moja siostra nawet na swoje dzieci mówi oposki ;p

• cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj na ktorym kanale ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Wybacz Psotko, ale klaps jest dla mnie absolutnie niewspółmierny do bicia i jak to nazwałaś "przemocy fizycznej". Nie rozumiem naprawdę jak można porównywać dziecko skatowane i leżące na OIOMie do dziecka, które dostało klapsa w tyłek na opamiętanie :/. To jakby porównywać to, że facet uśmiechnie się do Ciebie na ulicy - z gwałtem w krzakach :/.
    Jak pisałam wyżej - klaps jest dla mnie formą skarcenia tak samo dobrą/niedobrą jak klęczenie w kącie czy postawienie szlabanu na komputer. To też możesz nazwać przemocą, bo jest to wymuszenie na dziecku określonego zachowania wbrew jego woli i metodami dla niego nieprzyjemnymi. Niestety - wychowanie polega na stawianiu granic i egzekwowaniu ich przestrzegania, metodami uznanymi przez rodzica za skuteczne (o ile nie powodują uszczerbku na zdrowiu dziecka).
    A właśnie dlatego, że dziecko jest od nas mniejsze - oczekuje od nas jasnego ustawienia granic, bo w tych granicach czuje się bezpiecznie. I czy ustanowisz je za pomocą klęczenia w kącie czy klapsa - Twoja rodzicielska wola.
    PS. Chciałabym zobaczyć człowieka, który SKUTECZNIE wytłumaczy rocznemu dziecku, że bawienie się kurkami z gazem i bieganie pośrodku ulicy jest niepożądane, lub spowoduje, że dziecko zrozumie zależność bawienie się kurkami = stanie w kącie (i jak je tam zatrzyma) :).

No wiec skoro klaps to nie przemoc to walniecie partera na przyklad w plecy albo lekkie w twarz tez nie, przeciez to nie to samo co skatowanie kogos.
    Rocznemu dziecku nie da sie niczego wytlumaczyc, trzeba je sadze skutecznie i cierpliwie powstrzymywac a jak troszke podrosnie tlumaczyc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No wiec skoro klaps to nie przemoc to walniecie partera na przyklad w plecy albo lekkie w twarz tez nie, przeciez to nie to samo co skatowanie kogos.
    Rocznemu dziecku nie da sie niczego wytlumaczyc, trzeba je sadze skutecznie i cierpliwie powstrzymywac a jak troszke podrosnie tlumaczyc.
    Nie, nie uważam za przemoc to, że mój Małż klepnie mnie po tyłku :D. Jak mnie poklepie po plecach to też nie jest dla mnie przemoc ;). Nie czuję się ani upokorzona ani skatowana :).
    Ale wiem do czego pijesz Psotko i odsyłam jeszcze raz do moich wcześniejszych postów - mój mąż nie ma za zadanie mnie wychowywać i egzekwować ode mnie zachowania społecznie akceptowalne :/.

cati, Ania_84, Asiula86 lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Maniek , Mamut :D ide ogldac was wlasnie sie zaczyna epoka lodowcowa 3 ;D cos co miski lubia najbardziej :D

Tez oglądam :)
    Ps Mamutku Ty nic się nie zmieniasz 3 cia część i wciąż taka ładna :)
    Nono i żadnych kanarkow.. Wiadomo dlaczego..
    Miałam.kiedyś chomika i pewnego dnia trzymałam go na dłoni iii moja mama włączyła odkurzacz bo sprzatala i ten dziad mnie ugryzl w palca ii ja odruchowo strzepnelam ręką i niestety chomik zginął tragicznie... Więcej żadnych małych zwierząt... Tylko pies

cati lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie, nie uważam za przemoc to, że mój Małż klepnie mnie po tyłku :D. Jak mnie poklepie po plecach to też nie jest dla mnie przemoc ;). Nie czuję się ani upokorzona ani skatowana :).
    Ale wiem do czego pijesz Psotko i odsyłam jeszcze raz do moich wcześniejszych postów - mój mąż nie ma za zadanie mnie wychowywać i egzekwować ode mnie zachowania społecznie akceptowalne :/.

A Grey? ... Hm Czarnula mówiła ze jest fajnie.musze mojego t namówić na przeczytanie tej książki

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    A Grey? ... Hm Czarnula mówiła ze jest fajnie.musze mojego t namówić na przeczytanie tej książki
    Co kto lubi, dla mnie Grey za delikatny ;).

MANIEK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ejjj na ktorym kanale ?
    Polsat jeśli chodzi o Epokę loddowcową :p

cati lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati przeczytałam, ale już nie mogę za wiele napisać, bo zbieramy się jeszcze na zakupy.
    No przegina ten Twój małż i tyle. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to spakować się i wyjechać bez słowa na jakiś czas jak w starej "Komedii małżeńskiej", tak żeby odczuł co znaczy kiedy kobieta naprawdę przestaje się zajmować domem i dzieckiem. Ale raz że to mało wykonalne (nie zostawisz przecież brata i małego Marcelka), a dwa że pewnie w rzeczywistości nie tędy droga.

Spróbujcie pogadać na spokojnie i powiedz mężowi to co nam, zastrzegając żeby Ci nie przerywał dopóki nie skończysz :). Powodzenia Wam życzę :*
    Momo i właśnie w pierwszym momencie tak pomyślałam, żeby rzucić to wszystko i poprostu wyjechać w góry chociaż na 2 dni ( mam tylko 180 km) ale tak jak napisałaś, mimo wszystko moje poczucie odpowiedzialności za wszystko i wszystkich nie pozwoliłoby mi na takie posunięcie... A szkoda, bo powinnam tak zrobić....

momo1009, Asiula86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Pati wybacz ze sie wtrace no ale dodalas wpis na forum to sie wypowiem. Wypowiem sie tylko po tym jednym wpisie twoim.
    Obiecalas mezowi, ze sobie pospi jesli obejzycie serial. Zgodzil sie a ty go rano obudzilas i chcialas zeby zrobil ci sniadanie do lozka. Troche nie fair.
    Po drugie to lozko to chyba wasze wspolne jest a nie tylko twoje? A moze chcial przeprosic?
    Ja rownież jak Ania uważałam, ze 9:30 to nie tak wczesna pora, zważając na to, ze ja ostatnio prawie nie sypiam. Ale tak jak napisała Ania jestem teraz w ciężkiej sytuacji wiec może poprostu, nie chcąc być nie miła dla Ciebie, płomień , jesli pozwolisz, Twoja wypowiedz, bo chyba nie jesteś w temacie tego co sie w moim życiu teraz dzieje....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 2924 2925 2926 2927 2928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ