X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Kroko, ja w pierwszej ciąży też miałam niepowściągliwe wymioty ciążowe i też trwały całą ciążę, także NIHIL NOVI - już dziś obstawiam u siebie dziewuchę :D.

Krokodylica, Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam informację zwrotną z kadr - niestety, ale nie mam doświadczenia w dziale controllingu i zostaję w księgowości ;)
    Kolejny problem sam się rozwiązał :P

Krokodylica, marnut lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mamcia rzygała tak w obydwu ciążach, i z bratem i ze mną, także nie bądź taka pewna. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    o a ja mam biegunkę, ból głowy i mdłości, ale to chyba nie działanie Infolicu..sama nie wiem...Mam nadzieje, że owulka przyjdzie wcześniej niż w Boże nNarodzenie :)
    mi zupełnie nic nie jest, także mam nadzieję, że to tylko zwykła jelitówka a nie działania nipożądane

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zdarzyło się jeden jedyny raz ogólnie żadnych uciążliwych dolegliwości i dziewczyneczka ... więc nie ma reguły ;)

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez bez mdłosci, wymiotów i ma byc córcia :) wiec niczego nie mozna byc pewnym :P
    i od wczoraj moge sie przyznac ze czuje ruchy :)
    no i zaczął sie 21 tc :)
    miłego piatku :)

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Hej, ja tez bez mdłosci, wymiotów i ma byc córcia :) wiec niczego nie mozna byc pewnym :P
    i od wczoraj moge sie przyznac ze czuje ruchy :)
    no i zaczął sie 21 tc :)
    miłego piatku :)
    Też myślę, żę czułaś wcześniej ;)
    Ja pierwsze łaskotania i pływania czułam sporadycznie na przełomie 18/19 tygodnia ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Moja mamcia rzygała tak w obydwu ciążach, i z bratem i ze mną, także nie bądź taka pewna. :P
    Wiem, Kroko, pamiętam - ale ja w ciąży z synem nie rzygałam, za to z córką całą ciążę, wiec jak się mam czymkolwiek sugerować - to raczej sobą niż Twoją mamą :D.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Wiem, Kroko, pamiętam - ale ja w ciąży z synem nie rzygałam, za to z córką całą ciążę, wiec jak się mam czymkolwiek sugerować - to raczej sobą niż Twoją mamą :D.
    fakt :) co prawda to prawda :)

marnut lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Mnie zdarzyło się jeden jedyny raz ogólnie żadnych uciążliwych dolegliwości i dziewczyneczka ... więc nie ma reguły ;)
    Jeszcze raz tłumaczę. Smoku, oczywiście, że nie ma reguły i dlatego nie piszę, że na pewno mam córę :D. Piszę tylko, że patrząc po objawach moich dwóch poprzednich ciąż - wygląda to tak, jak wtedy kiedy byłam w ciąży z Adelą a nie z Erykiem, stąd obstawiam dziewuchę (a nie jestem jej pewna).

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry:)

Miłego dzionka:)

ps. Groszku jak fajnie mieć takie dorosłe dziecko, mój siostrzeniec w marcu będzie miał 18stkę:)
    życzę Ci abyś przyjmowała ze spokojem i wyrozumiałością Jego wszystkie wybory, abyś umiała być doradczynią sprawiedliwą i wspierającą...teraz czeka Cię jeszcze większe wyzwanie niż przez ostatnie lata...dlatego też moje życzenia są skierowane do Ciebie skarbie, bo wierzę, że wychowałaś syna na dobrego człowieka a 18stka nie uderzy mu zbytnio do głowy:)
    wszystkiego najlepszego mamusiu:)
    Przerwa na kawkę :)
    Wzruszyłaś mnie Malenq :) Dziękuję. Myślę że zmartwień nie będzie zbyt dużo, bo ma chłopak poukładane pod kopułką :) Już teraz oświadczył mi że był w banku i założył sobie konto oszczędnościowe, na które będzie pakował pół swojej renty (ma po rodzicach bo oboje nie żyją) i pani w banku wyliczyła że na 28 urodziny powinien wyjąć z konta ok 100tysi. Stwierdził że to będzie jego wkład własny na mieszkania, które będzie kupował i wynajmował, bo chce mieć przychód pasywny :D No i mimo iż jest moim dzieckiem tylko 8lat (miał 10lat jak z nami zamieszkał) to widzę że moje gadanie o aktywach, pasywach i niezależności finansowej coś dało. :) Jutro też czeka mnie płacz, bo mój fotoalbum dla Piotrka z tymi ośmioma latami nie dotrze więc będę pokazywała go online i jak zobaczę taki przegląd fotek z naszych wakacji i różnych imprez to chyba się rozpłaczę :) Tylko nie mówcie nikomu bo gram twardą babkę ze stalowymi jajami ;)

marnut, LaRa, Asiula86, Pati Belgia, MANIEK, momo1009, ara, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Tylko nie mówcie nikomu bo gram twardą babkę ze stalowymi jajami ;)
    Baby nie płaczą. Kobietom się zdarza ;).

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Anuśka - mi się wydaje, że jesteś na tyle wyluzowaną matką, że spokojnie dasz radę zaakceptować dorosłość swojego dziecka (jednocześnie nie pozwalając mu wejść sobie na głowę - póki pod Twoim dachem, to na Twoich zasadach ;D).

O tak spokojnie dam radę... Chyba.... ;D

marnut lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, 100 lat i spełnienia marzeń w tym dorosłym juz zyciu dla synka :) widac ze ma chłopak poukładane :) oby tak dalej :)

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Pati - dzięki Kochana :). Że Ty w tym całym zamieszaniu pamiętałaś to naprawdę podziwiam :)!

Smarta - powodzenia!

Smoku - leż i wypoczywaj :)!

Anuśka - mi się wydaje, że jesteś na tyle wyluzowaną matką, że spokojnie dasz radę zaakceptować dorosłość swojego dziecka (jednocześnie nie pozwalając mu wejść sobie na głowę - póki pod Twoim dachem, to na Twoich zasadach ;D).
    Marmurki pamietam bo po pierwsze, wszystkim nam na tym etapie, czy to starań, czy to ciąż, temat sie przyda. Nawet jesli to tylko rozpatrzenia. A po drugie, to jak mam właśnie taki charakter, ze wszystko pamietam i daty i numery telefonów, i oczywiście na wszystko muszę mieć oko. Mówią, ze jestem perfekcjonalistka i chyba sie nie myla ale wiesz... Czasem to nie jest dobre. Jestem ciagle spieta i zestresowana a zwłaszcza teraz, kiedy Sebastian jest chory. Codziennie rano wstaje. Wiozę dziecko na świetlice przed szkola, jadę do mamy żeby ugotować Sebastianowi obiad( ścisła dieta), przypilnować go ze wszystkimi lekami o odpowiednich porach, trochę ogarne bo siedzieć nie umiem, potem po dziecko do szkoły, wracam do Sebastiana i czekam az mama wróci z pracy, w międzyczasie pracuje na komputerze z klientami, potem jadę do domu, gotuje obiad, sprzątam, odrabiać lekcje z Marcelem. Szykuje go do spania. Przytulanka i całusa z synkiem i wreszcie czas dla siebie. Tylko zazwyczaj jest to około godziny 22 wiec biorę prysznic i idę spać. No i tak naokraglo...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Przerwa na kawkę :)
    Wzruszyłaś mnie Malenq :) Dziękuję. Myślę że zmartwień nie będzie zbyt dużo, bo ma chłopak poukładane pod kopułką :) Już teraz oświadczył mi że był w banku i założył sobie konto oszczędnościowe, na które będzie pakował pół swojej renty (ma po rodzicach bo oboje nie żyją) i pani w banku wyliczyła że na 28 urodziny powinien wyjąć z konta ok 100tysi. Stwierdził że to będzie jego wkład własny na mieszkania, które będzie kupował i wynajmował, bo chce mieć przychód pasywny :D No i mimo iż jest moim dzieckiem tylko 8lat (miał 10lat jak z nami zamieszkał) to widzę że moje gadanie o aktywach, pasywach i niezależności finansowej coś dało. :) Jutro też czeka mnie płacz, bo mój fotoalbum dla Piotrka z tymi ośmioma latami nie dotrze więc będę pokazywała go online i jak zobaczę taki przegląd fotek z naszych wakacji i różnych imprez to chyba się rozpłaczę :) Tylko nie mówcie nikomu bo gram twardą babkę ze stalowymi jajami ;)
    Anusia to super poukladanego masz dziecia:-) oby tak dalej. Możesz być z siebie dumna:-)

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Ja dziś po wizycie u endo, mega fartownie bo miałam ją zapisaną chyba ze 2 mies temu :) Od razu podniosła Euthyrox, przepisała Jodid i Vigantoletten.
    Tu mam farta bo dała od razu karteczkę z datą następnej wizyty (jeszcze w grudniu po świętach) i skierowanie na ponowne badania krwi więc byłam w szoku. Wyjaśnię dlaczego: to szpital publiczny w Warszawie :) Jak chciałam zapisać się za pierwszym razem to termin był za rok :) Fartem wstrzeliłam się w lukę po 2 miesiącach. I teraz już lekarz zleca i jakoś nie ma problemu. Czyli znów, cuda się zdarzają.

Za tydzień w piątek idę na wizytę do mojej gin, ucieszyła się, że się udało :) Przyniosę więc jakieś wieści.

Pati Belgia, LaRa, Misi@, Krokodylica, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i normalnie zaszalałam z suwaczkiem ;) tylko coś się nie wyświetla :(

Misi@ lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam, jest!

No moje drogie, teraz to się bójcie tragedii wirusowej rozprzestrzeniającej się w zastraszającym tempie na tym forum!

BARDZO BARDZO BARDZO kibicuję testującym i prężnie walczącym!!!! :) Musi się udać. I się uda.

Kropka ;)

Misi@, ara, Lamama lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane :)

Ja dziś po wizycie u endo, mega fartownie bo miałam ją zapisaną chyba ze 2 mies temu :) Od razu podniosła Euthyrox, przepisała Jodid i Vigantoletten.
    Tu mam farta bo dała od razu karteczkę z datą następnej wizyty (jeszcze w grudniu po świętach) i skierowanie na ponowne badania krwi więc byłam w szoku. Wyjaśnię dlaczego: to szpital publiczny w Warszawie :) Jak chciałam zapisać się za pierwszym razem to termin był za rok :) Fartem wstrzeliłam się w lukę po 2 miesiącach. I teraz już lekarz zleca i jakoś nie ma problemu. Czyli znów, cuda się zdarzają.

Za tydzień w piątek idę na wizytę do mojej gin, ucieszyła się, że się udało :) Przyniosę więc jakieś wieści.
    Kropeczki super wiadomości. A suwacEk widać;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 3119 3120 3121 3122 3123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ