My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:u nas babcia wszystkiego dopilnowała, ciotka nie miała zastrzeżeń.........a potem co???
ano wielkie góffno.......usłyszeliśmy od prawnika, że lepiej by było, żeby za "przysłowiową złotówkę sprzedała wnukowi mieszkanie, niż darozwizna - bo darowizna nie uchrania przed "zachowkiem" chyba, że minie 10lat.....czy jakoś tak...
Tak wlasnie jest... my mielismy akcje z dziadkiem i wujem ze strony meza.
Dawno temu sie umowila rodzinka z dziadkiem i babcia, ze mieszkanie dostanie ojciec meza, a wuj dostanie ziemie budowlana, warta obecnie 3x tyle co mieszkanie. I fajnie, darowizna na ziemie poszla do wujak, wybudowal na tym wille na kredyt. Nie minelo 10 lat, a babcia zmarla i darowizna weszla z powrotem do masy spadkowej. W miedzyczasie dziadek poslubil nowa babcie i spadek dzieli sie na wiecej. Wuj zwyzywal dziadka za malzenstwo, zerwal kontakty z cala rodzina, ale jak sie dowiedzial ze ziemia nie jest juz formalnie jego to nagle zaczal sie do dziadka odzywac i sie podlizywac do ojca meza, zeby zrzekli sie ziemi znowu na jego korzysc. Czlowiek oslizly ze az sie brzydze. Zrzekli sie ale uwaga... teraz wuj rosci sobie prawo do czesci mieszkania ktore mialo przypasc meza ojcu, czyli de facto nam. Nawet nie chce juz slyszec o podziale tego mieszkania bo mnie mdli. Co z tego ze wuj ma wille i dzialke za prawie milion, jezeli jeszcze sie awanturuje o 100tys rzekomo mu nalezne z mieszkania ;/
Aha i podobno kochany wujaszek obsmarowuje mnie na prawo i lewo, bo sobie uroil ze zrobilismy sobie dziecko zeby dziadek przepisal na nas cale mieszkanie. Dlatego my sie odcinamy, niech sobie te zakichane pieniadze w calosci wezmie.
Takze Ania ogromnie wspolczuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:20
-
Asiula szkoda ze krowy nie lataja ..jakby taka ci pacnela to bys miala blizniaki
Smoczyca1, Asiula86, Malenq, Lamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:hej,
Mari, dobrze ze jutro jest ta wizyta..b naprawdę idzie się pogubić.. dobrze, że nie ma bakterii
Ania, współczuję, bo teraz, kiedy czeka Was przeprawa z lekarzami, czeka też problem rodzinny do rozwiązania.. powiem Ci, że u nas tez powoli rodzi sie problem..moja siostra uważa, że jej nalezy się dom rodzinny..
Ja nawet na wagę nie staję, coby się nie zdołować.. bakterię miałam w kwietniu.. strasznie muliło.. tez pomógł antybiol.. -
Nieukowa .. wlasnie u nas bedzie podobnie..tyle ze ja powiedzialam rodzicom M.. ja na ten rozwalajacy sie dom nie mam zamiaru brac kredytu na spatle reszty..nie jest to nansa przepisane wiec sie nie stresuje..na pewno nie bede nikogo splacac ;/ szczegolnie ze do m nadaje sie do rozbiorki ;/
-
Smoczyca1 wrote:Ania jak zawsze ma złotą myśl w pogotowiu
jesteś mega
mysle o G*** :p
Smoczyca1, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Nieukowa .. wlasnie u nas bedzie podobnie..tyle ze ja powiedzialam rodzicom M.. ja na ten rozwalajacy sie dom nie mam zamiaru brac kredytu na spatle reszty..nie jest to nansa przepisane wiec sie nie stresuje..na pewno nie bede nikogo splacac ;/ szczegolnie ze do m nadaje sie do rozbiorki ;/
-
Smoczyca1 wrote:myślę, że podejście jak najbardziej słuszne z tego co mówisz
my mamy teraz inne wydatki .. i inne proirytety ;/
niestety tesc z tym sie nie liczy.. totalnie.. wg niego to dobrze ze mamy gdzie mieszkac..a ajk cos to wynajmiemy .. tyle ze innym dzieciom..czyt brat michala i siostrze michala to robil remonty mieszkan zeby mieli ladnie w domach.a u nas 2 lata sie prosze zeby nam odgrzybil scian i poprawil hydraulike..ale .. pies to jeb** ja mam zamiar myslec teraz o mnie i mom mezu.. a dom niech sie rozpada ;/ -
Ania, i o Waszym przyszłym dziecku
P.S. Uwielbiam Cię :*Ania_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
tak naparwde tlykotesciowa mysli o Michale.. ;/
a raczej o nas.. ostatnio wziela nas na strone i mowi ze ma wyrzuty sumienia bo sobie kupila zmywarke a nie nam. i ze po nowym roku nam tez kupi.. na co ja odp zeby nawet sie nie wyglupiala i jelsi ma wydaj 1500 zl na zmywarke to lepiej niech te pieniadze odlozy i pomoze nam przy biopsji ..Smoczyca1, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:i dlatego dziekuje Bogu ze rodzina mojejm mamy jest normalnea wujek juz 5 lat temupoprzepisywal nam siadl ze wszytskimi powiedzial ze maja sie podzielic tak jak komu wygodnie.. obgadali wsio poszli do notariusza sprawa zalatwiona
a tyu... masakra.. na dodatek ojciec Michala jest taki jak dziadek.. mama mu mowi zeby wszytsko uregulowac przed tym wiekiem.. a on nie.. bo ma jeszcze czas ;/ -
Ania tym bardziej podzielam Twoje zdanie! Zwłaszcza że stary dom zawsze będzie stary, a jak teść nie pała chęcią pomocy a jeszcze masz mu być dozgonnie wdzięczna że łaskawie możecie tam mieszkać to dobrze powiedziałaś!
Co do innych priorytetów tym bardziej popieram -
Asiula86 wrote:Ania, i o Waszym przyszłym dziecku
P.S. Uwielbiam Cię :*Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:tak naparwde tlykotesciowa mysli o Michale.. ;/
a raczej o nas.. ostatnio wziela nas na strone i mowi ze ma wyrzuty sumienia bo sobie kupila zmywarke a nie nam. i ze po nowym roku nam tez kupi.. na co ja odp zeby nawet sie nie wyglupiala i jelsi ma wydaj 1500 zl na zmywarke to lepiej niech te pieniadze odlozy i pomoze nam przy biopsji ..
Moja powiedziała,że niepotrzebnie budujemy dom lepiej byśmy jej na pralkę daliAnia_84, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
wistful wrote:jeżeli rodzice teraz nie uregulują zapisem czyje to ma byc to potem dzieci muszą sprawe w sądzie zakładać i podatki płacić za to że się wzbogacili więc lepiej niech teraz rodzice przepiszą na dzieci z zapisem dozywotniego swojego mieszkania na wypadek gdyby bali sie że dzieci to zechcą sprzedac odrazu lub rodziców wyrzucić.
-
Smoczyca1 wrote:o i jest jakiś pozytyw! zazdraszczam w takim razie teściówki!
Moja powiedziała,że niepotrzebnie budujemy dom lepiej byśmy jej na pralkę dali
a tak pozatym.. to tak naparwde to najwiecej tesciowa dostala od mojego M .. co rusz kupowal jej a to toster a to jakis robot kuchenny itp itd ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:30
-
nick nieaktualnyNo to na spokojnie trzeba starszemu panu wytłumaczyc że potem dzieci będą miały naprawdę kłopot bo skąd pieniądze na opłate spadku wziąć. nikomu się nie przelwa przecież. a przecież chce żeby jego dzieci i wnuki były szczęsliwe i dobrze o dziadku móiwiły