X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Ja właśnie zjechałam po pracy :) Nakupiłam z tonę słodyczy, bo w sobotę 18tka mojego "młodego" i zjedzie cała rodzinka, więc pomyślałam, że zrobię takie woreczki mikołajowe ze słodyczami i porozdaję dzieciarni :) W końcu to będą Mikołajki :) No i zabieram się za planowanie imprezy, bo sporo pracy przede mną :D

cati, MANIEK, marnut, Blondik lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek - wspolczuje takiego ginekologa.... ale prawda jest taka ze wiekszosc z nich taka jest :/ dopoki nie placisz za wizyte to wredne jest i jak by mogl to by ugryzl....

Pati - dopiero zajrzalam na fb , moge nie smialo pogratulowac? :*** nawet nie wiesz jak sie ciesze !:) <3

Blondik - u ciebie tez ladnie to wyglada :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Maniek - wspolczuje takiego ginekologa.... ale prawda jest taka ze wiekszosc z nich taka jest :/ dopoki nie placisz za wizyte to wredne jest i jak by mogl to by ugryzl....

Pati - dopiero zajrzalam na fb , moge nie smialo pogratulowac? :*** nawet nie wiesz jak sie ciesze !:) <3

Blondik - u ciebie tez ladnie to wyglada :)
    Na 17:15 mam gina:-)

cati lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej wszystkim :)
    Ja właśnie zjechałam po pracy :) Nakupiłam z tonę słodyczy, bo w sobotę 18tka mojego "młodego" i zjedzie cała rodzinka, więc pomyślałam, że zrobię takie woreczki mikołajowe ze słodyczami i porozdaję dzieciarni :) W końcu to będą Mikołajki :) No i zabieram się za planowanie imprezy, bo sporo pracy przede mną :D
    Anusia zycze glowy pelnej pomyslow:-)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się nasprzątałam kuchnia, łazienka:) na dziś dość teraz relax i kakao :D jakoś tak mnie naszło ;)
    Anuśka to wytrwałości w planowaniu imprezy i swoją drogą super pomysł jednak Mikołajki zobowiązują ;) aaaa w intermarche są pyszne mikołajki karmelowe jak ktoś lubi...a ja i moja Zoośka najwyraźniej uwielbiamy :)
    Coś Blondik długo testuje :) albo nie wie jak fotkę testu wstawić ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ale specjalilsta.. to zes w ciazy to ty wiesz :P

MANIEK, momo1009 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej byłam wczoraj na beta HCG wynik wuszedł 35,o mlU/ml tzn. że jestem w 3 tyg. Czy to nie za niski wynik ?

Smoczyca1, MANIEK, momo1009, Misi@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    hej byłam wczoraj na beta HCG wynik wuszedł 35,o mlU/ml tzn. że jestem w 3 tyg. Czy to nie za niski wynik ?
    No to koleżanko wielkie gratki :)
    Nie panikuj ja miałam 41,57 i jest wszystko ok więc tylko spokojnie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    No to koleżanko wielkie gratki :)
    Nie panikuj ja miałam 41,57 i jest wszystko ok więc tylko spokojnie :)

dzięki :) Super :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Maniek ale specjalilsta.. to zes w ciazy to ty wiesz :P

Ania ja powiem szczerze że przygotowana byłam na to że nie będzie super duper miło ale nie powiem zaskoczył mnie tym swoim milczeniem...pytam go " czy jest przeciwwskazanie do współżycia?" a on mówi: jak się nic nie dzieje to nie ma" no to ja myśle sobie zaraz mu tą pałą od usg przywalę ale grzecznie mówię : no to właśnie pytam pana dr bo ja się nie znam, nie mam dzieci" on mówi: yyyy to nie ma ....aaaaaaaaaaa ogólenie powiem Wam że śmiać mi się chce z tego gościa ALE bardzo współczuję kobietom które nie jest stać na prywatnego lekarza i są zdane na takich buraków...przeciez on mnie nie zapytał ani o cytologię, o choroby w ogóle nic a nic.

Anuśka to Cie wyzwanie czeka bo sobota tuż tuż:) i fajny pomysł z cuksami dla dzieci

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Ania ja powiem szczerze że przygotowana byłam na to że nie będzie super duper miło ale nie powiem zaskoczył mnie tym swoim milczeniem...pytam go " czy jest przeciwwskazanie do współżycia?" a on mówi: jak się nic nie dzieje to nie ma" no to ja myśle sobie zaraz mu tą pałą od usg przywalę ale grzecznie mówię : no to właśnie pytam pana dr bo ja się nie znam, nie mam dzieci" on mówi: yyyy to nie ma ....aaaaaaaaaaa ogólenie powiem Wam że śmiać mi się chce z tego gościa ALE bardzo współczuję kobietom które nie jest stać na prywatnego lekarza i są zdane na takich buraków...przeciez on mnie nie zapytał ani o cytologię, o choroby w ogóle nic a nic.

Anuśka to Cie wyzwanie czeka bo sobota tuż tuż:) i fajny pomysł z cuksami dla dzieci
    to rzeczywiście bez pytania powinien Ci cytologię zrobić i zlecić resztę badać grupę krwi, toxo itd. a swoją drogą to gratuluję gdzieś mi to wcześniej umknęło ;) Serdecznie gratuluję!!! :)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Mała przerwa w pracy na OVU ;)
    Widzę małe słodkie zamieszanie... Pati i Blondik, kciuki!!! Niech się dzieje :)

Ja czekam posłusznie, ale jeśli do jutra rana nic się nie zadzieje to zatestuję... Średnio to widzę, ale próbuję jeszcze wykrzesywać cienie dobrych myśli.

Dobrego dnia!

Smoczyca1, MANIEK, momo1009, Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już dzisiaj nie będę narzekała na moją gin. Dzisiaj była miła i ogólnie spoko. Kazała się zapisać do siebie na monitoring pod koniec marca. Także tempkę z przyzwyczajenia pomierzę do końca cyklu, a potem spokój do marca.

marnut lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:

Ja czekam posłusznie, ale jeśli do jutra rana nic się nie zadzieje to zatestuję... Średnio to widzę, ale próbuję jeszcze wykrzesywać cienie dobrych myśli.

Dobrego dnia!
    Kciukam :)
    A i tak twarda jesteś że wytrzymujesz to napięcie ja chyba bym nie wytrzymała :)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:

Dobrego dnia!
    Dzisiaj już nie będę miała czasu ale jutro rano zaglądnę i myślę że zobaczę same pozytywne testy :D

Maniek idź w piz@u z takim lekarzem... Dobrze że masz prywatnego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    to rzeczywiście bez pytania powinien Ci cytologię zrobić i zlecić resztę badać grupę krwi, toxo itd. a swoją drogą to gratuluję gdzieś mi to wcześniej umknęło ;) Serdecznie gratuluję!!! :)

Smoczyca, naprawdę w 6tc zlecił Ci lekarz takie badania? Pytam, bo 2 ciąże prowadziłam na NFZ i naprawdę nie miałam na co narzekać (z USG i wszystkimi badaniami włącznie). Ale lekarz zlecił badania dopiero wtedy, jak zobaczył bijące serce - czyli po 8tc.
    Teraz poszłam prywatnie i lekarz też nie zlecił żadnych badań. Owszem, potwierdził, że jest zarodek, ale kazał przyjść 16.12 na wizytę i jeśli będzie biło serduszko, położy mnie do szpitala, żeby wykonać wszystkie badania (bezpłatnie) ;).

MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, uwierz, że targały mną skrajne emocje dziś rano ;) Niestety mega się spieszyłam więc udało mi się niechcący oprzeć pokusie :)

Dziś Mąż wraca z delegacji więc w razie czego jutro rano mógłby się ze mną ucieszyć gdyby cos miało się wykluć... Nie nakręcam się na razie.
    Smoczyca1 wrote:
    Kciukam :)
    A i tak twarda jesteś że wytrzymujesz to napięcie ja chyba bym nie wytrzymała :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sądny dzień będzie pewnie.. Trzymajmy się ;)

Anuśka wrote:
    Dzisiaj już nie będę miała czasu ale jutro rano zaglądnę i myślę że zobaczę same pozytywne testy :D

Maniek idź w piz@u z takim lekarzem... Dobrze że masz prywatnego :)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnego masz w takim razie gina Marnut. Mi ten z nfz kazał sie umówić cyt: "grubo po nowym roku" nie mówiąc o żadnych badaniach, a gin prywatna wypisała mi jakie badania kiedy mam zrobić i umówiła na wizytę jeszcze w grudniu. Także co lekarz to obyczaj no ale jak Ty jesteś już po dwóch ciążach to też wiesz co i kiedy robić. Ja się wspomagam troche tym co Wy tutaj piszecie.

Kropka trzymam kciuki:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam, Maniek, niestety miałam :(. Nie dość, że ja się przeprowadziłam 50km dalej, to on ze swoją praktyką przeniósł się 30-40km w drugą stronę. Także ze 100km teraz nas dzieli a ja nie będę tyle do lekarza dojeżdżać, tym bardziej jak rzygam tęczą jak dzień długi :(. Dziewucha jak nic ;)!
    Ale rzeczywiście trafiłaś i na gbura i na rutyniarza. Przykro się tego słucha tym bardziej, że ja mam pozytywne doświadczenia i chciałabym bronić tych NFZtowych lekarzy - ale czasem się nie da :/. Są lekarze z powołania i ci zawsze będą uprzejmi i zainteresowani nieważne gdzie i za ile przyjmują, a są tacy których tylko kasa przekona do uprzejmości względem pacjenta :(.

W każdym razie badaniami możesz się nie martwić - mi żaden lekarz nie zlecał ich tak wcześnie :).

‹‹ 3103 3104 3105 3106 3107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ