X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaaaaaaAAaaaaaaa gratulacje!!! Jak fajnie, dolaczasz do lipcowek :D :D :D wiedzialam ze ten twoj wykres jakos podejrzanie obiecujaco wygladal ;)
    Izolec pewnie dziecko najwazniejsze.
    Pozdrawiam wszystkich. Zipie po pracy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Mari ja też mam w głowie kalafior zamiast mózgu i na dodatek pamięć złotej rybki. W takim stanie zdecydowanie muszę przestać pracować bo sama sobie krzywdę w końcu zrobię.
    Uważaj na siebie. Ja w pierwszej ciąży sparzałam coś wrzątkiem trzymając to gołą ręką. Pomyślałam ze jestem durna, po czym za 5 minut zrobiłam znów to samo:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Za oknami szaro buro.
    Wczoraj wreszcie podpisalam umowe na stale :). Nie pytajcie jaki mi kamien z serca spadl. Teraz juz moge sie troche wyluzowac ;)
    Milegodnia wszystkim. Zarazam jesiennymi wirusami, zaraz Mona poprawi ;) Nie przerywac mi tu dobrej passy ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapię :)

Chociaż u mnie znowu plamienia, do diabła z tym! 3 dni plamien po owu, 3 dni spokoju, teraz znowu.. jeszcze brzuch boli jak na @ wizyta u nowego gina dopiero we wtorek :/

Ale wiruski łapię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:33

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka a jak tam u ciebie z hormonami ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie progesteeon niski, chociaż w normie :) i nie wiem kiedy robiony, bo te cykle mam różne. Ten na pewno będzie krótszy niż poprzedni..

W poniedziałek miałam 8,4ng. Nie wiem czy to nie był 6-7dpo i zastanawiam się czy nie biec dzisiaj nie powtorzyc znowu i potem z pełnym kompletem badań lecieć do lekarza... Nie chcę mi się trochę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:54

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Spokojnie, po porodzie wróci Twoje prawdziwe IQ :)
    oj nie tak szybko.......budyń pozostaje jeszcze długo, długo..............

Dzień dobry....

Daven lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

witam sie z kawką i pozytywnym nastawieniem :)

nowatorka, marissith, Malenq lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Tak, ciaza odmóżdża - wczoraj chciałam wytrzepać Zuzi przescieradlo, bo nakruszyla, wiec otworzyłam taras i trzepie, a obok siedzi Zuza z włosami mokrymi po kąpieli...tylko modliłam sie, zeby sie nie przeziębiła;(

Ale co tam...oprócz odmóżdżanie, w moim przypadku, wpływa destrukcyjnie na motywacje do dbania o siebie ;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka ja bym nie latala tylko zobaczyla co lekarz powie i jak on zleci cos jeszcze to wtedy pojdziesz badac ;)

Ciaza odmozdza mowicie? Bo ja wczoraj w pracy to takie glupoty gadalamze az mi sie smiac chcialo z samej siebie. Czulam sie jak kretynka ale musialam robic dobra mine do zlej gry ;) chyba o czyms innym myslalam :)

Ania jeszcze miesiac i grudzien ..... Jejku jak ten czas leci

Aja powiem wam sie duzo lepiej czuje niz 2, 3 dni temu. Bylam spiaca, czasem mnie takie smuty dopadaly jakies hormonalne a teraz kipie energia. Chyba fasol sie zagniezdzil wreszcie na dobre. Obym nie wykrakala z tym dobrym samopoczuciem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:25

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka a badałaś prolaktyne? Mnie w tamtym cyklu po owu brzuch bolal 10 dni az do okresu. W tym cyklu zarzywam castangus i pomoglo. A bolalo typowo menstruacyjnie.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo grudzien za pasem..ale jesli faktycznie wejdzie w zycie przedłuzenie programu..to juz troche odetchne bo ponowelizacji ustawy .. do prgramyu beda mogly sie kwalifikowac pary takie jak my .. tzn jak ja i M.. korzystajacy z dawstwa :)

Asiula86, marissith, nowatorka, Lena_83 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 06:38

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Marzusia byle nie było więcej niż 2. :)
    Manabu trojaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:56

• elficzka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia badalam prolaktyne, wyszła mi poniżej połowy normy, więc bardzo dobra :) i to jeszcze po pezytulaniu z.mężem, co podobno podnosi wynik :) i castagnusa też biorę, pierwszy cykl. Nie wiem, na razie chyba poczekam co lekarzbzdecyduje we wtorek..

Ania, super by było żeby ta ustawa weszła w życie! Kiedy będzie coś wiadomo o jej losach?

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no miejmy nadzieje ze sie nie wycofaja z tego przedluzenia ustawy. Dosc juz klod pod nogi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:09

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, środa a tu wiatr hula...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    no tak, środa a tu wiatr hula...
    Juz po srodzie. Prawie czwartek:)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sobie zrobić sikanca, ale ja to nie wiem. Mi te testy strumieniowe nie wychodzą :) drugi w moim życiu i nawet kontrolna się nie pokazała :)

Ps. Witam z rana :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka kontrolna sie nie pokazala? To moze zle je robisz. Ja sikam do kubka i tam zamaczam test a ty jak robisz? Ps. Spoznia ci sie ? :)

Witam wszystkich. Ja po nieprzespanej nocy bo nos zatkany a wczoraj odkrylam ze uzywalam spraju ktorego nie mozna...:( kurcze tuczlowiek sie stara dobrze jesc, nie lykac nic podejrzanego a i tak robi cos czego nie powinien. Nie skojarzylam ze spraj moze miec jakis wplyw :( no nic. Dobrze ze juz go nie bede psikac. Teraz tylko musze znalezc cos na zastepstwo bo zwariuje...

Milego dnia :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 4436 4437 4438 4439 4440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ