My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lady Maruda wrote:Choco a jak tam u Ciebie sytuacja na froncie? Kiedy @ powinna nadejść?
Bratek lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Izolcuu ale tempka ladnie poszla do góry ... ja tam trzymam kciukaski dalej ..
cdhoco czyli co sroda testowanko ??
choco lubi tę wiadomość
-
Tak sobie szukam, szperam... W sumie więcej znalazłam nt.wspomagania owulacji. Macie jakieś sposoby na zwiększenie szansy (tak, wiem, że często to tylko przypuszczenia) na implantację? Wiem, że cholera wie, czy ovu w ogóle była, bo są u mnie co do tego wątpliwości... czy plemniczki były, przeżyły i dały radę... no ale jak tak wspomagać do połowy cyklu, o czemu też nie po? Tempka ładnie (chyba...) wzrosła, to kto tam wie.
Znalazłam: dużo spokoju (hahahaha), ananas (ze względu na bromelinę), Aspiryna/Acard (kwas acetylosalicylowy - to akurat mocno problematyczne z moim żołądkiem), odstawienie wiesiołka i gwajafenezyny... Cosik jeszcze można? Wiem, że to złudne... no ale szkoda siedzieć z zupełnie założonymi rękoma
choco - trzymam kciuki, by nietypowe samopoczucie nie było przypadkiem
Izoleccc - a kysz! Tfu, tfu. Odczyniamy czarychoco lubi tę wiadomość
-
pokrzywa na progesteron
wit D .. ale to bardziej ma wplyw na dojrzewanie komorki jajowej..zeby byla lepszej jakosci
Bratek lubi tę wiadomość
-
Ooooo, ziółka chętnie!!!
A pokrzywa - całkiem smaczna
W pt.wypada mi najprawdopodobniej 7dpo, chyba podejdę zrobić progesteron, sprawdzić czy się poprawił (trochę szkoda żył, bo jutro idę na tarczycę - ale muszę ją zrobić, żeby zdążyć odebrać wyniki przed urlopem i w razie czego skorygować dawkę Euthyroxu).Ania_84 lubi tę wiadomość
-
noo ja dzis sie pokułam
jutro dam se pogmerac tu i tam
i jak sie uda to niech mi udroznia w tym cyklu rury
edit juz zarejestrrowali moje badanie wiec moze juz niedlugoooWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:34
Bratek lubi tę wiadomość
-
Wariatko!
Oplułam monitor przez to "udrażnianie rur"
))) Trzymam kciuki
))))
P.S. Z lekami sama wolałabym nie kombinować... chociaż przyznam, że zastanawia mnie Acard 75. Nie jest to duża dawka, więc może żołądka nie wkurzy. A przyznam, że biorąc pod uwagę ilość skrzepów podczas moich @... No nie wiem, tak się cicho zastanawiam...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzolecc jeśli miałabyś dziś lub nawet jutro dostać @ to wtedy coś nie tak, bo Twoje cykle byłyby zbyt krótkie. Dziś jest Twój 22 dzień cyklu więc moim zdaniem na @ u Ciebie o wiele za wcześnie. No chyba, że zawsze tak masz i musiałabys skonsultować z ginem. Cykle 21, 22 dniowe na pewno nie są czymś normalnym.
-
Bratek wrote:Wariatko!
Oplułam monitor przez to "udrażnianie rur"
))) Trzymam kciuki
))))
P.S. Z lekami sama wolałabym nie kombinować... chociaż przyznam, że zastanawia mnie Acard 75. Nie jest to duża dawka, więc może żołądka nie wkurzy. A przyznam, że biorąc pod uwagę ilość skrzepów podczas moich @... No nie wiem, tak się cicho zastanawiam...
cod o acardu.. ja tez mam skrzepy ..ale chyba dlatgeo ze mam dosc gesta krewzawsze mi tak mowia jak mi pobieraja.. ja osobiscie biore poki co cyclo4 dios..jako suplement ..
-
Dzięki za kciuki, tak Aniu w środę planuję zatestować, choć mówię że mam jakieś takie dziwne przeczucie że nawet miałam pomysł urwać się z pracy na bete. Ehhhh zobaczymy co to będzie. Jak się nie udało to pewnie będzie dół jak.......
Bratek, czerwone winko jeszcze sobie dopisz, na lepsze endometrium żeby groszek miał gdzie się zagnieźdzć.Ania_84, Lady Maruda, Bratek, bąbel lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Ooooo, tak tak tak
)) Winko mi się podoba
No dobszzz.... od dziś na kolację ananas i czerwone winko wytrawne!!!Mąż mówi, że Mu się podoba
Aniu - u mnie krew też dziwna. I, niestety, mam skłonność do wypijania zbyt małych ilości płynów ;/ Staram się ostatnio z tym walczyć, ale sporo czasu spędzam w pracy i tam ciężko się zagonić... chyba,że do kawy, po którą się sięga w przelocie (brrr.. taaak...wiem.... niezdrowo).
-
nick nieaktualnyLady u mnie cykl 23-24 dni to jest standard bo owu jest zwykle do 10 dc. Poprzedni cykl byl wydłużony luteina do 31 dni a że w tym cyklu jej nie brałam to spodziewam się szybkich odwiedzin
Bratek co do wspomagaczy to ja pije olej lniany 2 łyżki dziennie do owu biorę wiesiolka przez caly cykl inofolic i acard i do tego po owu szamam ananasa:)Bratek lubi tę wiadomość
-
Marzusiax ja mam ten termometr z Rosmanna i jest super
U mnie zdał egzamin.
Ania ło matko to już jutroTrzymam kciuki za wizytę, ciekawe co Ci powiedzą
Bratek lubisz pokrzywę? Hi hi zabrzmiało tak ... hmm... kanibalistycznieJa brałam wspomagacze ale tylko na pierwszą fazę cyklu. W drugiej fazie dopiero w szczęśliwym cyklu miałam parcie na ananasa, więc może właśnie jemu zawdzięczam to że wreszcie fasol dał radę ze mną zostać
Nastka ja uwielbiam lato i prażące słońce. Tylko w tym roku jakoś alergicznie na to reaguję. Ale winę zwalam na odmienny stanMimo to i tak po ostatniej niedzieli mam spalone uda i brzuch
Miałam jeszcze coś napisać... Ale mąż przywiózł mi trzy pączki i mój mózg przestał nagle pracowaćlecę się zapchać słodyczami
-
Ojjj, ciężko u mnie z tym olejem. To jest rewelacyjna rzecz, widzę nie tylko po sobie, ale np.o ile mój Małż jest w stanie pić go z łyżki =
, ja czuję go nawet po zmieszaniu z różnymi rzeczami mikserem i po niektórych butelkach (tak, mam wrażenie, że wiele zależy od partii) mocno mi się odbija.
Acard75mg?
Hm, a wiesiołka nie powinno się niby odstawiać po owu ze względu na jego wpływ na kurczliwość macicy? -
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem tu nowa. Mam 31 lat i od jakiegos czasu staramy sie o dzidziusia. Ten czas to w sumie tylko 3 miesiace, chociaz decyzja podjeta juz byla wczesnie,, ale wiecie jak to jest...swieta, nie swieta, potem wyjazdy (ja nie mieszkam w Polsce wiec latam sporo) no i ...moje problemy z cyklami. Od zawsze mialam dlugie i nieregularne cykle. Tym razem sie juz naprawde przestraszylam bo po raz pierwszy w zyciu mialam dziwny cykl. Bardzo slaby i brazowa, ciemno czerwona krew. Pod koniec miesiaca ide do gina sie pozadnie przebadac. Z dlugimi cyklami nic nie robilam nigdy bo bylam na pigulkach i jak to mi gin mowil "one tez wyreguluja cykle" i w sumie sie nikt nimi za bardzo nie przejal. Usg tez nigdy nie mialam robionego (nie liczac kiedy mialam 15 lat), zawsze tylko trafialam na lekarzy ktorzy cytologie i koniec. Dopiero sie zaczelam tym wszystkim interesowac jak zachcialo mi sie dzidzi ...