My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej. Robiłam dzisiaj badania żeby sprawdzić jak się trzyma mój progesteron.
Progesteron 19,7 - spadl od piku ale to chyba normalne?
Estradiol 193,9
No głupia ja zafundowałam sobie też betę0.1. Moglo być jeszcze za wcześnie czy znowu mnie wykres oszukuje i jak teraz jest negatyw to już nic z tego nie będzie??
10 dpo)
-
nick nieaktualny
-
W zwiazku ze mam troche czasu wolnego to postanowilam wam napisac co sie u mnie dzieje ...
No wiec jak wiecie w maju mialam laparoskopie na lewym jajniku wycieli mi torbiel i bylo ok , az do tej pory mam juz 24tydz i zaczelo mnie pobolewac z lewej strony ... bylam w weekend na SOR i w sumie tylko stracilam kupe czasu bo skierowanie do ginekologa dostalam dopiero na poniedzialek , ale ok... jestem cierpliwa no nie ? w poniedzialek ladnie zadzwonilam przyszlam na wizyte po 2h czekania przychodzi do mnie pielegniarka i stwierdza ze ni emoze mnie przebadac w zawiazku na lap. w obcym kraju ze maja podejrzenia co do zakarzenia MRSA - czyli gromkowca zlocistego i ze mam wykonac jeszcze dzis test na jego obecnosc.
Wqurzylam sie bo od 5 miesiecy jestem w ciazy i nikt alet o nikt mi o tym nie wspomnial ze jest to wymagane , bo ponoc test jest bardzo drogi ... tyle ze ja bedac w ciazy za niego nie place ani grosza to pewnie tez zwlekali z tym. no Ale ok .. mozliwe ze jutro beda juz wyniki i bede mogla sie dostac do ginekologa na USG i KTG .
Dzis bylam u poloznej - kobieta zloto wszystko wyjasnila i sama stwierdzila ze jak bym nie poszla na sor to sama by mnie skierowala na dodatkowe badanie.
Wiec tu sie chociaz uspokoilam do tego dlaa skierowanie na badanie przeplywow zyl i ucisku na nerwy bo mi dretwieja konczyny . Wiec jutro znow szpial i odzial ciezarnych. Do tego jakas infekcja w moczu jutro mam powtorzyc badanie moczu .
To tyle z przygod w szpitalach... a z dobrych wiesci mam duzego zdrowego synka ktory ladnie sie rozwija. Jest bardzo aktywny i kopie mnie po czym sie daale wybaczam mu bo go bardzo kocham !
Zdecydowalismy sie na imie Kubuś . No i mozliwe ze jeszcze w czerwcu sie moze wykluc ;P
Biedroneczka83, Izoleccc, Koniara, Malenq, Asiula86, Blondik, Mona_M, Krokodylica, momo1009, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Cati. Ty to masz biedna przeboje. Mam nadzieję że się wszystko dobrze skończy. Najważniejsze że Mały jest zdrowy i już niedługo będziecie się mogli sobą cieszyć. Czerwiec już niedługo:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:41
cati lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane, przepraszam że tak zamilkłam - pamiętacie w ogóle o mnie? - jakoś dużo pracy, zmęczenie mnie do tego dopadło okrutne i nie miałam kiedy wejść. Asiula ciesze się ze ok po hsg , Aniu - fajnie że wizyta poszła tak żwawo - trzymam kciuki. Komu co jeszcze miałam napisać oczywiście zapomnialam - przeprasza nie bijcie. Ja pije ziolka od Asiuli, dzis udało mi się jeszcze zakupić Donga i dodatkowo się nim wspomagam - nie wiem czy owulka jakoś mnie wcześniej nie zaskoczy w tym miesiącu - zobaczymy.
Asiula86 lubi tę wiadomość
******************************GANG18+***************************** -
Smarta, trzymam kciuki, żeby była owulka wtedy, kiedy powinna być.
Izolec, daj sobie jeszcze chwilę czasu
Momo, powinnaś być matką i będziesz bardzo dobrą matką. A koleżanka kiedyś może żałować swojej decyzji, ale wtedy może być już za późno.
Cati, mam nadzieję, że będzie u Ciebie wszystko ok. Kubuś to śliczne imięa czerwiec już niedługo
Ja niedawno wróciłam z kina. Byłam z mamą na Greyu - spodobało się jej i powiedziała, że jak będzie druga część to też idzieno i chyba nawet książkę przeczyta
A ja teraz popijam winko. Ale cholera niedobre jestnie lubię wytrawnego, wolę słodkie albo półsłodkie... a na endometrium to najlepiej czerwone wytrawne lub półwytrawne, nie?
cati, momo1009 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyA ja teraz popijam winko. Ale cholera niedobre jest
nie lubię wytrawnego, wolę słodkie albo półsłodkie... a na endometrium to najlepiej czerwone wytrawne lub półwytrawne, nie?[/QUOTE]
Ja też popijam słodkie albo półsłodkie- ale powtarzam sobie, że najważniejsze że jest czerwoneWytrawnego nie byłabym w stanie przełknąć- chyba że mocno rozrobione colą : D
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Izoleccc wrote:A ja teraz popijam winko. Ale cholera niedobre jest
nie lubię wytrawnego, wolę słodkie albo półsłodkie... a na endometrium to najlepiej czerwone wytrawne lub półwytrawne, nie?
Ja też popijam słodkie albo półsłodkie- ale powtarzam sobie, że najważniejsze że jest czerwoneWytrawnego nie byłabym w stanie przełknąć- chyba że mocno rozrobione colą : D[/QUOTE]
Wcześniej kupiłam Kadarkę - sprawdzona i całkiem niezła jak na półwytrawne... ale teraz kupiłam inne, ale też bułgarskie - ochyda, ale cóż... jak to mawiał w dzieciństwie mój brat "niedobre, ale skuteczne"Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Anka83 wrote:Dziewczyny, ale narobiłyście mi smaka na winko:-)
Ja to traktuję jako lek na endometriumAnka83, Izoleccc, momo1009 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Cati, w niektórych szpitalach pracują świry, kurde...
Tinuviel, połączenie wina z cola wydaje mi sie ohydne;)
dzis jest mój 64dc, czyli wg moich obliczeń 9tydz+1dz, nie wiem czemu na suwaczkach ten pierwszy dzień jest liczony jako 0... mam nadzieję, że maleństwo dobrze się rozwija i wszystko będzie ok
potrzebuję sprawdzonego przepisu na sałatkę na imprezę, która można zrobić w hurtowych ilościach (na 22 osoby). doradźcie coś
buziakicati lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Momo - ale głupoty gadasz. Twoja kolezanka ma poprostu imprezowe podejście. Kiedyś jej się odmieni, ale może być za późno. Jasne, że będziesz dobrą mamą.
Ja niestety nie moge pić czerwonego wina, więc endometrium niech radzi sobie samo
Przyliczyłam dzisiaj awanturę z mężem z rana. Wiecie o co? O brakmam wrażenie że mnie unika. Napisałam mu własnie smsa, że ma się zdecydować czy się staramy czy nie bo muszę monitoring odwołać w razie czego. Bo po co kasę marnować.
Cati :*
Miłego członka
cati, momo1009 lubią tę wiadomość
-
czesc.. oj faceci..
szkoda gadać.. dzisiaj to ja się powinnam obrazić na swojego.. nie wyładował zmywarki i zostawił swoje rzeczy w salonie!
no i wymyślił wczoraj, że powinnam zmienić podejście do mojego pobytu w domu.. tzn. powinnam myśleć, ze jestem w domu na wakacjach!że odpoczywam od stresów i trudnej pracy.. że to dla mnie relaks.. ja mu mówię, co Ty gadasz..co za relaks z 2-ką dzieci.. to się obraził, bo on chce mi pomóc, a ja jak zwykle dramatyzuje..szlag mnie trafi na mądrości życiowe mężczyzn.. a sam boi się zostać z dziećmi! -
nick nieaktualnyHej laski
faceci temat rzeka... ogólnie szkoda słów....
Miałam proroczy sen, ciekawe czy się sprawdzi
Jestem bardzo zadowolona bo obkupiłam się w lidlu w ciuchy i buty na rower
A dzisiaj mam wolną chatę więc będę leżeć, pić wino i oglądać grey's anatomy!Asiula86, Izoleccc, momo1009 lubią tę wiadomość