X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie temperatura wskazuje 15 stopni i znów będzie padać cały dzień. Czyli angielskie lato w pełni. Odechciało mi się mieszkać w tej dziurze :(
    Blada chodzę jak trup, nogi to mam tak białe, że aż żyły mi prześwitują.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie planujecie powrotu na stare śmieci?

Misia dzięki mąż miql tylko jednodniowa grypę żołądkowa, już wszystko ok ;)

Moja temperatura wskazuje że się nie udało. O tej porze w wykresach ciążowych miałam już 37. No cóż walczymy dalej, jakoś nie nastawialam się ze mi się uda w pierwszy cykl starań po poronieniu.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie wiem czy wogole pasuje do tego forum bo moze lepiej bym sie nadawala do takiego z innymi kobitkami z problemami. Pierwszy raz pisze o tym na forum wiec jak znacie jakas inna grupe dla starajacych sie z dziwnymi cyklami mozecie mnie przekierowac

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nowatorka. No niestety, ale połowa sukcesu to znalezienie dobrego gina. Nie wiem czy gin Wam zleci jakieś hormonalne badania, bo staracie się dopiero 3 miesiące, ale na pewno powinien uregulować cykle, bo takie długie i nieregularne cykle nie są normalne bez względu na to czy się starasz czy nie. Zdecydowanie odradzam tabletki antykoncepcyjne. Być może powinnaś się zdiagnozować w kierunku PCO. USG jajników wskaże czy jest obraz policystyczny a reszta już Ci ginekolog wyjasni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek. Sorki za interpunkcję ale na telefonie nie jest łatwo tam po wiesiołku miał być przecinek;) bo wiesiołek do owu a inofolic i acard cały cykl ;)
    Nowatorka witaj :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lady Maruda. Dzieki za odpowiedz.Ja jeszcze jak bralam pigulki to sie spytalam gina co mam robic jak bede chciala zajsc w ciaze z moimi cyklami. Ospowiedzial mi ze mam probowac rok i potem sie zglosic. Takie cykle mam od zawsze. Kiedys mialam badanie hormonow ale to jak bylam nastolatka i wyszedl znikomy progesteron (ale teraz wiem ze to sie zmienia z cyklu na cykl ) i bralam duphaston ale przeciez nie moge go brac cale zycie, a cykle po nim wcale sie nie uregulowaly zbytnio, chociaz podczas brania bylo lepiej ale juz nie pamietam za bardzo. Wtedy mi tez zrobila usg ale przez brzuch bo bylam dziewica i niby powiedziala ze wszystko ok

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka każdy gin mówi tak samo że jak przez rok się nie uda to dopiero się zastanowią o co kaman. Beznadzieja. Moim zdaniem powinnaś zbadać sobie poziom hormonów a mąż nasienie bo może się okazać że u niego będzie problem i wtedy szkoda tracić rok na bezowocne starania :)
    Ja trzymam kciuki żeby się obyło bez badań i żebyś zaszła jak najszybciej :)

Mdli mnie po tych pączkach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nowatorka.
    Rozgość się u nas. I nie poddawaj się za szybko w naszym wątku, bo jak już się wciągniesz to cię wciągnie ;)
    Ja np. nigdy nie miałam regularnego okresu. Dobrego gina do tej pory nie znalazłam.
    Teraz testuję kolejnego, a że jest przystojny to zostanę u niego na dłużej. Póki co nie chce we mnie pchać bez sensu luteiny na "regulowanie" cyklu i mówi do rzeczy więc zobaczymy.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Witaj Nowatorka.
    Rozgość się u nas. I nie poddawaj się za szybko w naszym wątku, bo jak już się wciągniesz to cię wciągnie ;)
    Ja np. nigdy nie miałam regularnego okresu. Dobrego gina do tej pory nie znalazłam.
    Teraz testuję kolejnego, a że jest przystojny to zostanę u niego na dłużej. Póki co nie chce we mnie pchać bez sensu luteiny na "regulowanie" cyklu i mówi do rzeczy więc zobaczymy.
    Mona przeczytałam tylko "nie chce we mnie pchać bez sensu" no i się zachłysnęłam zupą :D :D :D

Lady Maruda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja wiedziałam że tak będzie ;)
    Miałam nawet to inaczej napisać, ale specjalnie dla Was tego nie zrobiłam ;)

Anuśka, marissith, Misi@, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej Lady Maruda. Dzieki za odpowiedz.Ja jeszcze jak bralam pigulki to sie spytalam gina co mam robic jak bede chciala zajsc w ciaze z moimi cyklami. Ospowiedzial mi ze mam probowac rok i potem sie zglosic. Takie cykle mam od zawsze. Kiedys mialam badanie hormonow ale to jak bylam nastolatka i wyszedl znikomy progesteron (ale teraz wiem ze to sie zmienia z cyklu na cykl ) i bralam duphaston ale przeciez nie moge go brac cale zycie, a cykle po nim wcale sie nie uregulowaly zbytnio, chociaz podczas brania bylo lepiej ale juz nie pamietam za bardzo. Wtedy mi tez zrobila usg ale przez brzuch bo bylam dziewica i niby powiedziala ze wszystko ok
    Myślę, że powinnaś zmienić gina i nowemu lekarzowi powiedz, że staracie się ponad rok. Czasem trzeba kłamać niestety.
    A skąd jesteś? Bo tu dziewczyny z poszczególnych miast mogą Ci poradzić dobrych ginekologów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, Ty lepiej syp brokatem borzenę na kolejną wizytę a nie o pchaniu myślisz :P

marissith, Mona_M, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj czekaj to środa będzie ;)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Czekaj czekaj to środa będzie ;)
    Super. Środa dzień loda i wizyta u przystojnego gina. Hmmmmmmmmmmmm :D

• bąbel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,
    Dziękuję, że trzymałyście kciuki. Niestety dzisiejsza beta 0,00. Miały być bliżniaki, nie ma nic :-(.

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel ;( tulam Kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj cholera jasna bąbel :( Przykro mi bardzo. :(
    Co postanawiacie teraz?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka witamy .. :)

Babel tulam kochana <3

ja odebralam wyniki crp niby w normi 4,5 norma do 5 ..za to OB 35 a norma to 15 :(
    tsh 1,45 :D
    FSH w 6 dc 6,22
    ciekawe cz ztym ob mnie dopusci do HSG :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel przykro mi baardzo. Tulam mocno <3

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście :*

Przepraszam, że się nie odzywam, ale nie mam siły... nie mam siły dosłownie na nic. W pracy udawałam dziś, że wszystko jest ok, a prawda jest taka, że wszystko mnie denerwuje i denerwowało...
    Chciałam oswoić się z myślą, że się nie udało... jutro 3 weryfikacja i jestem przekonana, że beta będzie 0. Na szczęście przez telefon będę rozmawiać z moim lekarzem, więc wypytam go dokładnie co dalej, na co zwrócić uwagę, co jeszcze można w drugim podejściu zmienić. A w piątek wizyta u ginekologa już taka "stacjonarna" i oficjalna ;)
    No i zapisałam się do psychologa - idę w środę wieczorem... sama już sobie nie poradzę.

Buźka dla Was :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
‹‹ 4089 4090 4091 4092 4093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ