My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A nie planujecie powrotu na stare śmieci?
Misia dzięki mąż miql tylko jednodniowa grypę żołądkowa, już wszystko ok
Moja temperatura wskazuje że się nie udało. O tej porze w wykresach ciążowych miałam już 37. No cóż walczymy dalej, jakoś nie nastawialam się ze mi się uda w pierwszy cykl starań po poronieniu. -
Ps. Nie wiem czy wogole pasuje do tego forum bo moze lepiej bym sie nadawala do takiego z innymi kobitkami z problemami. Pierwszy raz pisze o tym na forum wiec jak znacie jakas inna grupe dla starajacych sie z dziwnymi cyklami mozecie mnie przekierowac
-
nick nieaktualnyWitaj Nowatorka. No niestety, ale połowa sukcesu to znalezienie dobrego gina. Nie wiem czy gin Wam zleci jakieś hormonalne badania, bo staracie się dopiero 3 miesiące, ale na pewno powinien uregulować cykle, bo takie długie i nieregularne cykle nie są normalne bez względu na to czy się starasz czy nie. Zdecydowanie odradzam tabletki antykoncepcyjne. Być może powinnaś się zdiagnozować w kierunku PCO. USG jajników wskaże czy jest obraz policystyczny a reszta już Ci ginekolog wyjasni.
-
nick nieaktualny
-
Hej Lady Maruda. Dzieki za odpowiedz.Ja jeszcze jak bralam pigulki to sie spytalam gina co mam robic jak bede chciala zajsc w ciaze z moimi cyklami. Ospowiedzial mi ze mam probowac rok i potem sie zglosic. Takie cykle mam od zawsze. Kiedys mialam badanie hormonow ale to jak bylam nastolatka i wyszedl znikomy progesteron (ale teraz wiem ze to sie zmienia z cyklu na cykl ) i bralam duphaston ale przeciez nie moge go brac cale zycie, a cykle po nim wcale sie nie uregulowaly zbytnio, chociaz podczas brania bylo lepiej ale juz nie pamietam za bardzo. Wtedy mi tez zrobila usg ale przez brzuch bo bylam dziewica i niby powiedziala ze wszystko ok
-
Nowatorka każdy gin mówi tak samo że jak przez rok się nie uda to dopiero się zastanowią o co kaman. Beznadzieja. Moim zdaniem powinnaś zbadać sobie poziom hormonów a mąż nasienie bo może się okazać że u niego będzie problem i wtedy szkoda tracić rok na bezowocne starania
Ja trzymam kciuki żeby się obyło bez badań i żebyś zaszła jak najszybciej
Mdli mnie po tych pączkach -
nick nieaktualnyWitaj Nowatorka.
Rozgość się u nas. I nie poddawaj się za szybko w naszym wątku, bo jak już się wciągniesz to cię wciągnie
Ja np. nigdy nie miałam regularnego okresu. Dobrego gina do tej pory nie znalazłam.
Teraz testuję kolejnego, a że jest przystojny to zostanę u niego na dłużej. Póki co nie chce we mnie pchać bez sensu luteiny na "regulowanie" cyklu i mówi do rzeczy więc zobaczymy.
-
Mona_M wrote:Witaj Nowatorka.
Rozgość się u nas. I nie poddawaj się za szybko w naszym wątku, bo jak już się wciągniesz to cię wciągnie
Ja np. nigdy nie miałam regularnego okresu. Dobrego gina do tej pory nie znalazłam.
Teraz testuję kolejnego, a że jest przystojny to zostanę u niego na dłużej. Póki co nie chce we mnie pchać bez sensu luteiny na "regulowanie" cyklu i mówi do rzeczy więc zobaczymy.Lady Maruda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:Hej Lady Maruda. Dzieki za odpowiedz.Ja jeszcze jak bralam pigulki to sie spytalam gina co mam robic jak bede chciala zajsc w ciaze z moimi cyklami. Ospowiedzial mi ze mam probowac rok i potem sie zglosic. Takie cykle mam od zawsze. Kiedys mialam badanie hormonow ale to jak bylam nastolatka i wyszedl znikomy progesteron (ale teraz wiem ze to sie zmienia z cyklu na cykl ) i bralam duphaston ale przeciez nie moge go brac cale zycie, a cykle po nim wcale sie nie uregulowaly zbytnio, chociaz podczas brania bylo lepiej ale juz nie pamietam za bardzo. Wtedy mi tez zrobila usg ale przez brzuch bo bylam dziewica i niby powiedziala ze wszystko ok
A skąd jesteś? Bo tu dziewczyny z poszczególnych miast mogą Ci poradzić dobrych ginekologów. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nowatorka witamy ..
Babel tulam kochana
ja odebralam wyniki crp niby w normi 4,5 norma do 5 ..za to OB 35 a norma to 15
tsh 1,45
FSH w 6 dc 6,22
ciekawe cz ztym ob mnie dopusci do HSG -
nick nieaktualny
-
Kochane jesteście :*
Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie mam siły... nie mam siły dosłownie na nic. W pracy udawałam dziś, że wszystko jest ok, a prawda jest taka, że wszystko mnie denerwuje i denerwowało...
Chciałam oswoić się z myślą, że się nie udało... jutro 3 weryfikacja i jestem przekonana, że beta będzie 0. Na szczęście przez telefon będę rozmawiać z moim lekarzem, więc wypytam go dokładnie co dalej, na co zwrócić uwagę, co jeszcze można w drugim podejściu zmienić. A w piątek wizyta u ginekologa już taka "stacjonarna" i oficjalna
No i zapisałam się do psychologa - idę w środę wieczorem... sama już sobie nie poradzę.
Buźka dla Was :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0