X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca na temperature nie zwalaj bo u mnie -2 ;-)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Smoczyca na temperature nie zwalaj bo u mnie -2 ;-)
    Ależ skąd nie zwalam na temperaturę tylko brak słońca ;)

choco lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluję!!!!
    Widzę grudzień będzie owocny w fasolki. :)
    Ale się uśmiałam z tego " i co teraz? Co teraz się robi?" :D

Hehehehe momo też myślałam, że plemniki potrzebują czasu, ale widać pół dnia im wystarczy na regenerację. :P
    A Krokodyl to chyba BYŁ niedościgniony, teraz zakaz bzykoserduchowania. :/

Kropka_1, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, znowu ukradkiem do Was zaglądam :) Żeby nie było, nadal w szoku co się dzieje.

Chcę zostawić kilka słów dla tych co wyczekują kropeczki: u nas tez nie było łatwo. Ja niedoczynność i Hashimoto, u męża teratozoospermia czyli zbyt mało dobrych plemników. Po wizycie u androloga zgodnie ze wskazaniem przeszliśmy dla wygody oboje na dietę bezglutenową i bezmleczną. Hardcore jak dla nas tak z dnia na dzień. Nikt nie dał nam jasnych szans, ale raczej delikatnie podkreślał: na spokojnie, proszę dac sobie trochę czasu na uregulowanie, sprawdzimy za jakiś czas.

A jednak. Cuda się zdarzają. Proszę, nie traćcie wiary (i nie chcę byście odbierały moje słowa, jako farciary, która dziś zobaczyła dwie kreski). Wcześniej też raczej dzieliłam się swoją silną postawą, że i my się doczekamy.

Krokodylica, LaRa, Nieukowa, Katjaa, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    kochana jak dla mnie owulke mialas duzo pozniej usun ten plusik jesli chodzi o test owu czobaczysz ze zmieni :)

Właśnie mi sie też wydaje że Blondik miała później owulkę niż OF wyznaczył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca - ty się nie martw, że nie będziesz wiedziała jak się dzieckiem opiekować. To przychodzi jakoś samo. Ja przed Filipem nie miałam kontaktu z noworodkami, a jak mały się urodził to wszystko działo się instynktownie, no dobra poza kąpaniem bo tego to się bałam :)
    Ania - kuchnia super.
    Momo - kochana ja też życzę Ci tych bliźniaków ;)

momo1009, marnut lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :) Stanęliśmy dziś, patrzymy się na siebie i każde z wyczekującym odpowiedzi przeciwnika wzrokiem :)

I co, mamy iść na jakąś betę? (kochanie, tak dziewczyny na ovu piszą, zapytam ich, one wszystko wiedzą i powiedzą), dzwonić do gin? umawiać się na wizytę? Tysiąc myśli na sekundę ;)
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

momo1009 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - na wizytę troszkę przy wcześnie tak mi się wydaje :) Betę możesz zrobić żeby zobaczyć czy ładnie rośnie :)Ja pobiegłam do gina zaraz po teście usłyszałam "gratuluję proszę przyjść za miesiąc".

marnut lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

Hehehehe momo też myślałam, że plemniki potrzebują czasu, ale widać pół dnia im wystarczy na regenerację. :P
    oj biedaczko to życzę szybkiego bezpiecznego odwieszenia zakazu :) a ja co zakazu nie mam tylko chłopa brak :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kochane, znowu ukradkiem do Was zaglądam :) Żeby nie było, nadal w szoku co się dzieje.

Chcę zostawić kilka słów dla tych co wyczekują kropeczki: u nas tez nie było łatwo. Ja niedoczynność i Hashimoto, u męża teratozoospermia czyli zbyt mało dobrych plemników. Po wizycie u androloga zgodnie ze wskazaniem przeszliśmy dla wygody oboje na dietę bezglutenową i bezmleczną. Hardcore jak dla nas tak z dnia na dzień. Nikt nie dał nam jasnych szans, ale raczej delikatnie podkreślał: na spokojnie, proszę dac sobie trochę czasu na uregulowanie, sprawdzimy za jakiś czas.

A jednak. Cuda się zdarzają. Proszę, nie traćcie wiary (i nie chcę byście odbierały moje słowa, jako farciary, która dziś zobaczyła dwie kreski). Wcześniej też raczej dzieliłam się swoją silną postawą, że i my się doczekamy.

Dzięki za dodanie otuchy...:) Też z meżem jestesmy z na bezglutkowej diecie..choć ja troszkę oszukuje :p Mamm nadzieję,że uda się w tym cyklu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:34

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Smoczyca - ty się nie martw, że nie będziesz wiedziała jak się dzieckiem opiekować. To przychodzi jakoś samo. Ja przed Filipem nie miałam kontaktu z noworodkami, a jak mały się urodził to wszystko działo się instynktownie, no dobra poza kąpaniem bo tego to się bałam :)
    Ania - kuchnia super.
    Momo - kochana ja też życzę Ci tych bliźniaków ;)
    no może ciut mnie uspokoiłaś ale co zrobić i tak się boję...
    A Kropeczko na wizytę chyba faktycznie za wcześnie ja byłam jakoś w 7-8 tygodniu a fakt bee robiłam z 2 razy żeby zobaczyć czy rośnie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że idzie się od razu, żeby w razie czego wykluczyć ciąże poza maciczną..lub inne nieprawidłowości.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja myślałam, że idzie się od razu, żeby w razie czego wykluczyć ciąże poza maciczną..lub inne nieprawidłowości.
    Też chciałam lecieć zaraz jak test zrobiłam, ale po pierwsze moja gin była na urlopie i jak zadzwoniłam to powiedziała że spokojnie mogę poczekać jak wróci bo pewnie niewiele będzie jeszcze widać, za to jak poszłam w 7 tygodniu to już widziałam serduszko :)

Misi@, momo1009 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Smoczyca pisze, 7tc to najlepszy termin na pierwszą wizytę.
    Wcześniej i tak nic nie będzie widać. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane, zrobiłam test i........

Dwie mocne krechy jak nic!!!!!!!!!!! :) jesteśmy w mega szoku bo przykryłam test i oboje zerknęliśmy w tym samym momencie.
    Na razie nie wiemy co się dzieje i szykujemy się do roboty...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) dam znać później jakoś ;)

No ja tu sobie grzecznie wracam z pracy a tu taaaaakie niusy :D
    GRATULACJE :D :D :D No to masz prezent na Mikołajki :D Super :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w dupce mam tempke. Jedziemy z koksem dalej a że zabawki sobie kupiliśmy to tym bardziej ;) a mój brzuch zaczął się zachowywać owacyjnie to nie tracę nadziei ;)

Krokodylica, Anuśka, Nieukowa, momo1009, Giussta, marnut lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka przypomnij mi Kochana, bo nie doszukałam się u Ciebie w notatkach - w jakich dawkach się suplementowałaś Dongiem i Inofolikiem?
    Inofolic raz dziennie plus kwas foliowy, Dong od końca @ trzy razy dziennie po 1tabsie przez sześć dni a później 1raz dziennie przez 4dni.

marnut lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kropka gratuluję!!!!

Kochana no bo jesteś niedościgniona :)
    Ha ha no nawet mój małż powiedział że polecieliśmy w tym cyklu na Krokodylicę :D I jeśli z tego coś będzie to powie dzidziolowi, że prawie zszedł z wycieńczenia jak go robił :P

Krokodylica, ara, momo1009, marnut lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana no bo jesteś niedościgniona :)
    Ha ha no nawet mój małż powiedział że polecieliśmy w tym cyklu na Krokodylicę :D I jeśli z tego coś będzie to powie dzidziolowi, że prawie zszedł z wycieńczenia jak go robił :P

Buahahaha ładnie to tak swoich mężów moim wykresem jurgać? :P
    A szalejcie na zdrowie, bo jak będzie mega brzuchol to libido spadnie i się skończy.

Mój biedny, bo wcześniej tyle działaliśmy a teraz post.

Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kochane w dupce mam tempke. Jedziemy z koksem dalej a że zabawki sobie kupiliśmy to tym bardziej ;) a mój brzuch zaczął się zachowywać owacyjnie to nie tracę nadziei ;)
    Ja w całej swej desperacji świeczkę zapaliłam nawet wczoraj :D I całej rodzince powiedziałam że to świeczka dla bogini płodności i nie można jej gasić. Myślałam że będą płakać ze śmiechu z mojej głupoty a tu pełne zrozumienie o.O Szok o.O

‹‹ 3111 3112 3113 3114 3115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ