My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim
Ja właśnie zjechałam po pracyNakupiłam z tonę słodyczy, bo w sobotę 18tka mojego "młodego" i zjedzie cała rodzinka, więc pomyślałam, że zrobię takie woreczki mikołajowe ze słodyczami i porozdaję dzieciarni
W końcu to będą Mikołajki
No i zabieram się za planowanie imprezy, bo sporo pracy przede mną
cati, MANIEK, marnut, Blondik lubią tę wiadomość
-
Maniek - wspolczuje takiego ginekologa.... ale prawda jest taka ze wiekszosc z nich taka jest
dopoki nie placisz za wizyte to wredne jest i jak by mogl to by ugryzl....
Pati - dopiero zajrzalam na fb , moge nie smialo pogratulowac? :*** nawet nie wiesz jak sie ciesze !
Blondik - u ciebie tez ladnie to wyglada -
cati wrote:Maniek - wspolczuje takiego ginekologa.... ale prawda jest taka ze wiekszosc z nich taka jest
dopoki nie placisz za wizyte to wredne jest i jak by mogl to by ugryzl....
Pati - dopiero zajrzalam na fb , moge nie smialo pogratulowac? :*** nawet nie wiesz jak sie ciesze !
Blondik - u ciebie tez ladnie to wygladacati lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Hej wszystkim
Ja właśnie zjechałam po pracyNakupiłam z tonę słodyczy, bo w sobotę 18tka mojego "młodego" i zjedzie cała rodzinka, więc pomyślałam, że zrobię takie woreczki mikołajowe ze słodyczami i porozdaję dzieciarni
W końcu to będą Mikołajki
No i zabieram się za planowanie imprezy, bo sporo pracy przede mną
Anuśka lubi tę wiadomość
-
No to się nasprzątałam kuchnia, łazienka:) na dziś dość teraz relax i kakao
jakoś tak mnie naszło
Anuśka to wytrwałości w planowaniu imprezy i swoją drogą super pomysł jednak Mikołajki zobowiązująaaaa w intermarche są pyszne mikołajki karmelowe jak ktoś lubi...a ja i moja Zoośka najwyraźniej uwielbiamy
Coś Blondik długo testujealbo nie wie jak fotkę testu wstawić
-
Ania_84 wrote:Maniek ale specjalilsta.. to zes w ciazy to ty wiesz
Ania ja powiem szczerze że przygotowana byłam na to że nie będzie super duper miło ale nie powiem zaskoczył mnie tym swoim milczeniem...pytam go " czy jest przeciwwskazanie do współżycia?" a on mówi: jak się nic nie dzieje to nie ma" no to ja myśle sobie zaraz mu tą pałą od usg przywalę ale grzecznie mówię : no to właśnie pytam pana dr bo ja się nie znam, nie mam dzieci" on mówi: yyyy to nie ma ....aaaaaaaaaaa ogólenie powiem Wam że śmiać mi się chce z tego gościa ALE bardzo współczuję kobietom które nie jest stać na prywatnego lekarza i są zdane na takich buraków...przeciez on mnie nie zapytał ani o cytologię, o choroby w ogóle nic a nic.
Anuśka to Cie wyzwanie czeka bo sobota tuż tużi fajny pomysł z cuksami dla dzieci
Anuśka lubi tę wiadomość
Maniek
-
MANIEK wrote:Ania ja powiem szczerze że przygotowana byłam na to że nie będzie super duper miło ale nie powiem zaskoczył mnie tym swoim milczeniem...pytam go " czy jest przeciwwskazanie do współżycia?" a on mówi: jak się nic nie dzieje to nie ma" no to ja myśle sobie zaraz mu tą pałą od usg przywalę ale grzecznie mówię : no to właśnie pytam pana dr bo ja się nie znam, nie mam dzieci" on mówi: yyyy to nie ma ....aaaaaaaaaaa ogólenie powiem Wam że śmiać mi się chce z tego gościa ALE bardzo współczuję kobietom które nie jest stać na prywatnego lekarza i są zdane na takich buraków...przeciez on mnie nie zapytał ani o cytologię, o choroby w ogóle nic a nic.
Anuśka to Cie wyzwanie czeka bo sobota tuż tużi fajny pomysł z cuksami dla dzieci
Serdecznie gratuluję!!!
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki! Mała przerwa w pracy na OVU
Widzę małe słodkie zamieszanie... Pati i Blondik, kciuki!!! Niech się dzieje
Ja czekam posłusznie, ale jeśli do jutra rana nic się nie zadzieje to zatestuję... Średnio to widzę, ale próbuję jeszcze wykrzesywać cienie dobrych myśli.
Dobrego dnia!Smoczyca1, MANIEK, momo1009, Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja już dzisiaj nie będę narzekała na moją gin. Dzisiaj była miła i ogólnie spoko. Kazała się zapisać do siebie na monitoring pod koniec marca. Także tempkę z przyzwyczajenia pomierzę do końca cyklu, a potem spokój do marca.
marnut lubi tę wiadomość
-
Kropka_1 wrote:Hej dziewczynki! Mała przerwa w pracy na OVU
Ja czekam posłusznie, ale jeśli do jutra rana nic się nie zadzieje to zatestuję... Średnio to widzę, ale próbuję jeszcze wykrzesywać cienie dobrych myśli.
Dobrego dnia!
A i tak twarda jesteś że wytrzymujesz to napięcie ja chyba bym nie wytrzymałaKropka_1 lubi tę wiadomość
-
Kropka_1 wrote:Hej dziewczynki! Mała przerwa w pracy na OVU
Dobrego dnia!
Maniek idź w piz@u z takim lekarzem... Dobrze że masz prywatnegoKropka_1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:to rzeczywiście bez pytania powinien Ci cytologię zrobić i zlecić resztę badać grupę krwi, toxo itd. a swoją drogą to gratuluję gdzieś mi to wcześniej umknęło
Serdecznie gratuluję!!!
Smoczyca, naprawdę w 6tc zlecił Ci lekarz takie badania? Pytam, bo 2 ciąże prowadziłam na NFZ i naprawdę nie miałam na co narzekać (z USG i wszystkimi badaniami włącznie). Ale lekarz zlecił badania dopiero wtedy, jak zobaczył bijące serce - czyli po 8tc.
Teraz poszłam prywatnie i lekarz też nie zlecił żadnych badań. Owszem, potwierdził, że jest zarodek, ale kazał przyjść 16.12 na wizytę i jeśli będzie biło serduszko, położy mnie do szpitala, żeby wykonać wszystkie badania (bezpłatnie).
MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Smoku, uwierz, że targały mną skrajne emocje dziś rano
Niestety mega się spieszyłam więc udało mi się niechcący oprzeć pokusie
Dziś Mąż wraca z delegacji więc w razie czego jutro rano mógłby się ze mną ucieszyć gdyby cos miało się wykluć... Nie nakręcam się na razie.
Smoczyca1 wrote:Kciukam
A i tak twarda jesteś że wytrzymujesz to napięcie ja chyba bym nie wytrzymałaNieukowa lubi tę wiadomość
-
O fajnego masz w takim razie gina Marnut. Mi ten z nfz kazał sie umówić cyt: "grubo po nowym roku" nie mówiąc o żadnych badaniach, a gin prywatna wypisała mi jakie badania kiedy mam zrobić i umówiła na wizytę jeszcze w grudniu. Także co lekarz to obyczaj no ale jak Ty jesteś już po dwóch ciążach to też wiesz co i kiedy robić. Ja się wspomagam troche tym co Wy tutaj piszecie.
Kropka trzymam kciuki:)Kropka_1 lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyMiałam, Maniek, niestety miałam
. Nie dość, że ja się przeprowadziłam 50km dalej, to on ze swoją praktyką przeniósł się 30-40km w drugą stronę. Także ze 100km teraz nas dzieli a ja nie będę tyle do lekarza dojeżdżać, tym bardziej jak rzygam tęczą jak dzień długi
. Dziewucha jak nic
!
Ale rzeczywiście trafiłaś i na gbura i na rutyniarza. Przykro się tego słucha tym bardziej, że ja mam pozytywne doświadczenia i chciałabym bronić tych NFZtowych lekarzy - ale czasem się nie da. Są lekarze z powołania i ci zawsze będą uprzejmi i zainteresowani nieważne gdzie i za ile przyjmują, a są tacy których tylko kasa przekona do uprzejmości względem pacjenta
.
W każdym razie badaniami możesz się nie martwić - mi żaden lekarz nie zlecał ich tak wcześnie.