X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, aż mi się łezka zakręciła:) pięknie powiedziane

dziś mnie jakoś energia rozpiera, o dziwo nie mam migreny :)

miłego dnia

Misi@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

przepraszam ze nie napisze mega zyczeń : Życze Wam wszytskim spokojnych rodzinnych i zdrowych swiat smacznego jjaka i mokrego dyngusa

dziewczyny sorki al ja nie umiem sie cieszyc mzoe to taki okres.. nie wiem.. to co mnie napedzalo ..to walka o plemnika.. o dziecko mojego meza.. nie wiem czy to zrozumiecie..
    wy macie opcje.. naturalnie / IUI/ in vitro
    u nas mimo wszytsko zostaje tylko IUI/ in vitro
    boje sie ze okaze sie ze i tak bedziemy musieli podejsc doin vitro.. boje sie tego mimo calej tej walki i tak wrocimy do punktu wyjscia.. boje sie bo nasze mozliwosci coraz bardziej sie kurcza.. przepraszam ze nie umiem wykrzesac optymizmu.. ale krzesałam nimn przez 2 lata ciaglej walki tak naparwde o kilka procent szans.. ktore z kazdym miesiacem malaly , a nie rosly ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana :). Asiulka jak Ty to robisz, ze budzisz się tak wcześniej?

Konwalianko piękne słowa :)

Aniu i inne dziewczynki na wypadek gdyby od wczoraj dopadły Was wątpliwości - uda się uda uda uda uda uda uda (...) uda :)

Eh, przeczytałam dziś ulotkę jednego z leków, które przepisał mi gin i wygląda na to, że czeka mnie cykl bez starań: "kobiety w okresie rozrodczym po zażyciu leku powinny stosować skuteczne metody zabezpieczenia do czasu wystąpienia kolejnej miesiączki". Rozumiem, że ciąża po tym leku mogłaby prowadzić do wad płodu :(. Pierwsza myśl to jak ja przetrwam taki bezstaraniowy cykl (Mona, szacunken dla Ciebie za 3 takie), ale potem pomyślałam, że przynajmniej skupię się na sobie albo czymkolwiek innym - odpuszczam mierzenie tempki, obserwowanie śluzu, łykanie donga i wiesiołka, po prostu nie będę o tym myśleć :). Za to mam zamiar trochę schudnąć i przyłożyć się do ćwiczeń. Widocznie tak ma być :)

Mona_M, Asiula86 lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo,racja, czasami cos, co jest niezależne od nas, pomaga nam sie uspokoić, spojrzeć z dystansu, na całe "wariactwo" i zastanowić sie czy sie nie zatracamy w jednym, zaniedbując wszystko inne, a i tak spinka nic nie daje. Ale mam nadzieje, ze nie znikasz z ovu, wszak nie gadamy tu tylko o dziecku;)

Aniu, to zrozumiałe, przy tylu przeciwnościach, trudno sie nie poddać i wielki szacun, ze cały czas próbujecie, ze jakos sie trzymasz, ja nie wiem czy miałabym tyle siły (bo ja z kolei szybko sie załamuje i poddaje i to mój wielki błąd), będziemy wspierać jak możemy, jeżeli Ty nie masz juz optymizmu, to my będziemy miały go za Ciebie i dla Ciebie;)

momo1009 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pisząc posta powyżej nie widziałam jeszcze Twojego... Ty i twój mąż jesteście mega silnymi, pozytywnymi i optymistycznymi osobami. Czasem przychodzą takie chwile zwątpienia i po prostu trzeba je przetrwać. Pamiętaj proszę, że podejmujecie przemyślane i najlepsze z możliwych decyzji i jesteście o niebo dalej w dążeniu do spełnienia największego marzenia niż jeszcze 2 lata temu. Kiedy doczekacie się upragnionych dwóch kresek (a żadna z nas nie dopuszcza myśli, że tak nie będzie), to w jaki sposób doszło do poczęcia będzie naprawdę nieistotne :).
    Aniu postaraj się w te Święta na chwile nie myśleć o staraniach, tylko poszukać wokół siebie jak najwięcej powodów do radości. Wspieram Cię i tulę z całych sił <3

Summerka, Mona_M lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas normalnie śnieżyca!!!!płatki wielkie jak pióra,pięknie po prostu! siedze i gapię się jak dziecko :)

wczoraj moja szwagierka była u gina na usg, termin ma na 18 czerwca, a mała już jest ułożona główka do dołu....nie za wczesnie? to jakis zwiastun porodu przed terminem?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Momo,racja, czasami cos, co jest niezależne od nas, pomaga nam sie uspokoić, spojrzeć z dystansu, na całe "wariactwo" i zastanowić sie czy sie nie zatracamy w jednym, zaniedbując wszystko inne, a i tak spinka nic nie daje. Ale mam nadzieje, ze nie znikasz z ovu, wszak nie gadamy tu tylko o dziecku;)
    A nie, nie ani przez moment nie pomyślałam o znikaniu... wszak po miesiącu musiałabym się od nowa uczyć Waszych nicków i avatarów ;)

Żartuję oczywiście, ze staraniami czy nie, jest mi z Wami tak dobrze, że nigdzie się nie wybieram :)

Summerka, ara lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znikne.. po porstu boje sie tych swiat ..wczoraj brat Michala powiedzial mu ze sie spowdziewaja drugiego dziecka.. wiec pewnie bedzie to temat przewodni..
    wiecie co mnie przeraza poszlam ostatnio do siostry michala.. i jak zobaczylam kwas foliowy i ulotki femibionu to ogranal mnie strach nie nie che slyszec ze znowu ktos zaszedl w ciaze. z rodziny mmichala.. a my dalej jestesmy w tym guwnie ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    u nas normalnie śnieżyca!!!!płatki wielkie jak pióra,pięknie po prostu! siedze i gapię się jak dziecko :)
    O, wczoraj wracałam z pracy w takiej śnieżycy :).
    Ale powiem Wam, ze jak widzę ten śnieg to robi mi się strasznie żal tych bocianków, które widziała Anusia, a właściwie wszystkich bocianków :|
    Gdybym miała działkę i na tej działce byłby słup z bocianim gniazdem, to miałabym ochotę wspiąć się tam i zamontować im jakiś parasol.... yyyy, tzn wysłałabym męża żeby go zamontował ;)

Anuśka, ara, konwalianka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Ania84 tulam mocno i przesyłam Ci pozytywną energię z jajek i króliczków :) Nie poddawać mi się tutaj...
    Wszystkim, które wierzą w Boga przypominam, że w Biblii jest jak byk napisane, ze o cokolwiek poprosicie będzie Wam dane (Mateusz chyba) nie zawsze jest to szybko i od ręki, ale zawsze jest to w najlepszym dla nas czasie. Ale to dostrzega się dopiero z perspektywy czasu.
    Dla tych co nie wierzą w Boga (i tym wierzącym też polecam) mam film The Secret. Ja go oglądałam dawno temu i zrobił na mnie ogromne i pozytywne wrażenie. Dla wszystkich zdołowanych i tych co nie wierzą że się uda albo obawiają się że się nie uda, to jest obowiązkowa pozycja :) Ja też go sobie obejrzę i dopiero wezmę się za dalsze przygotowania do Świąt :)
    Wrzucę Wam linka:
    http://zalukaj.tv/zalukaj-film/5628/sekret_the_secret_2006_.html

Świąteczne buziole Wam przesyłam :D

momo1009, Blondik, ara, Katjaa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, tez przez to przechodziłam, na takei uczucia nic się nie poradzi...mnie dodatkowo dobił fakt, że nawet lekarz szwagierce "wyliczył" datę poczęcia dziecka w dniu pogrzebu naszej Ali...długo się nie umiałam pozbierać... trzeba żyć swoim zyciem, być życzliwym i szczęście się i do Was usmiechnie w swoim czasie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod tym co piszą dziewczyny rękoma i nogyma ;)

Ania - jesteś bardzo silną kobietą. Oboje z mężem jesteście. Ja to już pisałam kiedyś ale napiszę jeszcze raz. Mój mąż jakby zobaczył u siebie takie wyniki badań poddał by się i na milion procent by nie walczył. Uznałby że nam widocznie dziecko nie jest pisane i tyle.
    Dlatego za Was trzymam mocno kciuki.

I zgadzam się z Momo, może spróbuj w święta nie myśleć o staraniach. <3

Momo <3 Te 3 miesiące szybko zleciały, tak szybko, że się nie spodziewałam.

Byłam wczoraj u fryzjera, obcięłam włosy na krótko no i w końcu nie wyglądam jak wieśniara :D No bo już normalnie nie mogłam w lustro patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 09:44

Anuśka, momo1009, ara lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:

Byłam wczoraj u fryzjera, obcięłam włosy na krótko no i w końcu nie wyglądam jak wieśniara :D No bo już normalnie nie mogłam w lustro patrzeć.
    Dawaj fotkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dawaj fotkę :)
    Nie bo się wstydzę :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Nie bo się wstydzę :)
    No co Ty nie wstydziochaj :) Ja też mam krótkie :) Wrzuć na chwilkę i usuń żebyś nie latała po OVU :D
    Wrzuć plizzzzzzzz :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj fotkę;)

Anuska, tak Mateusz, mam taki podpis w "stopce" wlasnie cytat z Ewangelii.

Ci do śniegu i bocianów, to wszystko jasne czemu nie zaciazamy...

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb wrzucę
    PS tylko takie kalkulatorem robione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 09:49

momo1009, Anuśka, marissith, ara, Katjaa lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam :-D bardzo ładna fryzurka, miałam kiedyś podobną.

Witam w piękny śnieżny poranek.
    Czy choinki już ubrane? Pierniczki upieczone? ;-)

Ania ja nic nowego nie powiem, ale powtórzę to co dziewczyny, odetchnij trochę i głowa i cycki do góry. Wasza walka jest dla wielu z nas przykładem jak to się powinno robić. Ja mam dobre wyniki i mąż też i nie potrafimy sobie poradzić a Wy walczycie z PCO i brakiem plemników. Jesteście naszymi Superbohaterami więc uszy do góry, zakładamy pelerynki i rajtuzy i się nie poddajemy :-D

Mona_M lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że nastroje kiepskie :( też was wspieram i tulam
    anigif_enhanced-14224-1427393500-17.gif
    O 13 idę do gina, trzymajcie kciuki za moje jajka

momo1009, Anuśka, Mona_M, ara, Misi@, Katjaa, Koniara lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę uzbroić w cierpliwość, bo teraz na fb nie wejdę, dopiero wieczorkiem i to późnym :)

Maris trzymam! Daj znać po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:12

marissith, Mona_M lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ