X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Ja bym chyba prędzej zmarła niż bym się wyżywiła z takiej półki z żarciem bg w markecie :P
    Mając na chacie kasze (gryczana palona i niepalona, jaglana), ryże (wszystkie dozwolone), makarony ryżowe czy w ostateczności kukurydziane, mąkę ryżową, gryczaną, ziemniaczaną, tapiokę a do tego warzywa, owoce - można normalnie się żywić - na śniadania, obiady, kolacje i jeszcze podwieczorek z tego przygotujesz. Kasza kukurydziana - no można, choć dla mnie to śmieciowe żarcie, bez żadnej wartości, ale jak kto lubi. Mona te produkty, które wymieniłam pozamawiaj sobie np. ze strony badapak - ja tam zamawiam praktycznie wszystkie kasze, mąki, płatki, oliwy, oleje kokosowe i zioła - podepniesz kogoś z rodziny pod zamówienie i przesyłkę za free macie. Ceny są bardzo dobre, masz moje słowo. Co do wędlin to znajdź jakieś zaufane źródło, moi rodzice mają w okolicy znajomą wędzarnię, syfu żadnego do mięsa nie dodają, więc kupujemy tam "większą" ilość - powiedzmy 2 polędwice czy schaby, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do zamrażarki. Ostatnio leży nam to odłogiem w zamrażarce, bo sami częściej coś zrobimy - ostatnio suszyliśmy schab i wyszedł przedni. Mona, jeśli ma być zdrowo i nie chcesz pójść z torbami, omijaj te sklepowe półki z żywnością bg, bo ani to zdrowe ani tanie.

edit: jednak nie zamawiam tam wszystkiego - mąkę ryżową wolę melvitu, do dostania np. w auchan czy tesco
    Ara ja tylko podpowiedziałam gdzie takie produkty można dostac.ja gotuje sama w domu i jemy i warzywa i owoce kasze makarony ryże.maki ryżowa gryczana i wiele innych produktów,stosujemy rózne oleje,pestki z słonecznika za oliwami nie przepadamy ale olej lniany jak najbardziej.opanowałam tworzenie wspaniałych potraw że mąż z córa zajadaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:17

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara zaciekawiłas mnie tym schabem suszonym jak go zrobiłas bo ciągle szukam nowych inspiracji kulinarnych bo nie kupuje gotowców bezglutenowych bo jest tam cukier i dodatki których nie chcemy jesc

• ara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak w necie znajdziesz masę przepisów - schab z pończochy, przy czym on w pierwszym etapie jest marynowany w cukrze więc nie wiem czy Ci podpasuje, co prawda to raczej służy wyciągnięciu z niego wody i zupełnie nie wpływa na smak, ale nie wiem jak rygorystycznie podchodzicie do cukru...
    anusiak spoko, myślę, że bezglutenowcy raczej nie żywią się na tych półkach, może okazjonalnie po coś tam sięgną ale tak raczej każdy obcykał co, gdzie i za ile... i kupują z bardziej rozsądnych źródeł

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drukuję co piszecie ;) bo nie zapamiętam a mi to umknie w łoku postów.
    :*
    A drukuję w międzyczasie bo mam komisje konkursową w pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:43

ara lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mona uważaj, bo jak się rozkręcimy, to będziesz musiała ryzę papieru dokupić ;D

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    anusiak w necie znajdziesz masę przepisów - schab z pończochy, przy czym on w pierwszym etapie jest marynowany w cukrze więc nie wiem czy Ci podpasuje, co prawda to raczej służy wyciągnięciu z niego wody i zupełnie nie wpływa na smak, ale nie wiem jak rygorystycznie podchodzicie do cukru...
    anusiak spoko, myślę, że bezglutenowcy raczej nie żywią się na tych półkach, może okazjonalnie po coś tam sięgną ale tak raczej każdy obcykał co, gdzie i za ile... i kupują z bardziej rozsądnych źródeł
    czy to mięso można na ksylitolu bo córka nie może zwykłego cukru.tamte sklepy podałam orientacyjnie bo ja żadko z tego korzystam bo nam te produkty nie odpowiadaja.wole sama sobie zrobic.musze wypróbowac ten przepis na mięso.

Ewik lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak nie mam pojęcia, poszukaj na necie, może można dłużej w soli potrzymać zamiast tego cukru? a może i ksylitol się nada?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane.. ja jestem załamana, bo moje dzieci znowu chore, ja jestem u kresu wytrzymałości.. także tego..cały styczeń w chorobach siedzimy.. nie śpię od 24 :((

co do produktów bezglutenowych, to dajcie przepis proszę na jakiś delikatny chlebek bez glutenu, jaj dla Patryka..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko konwalia, macie Wy armagedon normalnie z tymi chorobami :/
    ja robię ten: http://smakoterapia.blogspot.com/2013/02/chlebek-jaglany-kolejna-wersja-bez.html ale on ma dosyć intensywny smak, ten powinien być łagodniejszy w smaku: http://smakoterapia.blogspot.com/2013/01/fantastyczny-chlebek-jaglany.html możesz też wymyślić własną kombinację przypraw
    tylko, że on nie należy do miękkich, nie wiem czy dla tak małego dziecka się nada, ja osobiście go uwielbiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia- współczuję chorowania. Nie dziwię się, że masz dość. ;/
    Ja jak bylam na bezglucie to robiłam zwykle taki "chlebek".

http://jatugotuje.blogspot.com/2013/11/miesiac-bez-pszenicy-czym-zastapic.html

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki oddaj @ mi bo mój w kulki leci

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Kroki oddaj @ mi bo mój w kulki leci
    Prosze ustawić się w kolejce. Ja byłam pierwsza ;)

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 20:41

WróżkaZielona, nowatorka, Izoleccc, Katjaa, Krokodylica, Myszk@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

Anet witaj :)

Muszę się pochwalić, iż 13 lutego mamy badanie nasienia w Invictie :) W końcu zgralismy termin :) sobota 12:10 :)
    <3

Izoleccc, konwalianka, Nanatasza, zizia_a, choco, Krokodylica, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Anet witaj na pokładzie :)

Katja trzymam kciuki za wyniki :)

nie uwierzycie serwis o nas zapomniał.no i następny dzień grzania sie piecykami elektrycznymi :(

wchodzę do domu .. 7 c ... cieplej wody nie ma ..bo piecyk odmówił posłuszeństwa ryczeć mi się chce .. :(

na rozmowie byłam..no cóż podstawę mogę mieć ale i tak muszę coś sprzedawać żeby ją mieć .. i dopiero po 3 miesiącach bycia agentem mogę zostać kierownikiem .. z jednej strony luz bo pracuję tyle ile chce ... wystarczy że sprzedam ubezpieczenie o składce 70 zł i będę miała 500 zł podstawy plus prowizje .. dwa niczym nie ryzykuje i tak działalność mam ..
    no ale do przemyślenia..

jakieś zwątpienie mnie dopadło jak my to wszystko poukładamy :(

Katjaa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anet

Aniu poukladacie. Jakos w zyciu wszystko sie daje poukladac nawet jak czasem sie wydaje ze to nas przerasta ;)

Katja to fajnie ze udalo sie ustalic termin

Ja wrocilam z pracy glodna jak wilk, robie kanapki z ketchupem

Katjaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie wyspany a jakże, Patryk chory.. Och losie..

Ania, wszystko zależy czy masz smykalke do sprzedaży..

Witam Anet

No i miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ale dzisiaj dobrze spalam. :) powitajmy srodunie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, cześć i czołem.
    Anet witaj.
    Ania strasznie ci współczuję tej temperatury w domu. A z tymi ubezpieczeniami to nie wiem. Niby niczym nie ryzykujesz, i zawsze to jakaś kasa wpadnie. Jak byś miała oc na dziecko w ofercie ;) no i wakacyjne będe musiała kupić także wiesz ;)
    Aśka gdzie jesteś? Śniłaś mi się, a właściwie śniło mi sie że byłam w Warszawie i koniecznie chciałam się z Toba spotkać.
    Katjaa no to już cos do przodu będziecie mieli.
    Konwalianka biedni Ci twoi chłopcy no i Ty razem z nimi. Trzymaj się Kochana.
    No i nie wiem co której miałam pisać.

Ej no czemu po mnie ostatnio nikt nie pisze? ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:30

Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to nie pisze Mona? hehe

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 4608 4609 4610 4611 4612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ