X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie na OBIADKU?????????? to smacznego:)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja już nie dopisywałam "OPRÓCZ NASZEGO NADDWORNEGO PRACUSIA - ANI"....
    biedna Ty.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:21

Ani86 lubi tę wiadomość

• Lamama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ja właśnie zjadam obiad w miłym towarzystwie :-) M. ogląda skoki toteż ja mam luuuuz. Za oknem słońce i wichura :-)
    Rosół zjedliśmy razem a drugie danie porwaliśmy do swoich miejsc odpoczynku. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:24

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Lamama powiedziałaś magiczne słowo... "ROSÓŁ" ...Mam na obiad rybę ale jak sobie wyobraziłam jak jesz ten pyszny złoty nektar bogów to nie dałam rady... Muszę mieć rosołek... Choćby miał być na 18tą :P Uzależnienie :D

Malenq, Lamama lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wczoraj męża do Anuśkowej studni wysłać priorytetem i w podskokach na moich kopniakach. Myślałam że to mąż wredny i PMS mi się uaktywnił a to pełnia się zbliża :-/
    Jutro ide do gina i ciągle myślę czy nie siknąć rano przed wizytą. Może zmierze tempke czy wysoka i jak wysoka to sikne, z drugiej strony ta wiedza chyba i tak mi nic nie da, a po co dołować się jedną krechą.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie mam 30lat ale nie wiek sie liczy widzę ze akurat aktywne jestescie mam pytanie czy mozecie spojrzec na wątek w temperaturach i wykresach tytuł wykres i rozpulchniona macica, nie chce dublowac tutaj pytania ale w krocie mam dzo dzisiaj 8dpo czy od jutra zamiast mierzyc temp ppd pacha to moge pod językiem czy lepiej od nowego cyklu jesli sie nie uda chociaz musle ze już sie udalo wiecej tam w wątku. Pozdrawiam i płodności życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco już jest pełnia bo ja nad ranem sie obudzilam do wc i centralnie prosto w okno swiecil łysy ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mierzenie pod pachą jest niemiarodajne ja pod pachą mam cały czas 36,6 a jak mierzę dowcipnie to zobacz sama na wykresie co jest. Mierzyć trzeba cały cykl w jednym miejscu bo nie liczy się faktyczna tempka tylko skok i to u każdego wygląda inaczej.
    Tu masz napisane jak to robić
    http://www.szansaspotkania.pl/index.php/pl/kurs-naturalnego-planowania-rodziny?start=8

Choco niedługo jak tak dalej pójdzie to nasi mężowie będą do tej studni uciekać przed nami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sama nie wierzę w to co piszę, ale od wczoraj prześladuje mnie myśl: "Jaką antykoncepcję można podczas karmienia piersią"....bo ten teges, nie bardzo widzę się szybciutko w kolejnej ciąży......

Asiula86, Blondik lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, to nie jest niczyja wina, a już na pewno nie Twoja!

Gdybym wiedziała, że u nas będą takie problemy z zajściem w ciążę, to uparłabym się na wcześniejszy ślub (pierwotny termin sierpień 2013), a nie dała na wstrzymanie i spokojne przygotowanie wszystkiego (maj 2014). Ale to takie gdybanie, co by było, gdyby.

Będzie dobrze, zobaczysz :)
    A ja najprawdopodobniej dzisiaj albo jutro zacznę nowy cykl. To będzie cykl "urodzinowy", więc sprawdzę pewną teorię ;)

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Staraczka mierzenie pod pachą jest niemiarodajne ja pod pachą mam cały czas 36,6 a jak mierzę dowcipnie to zobacz sama na wykresie co jest. Mierzyć trzeba cały cykl w jednym miejscu bo nie liczy się faktyczna tempka tylko skok i to u każdego wygląda inaczej.
    Tu masz napisane jak to robić
    http://www.szansaspotkania.pl/index.php/pl/kurs-naturalnego-planowania-rodziny?start=8

Choco niedługo jak tak dalej pójdzie to nasi mężowie będą do tej studni uciekać przed nami :D

Dzięki za odp u mnie wlasnie pod pacha temp 36,68 dowciapnie 37,15 a pod językiem 37,11 niewiem czy już moge sie cieszyc do w biegam i ta szyjka dzisiaj czuc jak by w str kręgosłupa sie wygiela a w srodku dalej pulchno

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny sama nie wierzę w to co piszę, ale od wczoraj prześladuje mnie myśl: "Jaką antykoncepcję można podczas karmienia piersią"....bo ten teges, nie bardzo widzę się szybciutko w kolejnej ciąży......
    Podczas karmienia to Kochanie tylko szklanka wody (zamiast oczywiście) :D
    Asiula ja też testowałam teorię w miesiącu moich urodzin i u mnie nie podziałała :( Mam nadzieję że u Ciebie zadziała :) Trzymam za to kciuki :D

Asiula86, Malenq lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzięki za odp u mnie wlasnie pod pacha temp 36,68 dowciapnie 37,15 a pod językiem 37,11 niewiem czy już moge sie cieszyc do w biegam i ta szyjka dzisiaj czuc jak by w str kręgosłupa sie wygiela a w srodku dalej pulchno
    Trzymam kciuki, żeby to było to :D

• Asiula86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Podczas karmienia to Kochanie tylko szklanka wody (zamiast oczywiście) :D
    Asiula ja też testowałam teorię w miesiącu moich urodzin i u mnie nie podziałała :( Mam nadzieję że u Ciebie zadziała :) Trzymam za to kciuki :D

Anuśka, tonący brzytwy się chwyta ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • choco Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gumeczki można :-) jest jeszcze taka metoda skuteczna w 100% ale raczej jej nie polecam ze wzgledu na zdrowie psychiczne. Nazywa się "szklanka wody zamiast".

Staraczka, dokładnie tak jak pisze Anuśka nie powinno zmieniać się miejsca mierzenia w trakcie cyklu. Ja mierzyłam w ustach termometrem z jednym miejscem po przecinku i też doskonale widać wszelkie zachwiania.

Malenq lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, dlaczego usunęłaś konto? Nie spodziewałam się aż takiej reakcji z Twojej strony. Fajna babka jesteś i wracaj. Mnie się jedynie Twoje ostatnie docinki w stronę Lamamy nie spodobały oraz wywody do Marrisski na temat poronienia. Trudno, może miałaś zły dzień, nie wiem. Mnie to trochę ruszyło, mimo iż nie do mnie te posty były skierowane.
    Gorsze dni zdarzają sie każdemu a u Ciebie hormony, ciąża może też dają się we znaki.
    Także wracaj na forum i przestań się fochać o byle co. Każdy czasem ma prawo zwrócić komuś uwagę. Tobie też.
    Przesyłam pozytywną energię.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby to było to :D
    Powiedz po owu masz skok to po mierzeniu dowciapnie?
    Sądzisz ze jak mam teraz 8dpo to od jutra moge pod językiem mierzyc chyba by już nie zaburzylo a wykres lepiej by wyglądał ;)
    wole pod językiem bo naprawdę temp pod pachą kłamie po przebudzeniu mialam ostatnio 36,32 a po 2min 36,44 pod językiem stała temp nawet po 4min

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa tak ja biedna w pracy, ale wlasnie mam przerwę na lunczyk hihi :)

• Lamama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARACZKO ! Uwaga! Skup się!

Wykres nie ma być upiększany.
    Mierzysz pod pachą to juz teraz nie ma znaczenia

Wczoraj wieczorem miałam 37,9 analnie i waginalnie.

Uwaga odkażałam termometr za każdym razem. Dziś rano 36,39 i 36,44.

Nie należy mierzyć temp w ciągu dnia.

Po 4 godzinach snu minimum i do tego w jednym miejscu. Max do 7:30 bo później już tempka wzrasta samoczynnie, wpływ czegoś tam. Nawet gdy śpisz to rośnie chociaż nie u każdego. U mnie jest raczej stała.

Pod pachą jest tak, że każdy czynnik ma wpływ na nią. U mnie 35,8- 35,9 to wszystko ale gdy zjem posiłek, to mój metabol wchodzi na obroty i zaczynam osiągać 37 prawie a czasami więcej.

Także zasada jest taka, mierz sobie jak mierzyłaś a na ff np stwórz wykres i zacznij wprowadzać tempki z pomiarów w innym miejscu jak Ci zależy. Wtedy będziesz miała podgląd i zobaczysz co się dzieje.

Życzę Ci oczywiście zieloności ale warto poczytać więcej o tym.

Owualcję mogłaś mieć nawet w 13 dc. Nic nie wiadomo. Jeśli się udało to super, jeśli nie to od nowego cyklu w ustach i wówczas wykres będzie ładny bez względu na czynniki zewnętrzne, tj. zabranie kołderki przez męża np :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:17

Staraczka23 lubi tę wiadomość

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ