X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca na temperature nie zwalaj bo u mnie -2 ;-)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Smoczyca na temperature nie zwalaj bo u mnie -2 ;-)
    Ależ skąd nie zwalam na temperaturę tylko brak słońca ;)

choco lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluję!!!!
    Widzę grudzień będzie owocny w fasolki. :)
    Ale się uśmiałam z tego " i co teraz? Co teraz się robi?" :D

Hehehehe momo też myślałam, że plemniki potrzebują czasu, ale widać pół dnia im wystarczy na regenerację. :P
    A Krokodyl to chyba BYŁ niedościgniony, teraz zakaz bzykoserduchowania. :/

Kropka_1, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, znowu ukradkiem do Was zaglądam :) Żeby nie było, nadal w szoku co się dzieje.

Chcę zostawić kilka słów dla tych co wyczekują kropeczki: u nas tez nie było łatwo. Ja niedoczynność i Hashimoto, u męża teratozoospermia czyli zbyt mało dobrych plemników. Po wizycie u androloga zgodnie ze wskazaniem przeszliśmy dla wygody oboje na dietę bezglutenową i bezmleczną. Hardcore jak dla nas tak z dnia na dzień. Nikt nie dał nam jasnych szans, ale raczej delikatnie podkreślał: na spokojnie, proszę dac sobie trochę czasu na uregulowanie, sprawdzimy za jakiś czas.

A jednak. Cuda się zdarzają. Proszę, nie traćcie wiary (i nie chcę byście odbierały moje słowa, jako farciary, która dziś zobaczyła dwie kreski). Wcześniej też raczej dzieliłam się swoją silną postawą, że i my się doczekamy.

Krokodylica, LaRa, Nieukowa, Katjaa, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    kochana jak dla mnie owulke mialas duzo pozniej usun ten plusik jesli chodzi o test owu czobaczysz ze zmieni :)

Właśnie mi sie też wydaje że Blondik miała później owulkę niż OF wyznaczył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca - ty się nie martw, że nie będziesz wiedziała jak się dzieckiem opiekować. To przychodzi jakoś samo. Ja przed Filipem nie miałam kontaktu z noworodkami, a jak mały się urodził to wszystko działo się instynktownie, no dobra poza kąpaniem bo tego to się bałam :)
    Ania - kuchnia super.
    Momo - kochana ja też życzę Ci tych bliźniaków ;)

momo1009, marnut lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :) Stanęliśmy dziś, patrzymy się na siebie i każde z wyczekującym odpowiedzi przeciwnika wzrokiem :)

I co, mamy iść na jakąś betę? (kochanie, tak dziewczyny na ovu piszą, zapytam ich, one wszystko wiedzą i powiedzą), dzwonić do gin? umawiać się na wizytę? Tysiąc myśli na sekundę ;)
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

momo1009 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - na wizytę troszkę przy wcześnie tak mi się wydaje :) Betę możesz zrobić żeby zobaczyć czy ładnie rośnie :)Ja pobiegłam do gina zaraz po teście usłyszałam "gratuluję proszę przyjść za miesiąc".

marnut lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

Hehehehe momo też myślałam, że plemniki potrzebują czasu, ale widać pół dnia im wystarczy na regenerację. :P
    oj biedaczko to życzę szybkiego bezpiecznego odwieszenia zakazu :) a ja co zakazu nie mam tylko chłopa brak :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kochane, znowu ukradkiem do Was zaglądam :) Żeby nie było, nadal w szoku co się dzieje.

Chcę zostawić kilka słów dla tych co wyczekują kropeczki: u nas tez nie było łatwo. Ja niedoczynność i Hashimoto, u męża teratozoospermia czyli zbyt mało dobrych plemników. Po wizycie u androloga zgodnie ze wskazaniem przeszliśmy dla wygody oboje na dietę bezglutenową i bezmleczną. Hardcore jak dla nas tak z dnia na dzień. Nikt nie dał nam jasnych szans, ale raczej delikatnie podkreślał: na spokojnie, proszę dac sobie trochę czasu na uregulowanie, sprawdzimy za jakiś czas.

A jednak. Cuda się zdarzają. Proszę, nie traćcie wiary (i nie chcę byście odbierały moje słowa, jako farciary, która dziś zobaczyła dwie kreski). Wcześniej też raczej dzieliłam się swoją silną postawą, że i my się doczekamy.

Dzięki za dodanie otuchy...:) Też z meżem jestesmy z na bezglutkowej diecie..choć ja troszkę oszukuje :p Mamm nadzieję,że uda się w tym cyklu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:34

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Smoczyca - ty się nie martw, że nie będziesz wiedziała jak się dzieckiem opiekować. To przychodzi jakoś samo. Ja przed Filipem nie miałam kontaktu z noworodkami, a jak mały się urodził to wszystko działo się instynktownie, no dobra poza kąpaniem bo tego to się bałam :)
    Ania - kuchnia super.
    Momo - kochana ja też życzę Ci tych bliźniaków ;)
    no może ciut mnie uspokoiłaś ale co zrobić i tak się boję...
    A Kropeczko na wizytę chyba faktycznie za wcześnie ja byłam jakoś w 7-8 tygodniu a fakt bee robiłam z 2 razy żeby zobaczyć czy rośnie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że idzie się od razu, żeby w razie czego wykluczyć ciąże poza maciczną..lub inne nieprawidłowości.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja myślałam, że idzie się od razu, żeby w razie czego wykluczyć ciąże poza maciczną..lub inne nieprawidłowości.
    Też chciałam lecieć zaraz jak test zrobiłam, ale po pierwsze moja gin była na urlopie i jak zadzwoniłam to powiedziała że spokojnie mogę poczekać jak wróci bo pewnie niewiele będzie jeszcze widać, za to jak poszłam w 7 tygodniu to już widziałam serduszko :)

Misi@, momo1009 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Smoczyca pisze, 7tc to najlepszy termin na pierwszą wizytę.
    Wcześniej i tak nic nie będzie widać. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane, zrobiłam test i........

Dwie mocne krechy jak nic!!!!!!!!!!! :) jesteśmy w mega szoku bo przykryłam test i oboje zerknęliśmy w tym samym momencie.
    Na razie nie wiemy co się dzieje i szykujemy się do roboty...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) dam znać później jakoś ;)

No ja tu sobie grzecznie wracam z pracy a tu taaaaakie niusy :D
    GRATULACJE :D :D :D No to masz prezent na Mikołajki :D Super :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w dupce mam tempke. Jedziemy z koksem dalej a że zabawki sobie kupiliśmy to tym bardziej ;) a mój brzuch zaczął się zachowywać owacyjnie to nie tracę nadziei ;)

Krokodylica, Anuśka, Nieukowa, momo1009, Giussta, marnut lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka przypomnij mi Kochana, bo nie doszukałam się u Ciebie w notatkach - w jakich dawkach się suplementowałaś Dongiem i Inofolikiem?
    Inofolic raz dziennie plus kwas foliowy, Dong od końca @ trzy razy dziennie po 1tabsie przez sześć dni a później 1raz dziennie przez 4dni.

marnut lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

Kochana no bo jesteś niedościgniona :)
    Ha ha no nawet mój małż powiedział że polecieliśmy w tym cyklu na Krokodylicę :D I jeśli z tego coś będzie to powie dzidziolowi, że prawie zszedł z wycieńczenia jak go robił :P

Krokodylica, ara, momo1009, marnut lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana no bo jesteś niedościgniona :)
    Ha ha no nawet mój małż powiedział że polecieliśmy w tym cyklu na Krokodylicę :D I jeśli z tego coś będzie to powie dzidziolowi, że prawie zszedł z wycieńczenia jak go robił :P

Buahahaha ładnie to tak swoich mężów moim wykresem jurgać? :P
    A szalejcie na zdrowie, bo jak będzie mega brzuchol to libido spadnie i się skończy.

Mój biedny, bo wcześniej tyle działaliśmy a teraz post.

Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kochane w dupce mam tempke. Jedziemy z koksem dalej a że zabawki sobie kupiliśmy to tym bardziej ;) a mój brzuch zaczął się zachowywać owacyjnie to nie tracę nadziei ;)
    Ja w całej swej desperacji świeczkę zapaliłam nawet wczoraj :D I całej rodzince powiedziałam że to świeczka dla bogini płodności i nie można jej gasić. Myślałam że będą płakać ze śmiechu z mojej głupoty a tu pełne zrozumienie o.O Szok o.O

‹‹ 3111 3112 3113 3114 3115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ