My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:To musi być bardzo podnoszące na duchu i dodające wiary
Novum ma też fajną nazwę ulicy "Bociania"Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:heheh to fakt..ale odnas z Kielc jest fajny dojazd bo nie jedziemy przez centrum tylko przez magdalenke
Invicta z kolei jest w Centrum, więc dla mnie (osoby niezmotoryzowanej) to też lepsza opcja
To kiedyś mama w pracy tak słyszała od kolegi, który z żoną się starał, że jadą na Bocianią i tak ciągle o tej Bocianiej mówił. Mama myślała, że tak nazywają to miejsceA tu niespodzianka, tam jest Novum
Ania_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
cos mnie kluje..ciagnie tak jak kolo jajnika prawego ;/
no to 8 stycznia jedziemy do BocianaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:06
Asiula86, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:cos mnie kluje..ciagnie tak jak kolo jajnika prawego ;/
no to 8 stycznia jedziemy do Bociana
To pozdrówcie Bociana ode mnie
Ania, na owulkę to pewnie za wcześnie trochę?Ania_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Ania... nie wiem szczerze mówiąc. Przestałam już siedzieć trochę w temacie spermy bo zmieniłam pracownię i teraz jestem na hematologii. My u siebie tylko robiliśmy badanie spermy i rzadko separację plemników z nasienia, nigdy z jąder ani z nasieniowodów.
Znalazłam coś takiego w temacie, może już to widziałaś:
http://www.libramed.pl/wpg/NumeryArchiwalne/23/13.html
W tej pracy urodziło się w sumie 38 dzieci, podają statystykę ile było zapłodnień, ile zarodków się dzieliło ile ciąż i urodzeń. Z tym że nie podają, czy wszystkie zarodki podali, czy tylko jakąś część i ilu kobietom...
Powiem tak: jak widać to jest możliwe i jest to moim zdaniem WOW że się da, tylko kwestia o ile jest to droższe i jaki jest realny odsetek sukcesów w rodzeniu się dzieci z takiego zapłodnienia...
W Novum to oferują?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:15
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nie no za wczesnie az zmierzylam tempke a tam 36,97 ;/
cycki mnie bola.. krzyz.. nie no..za wczesnie na owu ;/ -
Nieukowa wrote:Ania... nie wiem szczerze mówiąc. Przestałam już siedzieć trochę w temacie spermy bo zmieniłam pracownię i teraz jestem na hematologii. My u siebie tylko robiliśmy badanie spermy i rzadko separację plemników z nasienia, nigdy z jąder ani z nasieniowodów.
Znalazłam coś takiego w temacie, może już to widziałaś:
http://www.libramed.pl/wpg/NumeryArchiwalne/23/13.html
W tej pracy urodziło się w sumie 38 dzieci, podają statystykę ile było zapłodnień, ile zarodków się dzieliło ile ciąż i urodzeń. Z tym że nie podają, czy wszystkie zarodki podali, czy tylko jakąś część i ilu kobietom...
Powiem tak: jak widać to jest możliwe i jest to moim zdaniem WOW że się da, tylko kwestia o ile jest to droższe i jaki jest realny odsetek sukcesów w rodzeniu się dzieci z takiego zapłodnienia...
W Novum to oferują?
tak nam oferuja microTese - czyli wyciagniecie z moszny jader oraz przekroj ich pod microskopem kilku czesci..jader najadrzy .. i ta gdzie znalezliby jakies skupiska nawet procesu spermatogenezy oraz spermatydow..to wlasnie to bedzie pobierane.. koszt to 9 tys za sama biopsje ..micro .. plus do tego ewentualne mrozenie 500 zl .. ICSI juz jak cos pojdzie z refundacji ..a jelsi nie.. jesli uznamy ze za dlugo bedziemy czekac no to plus 15 tys za In vitro ..wiec fakt jest to spora wyprawka dla dzieciecia -
Zespół Klinefeltera - tylko ta opcje przewiduje i jak sie okazuje.. do tej pory w Polsce nie bylo mezczyzn ktorzy poddani byli zarowno kuracji jak i mTESE.. te 57% to bylo glownie w Niemczech ..
wiec.. stapamy po dosc dziewiczym w polsce z ZK -
A że tak zapytam... jądra wrócą na miejsce o_O;
To krojenie brzmi co najmniej makabrycznie... myślałam że przez biopsję jąder do IVF masz na myśli wkłucie igiełki i pobranie malutkiej próbki...
Ania To jest już taki rocket science że nie ogarniam...
W ogóle księża powinni brawo bić naukowcom którym udają się takie wspaniałe rzeczy, bo tylko ci co badają niepłodność albo z nią walczą i ci co ją leczą mogą zrozumieć jak piękny i bardzo skomplikowany jest proces poczęcia...
większość ludzi uważa że to idzie od pierwszego strzału i jest takie proste...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:27
Ania_84, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:A że tak zapytam... jądra wrócą na miejsce o_O;
To krojenie brzmi co najmniej makabrycznie... myślałam że przez biopsję jąder do IVF masz na myśli wkłucie igiełki i pobranie malutkiej próbki...
Ania To jest już taki rocket science że nie ogarniam...
W ogóle księża powinni brawo bić naukowcom którym udają się takie wspaniałe rzeczy, bo tylko ci co badają niepłodność albo z nią walczą i ci co ją leczą mogą zrozumieć jak piękny i bardzo skomplikowany jest proces poczęcia...
większość ludzi uważa że to idzie od pierwszego strzału i jest takie proste...hehe
fakt pierwsz kilka dni bedzie hardcore.. do10 dni zero pracy.. a pozneij rzez 3 miechy ma zakaz dzwigania..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:29
-
Ps Nieukowa to wyobraz sobie mine mojego meza jak dr mu opowiadal co sie bedzie dzialo krok po kroku
i ze ta biopsja w odroznieniu od zwyklaj jest nazwana ksiazkowa..poniewaz jadra sa wyjmowane rozkrajane i otwierane jak ksiazka
i czy jest gotowy..ten byl w takim szoku ze powiedzial bez namyslu tak..jak juz wyszlismy z kliniki.. to stanal i mowi..do mnei.. ze co ku*** rozetna mi jadra..o ja pie** na co ja sie zgodzilemm.. po cyzm dodal...ale to bediz epod zniecuz;eniem co nie ?? -
ja jak to slyszlama to bylam pewna z emoj maz ucieknie z tego gabinetu przy pierwszej mozliwosci
i jak tak gadal ..to sobie pomyslalam dobra juz wiem co powie moj Michal jak wyjdziemyz kliniki..chce dawcy ..
-
Ania_84 wrote:ja jak to slyszlama to bylam pewna z emoj maz ucieknie z tego gabinetu przy pierwszej mozliwosci
i jak tak gadal ..to sobie pomyslalam dobra juz wiem co powie moj Michal jak wyjdziemyz kliniki..chce dawcy ..
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anuśka wrote:Ja pierdziu!!!!!! Podziwiam gościa.... Nie wyobrażam sobie tego nawet
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny