X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się podzielę sernikiem cytrynowym, który mam zamiar dziś spożyć ;)

Anuśka, no Ty tu akurat z nami jesteś, ale mnie chodziło o tę 'starą' grupę jak jeszcze tu byłam jako Nasturcja. Wtedy mniej więcej wszystkie zaszły w ciążę w tym samym czasie a staraczek została garstka na palcach jednej dłoni. Zresztą... You know what I mean... :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, ja też wiem, że będzie dobrze, musi być, nie ma innej możliwości nawet!!! Na kiedy masz termin? Jakoś się przebadziasz do 12 tyg, a to urlop, a to L4, dacie radę przecież, jak nie wy to kto?!
    Ania ja myślę, że facet po prostu ma gacie pełne ze strachu i zamiast pogadać szczerze to cuduje... mam nadzieję, że mu się odmieni... faceci...
    Bąbel a byłaś u doktorka? Przerwa każdemu dobrze zrobi <3 jak coś cały czas trzymam menopur w lodówce :)

To jak u Anuśki dziewczyna to może u mnie chłopak? Czy podtrzymujecie zdanie? Będę zakłady robić :D

Anuśka, Anastazjaaa, bąbel, Blondik lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, wielkie gratulacje, tak sie cieszę!! Kciukam!!!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss ja nadal obstawiam dziewczynkę :) Czyli (patrząc na mą nieomylność) będzie chłopak ;)

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was dziewczyny ale u mnie strasznie gorąco....masakra...a mimo to mam dzis taki apetyt, że szkoda gadac. A Piersi jak bolały tak bola, bez stannika ani róz a z checia bym go zdjęła ale nie dam rady ;)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska sliczny suwaczek :-)

Ja tez z tych starajacych sie :-)

Anastazja musisz byc dobrej mysli. Trzymam mocno kciuki zeby poszlo ok teraz :-)

Kurcze niestety slyszalam wiele histori malzenstw ktore sie rozwiodly przez nieudane starania o dziecko :( nie wiem czy nie my kobiety mamy w tym wiecej winy, bo my za bardzo chcemy zeby sie udalo, naciskamy mezczyzn a oni nie dopuszczaja do siebie ze w nich moze byc jakakolwiek wina i okazuje sie ze kobieta sie stara a facet 'tak jak by to mial w dupie'' jedno warczy na drugie i smutny koniec :( mam nadzieje ze ten facet zrozumie ze ona go potrzebuje i zmieni swoje podejscie do niej.

Anastazjaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja jestem PEWNA że tym razem wszystko pójdzie gładko. A wiesz, że ja jestem wróżka. Zapytaj Anuśki :*

Aniu, każda rodzina jest inna. Nie znam Was ani tej koleżanki, ale coś mi się wydaje, że Wasze związki ogromnie się różnią. A tamto małżeństwo przechodzi ciężkie chwile, co wcale nie musi oznaczać rozpadu. Ty i Twój mąż jesteście jedną z par, które zrealizują największe marzenie i będziecie tworzyli szczęśliwą rodzinę. Ps. czy tamci też tak długo i wytrwale walczyli?
    Możliwe, że facet nie wierzył do końca, że się uda i zwyczajnie musi dojrzeć do tego co się w ich życiu dzieje.

Anuśka, Anastazjaaa, Ania_84, Katjaa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Termin wychodzi na 21 kwietnia
    No szok :) Pierwszy dzień ciąży w moje urodziny a rozwiązanie w moją rocznicę ślubu :D To musi się udać :D :D :D Słuchaj Yasminki ona się nie myli ;)

Anastazjaaa, Yasmin, agatkaa, Asiula86, Izoleccc, Katjaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari czekam na @ i pojawię się u niego 3 dc, ciekawe tylko kiedy @ do mnie zawita przy moich długich cyklach bez leków. Dziś 35 dc poczekam do 45 dc i jak @ nie przyjdzie pójdę po receptę na luteinę.

marissith lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Izoleccc a wy jak się czujecie

Ana tak baaardzo się cieszę... :)
    Ja również dołączam moje kciuki. Super, że jesteś dobrej myśli.

U nas w miarę ok. Jednak nowa praca daje bardziej w kość niż myślałam- chociaż raczej psychicznie niż fizycznie. Ale okazuje się, że mimo wszystko mam duże wsparcie ze strony zespołu i managerów więc nie powinnam narzekać :) Ale tan typ już tak ma, że się martwi i wszystkich naokoło a trochę za mało o siebie. Choć w miarę możliwości staram się odpoczywać :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Moja Ania urodziła sie 21 kwietnia :)
    Życzę Ci wszystkiego dobrego i spokojnej ciazy :)

Anastazjaaa, Ania_84 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Chciałam napisać że masz termin na moją rocznicę ślubu ale widzę że Anuśka mnie ubiegła bo też ma rocznice tego dnia :-D
    Odnośnie L4, może po twoich przejściach dadzą Ci zwolnienie lekarskie już od początku ciąży?

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Ana, ja jestem PEWNA że tym razem wszystko pójdzie gładko. A wiesz, że ja jestem wróżka. Zapytaj Anuśki :*

Aniu, każda rodzina jest inna. Nie znam Was ani tej koleżanki, ale coś mi się wydaje, że Wasze związki ogromnie się różnią. A tamto małżeństwo przechodzi ciężkie chwile, co wcale nie musi oznaczać rozpadu. Ty i Twój mąż jesteście jedną z par, które zrealizują największe marzenie i będziecie tworzyli szczęśliwą rodzinę. Ps. czy tamci też tak długo i wytrwale walczyli?
    Możliwe, że facet nie wierzył do końca, że się uda i zwyczajnie musi dojrzeć do tego co się w ich życiu dzieje.

Oni wlaczyli jeszcze dluzej od 2009 r.. biopsja, 6 nie udanych IUI w tym 2 ciaze biochemiczne pozniej histerospkowia i po niej udany cykl ..
    nie znam tez ich i raleacji jakie mieli wczesniej z tego co dziewczyna pisala duzo wybaczala w trakcie jemu..wiec nie wiem moze cos dodatkowo sie pojawialo.. ale tak to zawsze pamietal o urodzinach, rocznicy robil jej niespodzianki.. a terazw zarowno w rocznic slubu jak i jej ur olał ja totalnie..

wiem ze zwiazki sie rozpadaja nawet podczas naturalnych ze tak powiem ciaz.. mam wiele takich xnsjomyvh.. wiem tez ze wlasnie bardzo czeesto to my kobiety jestesmy propodyrami kłótni w czasi staran..sama wiem jak bylo jak myslalam ze mozemy miec dziecko.. to bylo najgorsze 9 miesiecy ..i glownym czynnikiem zapalnym bylam ja..
    wcZoraj rozmawialam z M.. na ten temat..bo uwazam ze jesli pojawiaja sie watpliosci jakis strach to najlepiej pogadac z nim.. przytulil mnie i powiedzial ze nikt nigdy nam nie zagwarantuje ze drugiemu nic nie odbije .. bo rownie dobrze moje hormony w ciazy moge mnie tak rozłwzyc ze to mi moze cos odbic ;)
    generlanie powiedzil ze on ze swojej strony zrobi wszytsko zebysmy jak najlepiej przeszli etap ciazy .. i zeby byl to dla nas cudowny okres.. i ze chyba jednak ta wizyta u psychologa musi sie odbyc bo za bardzo sie stresuje tym wszytskim :)

No to bedziemy mieli Blizniaki :D 21 kwiecien :D

dzis biore sie za robote ostro zeby skonczyc :D bo dzis ogladamy spadajace zgwiazcydy nie zapomnijcie :D bedawidoczne nawet w miastach :)

Yasmin, LaRa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś moj 27 dc.

Za namową wielu osob zrobilam test dziś rano, bo wczoraj wzielam ostatnia tabletkę dupka. (a chciałam pierwszy raz zatestowac dopiero 17 sierp czyli w dniu kiedy ma byc @) Test wyszedl negatywny...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka przykro mi..choc 10dpo moga jeszcze nie wychodzic..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    agatka przykro mi..choc 10dpo moga jeszcze nie wychodzic..

Spoko, nie załamuje się , teraz czekam na @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 07:08

Ania_84, Yasmin lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Spoko, nie załamuje się , teraz czekam na @ ;)
    i to mi sie podoba :) lecimy z koksem dalej :)

agatkaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    Miłego dnia wam życzę!

agatkaa, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    i to mi sie podoba :) lecimy z koksem dalej :)

Nie ten cykl to bedzie następny ;) w kwietniu i tak nie chcilam rodzic, wole w maju ;) Jakoś trzeba się pocieszac ;)

Teraz spokojnie czekam do 17 sierpnia na @ ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Anuśka - super suwaczek, ale ta dziewczyna jakoś do mnie nie przemawia ;)

Ania - no smutna historia :/

Miłego dzionka.

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 4221 4222 4223 4224 4225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ